Фан клуб: Струмица

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Абе ептен забегавте со дискусиите.
Мислев дека ова е тема за Струмица 2005. :)

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
JOE напиша:
Na natpravarot S.Pelister-Fersped R.pri krajot koga gubese Pelister nekoi pocnaja da frlaat so predmeti no liderite na ckembari ko se razvikaja po nas posle i nikoj posle ne frlase a mozevme da napravime dozd od upaljaci i zelezni pari i trista gluposti,ama ne go napravivme toa,na krajot so aplauz gi isprativme kosarkarite.Svesni bevme za kaznite so treba da gi plati klubot bidejki Ckembari se iskusni od tie raboti na vremeto mnogu incidenti pravevme.
.....Паметно:)
Многу паметно постапиле воџите на тој меч...мислеле и за доброто на клубот да не се плаќа оштети за џабе..потоа од општа гледна точка секоја навивачка група фрла предмети од незадоволство но не мисли на тоа дека тимот ке треба да плаќа...

П.с ТЕМА СТРУМИЦА ФАНС!

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
казни

Струмица е казнета тренерот 18 масеци газдата 6 месеци секретарот 6 месеци плус парични казни плус и теренот ни е суспендиран лоша работа

П

Паспарту

Гостин
mite84 напиша:
Струмица е казнета тренерот 18 масеци газдата 6 месеци секретарот 6 месеци плус парични казни плус и теренот ни е суспендиран лоша работа
losa e no iskreno priznaj deka e zasluzena. samo najloso e so moze sponzorot da se povlece i da propadne klubot,a za trenerot uste podobro i onaka debil neviden sto vrska si nemase od kosarka slobodno neka se vrati vo 3 liga vo grcija i neka bide asistent, strumica ne zasluzuva takov trener - gargamel! pozdrav

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Требаше да има казни но ова е претерано за тренерот не ми е жал по вестите и весниците ги описуват навиваците на Струмица како варвари забораваат какви се навиваците во Скопје но ова има една цел да се уништи кошарката во Струмица за пример претходната недела навивачите од битола на мечот со вардар во фудбал во Струмица искрсија 60 столчинја и ја искрсија оградата и никому нисто инаку зал ми е за повредениот во Битола

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Управата на Струмица 2005 до медиумите упати официјално соопштение во кое се извинува за неспортскиот потег на завршницата од Купот на Македонија, кога членовите на овој клуб одбија да ги примат сребрените медали.
- По направената анализа на случувањата во Битола, дојдовме до заклучок дека треба да им се извиниме на македонската јавност и на сите инволвирани страни во кошарката. Без да се правдаме, во една афектна ситуација, која се наталожи од претходните натпревари во кои имавме проблеми со судиите, направивме еден непромислен чекор и ја повлековме екипата во моментот на доделување на медалите. Поради тоа искрено се извинуваме - се вели во соопштението на Струмица 2005.
Во продолжение од дописот до јавноста, луѓето од Струмица упатуваат забелешки до судиите, но и најавуваат фер и спортска борба во плејофот.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Казните првично биле помали 10 меча за тренерот 6 за газдата но по интервенција на Даниел Димевски прецедател на федерацијата се зголемени на 18 месеци а Димевски сите знаеме од кој клуб доага работнички

П

Паспарту

Гостин
mite84 напиша:
Требаше да има казни но ова е претерано за тренерот не ми е жал по вестите и весниците ги описуват навиваците на Струмица како варвари забораваат какви се навиваците во Скопје но ова има една цел да се уништи кошарката во Струмица за пример претходната недела навивачите од битола на мечот со вардар во фудбал во Струмица искрсија 60 столчинја и ја искрсија оградата и никому нисто инаку зал ми е за повредениот во Битола
верувај дека не е голема казната зашто според правилата на фиба ако некоја екипа одбие да прими медали казната се движи од 100 до 200 000 евра пари што се буџет на сите тимови од цела лига, така да ако комесарот постапел според тие правила струмица ќе ја немаше веќе, а сеа да ти објаснам за навивачите на пелистер на натрпеварот со вардар :zlo: не ги казнија зашто имаме дебили,фасификатори,наркомани... што се на чело на ффм и што гледаат само да местат натпревари (само видете сезонава колку натпревари победа ги има изиграно 1 во 2 и 2 во 1 и ќе ви стане се јасно) и да си прибираат пари у џеб, а бате ване (ванчо таковски) потпишал договор пред натпреварот дека секоја екипа чија навивачка група ќе го оштети стадионот ќе си ја плати казната и затоа сеа пелистер треба на фк беласица да исплати околу 4 000 евра (мислам дека толку беа). друго нешто, во струмица на натпреварот вардар - пелистер заедно со навивачите на пелистер,чкембари беа и ајдуците и заедно навиваа за пелистер против вардар, така да неможеш да кажеш дека чкембарите ја искршија оградата зашто и струмичани беа со нив. поздрав :helou:

П

Паспарту

Гостин
mite84 напиша:
Казните првично биле помали 10 меча за тренерот 6 за газдата но по интервенција на Даниел Димевски прецедател на федерацијата се зголемени на 18 месеци а Димевски сите знаеме од кој клуб доага работнички
ја од секогаш сум тврдел дека димевски и давитков се најголемото зло на мак баскетот но братче тоа е нема што да се прави јбг. во овој момент и струмица и вардар се појаки од работнички но мене искрено не ми се верува дека некој од овие 2 тима ќе ја освои титулата затоа што цел на даниел димевски сега ќе му биде работнички да ја освои титулата не за друго колку да се покаже пред луѓето од јадранската лига дека не погрешиле што го избрале работнички да игра во лигата.искрено се надевам дека вардар ќе помине но верувај ќе биде полесно да се игра со далас маверикс него со работнички во ова полуфинале ради причини кои на сите добро ни се познати

SORRY малце забегав од темата :)

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
DoolroX напиша:
ја од секогаш сум тврдел дека димевски и давитков се најголемото зло на мак баскетот но братче тоа е нема што да се прави јбг. во овој момент и струмица и вардар се појаки од работнички но мене искрено не ми се верува дека некој од овие 2 тима ќе ја освои титулата затоа што цел на даниел димевски сега ќе му биде работнички да ја освои титулата не за друго колку да се покаже пред луѓето од јадранската лига дека не погрешиле што го избрале работнички да игра во лигата.искрено се надевам дека вардар ќе помине но верувај ќе биде полесно да се игра со далас маверикс него со работнички во ова полуфинале ради причини кои на сите добро ни се познати

SORRY малце забегав од темата :)
Даниел Димевски не е зло Давитков е...Димевски нема врска сеа да не ги мешаме работите...Вардар ке оди натака нема што да направи тука Димевски подобриот ке победи а тоа ке биде Вардар..незнам дали Вардар ке ја освои супер лигата или Струмица или Пелистер ке видиме јас викам Вардар...се мислев меѓу Вардар и Работнички ама мислам Вардар

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Кутете ја одраа струмица у ку*ац .. Тренерот казнет па и помшници таму .. 1 натпревар мислам без публика ( празна сала ) ке се игра и парична казна од 50 000 денари ..

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Ja kaznija skoro cela uprava na Strmuica (trener, pretsedatel, pomosnik) so toa sto 18 meseci ne smeat da imaat nisto so Makedonskata Kosarka....
Sea ke vidime so ke bide so Strumica...

П

Паспарту

Гостин
FA напиша:
Ja kaznija skoro cela uprava na Strmuica (trener, pretsedatel, pomosnik) so toa sto 18 meseci ne smeat da imaat nisto so Makedonskata Kosarka....
Sea ke vidime so ke bide so Strumica...
kamo vaka ozbilno rakovodstvo da imavme i vo fudbal :) sea spored mene mislam deka ako ne se namali kaznata klubot deka ke propadne i ke si otidat site igraci(se nadevam deka gresam) zasto vo site sportovi kaj nas takov e slucajot.pred nekolku godini orka ne osvoi titula - propadna,kumanovo napravi dream team i ne osvoi titula - propadna taka da crno se pisuva. ne mi se veruva grkot da vlozuva pari, a da nemoze godina ipol da izvrsuva funkcija

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Pa mnogu e verojatno deka ke propadne, spored mene epten e golema kaznata, da napravese druga ekipa sto ja vodi makedonec mislam deka nemase da bide tolkava kaznata, ama sepak toa e moe licno mislenje. I jas se nadevam i sakam da ne propadne klubot, ama tesko deka toa nema da se sluci. :(

П

Паспарту

Гостин
denes citav u sport i pisuvase deka toj grkot nema da se otkazel od strumica iako e kaznet.kukulekidis e izbrkan,a asistentot jankov si podnel ostavka

Kajgana Shop

На врв Bottom