Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
30 јуни 2015
Мислења
314
Поени од реакции
286
Фала, сега ќе го гледам.[DOUBLEPOST=1503490690][/DOUBLEPOST]
Ваков mind-fuck филм не сум гледал којзнае од кога... мислам дека последниот mind-fuck филм што сум го гледал е Fight Club пред некоја година, фала многу за предлогот.
Друг некој да не знаеш? Само овој пат ако може американски :D

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.066
Поени од реакции
6.724
Фала, сега ќе го гледам.[DOUBLEPOST=1503490690][/DOUBLEPOST]
Ваков mind-fuck филм не сум гледал којзнае од кога... мислам дека последниот mind-fuck филм што сум го гледал е Fight Club пред некоја година, фала многу за предлогот.
Друг некој да не знаеш? Само овој пат ако може американски :D
Trance

Член од
30 јуни 2015
Мислења
314
Поени од реакции
286
Сека ќе го гледам, фала.

@tobi Ако ти се допадне овој од горе, погледни ги и:
La Cara Oculta
El Cuerpo
Да го завршам овој, па ќе ги гледам тие 2, фала :D

Некој да предложи некој добар трилер/мистерија/психолошки филм?
Не мора сите 3 жанра да се содржат во еден филм...
P.S: ^Сакав да напишам жанрови, не жанри, откако го ставив постот ми текна дека погрешив ама заборавив да изменам.
#don'tjudgeme

Фала уште еднаш за предлозите.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Одамна не сум гледал добар историски филм кој ми го задржа вниманието,
Lady Macbeth :love::love::love:

Во врска со гореспоменатите шпански трилери, гледам дека не се повторува воопшто во предлозите, El Habitante Incierto (The Uninvited Guest) и италијанскиот La Sconosciuta (The Unknown Woman). Еднакво добри како и претходно споменатите.

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Ауу изгази Марио Касас. :vozbud: Филмчиња, 10ка. Сега ќе ги гледам и двата предложени од @Tegla

Член од
30 јуни 2015
Мислења
314
Поени од реакции
286
Го гледав Trance, само некако како нешто да ми недостигаше... здосадуваше на моменти но се' на се' добар филм, не сум гледал филм од таков тип на трилер.
Ќе ги гледам двата други после, ми се приспа ноќеска...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.135
Поени од реакции
37.660
Пред два дена Европската филмска академија (ЕФА) ги презентираше кандидатите за овогодинешните Европски филмски награди кои ќе се одржат на 9 декември во Берлин. Еден повеќе од лани, или вкупно 51 филм од 31 држава (и Македонија somehow со свои претставници, копродукциските Rekvijem za gospodju J. и Ustav Republike Hrvatske). Еве letterboxd листа: https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/european-film-awards-2017/

Некои од филмовите веќе ги има по торенти, некои одамна ги имаме гледано, но за повеќето, традиционално ќе си го чекаме Cinedays во ноември. Јас сум најнетрпелив за унгарскиот On Body and Soul, шведскиот The Square и италијанскиот BPM, што ги собраа наградите во Берлин и Кан годинава, но треба да се ѕирнат и некои од другите излезени. Од овие 51, до сега имам гледано само 3 - освен хрватскиот и српскиот, погоре споменати, само уште шпанскиот A Monster Calls. Се надевам дека годинава европската, па и светската кинематографија ќе биде барем приближно добра колку ланската, која според мене беше една од подобрите во последниве десетина години.[DOUBLEPOST=1503612181][/DOUBLEPOST]А, и, btw, кога сме кај „странските“: 9 држави веќе ги имаат пријавено своите кандидати за Оскар. Босна и Херцеговина ќе игра со Muskarci ne placu на АЛен Дрљевиќ, Шведска, нормално со The Square на Рубен Естлунд/Остлунд/како-и-да-се-транскрибира-ова, а Германија со In the Fade на Фатих Акин, од „поинтересните“ за нас.

Последно уредено:
Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Дечки веќе 1 месец барам еден филм околу 2013-2014 година... Краток опис:

- Маж раскажува на камера како му поминало детството како направил непробивен оклоп и убивал луѓе и вршел терористички акции, сите мислат дека е мртов а истиот спрема атентат на прецедателот на Америка и 2 ца негови блиски луѓе од владата истите ги убива и ФБИ после долга потрага случајно го пронаоѓа во метро и 2ца професионалци го бркаат дечкото ќе направи огромен хаос а одговорноста што ја прави вика дека ќе ја превземи ИСИС...

Се извинувам ако постов не е за тука... Избришете го или префрлете го...

Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Непробивен оклоп? Iron Man кецот :icon_lol:
Не не не, one shot е сниман филмот т.е во тој стил... Оклопот е всушност како панцир и фацава кога го носи оклопов е терорист и убива луѓе во метро во трговски, но по некоја случајност полицијата мисли дека е мртов и се затвора тој случај тој живее во шума односно во бункер под земја и само си развива технологии но не ги користи за уништување... Во целиот филм сака да докажи колку е лесно да се убие високи функционери и дека тоа ќе го превземат терористички групи како одговорност...

Главниот лик е Ginger тоа ми остави голем впечаток...

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Дечки веќе 1 месец барам еден филм околу 2013-2014 година... Краток опис:

- Маж раскажува на камера како му поминало детството како направил непробивен оклоп и убивал луѓе и вршел терористички акции, сите мислат дека е мртов а истиот спрема атентат на прецедателот на Америка и 2 ца негови блиски луѓе од владата истите ги убива и ФБИ после долга потрага случајно го пронаоѓа во метро и 2ца професионалци го бркаат дечкото ќе направи огромен хаос а одговорноста што ја прави вика дека ќе ја превземи ИСИС...

Се извинувам ако постов не е за тука... Избришете го или префрлете го...
може да е вториот дел Rampage
Rampage: Capital Punishment
http://www.imdb.com/title/tt3448226/

Kajgana Shop

На врв Bottom