Фармерите се судрија со полицијата пред Влада

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
jas od klipovite na pocetok na temava ne vidov sudar so policija ili obratno???

kako prvo macno e toa sto go dozivuvaat mlekarite i site onie na koi im dolzat pari i koi ne mozat da si gi zemat parite, ama ne gledam pravna osnova tie pari koi gi dolzi privatna firma da gi isplakja vladata.
Знаеш ти чиј потпис стои на договорот со сведмилк за непрестан откуп на млекото и непрекината отплата од најмалце ....денари?
Знаеш чиј потпис стои за откуп на сведмилк и исплата на СИТЕ заостанати пари на млекарите со МОШЕ ?
Сите овие години се бараше ГАРАНЦИЈА за откуп на млекото ....НЕКОЈ тоа го ветуваше и СТАВИ ПОТПИС!

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
дали некој на форумов знае дека 45%од таа фирма ги откупи ЗОРЕ ТЕМЕЛКОВСКИ или попознат по ино спектар и дали некој знае дека ги продава и другите фирми што ги има а за која цел поима неам ова само за инфо тука бидејќи гледам дека си ги ископавте очите како по обичај.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Знаеш ти чиј потпис стои на договорот со сведмилк за непрестан откуп на млекото и непрекината отплата од најмалце ....денари?
Знаеш чиј потпис стои за откуп на сведмилк и исплата на СИТЕ заостанати пари на млекарите со МОШЕ ?
Сите овие години се бараше ГАРАНЦИЈА за откуп на млекото ....НЕКОЈ тоа го ветуваше и СТАВИ ПОТПИС!
Значи дека некој по име Моша (не Пијаде) треба да одговара пред законите на РМ за неисполнување на договорот кој го потпишал, т.е. обврските кои ги преземал...
треба да одговара и оној Оскарсон (или како беше?)
А Богами и Зоре...
Ама...треба некој да потегне работата...
Судовите дејствуваат САМО по поднесена тужба...

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Значи дека некој по име Моша (не Пијаде) треба да одговара пред законите на РМ за неисполнување на договорот кој го потпишал, т.е. обврските кои ги преземал...
треба да одговара и оној Оскарсон (или како беше?)
А Богами и Зоре...
Ама...треба некој да потегне работата...
Судовите дејствуваат САМО по поднесена тужба...
Сето ова би било можно,ако не стои потписот на премиерот (на почетокот на работата на сведмилк) и сегашниот потпис на министерот за земјоделство до оној на Моше.А кога сме кај Зоре ,е тој Зоре навреме си ја изигра играта ,продавајќи ги акциите на Иранецот :helou:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сето ова би било можно,ако не стои потписот на премиерот (на почетокот на работата на сведмилк) и сегашниот потпис на министерот за земјоделство до оној на Моше.А кога сме кај Зоре ,е тој Зоре навреме си ја изигра играта ,продавајќи ги акциите на Иранецот :helou:
Гледаш како самиот кажа кој тоа треба да потегне работата? :)

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
А тоа што 6-7 месеци немаат земено ниту денар :tapp: ?
Ацо како само овие 100 души немаат земено 6-7 месеци?:tapp:кога не им давале пари нека не го давале ни млекото сега цацко им е крив:tapp:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ацо како само овие 100 души немаат земено 6-7 месеци?:tapp:кога не им давале пари нека не го давале ни млекото сега цацко им е крив:tapp:
Абе пио, биди и ти во нивна ситуација па да видам што ќе правиш :tapp:
Ги изгледа видеата убаво ? Еден од присутните кажа
Извади го пиштолот и гаѓај ме...
Па ти сега заклучи во каква ситуација се наоѓаат овие луѓе. Денес 100, утре 1000, па мора од нешто да се започне. Луѓево се на работ на егзистенција, ти тука ми кажуваш цацко им е крив :uvo:
Или колку само да се пишало...

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Абе пио, биди и ти во нивна ситуација па да видам што ќе правиш :tapp:
Ги изгледа видеата убаво ? Еден од присутните кажа

Па ти сега заклучи во каква ситуација се наоѓаат овие луѓе. Денес 100, утре 1000, па мора од нешто да се започне. Луѓево се на работ на егзистенција, ти тука ми кажуваш цацко им е крив :uvo:
Или колку само да се пишало...
Aцо ги разбирам луѓево ама кога гледале дека тој газдата не им го плаќал млекото нека не му го давале ,а не тие го давале млекото овој не плаќал и сеа има проблеми па ќе има:toe: мислам ме сваќаш што сакам да кажам:helou:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
A be kaj se ostanative farmeri, ne mozam da razberam tolku galama a toa 100 dusi
a se cudam na vladava kako nemoze da resi slucaj so 100 dusi daj isplti gi tie sto dosle i ajde cao.Samo vo cela situacija vaka smrdi nesto so tie 100 dusi i od toa sto go vidov od videoto namesto da odat kon sobranie tie begaa so ogradata i vikaa
" lele ne otepaa" a ovie sto gi davaat vestive pisat na golemo" se sudrija tie i tie"
a od sudir nikade.Vo sekoj slucaj dobar film.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
Па тогаш што не стави потпис премиерот или Јанкуловска да го притворат Моше или Оскарсон,а да ќе заборавев,Оскарсон му ја здувна а на овај му остана уште некој шлепер за продавање па да си се врати во Израел од печалба.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Па тогаш што не стави потпис премиерот или Јанкуловска да го притворат Моше или Оскарсон,а да ќе заборавев,Оскарсон му ја здувна а на овај му остана уште некој шлепер за продавање па да си се врати во Израел од печалба.
Интересно е што сега Македонската полиција ќе го штити Моше на рает да допродаде се што може од Сведмилк.:pos2:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
Интересно е што сега Македонската полиција ќе го штити Моше на рает да допродаде се што може од Сведмилк.:pos2:
Со ВЕМЕРО и се е можно шо би рекла Шеќеринска со ВЕМЕРО очекувајте го крајно неочекуваното!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Со ВЕМЕРО и се е можно шо би рекла Шеќеринска со ВЕМЕРО очекувајте го крајно неочекуваното!
Ни со СДСЕТО не беше ништо подобро,се сеќавам на едни слични вакви натегања пред ТУТ-КОМ Прилепски,кога тутунарите си ги бараа своите пари.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
Ни со СДСЕТО не беше ништо подобро,се сеќавам на едни слични вакви натегања пред ТУТ-КОМ Прилепски,кога тутунарите си ги бараа своите пари.
Не заебавај сега ти :) Ко да незнаеш кој ги поеба парите од Тутунски,друга приказна,Диме Момироски беше од гарнитурата на Љубчо а пред тоа Диме Димески од СДСМ имаше и прес за новинарите за да објави со колку пари во добивка му го предава комбинатот а не во борч.А тогаш ко си ги бараа си ги бараа од Диме Момироски не од Димески и во врска со цената за откупот на тутунот беа надупени од Вељо Тантаров од ДПМНЕ,партиски војник на ДПМНЕ со педигре.Ама ај да не те враќјам ептен назад не е тоа темата...за млекариве млекото враце и на Груевски во станот да му го истурат или да му ги натегнат кравите пред врата,поарно решение амин.:pos2:

N

n/a

Гостин
Ама глупи џандари... :pos2:
Овие им ја земаа оградата (што не смее да се деси)
и ете ги они... трчаат по неа (оградата).
:pos:
Па добро бе... г-да џандари...
вие ја браните оградата или тоа владата од Владаја на македонскиот Жан Виденов?
:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom