Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

T

Tetro

Гостин
Нема проблем, одговорите си се на место.

Војниците не прашаа дали некој е гризнат, но кога видоа дека Марла не е во ред веднаш го спомнаа тоа, и во позадина се виде каков третман имаа гризнатите, мислам очигледно беше :)

Моментот, дека се секирал повеќе за девојката е забелешка на место, но ете човекот можда не го сакал брат му, можда и се пуштал на Bet? :pos: бидејќи типката беше Smoking Hot!

Да се навратам повторно на причината за инвазијата, мислам дека не е пропуст бидејќи за разлика од другите филмови во кои инвазијата доаѓа со знаци кои не наведуваат да приметиме дека нешто не е во ред и со самото тоа доаѓа до анализа за откривање на чудните случуања од институциите во филмот т.е. на феномените од типот на: временски промени, проблеми со електричната енергија, загуба на сигнал, грмотевици и слично овде све се случува одеднаш, затоа нема објаснување нити потреба од истрага. Едноставно така е осмислена приказната/сценариото мистерија останува тој податок, можеби ќе се открие во вториот дел ако го има. Се на се еден Shocker преполнет со хаотична атмосфера,паника, притисок и многу Адреналнин! според мене најдобриот филм снимен со "shaky cam технологија"
Моето мислење кое го носам моменатално е дека ако би била направена приказната како сериски филм ќе даде доста поголеми резултати, пример едно 10-15 епизоди по еден саат би биле доволни за да се прикаже се во најдобро светло, секоја епизода за еден ден трчкање и бегање низ градот.

Млади се актерите и недоволно афирмирани на платното, а со ваква серија би направиле бум во светот.
Сепак, интересно би било кога би се одлучиле за ново продолжение, за кое не е потребнонекое ново сценарио.
Се сложувам дека девојката е смоукинг. :drk:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Излезе Social Network на асална снимка.

Само пак во торенти од 6 гига и 10 гига, аман. Psy, дај малце свикај им таму, треба ли 720п да се стави на едно двд?
Треба! :0
Хахах ај ќе видам што можам да напраам, него го има ли во 1080п? заеби ти двд :pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.587
Излезе Social Network на асална снимка.

Само пак во торенти од 6 гига и 10 гига, аман. Psy, дај малце свикај им таму, треба ли 720п да се стави на едно двд?
Треба! :0
Можам да ти дадам со 720p, 3,2гб, дај мејл по ПП :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Давај линк! по пп, на замунда нема 1080п :mad:
Ех, коа ќе се отворат поканиве на bit-hdtv, одма праќам.
Замунда за HD...не не : )

П.с. beneamata, фала на понудата, ама такви торенти не ми вршат работа, лошо енкодирани се :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ех, коа ќе се отворат поканиве на bit-hdtv, одма праќам.
Замунда за HD...не не : )

П.с. beneamata, фала на понудата, ама такви торенти не ми вршат работа, лошо енкодирани се :D
Не ми е јасно, и на Rutracker.org го нема у 1080p :toe: тој форум секогаш е меѓу првите за хд материјал :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не ми е јасно, и на Rutracker.org го нема у 1080p :toe: тој фоум секогаш е меѓу првите за хд материјал :)
Не знам што да ти кажам, енкодот е од Metis, а го има и на bit-hdtv и на hd-torrents : )

Може не соработуваат со metis овие rutracker, што знаеш...:)

--- надополнето ---

Еве. :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Од кога видов(не прочитав,само видов:) ) дека се води дискусија за Cloverfield ,филм кој кога излезе не му дадов шанса да го гледам ради што мразам филмови со ваква камера ...но ете драги кајганџии да немавте спротиставени ставови никогаш немаше да го спуштам и гледам.:)

Филмов во целина како еден од ретките филмови снимани на овај начин ми се допадна ...но никако неможам да не го споменам клишето кое беше употребено во филмов -
Уште од моментот кога тргнаја да ја спасат "вруќата" девојка - Бет се ми стана јасно...дека сите ќе ....знаете што ... на крајот.Зошто?- Затоа што има уште милион вакви филмови каде ради спаспување на 1 живот(во принцип ради љубов према него) ќе загинат или сите или 90% од ликовите во филмот
. Али тензијата во целиот филм беше на ниво ,како и дел од ликовите иако и не знаеме многу за нив мене ми изгледаа како некои што ги познавам,секојдневни нормални луѓе блиски на обичниот човек(дури и делумно се препознав во еден од ликовите,за првпат во филм а не беше створот :) ) така да барем според мене филмов има повеќе плуски него минуски.

пс-
Погледнете го сатот на камерата на почеток на филмот и на самиот крај кога Rob кажува.
8ца од мене

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нов Fast and Furious филм. Бедно наречен Fast Five, по узор на головите кои Реал Мадрид ги прими од Барселона. :)

Не, озбилно, филмов освен што ги собира Tyrese и јапонецот кој умре во 3ката, ништо друго не верувам дека ќе има позитивно во него. Очигледно Vin Diesel и Paul Walker немаат попаметни понуди, па се вратија на овој серијал. Првиот филм беше ремек-дело, вториот бар остана донекаде верен на корените и иако беше глуп, бар беше убав и интересен за гледање.
Третиот не ни го спомнувам, сепак имаше онакво "курчење" во него и интересни моменти иако беше правен за пари...

Четворката, реално, беше НАЈСЛАБ од сите досега, иако ги врати оригиналните глумци. Значи уште на почеток се мавна депресија со умирање на главен лик, сите у депресија паднати, никаква забава и лејм акција/приказна. Петката изгледа како повторување на сите тие работи од четворката, според трејлерот. И The Rock бе, жити мајка. :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Prestanav da citam vo: "Првиот филм беше ремек-дело" :)

Vcera go gledav trejlerot, mozam samo da recam deka podobro e The Rock, nego Tyrese i Japonecot.

Kako mislis cetvorkata bese najslab del? Poslab i od Tokio Drift? :drk:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Реално 2-та и 3-та беа најтапа...барем според мене .Особено 3-та :)

T

Tetro

Гостин
Погледнете го сатот на камерата на почеток на филмот и на самиот крај кога Rob кажува.
Штета, го избришав од хард-от да не ми зафаќа место.
Ако има нешто што не сум забележал, тоа е времето на камерата, може пп? :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Делот околу 0:44 џоа CoD MW 2, скокањето односно бегањето кон Хеликоптерот.

Конечно траилерче за филмов. Сакам слични вакви филмови.
Иначе околу филмот Fast 5, ќе го чекам. Цел серијал до сеа ми беше интересен само 3-та некако не.
Се надевам нема треилерчево да ме излаже, сеа за сеа интересно ми делуе. Бар на мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom