Фејкери - расипувачи на забави...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
maher напиша:
Еве неколку примери што прават фејкерите:

-Одиш на журка,врска немаш со музиката а се прајш дека најмногу знаеш
-Ги замараш со глупи муабети сите околку тебе шо се, а тие се дојдени на журка а не на кафе
-Одиш пијан на журка
-Скокаш и ги туркаш сите околу тебе
-Се слекваш по бела маица или гол да видат сите колку пот имаш
-Застанваш на шанк и се пијаниш
-На журка пиеш виски,коњак, вотка или др жестоко
... итн не ми текнува а има многу.
Јас не сум против да не идат сите на журка ама да има малце ред
Кои глупости ги изнатресе еј.
Па ти опиша барем 95% од луѓето што одат на журки. Незнаев дека толку строги биле критериумиве.

Значи споре тебе, кога се оди на журка се оди трезен, се стои во место, не се отвара устата - за да не се конзумира пијалок, па дури и за муабет. :icon_lol:

Член од
2 ноември 2005
Мислења
85
Поени од реакции
1
По се изгледа различно ги сваќаме журките!јас ти кажувам за на техно журка.
-Нема да одиш трезен на журка многу нормално, ке си одиш на нешто друго.
-Не ти реков да седиш, туку ке си играш нормално ама не да ги истуркаш другите ко да правиш шутка
-Не си на српско па да пејш
-Зошто да конзумираш жестоко?ке си конзумираш Red Bull, вода или пиво ако сакаш повеке пати да идиш до WC
-Штом правиш муабет значи не ти е интересна журката.Јас не велам ни еден збор да не кажиш ама убаво ти е тебе кога ке ти ја погодат некоја песна некој да те замара со некој глуп муабет шо нема врска?

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
На крај се заебавте...искочи дека сите сте фејкери, што и да ви значи тоа...

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Би рекол дека и двајцата не можете да се раберете. ПолВанДајк сакаше да каже дека луѓе кои си немаат везе од музиката одат на журки НЕ ДЕКА ЈА СЛУШААТ НО САО ЗА ДА СЕ ПОКАЖАТ ПРЕД ДРУГИТЕ, дека ете, и тие демек следат трендови, па прават разноразни глупости. Со други зборови, троши пари за журка не за да ужива во музиката но за да биде виден. Пример, јас ќе одам на цеца. Не дека ја сакам, знам две три есни од неа, ама ипак ќе одам на ЦЕЦА, оти сите мои другари отидоа па да се поакажам и јас да бидам у шема.

Тоа е моја дефиниција за фејкер. Идиот кој си нема блага веза од музиката шо свири, само оди на журката за да биде виден и утре да се фали.

Гет ит?

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Ацид,Мистичен и сте други со такво размислување ЛЕЧЕТЕ СЕ...Фејкери низаедни! Вие не брукате нас Технаџиите,Металците или ватевер!
:pos::pos:Се зезам,нормално-РИСПЕКТ!Фејкери бе...лечете се алооо...
Само знаете што ме боли?Сакам септември 2006 да идам на концерт на Мадона на Маракана-Белград а замислете ми се свиѓаат некои песни на Тиесто и дури бев на саем:(:(Сеа ќе бидам гад демн фејкер коа ќе ја слушам Мадона!!!!!!Нема да си поминат другите убаво од што јас ќе бидам таму!!Кажете лек!!!
Btw зелено за браќата:wink:

bibuska

смешка
Член од
5 септември 2005
Мислења
2.403
Поени од реакции
7
последен пат на жур бев на skopje sounds good... не дека ја знам сета биографија и дискографија на faithless, gus gus, thievery corporation или x-press2, ама уживам коа ја слушам нивната музика... влегов со дечко ми и за цело време бев сама со музиката... уживав... и за цело време единствено филм успеа да ми скрши една шмизла која во минич и штикла 12 не можеше ни да стои, па ками ли да игра, па се шантраше на сите страни и малтретираше се околу неа да и каже која е групата што момрнтално настапува... ете тие луѓе ги сметам за фејкери...
и мислам дека на такви луѓе мислеа cYb3rc0re, PaulvanDyk,maher и Toreador...
а инаку, пред да исповреѓате се живо на форумов, потрудете се да го сватите прашањето, а ако не можете, прашајте уште еднаш што сакал авторот да праша...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Фала Бибушка за поедноставувањето на прашањето.

Махер, на Ацид требаше да му напишеш дека на жур се конзумираат исти работи како и на футбал (не се мисли на состојките од фрижидерот на Lou Weed), значи вода основно, пиво и ред бул за енергија, кока кола ако не ти се пие претходно наведеното, или фанта и СПРАЈТ, шо особено почитувам.

Инаку ако се рачунаат тука и концертите, ги го споменал и концертот на Prodigy.

V

VirtualA

Гостин
Јас знам за метал фејкери
Обично се оние кои се облекуваат во кожни јакни и цели со синџири на раце, ланци со пентаграми, одат по металски свирки/забави и сл, а да ги прашаш за групата која ја носта на маицата не можат ни еден албум да ти кажат, не знаат ни што претставува пентаграмот а го носат...
Абе деца...иначе ептен мразам фејкери

Член од
16 јануари 2006
Мислења
32
Поени од реакции
9
cYb3rc0re напиша:
На ЕГЗИТ сум 3 години со ред а оваа година беше ужас, поради тоа што имаше многу гужва, и многу фејкери. Мислам, како за егзит поминав супер, ама малце бев изнервиран поради гужвите.

Колку често сте биле на одлична забава и сте уживале во патувањето на ДЈ-от и никој не ве турнал, згазил или шмекал девојката? Или повеќе сте сведоци на лоши журки, каде некој полугол сељак со црни техно цвикери лета со рацете и изиграва најкул на подиумот?
da da mnogu si vo pravo za srbija!!! inace jas zabelezav deka tie luge se gubea nekade kon 5-6 sat sabajle? a nie frikovite do fajront...:je:

iskreno , mnogu dobra tema... neznam nacin za resavane na problemot, no mi preci, mi smeta, me nervira!!! ne deka mi preci da idat na zurka luge sto ne slusaat elektronska muzika... tie se dobredojdeni kolku i jas sto sum.. NO... problemot e vo nekoi sosem treti!!!!

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
Јас сум фејкер и расипувам турбо/прогресив-фолк и планинско/шумски-транс забави.
На првиве идам онака трезен, облечен у џепеста пантолона, маичка со крагња и кондур-патика и не скандирам, ниту забегувам кога ќе чујам зборови како "Пази скиме спаваш...".
На вториве идам стрејт, т.е. неиздрогиран, дотеран у елегантна пантолона и кошула, ципела и евентуално капут ако е ладно. Не се лупам од земја(т.е. не запаѓам во трансот), а и ми се дешаваат испади да застанам покрај шанк и да љочам.

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Ke se repliciram samiot sebe...od edna druga tema na forumot...

A u vrska so komercijalata...neli site ustvari koi sakame da postigneme nesto so nasata muzika sme na nekoj nacin komercijalci....go mislam toa ne vo negativna smisla kako sto go mislat skoro site drugi koi mislat deka ako izlezes na TV vednas si komercijalec. gluposti. sto e ustvari fintata ako sviris vo nekoja garaza i nikoj ne znae deka postois... i so...togas si andergraund? Bullshit. Andergraund ke bides ako ne snimis reklama za pepsi ili coca cola i posle da se "kurcis" deka te imalo na TV. ako veke odrzis dva-tri koncerta, izlezes na TV, te zapoznaat skoro site, toa ti e samo moznost da si ja ostvaris celta so koja si pocnal da se bavis so muzika. da im pokazes na site deka ne pravis muzika samo za da bides slaven i da te vidat tvoite na TV pa da se gordeat so tebe. da pokazes deka pravis muzika zatoa sto sakas da pravis muzika i deka toa go pravis od se srce, i deka toa te ispolnuva i toa da im go preneses na slusatelite i na site drugi.

Член од
16 јануари 2006
Мислења
32
Поени од реакции
9
zurkite se otvoreni za sekakvi luge... nikoj nema da te spreci ako nemas poim koj e darren emerson, da odis da slusas negov set!!(primer de) normalno e, ne sekoj na zurka e golem muzicki kriticar... se e fun,fun,fun!!!!! problemot e vo odnesuvanjeto na odreden krug na luge, problemot e nedostatok na kultura...

Член од
2 ноември 2005
Мислења
85
Поени од реакции
1
2manyfreaks напиша:
zurkite se otvoreni za sekakvi luge... nikoj nema da te spreci ako nemas poim koj e darren emerson, da odis da slusas negov set!!(primer de) normalno e, ne sekoj na zurka e golem muzicki kriticar... se e fun,fun,fun!!!!! problemot e vo odnesuvanjeto na odreden krug na luge, problemot e nedostatok na kultura...
Се сложвам со ова

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
MSV(support) напиша:
На крај се заебавте...искочи дека сите сте фејкери, што и да ви значи тоа...
Мора да се здобиете со репутација пред повторно да ја дадете на MSV(support) .:( :( :(

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
Море емсеви с'порт, дај не ме ставај у кош...
Мене ме заебаа со дефинициите за ФЕЈКЕР, испадна дека сум фејк момок.
Прашав што е НЕФЕЈК, ама некој шизик(а) ми го уби постот...

Kajgana Shop

На врв Bottom