Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да бе, затоа реков дека не сакам да му наоѓам маани, иначе: (тежок спојлер)
Прво пуштаат воз да го закочи, фрлаат некој маринец одозгора, вратот му го искршија на човекот, после двајца лудаци го бркаат возот у рикверц, за на крај на некој да му текне да го стигне со пикап :pos: :tapp:
Ама такви се овие филмови, навикнавме...
Не види, реално да гледаме немаше премногу простор и прав пат за да го стигнат со кола претходно...тоа и беше проблемот, густите шуми. Само на крај, кога реално имаше прав пат - мораа да го чекаат precision лудакот за да ги спаси. Е сега ако веќе бараме мана во логика (што не мора да значи логика на филмот, можеби фалело логика кај вистинскиот настан), тогаш кога го споија вагонот однапред уште (на почетокот на филмот), можеа да пратат маринци/блек-опс таму и да ја дисконектираат локомотивата од вагоните... али, што е, тука е. :)

Сакаш ја и ти да смениме професии, да станеме советници ко Rosario Dawson? Глеаш, не бива :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.581
Некој да каже нешто за филмов, дали вреди да се симне од аспект на дали е добро направен и да не е премногу нашминкана приказната или извртена.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.641
Поени од реакции
59.564
Некој да каже нешто за филмов, дали вреди да се симне од аспект на дали е добро направен и да не е премногу нашминкана приказната или извртена.
Ако чекаш филм со Александар во кој Македонците не се Грци ќе се изначекаш...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.581
Ако чекаш филм со Александар во кој Македонците не се Грци ќе се изначекаш...
Така и си мислев, мада пишува: An epic film that follows the life of Alexander the Great, the macedonian king that united all ancient greek tribes, затоа и прашав тука дали некој го гледал...

п.с. пуштен ми е Агора.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.641
Поени од реакции
59.564
Така и си мислев, мада пишува: An epic film that follows the life of Alexander the Great, the macedonian king that united all ancient greek tribes, затоа и прашав тука дали некој го гледал...

п.с. пуштен ми е Агора.
Кај ти го препорачав кај се запустив... ми текна да ѕирнам некоја сцена и го изгледав цел, по 5-6 пат...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.913
Поени од реакции
11.267
The Social Network (2010)

Ете и јас го изгледав филмов. Повеќето веќе го имаат гледано и ја знаат содржината али еве на кратко.

Се зборува за основачот на Фејсбук, Mark Zuckerberg, за тоа како дошол до идејата за основање на странава итн да не го тупам многу.

Лично филмов за мене е само еден обичен филм на кој не би му доделил никаков оскар. Немаше ни некое незнам какво маестрално глумење иако сметам дека главниот глумец добро се снајде во улогата на Zuckerberg. Искрено Џастин на фаца многу повеќе личи на Zuckerberg него Ајзенберг :D Незнам можеби еве за музиката би му дал награда но сепак оскар за најдобар филм по мене би било тотално незаслужено и неправедно за еден ваков обичен филм што не создава никаква возбуда додека го гледаш.

Еве ако мора да го оценам 6/10 од мене.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
The Social Network (2010)

Ете и јас го изгледав филмов. Повеќето веќе го имаат гледано и ја знаат содржината али еве на кратко.

Се зборува за основачот на Фејсбук, Mark Zuckerberg, за тоа како дошол до идејата за основање на странава итн да не го тупам многу.

Лично филмов за мене е само еден обичен филм на кој не би му доделил никаков оскар. Немаше ни некое незнам какво маестрално глумење иако сметам дека главниот глумец добро се снајде во улогата на Zuckerberg. Искрено Џастин на фаца многу повеќе личи на Zuckerberg него Ајзенберг :D Незнам можеби еве за музиката би му дал награда но сепак оскар за најдобар филм по мене би било тотално незаслужено и неправедно за еден ваков обичен филм што не создава никаква возбуда додека го гледаш.

Еве ако мора да го оценам 6/10 од мене.
тотално се сложувам со тебе!! :salut:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949

п.с. пуштен ми е Агора.
Не се секирај бидејќи стварно сите гејски племиња ги обединил за своја корист и ги пикнал во својата армија, тоа е точно ама ипак ги покорил пред тоа на паметен начин.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.641
Поени од реакции
59.564
ps.прашање до модераторите зошто на темата предлог филм има филмови со оценка под 7 и дали може да биде како некое правило да се оценва секој филмот кој се предложва оти многу често до тука гледам предложени филмови Но тие што се најчесто без оценка ги пресконувам оти на крај напишале мој предлог ова она... па дури има филмови предложени со оценка 4 :smir:
Нема проблем да биде со 4. Еве на пример, Cobra има 4.9 на ИМДБ па му го препорачувам на секој љубител на акции и тоа мислам дека е еден од најдобрите акциони филмови. Случај кај комедиите имаш кои во главно имаат оценки од 4-7 ама некому му се смешни филмчиња со 4-ки, им се погодил хуморот. Има многу потценети филмови на ИМДБ а има и филмови над 7 од кои косата ми се крева, така да оценката е еден фактор ама не е најбитен.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
ps.прашање до модераторите зошто на темата предлог филм има филмови со оценка под 7 и дали може да биде како некое правило да се оценва секој филмот кој се предложва оти многу често до тука гледам предложени филмови Но тие што се најчесто без оценка ги пресконувам оти на крај напишале мој предлог ова она... па дури има филмови предложени со оценка 4 :smir:
Да се надоврзам на Иосоно...
Не може да се воведе такво строго правило, зашто оценката прво е субјективна работа. Второ, ако некој го предложил филмот, сигурно му дава огромна оценка. Е сега тука излегува проблемот со оценките. Некој може и на Твајлајт да му даде 10 ка...:)
Не мора да значи дека ако некој оценил филм со 8 или 9 дека ти или јас ќе се сложиме со оценката. Пак ќе кажам оценките се премногу субјективна работа...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.420
Поени од реакции
8.542
Нема проблем да биде со 4. Еве на пример, Cobra има 4.9 на ИМДБ па му го препорачувам на секој љубител на акции и тоа мислам дека е еден од најдобрите акциони филмови. Случај кај комедиите имаш кои во главно имаат оценки од 4-7 ама некому му се смешни филмчиња со 4-ки, им се погодил хуморот. Има многу потценети филмови на ИМДБ а има и филмови над 7 од кои косата ми се крева, така да оценката е еден фактор ама не е најбитен.
Не се разбравме јас не реков дека има оценка 4 на имдб туку тој што го предложва е со оцаенка 4 или помала од 7 и на многу места е без оценка односно демек во стилот го препорачвам ама не очекувајте многу и така
и оште еден офф топик да се отвори тема за филмови кои не заслужваат да се погледант еве во псоледно гледав два такви за џабе си го потрешив времето па да не се заеби и друг првиот беше комедијата Dirty Movie i No Strings Attached i isto toj Mean Girals 2

ps.после избриши ги :eek:ftopic:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не се разбравме јас не реков дека има оценка 4 на имдб туку тој што го предложва е со оцаенка 4 или помала од 7 и на многу места е без оценка односно демек во стилот го препорачвам ама не очекувајте многу и така
и оште еден офф топик да се отвори тема за филмови кои не заслужваат да се погледант еве во псоледно гледав два такви за џабе си го потрешив времето па да не се заеби и друг првиот беше комедијата Dirty Movie i No Strings Attached i isto toj Mean Girals 2

ps.после избриши ги :eek:ftopic:
Има таква тема еве ја овде...:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.641
Поени од реакции
59.564
Слободно пишувајте, има тема за тоа, а препораките се субјективни. Има филмови кои мене ми се топ, за чиста 10-ка, сум ги препорачал и ми рекле: а бе ај не заебавај :) Инаку го разбирам барањето за Предлог за филм ама нема многу што да направиме, ако кажеме да ставаат најдобри филмови таму, пак ќе ги ставаат истите само наместо 4 ќе им пишат 7 :)

Ако не си сигурен за некој филм може во секое време дополнително прашање на оваа тема па некој од „поискусните“ ќе одговори дали вреди да се гледа или не.

B

Beck's

Гостин
se izvinuvam za off,no ne znaev kaj da go pisam ova:

Ako ne go mrzi nekoj,neka mi predlozi edno dobri 10-15-20 filmovi :) da go koristam limitot vecerva,fala odnapred

p.s neka bidat akcii od tipot na Man on fire,American Gangster,Death Sentence,Horror i teroristicki filmovi :)

p.p.s se nadevam deka ke najdam na razbiranje,i nekoj ke mi ispolni zelbata :pipi:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.641
Поени од реакции
59.564
se izvinuvam za off,no ne znaev kaj da go pisam ova:

Ako ne go mrzi nekoj,neka mi predlozi edno dobri 10-15-20 filmovi :) da go koristam limitot vecerva,fala odnapred

p.s neka bidat akcii od tipot na Man on fire,American Gangster,Death Sentence,Horror i teroristicki filmovi :)

p.p.s se nadevam deka ke najdam na razbiranje,i nekoj ke mi ispolni zelbata :pipi:
Друг пат овде вакви прашања.

Од мене The Negotiator, John Q и Let me In, ако не ти се гледани. Тие ми паднаа на памет во моментов.

Kajgana Shop

На врв Bottom