Фашист од УСА, проф. Stephen Miller бара Грција да ја анексира Р. Македонија

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Кажаа за оваа вест на Канал 5. Треба повеќе да се покажува по медиумите.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Треба Македонците во Калифорнија да му напишеат на ректорот и на деканите на Беркли.

Се работи за државен универзитет кој добива тешки пари од сојузната влада и кој НЕ СМЕЕ да дикриминира.

Бидејќи професорот се потпишал не само со име презиме туку ставил титула и адреса на универзитетот -- имплицирајќи дека универзитет стои зад неговите ставови -- треба да се удри по точки:

1. Ширење разизам и национална нетрпеливост. Сходно да се објасни улогата на Грција во геноцидот над Македонците кој трае до денес и да се праша дали Беркли е институција која поддржува расизам и шовинизам?!

2. Да се изземе Беркли од статијата и да и се извини на Македонската заедница во САД.

Мислам дека ќе е многу ефикасно да им се припрети дека ќе информираме насекаде дека подржуваат грчи расизам и можат да сносат легално-правни поледици.

Јас почнав да пишувам писмо пред некое време, но од што имав многу работа па престанав.

Клучни зборови се: расизам, дискриминација, воени злосторства, а потоа и геноцид.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Какви са тези хора бе?!Ако ГР реши да анексира РМ,то или ке има нова Балканска воjна или нова светска.
Американците никогаш не са разбирали какво е Балкан,никога не са разбирали манталитета на балканските народи.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Какви са тези хора бе?!Ако ГР реши да анексира РМ,то или ке има нова Балканска воjна или нова светска.
Американците никогаш не са разбирали какво е Балкан,никога не са разбирали манталитета на балканските народи.
Точно во право си.Јас мислам дека овој човек до катедра има стигнато преку :pusk:и му препорачувам да читне некое книгиче бидејќи збори од тепка и што ќе види на телевизија.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ovoj profesorof mi e kako Borat hahahahahaahahaha

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Милер не е фашист бе,тој е само уште еден пиун во Билденберг групацијата,значи можете слободно да го наречете ционист или во најмала рака Хазар.Зошто на Wabash College се едуцираат само такви.А таквите имаат еден поодамнешен план за Македонија,кој деновиве го спроведуваат и на дело,малку поинтезивно одошто инаку.:toe:
Земјак ептен си во право. Луѓето не го разбираат зборот фашизам.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Треба Македонците во Калифорнија да му напишеат на ректорот и на деканите на Беркли.

Се работи за државен универзитет кој добива тешки пари од сојузната влада и кој НЕ СМЕЕ да дикриминира.

Бидејќи професорот се потпишал не само со име презиме туку ставил титула и адреса на универзитетот -- имплицирајќи дека универзитет стои зад неговите ставови -- треба да се удри по точки:

1. Ширење разизам и национална нетрпеливост. Сходно да се објасни улогата на Грција во геноцидот над Македонците кој трае до денес и да се праша дали Беркли е институција која поддржува расизам и шовинизам?!

2. Да се изземе Беркли од статијата и да и се извини на Македонската заедница во САД.

Мислам дека ќе е многу ефикасно да им се припрети дека ќе информираме насекаде дека подржуваат грчи расизам и можат да сносат легално-правни поледици.

Јас почнав да пишувам писмо пред некое време, но од што имав многу работа па престанав.

Клучни зборови се: расизам, дискриминација, воени злосторства, а потоа и геноцид.

Па ајде ако си донекаде стасан со писмото постирај може некој ке додаде понешто па сите да се фатиме за тастатура и правец маил Беркли и до некои други предложени институции!

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
освојувачи - подобро е вака?
Човече не ми е проблем зборот окупатор.Никак.Даже напротив-гордо ми звучи :)Имам един дедо окупатор и два ордена останали от него на тавана :)
Просто ми е чудно как зборот фашизам го ползвате абсолутно произволно за све.Министрите ви се обиждат на фашисти по форумите всеки втор збор ви фашизам и не само когато се говори за нас бугарите а изобшто :)
Тоа е збор кој може да се чуе само во македонија и на history channel.
Но е разбираеме- 50 г сте марширували с него на уста :) ама други времена са вече :)
За мене лично комунист е много по навредливо от фашист :toe:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Човече не ми е проблем зборот окупатор.Никак.Даже напротив-гордо ми звучи :)Имам един дедо окупатор и два ордена останали от него на тавана :)
Просто ми е чудно как зборот фашизам го ползвате абсолутно произволно за све.Министрите ви се обиждат на фашисти по форумите всеки втор збор ви фашизам и не само когато се говори за нас бугарите а изобшто :)
Тоа е збор кој може да се чуе само во македонија и на history channel.
Но е разбираеме- 50 г сте марширували с него на уста :) ама други времена са вече :)
За мене лично комунист е много по навредливо от фашист :toe:
Точно е дека во транзициониот циклус се изгубија вистинските значења на некои зборови, а им се додадоа некои други , несоодветни, кои испливаа на површина во секојдневната употреба.
Но, Бугарија сепак беше профашистичка земја во 2 С. Војна.

А за професоров мислам дека сепак решенијата што ги предлага (анексија), можат да се наречат фашистички, бидејќи истапува од позиции на национал шовинизам (кој, патем кажано, мкај нас погрешно се именува како национализам).

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Милер не е фашист бе,тој е само уште еден пиун во Билденберг групацијата,значи можете слободно да го наречете ционист или во најмала рака Хазар.Зошто на Wabash College се едуцираат само такви.А таквите имаат еден поодамнешен план за Македонија,кој деновиве го спроведуваат и на дело,малку поинтезивно одошто инаку.:toe:

:pos::pos::pos:

АБе Милер е обично професорче од УСА,женет за гркиња. Да сакаа ционистите да не` нема како држава, тоа ќе го стореше уше 1991 година и немаше да дозволи УСА да не признае како Р. Македонија :toe:

Нелогични ти се твоите обвинувања за Хазари, Ционисти, Билденберг. Благодарение на нив Македонија постои и ќе постои во иднина како држава единствено на македонскиот народ.

Ајде заедно сите на форумов да составиме еден текст!

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
ајде ...
и да ги спамираме по нивните емаили ...
да ги прашаме дали пропагираат нивни професори фашизам и дали се горедеат со тао ?
како можат да дозволат да имаат такви професори ..
треба и по медиуми и на CNN да им испратиме ... шо знаеш може ќе објават ...

наслов ќе им ставиме дека Професор од Беркли пропагира фашизам ..

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Што значи да си археолог и да си заглавен само во еден одреден временски период, со еден единствен начин на размислување.

Нека ми извади карта или цитат, каде што се опишуват Гејските граници... упс, гејлада никогаш не постоела до 1800те.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
А тие па одма се затрчаа да го послушаат и да не анектираат. А што ако ние нив ги анектираме? А? На нас попрво ни текна-уште пред една деценија, ко прије нјему...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
А тие па одма се затрчаа да го послушаат и да не анектираат. А што ако ние нив ги анектираме? А? На нас попрво ни текна-уште пред една деценија, ко прије нјему...
60 професори од секаде од цел свет се потпишани ...
треба да се пратат протести сепак ...
не дека одма ги послушаа ..
само да ги известиме дека сме живи ... да им ебам мамицата

Kajgana Shop

На врв Bottom