Точно во право си.Јас мислам дека овој човек до катедра има стигнато преку :pusk:и му препорачувам да читне некое книгиче бидејќи збори од тепка и што ќе види на телевизија.Какви са тези хора бе?!Ако ГР реши да анексира РМ,то или ке има нова Балканска воjна или нова светска.
Американците никогаш не са разбирали какво е Балкан,никога не са разбирали манталитета на балканските народи.
Земјак ептен си во право. Луѓето не го разбираат зборот фашизам.Милер не е фашист бе,тој е само уште еден пиун во Билденберг групацијата,значи можете слободно да го наречете ционист или во најмала рака Хазар.Зошто на Wabash College се едуцираат само такви.А таквите имаат еден поодамнешен план за Македонија,кој деновиве го спроведуваат и на дело,малку поинтезивно одошто инаку.![]()
Треба Македонците во Калифорнија да му напишеат на ректорот и на деканите на Беркли.
Се работи за државен универзитет кој добива тешки пари од сојузната влада и кој НЕ СМЕЕ да дикриминира.
Бидејќи професорот се потпишал не само со име презиме туку ставил титула и адреса на универзитетот -- имплицирајќи дека универзитет стои зад неговите ставови -- треба да се удри по точки:
1. Ширење разизам и национална нетрпеливост. Сходно да се објасни улогата на Грција во геноцидот над Македонците кој трае до денес и да се праша дали Беркли е институција која поддржува расизам и шовинизам?!
2. Да се изземе Беркли од статијата и да и се извини на Македонската заедница во САД.
Мислам дека ќе е многу ефикасно да им се припрети дека ќе информираме насекаде дека подржуваат грчи расизам и можат да сносат легално-правни поледици.
Јас почнав да пишувам писмо пред некое време, но од што имав многу работа па престанав.
Клучни зборови се: расизам, дискриминација, воени злосторства, а потоа и геноцид.
Човече не ми е проблем зборот окупатор.Никак.Даже напротив-гордо ми звучиосвојувачи - подобро е вака?
Точно е дека во транзициониот циклус се изгубија вистинските значења на некои зборови, а им се додадоа некои други , несоодветни, кои испливаа на површина во секојдневната употреба.Човече не ми е проблем зборот окупатор.Никак.Даже напротив-гордо ми звучиИмам един дедо окупатор и два ордена останали от него на тавана
Просто ми е чудно как зборот фашизам го ползвате абсолутно произволно за све.Министрите ви се обиждат на фашисти по форумите всеки втор збор ви фашизам и не само когато се говори за нас бугарите а изобшто
Тоа е збор кој може да се чуе само во македонија и на history channel.
Но е разбираеме- 50 г сте марширували с него на устаама други времена са вече
За мене лично комунист е много по навредливо от фашист![]()
Милер не е фашист бе,тој е само уште еден пиун во Билденберг групацијата,значи можете слободно да го наречете ционист или во најмала рака Хазар.Зошто на Wabash College се едуцираат само такви.А таквите имаат еден поодамнешен план за Македонија,кој деновиве го спроведуваат и на дело,малку поинтезивно одошто инаку.![]()
Треба Македонците во Калифорнија да му напишеат на ректорот и на деканите на Беркли.
Се работи за државен универзитет кој добива тешки пари од сојузната влада и кој НЕ СМЕЕ да дикриминира.
Бидејќи професорот се потпишал не само со име презиме туку ставил титула и адреса на универзитетот -- имплицирајќи дека универзитет стои зад неговите ставови -- треба да се удри по точки:
1. Ширење разизам и национална нетрпеливост. Сходно да се објасни улогата на Грција во геноцидот над Македонците кој трае до денес и да се праша дали Беркли е институција која поддржува расизам и шовинизам?!
2. Да се изземе Беркли од статијата и да и се извини на Македонската заедница во САД.
Мислам дека ќе е многу ефикасно да им се припрети дека ќе информираме насекаде дека подржуваат грчи расизам и можат да сносат легално-правни поледици.
Јас почнав да пишувам писмо пред некое време, но од што имав многу работа па престанав.
Клучни зборови се: расизам, дискриминација, воени злосторства, а потоа и геноцид.
60 професори од секаде од цел свет се потпишани ...А тие па одма се затрчаа да го послушаат и да не анектираат. А што ако ние нив ги анектираме? А? На нас попрво ни текна-уште пред една деценија, ко прије нјему...