Фан клуб: Чикаго Булс!

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Стварно е жално ова што му се случува на Роуз годинава, голем малер е со повредиве и мислам оти многу многу тешко годинава да стигниме до финале на истокот....

Член од
15 јули 2011
Мислења
156
Поени од реакции
201
момчето е последна надеж :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Ништо не прајме годинава...ни напрај брејк Фили сега серијата се сели кај нив и ни треба барем една победа таму инаку уште во прва рунда ќе испадниме......

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
http://blogs.bulls.com/2012/05/shocking-bulls-season-ending-loss-part-ii/
Статија од Сем Смит која ја покажува целата сезоната на Булс, стварно сум разочаран, од изданието на играчите туку од малерите кои не пратеа цела сезона. Патем еве до кај се играчите во Булс со нивните договори

Boozer with a long contract will be back as likely will Hamilton with one season left and then a buyout in a third season. Asik is a restricted free agent and the Bulls are allowed to match offers for him. Gibson has one more season to become a free agent, but is up for an extension. Lucas and Brian Scalabrine are on minimum deals for this past season and Jimmy Butler is on his rookie contract.
Дефинитивно ни треба уште еден квалитетен играч во стартната петорка или квалитетна замена/прв тим на позиција бек на која игра Хамилтон кој пропушта 30 и нешто утакмици сезонава така да му треба него некоја квалитетна бек-ап замена....Како и да е Тибодо и неговиот стручен штаб имаат цело лето да размислат кој играч треба да се доведи а кој да се продаде.....​

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
На годинешниов драфт сите очекувавме оти ќе бараме играч на позиција плеј, тоа и се случи....Маркиз Тиг е избран од страна на Булси, играч на Кентаки досега забележал просечно 22.7 поени, 5.9 асистенции и 4.2 скока по натпревар. Значи уште еден all-round играч за кој велат оти е многу перспективен играч кој одлично игра и напад и одбрана.....многу веројатно е после ова оти на Џон Лукас нема да му биде продолжен договорот, и додека Роуз е во аут Вотсон и Тиг ќе бидат двата плеја во Булси.....
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 13:53 ---
А инаку за тие што незнаат на 15ти Мај кога Роуз беше опериран, беше кажано оти Роуз ќе биди надвор од терените од 8 до 12 месеци што автоматски значи ако е оваа минималнава (8 месеци) ќе се врати околу времето кога ќе биде all-star викендот а оваа најлошата варијанта (12 месеци) аут до крај на сезона...во превод скоро цел регуларен дел ќе треба да го играме без Роуз....

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Ајде пак да пробам да ја оживеам темава иако нема многу живи фанови на Булс изгледа повеќе :D.
Се очекуваат промени во резерите кај Булси.....се спомнува Фишер, Хајнрих како бек ап плеј додека Роуз е во аут да игра прв тим (јас повеќе би сакал тоа да биди Фишер) бидејќи е искусен а патем и можи да го научи на многу работи Тиг. Исто Брендон Рој се спомнува како можно засилување со напомена дека Корвер ќе си оди, и Хјустон понудил 25мил за 3 години за Ашик, на ова многу стрчњаци се смееа на оваа понуда, па што ќе биде ќе видиме ова лето изгледа сепак ќе има промени (кои несомнено се потребни)....

Член од
20 јули 2012
Мислења
242
Поени од реакции
364
Дерик Роуз со видео - порака до фановите

Дерик Роуз, звездата на Чикаго Булс ги известува своите фанови за својот напредок во рехабилитацијата, а воедно им дава знак дека ке се врати и посилен .

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
http://www.nba.com/bulls/news/bulls-sign-free-agent-guard-kirk-hinrich.html
Кирк Хајнрих се врати во Булс.....
http://blogs.bulls.com/2012/07/hinrich-returns-to-chicago-bulls-add-sharpshooting-belinelli/
И Марко Белинели потпиша за Булс.....
И официјално Булс нема да ја израмнуува понудата на Рокетс за Ашик.....
Исто така....
http://www.nba.com/bulls/news/bulls-trade-korver-atlanta.html
Кајл Корвер премина во Хоукс...
http://www.nba.com/bulls/news/bulls-sign-free-agent-forward-vladimir-radmanovic.html
А Владе Радманович од Атланта во Булс.....
Вака-така доста промени се случија годинава кај мојот Чикаго на клупата за резерви....
Значи сега на клупата ги имаме: Назр Мохамед, Радманович,Гибсон, Бруер,Белинели, Хајнрих, Си-Џеј Вотсон......

Единствен проблем ќе биди отсуството на Роуз инаку сето друго е во ред.....инаку во Булси имаат план да ослободуваат од салари капот за да во сезоната 2014-2015 да купат уште една голема звезда....

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
http://www.nba.com/bulls/news/bulls-sign-free-agent-guard-kirk-hinrich.html
Кирк Хајнрих се врати во Булс.....
http://blogs.bulls.com/2012/07/hinrich-returns-to-chicago-bulls-add-sharpshooting-belinelli/
И Марко Белинели потпиша за Булс.....
И официјално Булс нема да ја израмнуува понудата на Рокетс за Ашик.....
Исто така....
http://www.nba.com/bulls/news/bulls-trade-korver-atlanta.html
Кајл Корвер премина во Хоукс...
http://www.nba.com/bulls/news/bulls-sign-free-agent-forward-vladimir-radmanovic.html
А Владе Радманович од Атланта во Булс.....
Вака-така доста промени се случија годинава кај мојот Чикаго на клупата за резерви....
Значи сега на клупата ги имаме: Назр Мохамед, Радманович,Гибсон, Бруер,Белинели, Хајнрих, Си-Џеј Вотсон......

Единствен проблем ќе биди отсуството на Роуз инаку сето друго е во ред.....инаку во Булси имаат план да ослободуваат од салари капот за да во сезоната 2014-2015 да купат уште една голема звезда....
СЈ во нетс отиде не е на клупа :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
СЈ во нетс отиде не е на клупа :)
Во нетс???? Не сум прочитал за ваква работа.....епа ко така на позиција плеј остануваме со Хајнрих и Тиг додека не се врати Роуз.....

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Епа и така треба да биди. Тиг не е спремен во руки сезоната да има солидна минутажа (знаејќи и дека Хајнрих е склон на повреди), според мене треба да се купи еден ветеран плеј (Фишер на пример) кој ќе изигра една сезона....а инаку ти за Булс си??

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Епа и така треба да биди. Тиг не е спремен во руки сезоната да има солидна минутажа (знаејќи и дека Хајнрих е склон на повреди), според мене треба да се купи еден ветеран плеј (Фишер на пример) кој ќе изигра една сезона....а инаку ти за Булс си??
да да....уште од времето Џордан пипен родман...па не глеав после нба...па пак почнав баш Хајнрих коа беше плеј првиот пат....:) сеа им фали само уште една ѕвезда да му помогне на Роуз и ќе фрчат прстени...пошо реално гледанно само он е ѕвезда во тимот...ноа бузер денг се квалитетни али не се тој калибар...мислам дека утка им беше што потрошија толкав салари на Бузер кој требаше да биде 2 ѕвезда после роуз....сеа сезонава баш ме интересира како ќе се уклопат овие што дојдоа пошо комплетно нова клупа иаме...ко шо ми личи ќе идат поише на шут од дистанца...али би требало плеј оф да се обезбеди и доколку се врати роуз на време финале не би требало да е проблем...а за титула догодина :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
да да....уште од времето Џордан пипен родман...па не глеав после нба...па пак почнав баш Хајнрих коа беше плеј првиот пат....:) сеа им фали само уште една ѕвезда да му помогне на Роуз и ќе фрчат прстени...пошо реално гледанно само он е ѕвезда во тимот...ноа бузер денг се квалитетни али не се тој калибар...мислам дека утка им беше што потрошија толкав салари на Бузер кој требаше да биде 2 ѕвезда после роуз....сеа сезонава баш ме интересира како ќе се уклопат овие што дојдоа пошо комплетно нова клупа иаме...ко шо ми личи ќе идат поише на шут од дистанца...али би требало плеј оф да се обезбеди и доколку се врати роуз на време финале не би требало да е проблем...а за титула догодина :)
Епа кај си на темава да пишиш, не гледаш сам ко будала пишувам 2 месеци :D
Инаку да, дефинитивно ни треба уште една звезда, Бузер е солиден играч (одличен офанзивец, ужасен дефанзивец) и дефинитивно можеа подобра звезда да купат....паметно е од Тибс што купува шутери, оти ако запримети лани кога Роуз се повреди, цело време топката се туркаше на пост кон Бузер претежно, немаше шутеви од далечина а сега гледам Тибс бара поразновиден напад, Корвер не го покажа тоа што се очекуваше/посакуваше па затоа беше продаден, сега ќе видиме со Белинели како ќе биди на таа позиција, Хајнрих е одличен плеј/ниско крило, баш ваков играч барал Тибс кој ќе игра на двете позиции што значи ќе се купува уште еден плеј по се изгледа, Ашик беше за нигде па уште да ја изедначиш понудата на Рокетс беше лудост, вака добивме двајца искусни играчи Назр Мохамед, и Владе Радманович кој исто така е и одличен шутер....се на се многу поразновидни ќе бидиме во нападот тоа ме радува, само уште да се вклопат новиве во тимската кошарка на Булси па се ќе биди во најдобар ред......

Kajgana Shop

На врв Bottom