Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Ќе се обидам некој пат да го изгледам цел фимот , без да прескокнам минута =)

Почнав и сите (добри и лоши review да ги читам на имдб ) али кога видов кај (скапаните патлиџани :pos: )

http://www.rottentomatoes.com/m/fourth_kind/

кој според мене - скоро и да не прават утки како имдб , ќе размислам уште-еднаш

Warning - this is one of the most horrific movies I've seen in a long time... NOT because it's a good horror, but because of HOW BAD A FILM IT IS! The real horror story is not any tale of alien abduction, but how a group of talented actors and film technicians were somehow abducted and forced to produce a totally vapid 98 minutes of film, devoid of any sense of credibility or passion.

:zver:
Морав :tv:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ќе се обидам некој пат да го изгледам цел фимот , без да прескокнам минута =)

Почнав и сите (добри и лоши review да ги читам на имдб ) али кога видов кај (скапаните патлиџани :pos: )

http://www.rottentomatoes.com/m/fourth_kind/

кој според мене - скоро и да не прават утки како имдб , ќе размислам уште-еднаш

Warning - this is one of the most horrific movies I've seen in a long time... NOT because it's a good horror, but because of HOW BAD A FILM IT IS! The real horror story is not any tale of alien abduction, but how a group of talented actors and film technicians were somehow abducted and forced to produce a totally vapid 98 minutes of film, devoid of any sense of credibility or passion.

:zver:
Морав :tv:
А знаеш колку вакви позитивни мислења можам да ти извадам?

Свати дека овие се love-hate movies. Половината (меѓу кои ти и овој што си го цитирал) не можете да ги разберете, не ви се страшни, не ви се допаѓаат. Другата половина е фасцинирана од филмот, многу ни се допаѓа, едноставно го почувствувавме филмот.

Значи прашање на вкус е и на разбирање на филмот, затоа кога сме кај ваквите контроверзни филмови не би требало да запнувате со тоа дека филмот не чини и точка, или филмот е закон и точка.

Blair Witch Project, The Fourth Kind, Paranormal Activity, Cloverfield, Rec, Quarantine... се нов тип на филмови во хоророт кои се снимани делумно како документарци или делумно или целосно со обични камери, мобилни телефони итн... Мене ми се допаѓа, ново е, интересно е, напнато е...

Пример:

This movie was genius.

I went in to this movie not understanding what I was signing up for. I knew it was "based on true events" but I mean come one. We all know what that means in the movie world. "Based on true events" horror films usually end up being less scary than completely made up because you sit there and you're like...that's dumb. They so obviously made 90% of that up. I mean they have potential, but most of them fail. Epically.

But...this movie was different. The opening was fabulous, having Milla Jovovich walk on screen and say "I'm actress Milla Jovovich and I will be portraying Dr. Abigail Tyler...*background info*...What you are about to see is extremely disturbing." (This is, by the way, the understatement of the year). It set up the premise of the film brilliantly. I think that if the film had been purely recreated footage it would have fallen down the same slippery slope to failure that so many before it has. But by mixing in interviews by the director with the real Abigail Tyler and actual (or fake actual...really it doesn't matter. The impact is the same) video and audio recordings the film makers scored big time. The recreations were creepy. The actual videos the placed next to and over top of the recreation? Those were deeply disturbing and downright terrifying. Someone earlier complained about the split screen and 'merry go round' shots, but I thought they were fabulous. I don't know, something about seeing several angles of things and seeing the real footage next to the recreated footage just made what was happening hit so much harder. And the sound!! The sound made this film. Using the real audio recordings, even when the only thing on the screen was reenactment, was just...inspired. Those sounds! I can't get them out of my head. There are just...no words.

I also just have to say that I loved the fact that they did not show the aliens. It made it infinitely more effective. In fact I think seeing aliens would have ruined the film. But not showing the aliens went back to the days of Hitchcock who showed us that the man with the ax is infinitely less terrifying than the idea of the man with the ax. This movie was very refreshing in a world where ridiculous amounts of gore and so one rule the horror scene. Gore and cheep scares can entertain us for a while but eventually just end up insulting our intelligence. But The Fourth Kind hits hard and is extremely disturbing, right to the core. Thank you film makers, for acknowledging our intelligence as viewers.

Honestly, I'd recommend this film to anyone who's looking for a truly terrifying horror film. But be warned. It's not for the faint of heart. But in all seriousness, the film was remarkably well done. Everyone in the theater sat for a good 5 minutes during the credits before we could speak or move. I adored this film, even if it looks like it is going to be leaving me without sleep for a while. Go. See it. Now.
И сега? Тоа е само мислење на еден човек. Во кратки црти болдирано е зошто ни се допаѓа, на сите оние на кои ни се допаѓа.

Прашање на вкус.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
. се нов тип на филмови во хоророт кои се снимани делумно како документарци или делумно или целосно со обични камери, мобилни телефони итн.
Треба да има дефиниција за зборот ФИЛМ - сниман со 35 мм е ФИЛМ , се останато нема смисла да биде прав филм , затоа ме фура ова новото претставување на (филмови) кој не се држат до изумот што ги прослави , а тоа е 35 мм ..нека биде документарец ,колку и да е добар или лош , само да не се класифицира чисто како ФИЛМ .:smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Треба да има дефиниција за зборот ФИЛМ - сниман со 35 мм е ФИЛМ , се останато нема смисла да биде прав филм , затоа ме фура ова новото претставување на (филмови) кој не се држат до изумот што ги прослави , а тоа е 35 мм ..нека биде документарец ,колку и да е добар или лош , само да не се класифицира чисто како ФИЛМ .:smir:
Дај не заебавај :smir:

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Blair Witch Project, The Fourth Kind, Paranormal Activity, Cloverfield, Rec, Quarantine... - од сите овие ''новокомпоновани'' хорори The Fourth Kind ми е најслаб:toe:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Rec и Cloverfiled се абсолутно најдобри.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
сакаш хорор? 0_O

глеј го Патрик батето :tv: :vozbud:
тој ми е повише хорор од Четврти вид,Клоферфилд и Паранормална активност заедно :)
али би требало да си го глеал досега...

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Патрик Bat(e)man

ама џабе ти зборам сигурно си го глеал...
ако не, ти го праќам дечково да те скоља :dancing:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Веројатно мисли на Patrick Bateman :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ах да секако, многу опасна улога :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
ај малку помош ми треба,никако да се сетам на насловите на два филма со Том Хенкс,од поодамна се филмовите,во едниот Хенск има чудни комшии за кои заедно со двајца негови соседи се сомневаат дека убиваат и палат луѓе во нивниот подрум,вториот е кога Хенск ќе биде клониран неколку пати..:helou:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
ај малку помош ми треба,никако да се сетам на насловите на два филма со Том Хенкс,од поодамна се филмовите,во едниот Хенск има чудни комшии за кои заедно со двајца негови соседи се сомневаат дека убиваат и палат луѓе во нивниот подрум,вториот е кога Хенск ќе биде клониран неколку пати..:helou:
Првиот е The 'burbs (1989) одлична комедија, ја имам гледано 156 пати до сега :), многу добри финти има, атмосфера, глума...Коа го изнајмив еднаш као помал од видеотека беше преведен како Радознали Суседи, на Сител сто пати до сега ја даваа ВХС верзијата а од лани мислам и на Канал 5 ама на ДВД со многу боља слика. :)
Вториот филм, ваљда мислиш на Мајкл Китон, а филмот е Multiplicity (1996)?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Првиот е The 'burbs (1989) одлична комедија, ја имам гледано 156 пати до сега :), многу добри финти има, атмосфера, глума...Коа го изнајмив еднаш као помал од видеотека беше преведен како Радознали Суседи, на Сител сто пати до сега ја даваа ВХС верзијата а од лани мислам и на Канал 5 ама на ДВД со многу боља слика. :)
Вториот филм, ваљда мислиш на Мајкл Китон, а филмот е Multiplicity (1996)?
благодариме за помошта:helou::smir:
инаку да вториот сум го утнала,со Мајкл Китон е го препознав сега по линков филмот,не знам што ми се смотало дека е со Хенск,изгледа го имам гледано многу одамна.
Во секој случај фала за помошта дечки:pipi:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
благодариме за помошта:helou::smir:
НИшто, повели и другпат. :helou:

инаку да вториот сум го утнала,со Мајкл Китон е го препознав сега по линков филмот,не знам што ми се смотало дека е со Хенкс
Можда поради фризурата, слична фризура имаа порано. :)

Иначе, The 'burbs, кое добро филмче еј, култна комедија, предградие, атмосфера од 80тите, интересни ликови, добри реплики као:

Klopek, is that Slavic?
NO.
'Bout a nine on the tension scale there, Reub.

Hey, Mr. Rumsfield!

Pizza dude!

God I love this street!

Итн...Да не откривам некои работи... Никад нема да ми здосади. На ИМДБ има незаслужено многу ниска оцена.

Kajgana Shop

На врв Bottom