Кој бара креативност од нив. Алонсо си ја има таа задача, а овие двајцава ако беа добри во box to box ондак незнам што. Не видов акција што спречија ниту едниот ниту другиот иако Кедира немаше баш таква задача зашто само второ играше во кое бевме во тотална офанзива.
Вчерашниот натпревар беше каша попара, никој не знаеше кај игра и што игра. Не правам споредби за вчера
@golubov
Не ме заебавај сеа, 4-4-2 е веќе на изумирање, а не играчите кои играат на овие позиции.
Демек на Бускец да не му се Чави или Иниеста ќе креира игра како Алонсо !? Не! Барса има посебен систем на игра, но и таму мора да има деструктвиец како овој. Кажи ми која подобра техника ја има Бускец у споредба со Ласс? Има само две предности пред нашиве: 1. Шпанец е, 2. знае да глуми.
Присети се на екипите кои играа лани у ЛШ, какви играчи имаа у тимот, еве финалистите Интер, Баерн... немој да ми кажеш дека Ван Бомел е креативец. Исто присети се и на СП која беше најупотребувана формација... али и тоа е малку битно, не пишав јас дека таа формација е ин, туку дека тоа е стилот на Мурињо.
Знаеше дека го има Ласс во тимот, кој има подобра техника во однос на другите (сеа тоа што игра променливо е друга работа), но му требаше „карпа“ на средината. Таков Гаго не е сигурно. Некој пиша горе убаво, 2 сезони имаше да докаже дека е за прв тим, ништо посебно. Кедира не е тука ни 6 месеци. Ако Гаго заслужува место во стартниот состав, Мурињо сигурно ќе го стави, во тоа не се сомневај.
И не претерувајте, требало стопер или среден играч. Гледајте на позициите на кои сме најкратки, ни треба напаѓач, ништо друго засега.