Фан клуб: Струмица

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Billa Bong напиша:
Се согласувам со тебе Сантимониус секоја чест за двата тима Вардар беше поуспешен со помош на судиите.....Струмица го загуби натпреварот во 3 четвртина кога како што рече Богоев секогаш тогаш паѓаме.....Најголем успех се надевам дека Супер лигата ке ја освоите вие и повеќе среќа следниот пат:helou:

Kako nema da pagat vo 3tata cetvrtina koga igrat so 6 igraci nemoze da se izdrzi takva igra, takov pritisok da igras cela utakmica mislas lesno e ...

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
iLe напиша:
Kako nema da pagat vo 3tata cetvrtina koga igrat so 6 igraci nemoze da se izdrzi takva igra, takov pritisok da igras cela utakmica mislas lesno e ...
...
Како милсиш шест играчи не е до нив до тренерот е тој треба да менува почесто и да ги одмара за на крајот да може добро да одиграат кога ке биде густо ама тоа е многу грешки направи тренерот на Струмица кога г о остави Богоев во игра со 4 личнитоа беше една од грешките,потоа Хаџивасилев го држеше цел натпревар а се гледаше дека не му иде исто и за Кациулис.....3-та четвртина се виде дека паднаа тоа треба да го знаат и да не го прават поточно да паѓаа затоа што сега им претстои и Плејофот така да ако тоа им се случи пак може да биде лошо за Струмица

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.957
Кицулис имал проблеми со здравјето пред натреварот и не се чувствувал добро за да игра како што треба, можеби и затоа потфрли...
А за Хаџивасилев имаш право, не требаше да го држи цело време на терен, можеше Крстевски да го остави подолго. И гркот што играше како плеј замена за Богоев играше кратко и не беше лош.
А на крај ги соборија и на психолошки план, очигледна беше нервозата на играчите во тимот на Струмица 2005.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
walker_girl напиша:
Кицулис имал проблеми со здравјето пред натреварот и не се чувствувал добро за да игра како што треба, можеби и затоа потфрли...
А за Хаџивасилев имаш право, не требаше да го држи цело време на терен, можеше Крстевски да го остави подолго. И гркот што играше како плеј замена за Богоев играше кратко и не беше лош.
А на крај ги соборија и на психолошки план, очигледна беше нервозата на играчите во тимот на Струмица 2005.
Да се надоврзам....
Кациулис знам дека беше нешто повреден и имаше проблеми со здравјето епа ако имал не требал да игра не и беше потребен на Струмица да стои како да не речам споменик и да промаши два чисти зицери тие и може беа главните кошеви ако тие ги постигнеше којзнае што ке се случеше ама ете,Крстевски,Цимплиаридис,Соколов,како што рече ти тој бекот Софатидис така нешто беше имаше и други....
Воедно тренерот на Струмица не е ништо посебно и за се се буни плус некогаш и лета во облаци како што беше на финалето од купот кога нејќеше да ги прими медалите:helou:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.957
Хмм мислиш дека Соколов требаше да влезе во игра?
А за тренерот да. Реков и порано, само создаде дополнителна непотребна нервоза во екипата. Спортски е да се прифатат поразите...

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
walker_girl напиша:
Хмм мислиш дека Соколов требаше да влезе во игра?
А за тренерот да. Реков и порано, само создаде дополнителна непотребна нервоза во екипата. Спортски е да се прифатат поразите...
....Соколов може не е толку добар ама барем да беше на местото на Кациулис.. ке ги погодеше тие два зицера сигурен сум во тоа за тренерот нема што друго да кажам срамота само го "срами" тимот...
Да беше во негова ситуација кој било друг тренер ке го прифатеше поразот....толку му е "културата"

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.957
Добро можеби ќе ги погодел можеби и немало да дојде до таква ситуација за тој да ги погодува ако играше. Којзнае...
И слободните фрлања беа на некој начин пресудни, ако ги погодеа нив натпреварот ќе имаше сосема друг тек.
Но, тоа е што е. Затоа ќе кажам само ова нека биде начин да учат од грешките и да не ги повторуваат.
Сепак верно останувам фан на овој тим. :)

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
walker_girl напиша:
Добро можеби ќе ги погодел можеби и немало да дојде до таква ситуација за тој да ги погодува ако играше. Којзнае...
И слободните фрлања беа на некој начин пресудни, ако ги погодеа нив натпреварот ќе имаше сосема друг тек.
Но, тоа е што е. Затоа ќе кажам само ова нека биде начин да учат од грешките и да не ги повторуваат.
Сепак верно останувам фан на овој тим. :)
Да да точно е тоа може немаше да ги погоди,а за слободните многу промашија ако во полуфиналето со Соколи и четвртфиналето со Амак шутираа многу добро овој пат многу лошо само Грнчаров испромаши доста,Гоцевски исто итн....
Мора да ги попраат грешките ако сакаат да ја освојат суперлигата а можат имаат многу јак тим

Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Mislam deka trenerot na Strumica mnogu greski napraj od poluvreme natamu i deka najmnogu sami si se krivi za porazot pa na krajot uste se isponasa so ne gi zedoa medalite.Trebase da si go prifatat porazot, nemase vrska to so ne bea zadovolni od sudiite.:nenene:

П

Паспарту

Гостин
Ako nekoj e kriv za porazot na Strumica 2005 toa e trenerot i samite igraci. Nemoze posle sekoj poraz na Strumica sudiite da se krivi zatoa sto koga i da procitam deka Strumica izgubile sekogas sudiite se krivi. Sudiite gresele,gresat i ke gresat toa nema nikogas da se smeni! Pa zarem na Bogoev sudijata mu e kriv sto reagirase kako nekoja pi*ka i sto sakase so topkata da gi butne peharite!?Pa i Rabotnicki i Feni izgubija od Vardar pa nisto loso ne se sluci im cestitaa najkorektno.Toa e sport nekogas se gubi, nekogas se pobeduva no bitno e da se bide golem i vo porazite,a ne samo vo pobedite. Samo sto mrdna nasava kosarka od tonenjeto vo zemja so i se slucuvase vo poslednive nekolku godini i ete odma se naogja nekoj gjuptin-trener da deli pravda i da ni "soli" pamet demek nie glupi sme i ne znaeme sto e kosarka i kako se igra. Pa kaj nas ima 10 pati podobri treneri nego on, ja kolku sto znam on ne ni bil nekogas prv trener tuku bil asistent (a i vo toa ne veruvam) vo 2 i 3 liga u Grcija ali toa i ne e bitno tolku mnogu. Toa sto ne gi prifatija toa e posebna prikazna - neviden sram! Pa dobro timov postoi 2 god (kako Strumica 2005) i ne e neuspeh da igras edno finale vo kup pa makar i go izgubil.Vardar poslednive 2 godini gubese vo finale ali za se treba da se ima trpenie,a bogami i srekja. Ovaa godina mu uspea go osvoi kupot, drugata godina moze ke bide Strumica,moze nekoj tret... Nemam nisto protiv Strumica mnogu mi e milo sto ete imaat silen i dobar tim i sto konecno nekoj moze osven Rabotnicki i Vardar moze da konkurira za titulata, no mnogu sum protiv takvoto detsko odnesuvanje i placenje. Kolku pobrzo se opamet toa podobro za da ne se sluci ona sto im se sluci na Orka i na Kumanovo da imaat najsilni (igracki) tim vo ligata, da postojat edna godina i potoa da gi snema zasekogas! Neznam kakva ke bide kaznata (ako ja ima) no veruvajte deka ako se odi spored propisite na FIBA taa treba da bide golema. Odnesuvanjeto na navivacite na Strumica, a i na Pelister zaedno so niv sto bea - SRAMNO I DIVJACKO! Sramota e na nedolzen covek so skrseno stolce da mu se isecat venite,a zamislete da NE DAJ BOZE covekot pocinese od toa (zaso u Bitola so bese tolku sve extra organizirano ni doktor nemase u salata). NEVIDEN SRAM!

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
nikolabt напиша:
Mislam deka trenerot na Strumica mnogu greski napraj od poluvreme natamu i deka najmnogu sami si se krivi za porazot pa na krajot uste se isponasa so ne gi zedoa medalite.Trebase da si go prifatat porazot, nemase vrska to so ne bea zadovolni od sudiite.:nenene:
Никола тоа што не си ги примија медалите тоа е точно и не доликува за една екипа ако Струмица со големи анбиции....
Судиите кажав дека направија многу грешки во судењето...
На неколку пати не досудија чекори попрецизно Перо Блажевски почна да "денса" на терен......исто така многу фаули не беа досудени во корист на Струмица а требаа да бидат...имаа право што не беа задоволни од судиите баш и Марин Докузовски кажа дека судиите направиле на неколку пати катастрофални грешки....со тоа се гледа дека стварно судиите имаа мал удел во победата на Вардар:)

Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Billa Bong напиша:
Никола тоа што не си ги примија медалите тоа е точно и не доликува за една екипа ако Струмица со големи анбиции....
Судиите кажав дека направија многу грешки во судењето...
На неколку пати не досудија чекори попрецизно Перо Блажевски почна да "денса" на терен......исто така многу фаули не беа досудени во корист на Струмица а требаа да бидат...имаа право што не беа задоволни од судиите баш и Марин Докузовски кажа дека судиите направиле на неколку пати катастрофални грешки....со тоа се гледа дека стварно судиите имаа мал удел во победата на Вардар:)
Za ovie sudii imam mnogu loso mislenje oti na nekolku pati i na Pelister mu imaat sudeno,a mu sudea i so rabotnicki vo kupot(dvajca od tie so sudea vo finaleto) i sudea katastrofa.Bas koga bese najpotrebno ne dosuduvaja nesto za rabotnicki ili svirea bez veza fauli za Pelister.Zborot mi bese deka Strumica trebase da si izlezat i da si gi primat medalite

Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
DoolroX напиша:
Ako nekoj e kriv za porazot na Strumica 2005 toa e trenerot i samite igraci. Nemoze posle sekoj poraz na Strumica sudiite da se krivi zatoa sto koga i da procitam deka Strumica izgubile sekogas sudiite se krivi. Sudiite gresele,gresat i ke gresat toa nema nikogas da se smeni! Pa zarem na Bogoev sudijata mu e kriv sto reagirase kako nekoja pi*ka i sto sakase so topkata da gi butne peharite!?Pa i Rabotnicki i Feni izgubija od Vardar pa nisto loso ne se sluci im cestitaa najkorektno.Toa e sport nekogas se gubi, nekogas se pobeduva no bitno e da se bide golem i vo porazite,a ne samo vo pobedite. Samo sto mrdna nasava kosarka od tonenjeto vo zemja so i se slucuvase vo poslednive nekolku godini i ete odma se naogja nekoj gjuptin-trener da deli pravda i da ni "soli" pamet demek nie glupi sme i ne znaeme sto e kosarka i kako se igra. Pa kaj nas ima 10 pati podobri treneri nego on, ja kolku sto znam on ne ni bil nekogas prv trener tuku bil asistent (a i vo toa ne veruvam) vo 2 i 3 liga u Grcija ali toa i ne e bitno tolku mnogu. Toa sto ne gi prifatija toa e posebna prikazna - neviden sram! Pa dobro timov postoi 2 god (kako Strumica 2005) i ne e neuspeh da igras edno finale vo kup pa makar i go izgubil.Vardar poslednive 2 godini gubese vo finale ali za se treba da se ima trpenie,a bogami i srekja. Ovaa godina mu uspea go osvoi kupot, drugata godina moze ke bide Strumica,moze nekoj tret... Nemam nisto protiv Strumica mnogu mi e milo sto ete imaat silen i dobar tim i sto konecno nekoj moze osven Rabotnicki i Vardar moze da konkurira za titulata, no mnogu sum protiv takvoto detsko odnesuvanje i placenje. Kolku pobrzo se opamet toa podobro za da ne se sluci ona sto im se sluci na Orka i na Kumanovo da imaat najsilni (igracki) tim vo ligata, da postojat edna godina i potoa da gi snema zasekogas! Neznam kakva ke bide kaznata (ako ja ima) no veruvajte deka ako se odi spored propisite na FIBA taa treba da bide golema. Odnesuvanjeto na navivacite na Strumica, a i na Pelister zaedno so niv sto bea - SRAMNO I DIVJACKO! Sramota e na nedolzen covek so skrseno stolce da mu se isecat venite,a zamislete da NE DAJ BOZE covekot pocinese od toa (zaso u Bitola so bese tolku sve extra organizirano ni doktor nemase u salata). NEVIDEN SRAM!
Tuka najmnogu se krivi navivacite na Strumica oti tie ja napraja najgolemata belja so sedistata.Navivacite na Pelister nisto ne napraja osven nekolku cakmaci so za nasite tereni i ne e sesto cudno, so vo nikoj slucaj ne go opravduvam.Treba i nie Makedoncite ednas da se svestime kako navivame i so prajme na utakmici.A za organizacijata so da recam katastrofa.Haus 57 nisto ne si organiziraja kako so treba, a Pelister trebase samo da mu pomozi nesto makar so ova uprava na Pelister ne znam dali ima nekakvo iskustvo so organizacija na sportski nastani.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
нетуку ја вреѓајте Битола како град, тоа грешките требаше да си среди организаторот не Битола, не е ова браќа манаќи па општината д аорганизира поооо мислите малце што кажвате. Да не требаше градоначалникот доктор да ангажира во салата по idiots

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
nikolabt напиша:
Tuka najmnogu se krivi navivacite na Strumica oti tie ja napraja najgolemata belja so sedistata.Navivacite na Pelister nisto ne napraja osven nekolku cakmaci so za nasite tereni i ne e sesto cudno, so vo nikoj slucaj ne go opravduvam.Treba i nie Makedoncite ednas da se svestime kako navivame i so prajme na utakmici.A za organizacijata so da recam katastrofa.Haus 57 nisto ne si organiziraja kako so treba, a Pelister trebase samo da mu pomozi nesto makar so ova uprava na Pelister ne znam dali ima nekakvo iskustvo so organizacija na sportski nastani.
Столчиња беа фрлани од незадоволството на ајдуците заради неуспехот на екипата на Струмица...
Едно не ми е јасно на тој меч ајдуците и чкенбарите беа заедно...зошто чкенбарите не фрлаа столчиња....?
Овој беше еден од најлошо организираните купови во кошарка да си признаеме...
Управата на Пелистер немаше што да организира ниту пак Битола и нејзиниот градоначалник Хаус 57 се пријави и требаше сам да си го организира купот.....Спортската сала треба да се реновира

Kajgana Shop

На врв Bottom