Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Абе Каналес не ни е „наше“ дете... :D

А и од тие што сме ги дале последниве 2 сезони, само Негредо и Парехо ако заслужиле да се вратат...

Ок, и Чави Гарсија, вицешамионот у ЛЕ да не го заборавиме... :icon_lol:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
и Мата и Ето
Абе Каналес не ни е „наше“ дете... :D

А и од тие што сме ги дале последниве 2 сезони, само Негредо и Парехо ако заслужиле да се вратат...

Ок, и Чави Гарсија, вицешамионот у ЛЕ да не го заборавиме... :icon_lol:
:)

А еве нешто добро напишано у врска со кантерата... “if Jesé was Brazilian, he would also be starting with Santos and be a star. He can be the same or even better than Neymar, but since he’s from here, they have no confidence in him…”

Значи мене зборот ми беше дека изминативе 2-3 години, немаше некои огромни таленти во Кантерата, освен двајцата гореспоменати. Тоа се забележуваше и по резултатите кои ги постигнуваше Кастиља. Но еве, сезонава, или подобро, полусезонава, покажаа дека има талент у оваа генерација, и дека имаат светла иднина.

Затоа, јас лично би сакал да не се купува Нејмар, туку шанса да се даде на Мората или Хоселу, да не се купува Коентрао и замена за Марсело да биде Начо, да им се дава повеќе шанса на Алекс и Сарабиа...

Но, форсирање на сите овие, е некаков вид на ризик, зошто така потешко би се стигало до трофеи. А за тоа се има многу дискутирано, и е една од поголемите дилеми коа се работи за модерниот Реал... :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Да, ризик е ако им се дава шанса на младите, да не се дојде до титула и слично. А што да кажемо за последниве 3 год. во кои се даваа по 40-50 милиони евра за играч (и повеќе), и пак истиот резултат...БЕЗ ТИТУЛА (освен годинешнава од Копа дел Реј)? Епа поарно да се ризикуе со наши деца, кои за 2-3 години ќе го оставаа срцето на терен, отколку да се купуаа копилиња како Коентрао за 30 милиони, со истиот ризик наредната и после неа да нема титула како што е случајов у последниве три.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Абе и ја сум за тоа, ама и Перез а и голем дел од фановите менуваат мислење ко чорапи...

Особено сеа ме нервира што сите се попалија по Нејмар, а пред тоа само збореа Мората, Мората, Мората... не само на Кајгана, него и што читам по странски форуми и по социјалниве мрежи... А и Перез е таков... А дека е некаков вид на ризик, е, да!

Треба еднаш да се пресече и да се реши со ова, или бар да се избалансира ко прошлата сезона.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Абе и ја сум за тоа, ама и Перез а и голем дел од фановите менуваат мислење ко чорапи...

Особено сеа ме нервира што сите се попалија по Нејмар, а пред тоа само збореа Мората, Мората, Мората... не само на Кајгана, него и што читам по странски форуми и по социјалниве мрежи... А и Перез е таков... А дека е некаков вид на ризик, е, да!

Треба еднаш да се пресече и да се реши со ова, или бар да се избалансира ко прошлата сезона.
Кој е тој од форум жити мајка што викал Мората, Мората и на крај се поплил на Неимар???

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Имаше убава статија на дефенсацентрал за ова прашање. А што е со белата фабрика ? Треба да се ризикува и да им се дава шанса на играчите од нашата школа кој ќе изиграат со срце,а не да играат за пари.
Од следнава сезона очекувам да ги гледам младинците почесто,макар и во Куп натпревари. Сарабија,Мората,Алекс Фернандез,Хуанфран,Хоселу сите овие ќе бидат големи играчи,доколку ги испуштат овие таленти тогаш управата наша е составена од најголемите дегени.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Зашто ризик бе,што ризик на Бернабе ако добие по 30 мин игра против Леванте ,кога утакмицата може и да биде решена,малку по малку нека им даваат шанса ама кој ќе го тргне Роналдо и останатите од игра.До душа и Мурињо не е таков тип шо ги штеди на натпревари па ќе им даде шанса и на овие,тој им ја вади душата до максимум.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.635
Поени од реакции
14.542
Сарабија многу близу до Гетафе. :/
--- надополнето: Jul 1, 2011 9:12 AM ---
А претседателот на Сантош изјавил дека Неимар нема да биде ставен на продажба, барем во наредните неколку години. Идејата негова било да го задржи барем до Светското првенство во 2014 година, кога би имал и повисока цена. Со ова речиси се разрешени сите дилеми дека Неимар не си оди од Сантош.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Сарабија многу близу до Гетафе. :/
--- надополнето: Jul 1, 2011 9:12 AM ---
А претседателот на Сантош изјавил дека Неимар нема да биде ставен на продажба, барем во наредните неколку години. Идејата негова било да го задржи барем до Светското првенство во 2014 година, кога би имал и повисока цена. Со ова речиси се разрешени сите дилеми дека Неимар не си оди од Сантош.
Незнам до кога му е договорот ама нека пази да не му замине за без пари па да плаче после:)

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Неимар има договор со Сантош до 2015 и зима 70.000 евра месечно:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom