Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
но има некои работи кои не успеав да ги сфатам
делот со бисерите, еднаш се кај маќеата, другиот пат ги наоѓа кај лудата во болницата. Е од кај дојдоа од таму до таму не сфатив :))

Два различни ѓердани се. Лудата нели и кажувала приказни на девојкава дури била во болницата - лудата е всушност онаа која ги украла бисерите од негувателката и ги убила двете деца за да биде со тој мажот. Кога девојчето ќе се врати дома, ќе види дека маќеата има исти такви бисери и ќе мисли дека станува збор за истата жена.
Мене филмов ми беше океј али предвидлив. Цело време нешто не штима. Ако ти се бендисал, гледај го овој или овој, ќе те мрднат :).

Не дека не ми се бендисува, 5ка е просек, ниту лош, ниту добар. Не ми беше ништо посебно.
Во секој филм има тензија, исто и овој. Ама истата не му добива 10ка. :) Барем кај мене. Тука веќе навлагаме во вкус.
Ама не само поради тензијата, реално и глумата беше супер, а и признај
дека до крај незнаеше дали ќе ја спаси или ќе ги фатат????
Од мене имаше филмов 8/10, стварно уживав додека го гледав и 2 саати не ги осетив кога поминаа.

Donnie Darko Theatrical Release е обичното издание на филмот или е нешто поинакво? (Знам дека е различен од director's cut)

Филм предлог ??? Али да ме сјеби онака добро :smir:

па на таков филм мисли чоекот не на Господин Никој Никојовски. :pipi:
Не го сфаќај и ти сеа буквално човекот :) Сигурно ќе сака на крај да дознае што го сјебало и како, со филмов нема ни да знае

Не го сфаќај и ти сеа буквално човекот :) Сигурно ќе сака на крај да дознае што го сјебало и како, со филмов нема ни да знае

па нека се помачи нека анализира.

Филм предлог ??? Али да ме сјеби онака добро :smir:

Гледани му се Линч и други култни како Дарко, Enter the Void, Mr. Nobody мислам, по муабетиве на темите. Ај Fight Club да му го препорачам ако не, а дечки? :) Инаку баш и го препорачував на Рокенрола ради Тим Робинс Јаcob's Ladder (1990) Mрачен, мајндфак, морбиден. МММ, 3м means masterpiece. Omg omg another M.

Шала на страна, одлично филмче. Пробај.

Инаку Џ, не бара во тој стил, ама не е ништо посебно Slipstream. Многу потенцијал, лошо реализирано. Бебето на Хопкинс. Музика, режија, главна улога.. :)

--- надополнето ---

Одамна го немам форсирано. И Triangle.
Неможам за овој некој збор да напишам, треба да се види.

Гледани му се Линч и други култни како Дарко, Enter the Void, Mr. Nobody мислам, по муабетиве на темите. Ај Fight Club да му го препорачам ако не, а дечки? :) Инаку баш и го препорачував на Рокенрола ради Тим Робинс Јаcob's Ladder (1990) Mрачен, мајндфак, морбиден. МММ, 3м means masterpiece. Omg omg another M.

Шала на страна, одлично филмче. Пробај.

Инаку Џ, не бара во тој стил, ама не е ништо посебно Slipstream. Многу потенцијал, лошо реализирано. Бебето на Хопкинс. Музика, режија, главна улога.. :)

--- надополнето ---

Одамна го немам форсирано. И Triangle.
Неможам за овој некој збор да напишам, треба да се види.

Болдираниов по мене е мајка на сите филмови од таков тип... или како што сретнав на имдб еднаш опис на него како: The Grandmother of The Genre, еден од моите омилени филмови се гледа и по мојот аватар :)

По мене многу потценет филм којшто е 10 години снимен пред 6то сетило а воглавно истата разврска ја има и сплет на настани, а го отупеа толку со 6то сетило ко да е нешто невидено досега. Иначе ова не значи дека не го сакам 6то сетило ама Jacob's Ladder за него е кока кола :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom