Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

H

HoT IcE

Гостин
Фала ви за предлозиве, мада колку филма ми дадовте ќе треба да чекам 1ви.:D

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Само што го глеав Enemy ,и не знам што филм изглеав
ме интересира што е со пајакот ?
Почетокот каде што се собрани најверојатно богати луѓе ,као состанок,ритуал ,или даваат голем кеш за да гледаат некои си болни работи????

Абе пајакоооот ???????????? :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Само што го глеав Enemy ,и не знам што филм изглеав
ме интересира што е со пајакот ?
Почетокот каде што се собрани најверојатно богати луѓе ,као состанок,ритуал ,или даваат голем кеш за да гледаат некои си болни работи????

Абе пајакоооот ???????????? :D
Јас сфатив дека претставува жената со која имаше афера :icon_lol::icon_lol: по некоја си моја логика, ако видовте и кај сообраќајката кога стаклото од колата се скрши го зумираа изгледаше како мрежа од пајажина, нешто има поврзано со неа. А на крајот тој големиот пајак не знам ваљда предупредување колку може “голем да стане“ т.е опасност ако продолже со неа :LOL: што знам[\spoiler]

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Дефинитивно најпотценет актер ми е "W....Wha..What?" типот :D

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Да ми се објасни Enemy ,филмот или е опасно добар или опасно глуп.
Го гледав што гледав и почнав да мотам,крајната сцена се деси и сеа што? Кој се тие?Мајката на што мислеше?
Јас колку што успеав да сфатам вака иде
Станува збор за ист човек ,има афера со поубавата плавуша,женет е со трудната,мајка му е Изабела Роселини (иначе зашто би му рекла имаш убав стан?) ,крајот со собраќајката он фактички го сонуваше
Ако грешам исправете ме, али по втор пат не би го гледал филмот

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Една сцена што алудира дека се истиот човек е кога трудната жена отиде кај него на факултет и кога разговараа на клупите. Професорот кога си стана да си оди, жената му ѕвонеше на телефон, се јави дури откако професорот влезе во зградата. Значи намерно режисерот направил тој да се јави кога нема да видиме, зашто ако се јавеше додека го гледавме професорот ќе видовме дека тој не вади мобилен и сигурно ќе беше дека не се истиот човек.
Не знам дали се објаснив убаво, ама ваљда ќе сфатите ако ви текне на сцената пред факултетот на клупите :D Намерно се јавува човекот откако не е во кадар.
Имаше и уште многу други hintови дека се истиот човек. Уште кога прочитав таглајн дека се „пронаоѓа“ себе си во филм - очекував да испадне дека е истиот човек и цело време внимавав да приметам такви работи што алудираат дека е истиот.

Anyway, филмов е од некој сценарист/режисер што варал или го варале. Artsy fartsy, многу секс и голотија, споро дејство и некои filler сцени за филмот да изгледа паметен и deep - цела минута гледа into the диштанс, цели беспотребни долги сцени во автобуси итн.
Туку тоа што има многу секс и голотија ајде, може да се оправда ако филмов е за варање.

Радо би гледал друг artsy филм отколку овој. Ама ај за тие што веќе сите ги имаат изгледано, може и овој да го ѕирнат. Иако имаше цицки, не вреди. Има и други паметни филмови со многу цицки...

Kajgana Shop

На врв Bottom