Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.633
- Поени од реакции
- 88.261
Далеку од траума, всушност кога почна тој тренд не ги критикував и им дадов шанса да видам што ќе направат, ги изгледав live action римејците на Могли и Убавицата и Ѕверот, и заклучив дека не понудуваат ништо ново... ист дијалог, исти сцени што ги има во оргиналите, исти песни, сето тоа преџвакано и нашминкано воДефинитивно имаш траума од овие римејк што ги прави дизни или кој било друг дистрибутер, еве децата мој 2002 и 2005 се година на раѓање ако ти кажам дека до сега го имаат изгледано минимум 3 пати ке ми веруваш или не???
А да иначе и јас го гледав Aladdin, и да можам да кажам ми се допадна и мене
Тоа што твоите деца го гледале 2-3 пати воопшто не ми смета, деца како деца... И ние како мали сме гледале секакви срања . И знам дека овие римејциве треба да бидат наменети за помладата публика, али сепак сметам дека е класичен cash grab од филмските студија... нашле рецепт како покрај помладата публика, да ја привлече и онаа повозрасната наслонувајќи се на носталгијата, сепак голем дел од оргиналиве не се постари од 30 години, сеуште се свежи сеќавањата на постарата публика и ете ти џек пот за грабање пари.
Мислам дека дадов убав пример погоре за Психо од 1998, буквално ист дијалог, исти сцени итн, и сега треба сите да паѓаме у несвест ради тоа... Е Дизни го прават истото, само на полош начин, пробуваат од оргинален анимиран филм да го преработат со вистински актери, а стварно барем според мене тоа изгледа некако невкусно и кичерајско