Фешта - фестивал за млади музички таленти

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
ахаахаххаха Скипи антиталент!!! А и тајсон не е ништо подобар.

На оние што настапуваа осми песната не ве потсеќа на „Кажи да“ на Угро?

Ова со форсирање на рап натпреварувачи и финалисти уствари е стратегија на Република продукција..Т.е да покаже уствари дека рапот владее во Македонија а они имаат најјак рап т.е. Врчак и Днк..
Минатата емисија кога победија двајцата рапери баш покажа дека све беше однапред наместено..типот имаше претходно пред емисијата подготвено текст да рапува за Натали.
Воопшто нема никаква транспарентност ниту пак увид во гласовите..Ниту пак се знае кој со колкава разлика победил а демек публиката одлучува и избира..

Песната е рап..Плус има фалшеви ептен на рефренот..
Но нели,за вкусови не се дискутира..

Али ете пак овие момци не фалшираат,напротив вокалот и гитаристот се доста талентирани,а сепак не победија

Така е за вкусови не се дискутира...мене пак оваа не ми е океј така да ...можеме да се сложиме дека водителката е :drk::drk:

ахаахаххаха Скипи антиталент!!! А и тајсон не е ништо подобар.

Се согласувам дека Скипи е антиталент за пеење но има добар сенс за продукција...а Тајсон е добар...има специфичен стил што е малку поразличен од екипата 150цм односно ДнК:pos2:

Така е за вкусови не се дискутира...мене пак оваа не ми е океј така да ...можеме да се сложиме дека водителката е :drk::drk:

Се согласувам дека Скипи е антиталент за пеење но има добар сенс за продукција...а Тајсон е добар...има специфичен стил што е малку поразличен од екипата 150цм односно ДнК:pos2:
Ај баш да чујам што не е океј со оваа песна? Самиот кажа за Скипи дека е антиталент за пеење ај да чујам што ќе речеш за момциве,т.е поткрепи со аргументи..

Ај баш да чујам што не е океј со оваа песна? Самиот кажа за Скипи дека е антиталент за пеење ај да чујам што ќе речеш за момциве,т.е поткрепи со аргументи..

какви аргументи ти требаат за вкусови?ни мене не ми се ок,не ми се свиѓаат...и што?ќе ми бараш да ти образложам зашто?едноставно,тоа што го свират не е тоа што јас сакам од музика,не ме задоволува и слично.што поголем аргумент ти треба од тоа?јбг,не секого импресионираат демек тешки солоа(сакам солажи)..

какви аргументи ти требаат за вкусови?ни мене не ми се ок,не ми се свиѓаат...и што?ќе ми бараш да ти образложам зашто?едноставно,тоа што го свират не е тоа што јас сакам од музика,не ме задоволува и слично.што поголем аргумент ти треба од тоа?јбг,не секого импресионираат демек тешки солоа(сакам солажи)..
:pos2: :pos2: :pos2: Слатко се изнасмеав

А од кај знаеш ти што свират они? Не се Slipknot ili Children of Bodom?:tapp:
Или сакаш да кажеш дека рапот е музика за тебе?:wink:
Поентата беше дека песната нивна има тешки фалшови.. е сега ако според тебе фалшот е критериум за квалитет во музиката тогаш сам си откри колку и знаеш што е тоа музика..
Рап песна се прави многу полесно братче..за разлика од едно соло што треба да се осмисли и да го отсвириш за тоа ти требаат доста години здраво свирење и вежбање..

:pos2: :pos2: :pos2: Слатко се изнасмеав

А од кај знаеш ти што свират они? Не се Slipknot ili Children of Bodom?:tapp:
Или сакаш да кажеш дека рапот е музика за тебе?:wink:
Поентата беше дека песната нивна има тешки фалшови.. е сега ако според тебе фалшот е критериум за квалитет во музиката тогаш сам си откри колку и знаеш што е тоа музика..
Рап песна се прави многу полесно братче..за разлика од едно соло што треба да се осмисли и да го отсвириш за тоа ти требаат доста години здраво свирење и вежбање..

најсмешно е што збориме за две теми различни,каде виде дека реков дека таа рап песна е подобра?ужас е,ептен...
само,реков дека и таа од револт не ми се допаѓа(немаат фалширања и слично)ама не го прави тоа нешто посебно што се разликува од веќе понуденото на музичката сцена,така?а не знам што ти е со тие два бенда што ги спомнуваш...на кого се однесува тоа?јас не ги сакам нив,од кај ги најде да ги поврзеш со мене?

Ok значи се разбравме..Фалшеви не сакаме и двајцата:smir: Ама како што знам јас победила рап песната,а имаше многу подобри од нив..
Поентата беше таа.
И да,за вкусови не се дискутира..Јас сметам дека момциве од Revolt доста добро свират, сум ги гледал во живо,имаат многу пожестоки песни за разлика од оваа што иако е балада мене ми се допаѓа..Некако ми е необична и има многу добри моменти во песната, башка зрело гитарско свирење што поштувам, башка добра вокална изведба и интерпретација..

Исто добар беше и Кристијан од таа вечер (5 тата) лесна песна веднаш влегува во уво..Елиминацијата беше крај.Јас се скинав од смеење. In Vitro групата малку беа "нашарани " изгледа :wink: Ептен беше фешта :vozbud:

Не гледајте вакви глупости бе...

На крај на срање-фест Рамковски ќе шитка цедиња со `песните` во Време и Шпиц.

Штоооооооооо?! :ija:
Чекај, сонувам или во моментов стварно го слушам ова??? :icon_eek:

Е и јас се изненадив кога ми кажаа дека и човечево се појавило, а се запрепастив кога пред малку ја слушнав песнава :smir:

Би ги заклал од прв до последен, мајке ми -.-

ќе бидам краток и ке го опишам фестивалов со еден збор - bullshit!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom