Филмска музика

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Последниот Мохиканец кога се појави уште година време по тоа го вртев секојдневно саундтракот.Друг филм чија што музика ми има оставено посебен впечаток е Кралица на Проколнатите(Queen of the Damned).За оние што сакаат малце потешка музика,делот со виолината на плажа посебно ми се свиѓа.Ево и некој линк за заинтересирани-инаку филмов ми е еден од омилените :)
http://www.mp3.com/albums/518916/summary.html
http://www.wbr.com/queenofthedamned/soundtrack/

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Enya - I will find you од последниот Мохиканец ... леле Злобница уште еднаш браво ... за песнава имаш што сакаш од мене :wink:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
а песната на Simple Minds-Dont you forget about me од филмот Breakfast Club, Divine ако не ја знаеш оваа песна под хитно да ја симнеш, од 85 година

ми се свиѓа и диско музиката од старите амрикански детективски-карате филмови од 70-ти

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Гижо напиша:
а песната на Simple Minds-Dont you forget about me од филмот Breakfast Club, Divine ако не ја знаеш оваа песна под хитно да ја симнеш, од 85 година

ми се свиѓа и диско музиката од старите амрикански детективски-карате филмови од 70-ти
A ти да чуеш колку само добра преработка имаа Yellowcard на таа песна....Шес пати бољи од оригиналот!!!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
MSV напиша:
Гижо напиша:

A ти да чуеш колку само добра преработка имаа Yellowcard на таа песна....Шес пати бољи од оригиналот!!!

ја слушнав, се сложувам дека е многу боља, ама оригиналот го има шмекот на 80-тите

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
MSV напиша:
Гижо напиша:

i od LIFE OF AGONY......

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Гижо напиша:

Гижо јас знаеш кои песни може да не ги знам ... тие твоите ... све друго и го знам и го имам ... и се сложувам убава песна, ама филмот некако не ми текнува кој е :wink:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
divine напиша:
Гижо јас знаеш кои песни може да не ги знам ... тие твоите ... све друго и го знам и го имам ... и се сложувам убава песна, ама филмот некако не ми текнува кој е :wink:
филмот е со четворица или петорица средношколци заклучени во библиотека, не е комедија

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
А кој рече дека е комедија? Убав е? Да го гледам ако е ... дај кажи ми кратка содржина :wink:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
divine напиша:
А кој рече дека е комедија? Убав е? Да го гледам ако е ... дај кажи ми кратка содржина :wink:

ne sum go gledal ni ja, go znam taka od emisii i za filmovi, drama e, stom e legendaren valjda e i ubav, na ovogodineshnite MTV Movie Awards akterite od ovoj film, posle 20 godini dobija specijalno priznanie za filmot

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Гижо напиша:
divine напиша:

ne sum go gledal ni ja, go znam taka od emisii i za filmovi, drama e, stom e legendaren valjda e i ubav, na ovogodineshnite MTV Movie Awards akterite od ovoj film, posle 20 godini dobija specijalno priznanie za filmot
Breakfast Club или така нешто.......
ЗАКОН ФИЛМ!!!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
ако сакате филмска музика, слушнете нешто од Ennio Morricone, мајстор за овој тип на музика, автор на музиката од филмот The Good, the bad and the ugly, од Kill Bill, Godfather и многу други Western филмови

пробајте

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
italjancite stalno imaat dobra filmska muzika....pokraj morricone i oliver onion sto gi komponirase muzikite na filmovite od bud spencer....bulldozer zakon pesna

J

Johnny Stulic

Гостин
dobar ,los i grd po mene najdobra e,inace pred edno 2 god. ja gledav itajlanskata filharmonija kako izveduva filmska muzika.
Po moe James Bond e zakon film za dobra muzika

Kajgana Shop

На врв Bottom