Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

SenoraRamos

Tu voz - nuestro sentimiento!
Член од
20 март 2011
Мислења
191
Поени од реакции
108
Кој ве излагал? Не е повикан Раул. :/

Goalkeepers: Iker, Pepe, Valdеs.
Defenders: Sergio, Arbeloa, Albiol, Piquе, Capdevila, Marchena, Iraola.
Midfielders: Iniesta, Xabi, David Silva, Busquets, Cazorla, Bruno, Borja Valero.
Forwards: Villa, Llorente, Torres, Pedro, Negredo, Manu del Moral.

Ова за Стеф: :pipi:
4 јуни - против САД
7 јуни - против Венецуела

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ко шо глеам флоро му спремил терен на Моу за цел мандат да го издржи

--- надополнето ---

Bombazo informativo y moral... A estas horas puedo adelantar que al 99,9% están hechos: Kun al R.Madrid y el Pipa al Chelsea. De buena tinta

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Gil Marin: "Florentino me ha dicho que no ficha al Kun"

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
и зошто го избркаа валдано кога човекот е отсекогаш со нас,а знаеме дека мурињо нема да остане откако ќе освои се што може,што значи максимум уште 1-2 години:tapp:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Реал Мадрид и официјално го потврди заминувањето на Хорхе Валдано од Реал Мадрид.
Хорхе Валдано и официјално повеќе не е дел од Реал Мадрид, Флорентино Перез го потврди заминувањето на генералниот директор.
Се чини дека Мурињо ја доби тивката битка со Валдано, човекот со кој во текот на сезоната имаше сериозни несогласувања.

"Сакам да потенцирам колку болно за мене е заминувањето на Хорхе Валдано. Ние заедно поминавме голем пат" - изјави Перез на прес конференција.

"Мурињо не достави никакви барања. Тој побара поголема автономија, организација како во англиските клубови".

"Се она што ние го правиме, го правиме бидејќи сметаме дека се вистинските одлуки, не земајќи ги во предвид личните чувства".

Тоа е, му се спрема долг престој на Мурињо.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Реал Мадрид и официјално го потврди заминувањето на Хорхе Валдано од Реал Мадрид.
Хорхе Валдано и официјално повеќе не е дел од Реал Мадрид, Флорентино Перез го потврди заминувањето на генералниот директор.
Се чини дека Мурињо ја доби тивката битка со Валдано, човекот со кој во текот на сезоната имаше сериозни несогласувања.

"Сакам да потенцирам колку болно за мене е заминувањето на Хорхе Валдано. Ние заедно поминавме голем пат" - изјави Перез на прес конференција.

"Мурињо не достави никакви барања. Тој побара поголема автономија, организација како во англиските клубови".

"Се она што ние го правиме, го правиме бидејќи сметаме дека се вистинските одлуки, не земајќи ги во предвид личните чувства".

Тоа е, му се спрема долг престој на Мурињо.
македонскиве медиуми ја преовеличуваат работава, валдано не го отпуштија поради мурињо,и отказ не му дал перез туку одборот на клубот,еве оти..
http://realmadrid.cazin.net/2011/05/25/valdano-napustio-real/

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Кој ве излагал? Не е повикан Раул. :/

Goalkeepers: Iker, Pepe, Valdеs.
Defenders: Sergio, Arbeloa, Albiol, Piquе, Capdevila, Marchena, Iraola.
Midfielders: Iniesta, Xabi, David Silva, Busquets, Cazorla, Bruno, Borja Valero.
Forwards: Villa, Llorente, Torres, Pedro, Negredo, Manu del Moral.

Ова за Стеф: :pipi:
4 јуни - против САД
7 јуни - против Венецуела
Знам порано имаше некој изјави дека веке Раул нема никогаш да игра за Шпанија. Таман се израдував да го видам у свој дрес али ништо... Иначе фала ти. :) :)

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Кога се појавуја шпекулации дека Раул може да биде повикан за Шпанија он изјави дека никогаш не се откажал од националниот дрес и дека би сакал пак да заигра за државата
Иначе ова го прочитав на некоја фб страна и без да проверам постирав :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Valdano (26.05.11 - press):
П: Зошто рековте дека нема да си заминете после натпреварот против Villarreal?
JV: Затоа што тогаш не беше вистина. Прашањето беше дали ќе си дадам оставка и јас реков дека нема, дека не размислувам за оставка. Денес имаме ново сценарио, Real Madrid донесе одлука да формира нова организација и тоа што беше под одговорност веќе нема да постои. Тоа е одлука на клубот, не моја.
П: Се чувствувате поразен од Mourinho?
JV: Јас не го направив Real Madrid бојно поле. Јас се воздржував цело време. Бев Генерален директор на Real Madrid пред Jorge Valdano. Тоа беше напор на кој бев обврзан поради мојата функција, одговорност и чувство. Медиумите тоа го претставија како војна и јас се обидов да ја избегнам. Имам голема почит кон се што овој клуб ме научи. Florentino Pérez, кога заврши сезоната, одлучи да заземе страна. Оваа нова структура не го прави клубот помал, туку е решение на една ситуација која беше тешко да се води.
П: Знаевте дека тоа ќе се случи или се чувствувате изневерен?
JV: Јас ја мерам само мојата лојалност. И јас му бев лојален на клубот и на личноста која ме донесе. Мојата лојалност траеше до последниот ден и немам што повеќе да коментирам. Клубот има свои одговорности и јас сум тој кој не припаѓа во новата организација.
П: Мислите дека Mourinho ја почнаа оваа војна?
JV: Не знам која беше намерата на Mourinho. Јас само сакав да ја намалам бучавата која се создаде околу клубот. Неколку пати побарав од претседателот на свика состанок меѓу тројцата, но беше невозможно. Не беше возможно и тоа е.
П: Што мислите дека беше лошо за да се донесе оваа одлука?
JV: Претседателот ми кажа дека нема што да ми префрли, ниту јас имам. Ја следев културата на клубот и си одам смирен.
П: Зборувавте со Mourinho денеска?
JV: Долго време не зборувам со Mourinho лично. Се поздравуваме, но он бараше други соговорници. Бараше место во клубот и јас му го обезбедив. Моите одговорности се намалија. Со тек на времето ја смени идејата на клубот и јас, логично, не се чувствував комотен во таа ситуација.
П: Зошто одлучивте да излезете на прес конференција денес?
JV: Кога заврши состанокот на управата требаше да се соопштат одлуките кои се донесоа. Побарав да го искористам присуството на медиумите и да се збогувам и да ја разјаснам ситуацијата.
П: Си одите разочаран?
JV: Си одам тажен од еден во кој влегувам и излегувам 27 години. Секогаш е болно да се оддалечиш од саканите места. Оставам сакани личности и со тага се оддалечувам.
П: Се плашите дека после вас ќе излезат професионалците кои ги донесовте?
JV: Претседателот ми вати дека екипата која дојде со мене ќе остане. Го ценам континуитетот, исто така и континуитетот на Mourinho. Мислам дека тоа е здраво за клубот кој беше нестабилен во последните години. Овој клуб има потреба од цврста база и проект кој ќе трае подолго.
П: Се каете што не си заминавте порано?
JV: Се отвори дебата во клубот и Florentino бараше од мене да останам, но кога чувствата се различни, разликите излегуваат на виделина. Не се каам.
П: Да беше Mourinho сега пред вас што би му кажале?
JV: Пред вас (медиумите) би му пружил рака, тренер е на Real Madrid и нема да дозволам да излезам со висок тон. Позади, исто така би му пружил рака како што го направив тоа во неделата на натпреварот на Castilla.
П: Мислите дека вашето заминување се должи на тоа што не верувавте во Mourinho?
JV: Реков дека ни е потребно лидерство, дека екипата има голема потреба од тоа. Го видов како работи, добар тренер е и мислам дека е праведно што останува.
П: Кога сфативте дека е невозможно да го решите проблемот меѓу вас двајца?
JV: Пред некое време, но никогаш немавме соочување кое би ги оправдало разликите кои он ги посочи. Повеќе го следев преку медиумите отколку преку личен контакт.
П: Мотив за тензија беше кога кажавте “Имаше напаѓач, но беше на клупа“, дали? ДАли тоа беше моментот кога Мourinho му кажа на претседателот “или Valdano или јас“?
JV: Никогаш не дознав дека така се поставил. А што се однесува до изјавата, не мислам дека тие зборови се доволен мотив за да се создаде тој вакум меѓу нас. Мислам дека повеќе се работи за различните гледања на концептот на фудбал и работата на клубот.
П: Помисливте некогаш дека Real Madrid ќе ја промени својата структура за да задржи еден тренер?
JV: Во овие 27 години структурата постојано еволуираше. Претходно имаше технички оддел. Имаше големи вредности, но поинаква организација. Тоа што секогаш треба да постои се вредностите.
П: Дали Real Madrid и сврте грб на својата историја оваа сезона?
JV: Генерално, не се чувствував комотно. Клубот одеше во еден правец од кој јас се оддалечував и останав сам. Јас не се поместив од своето место. Кога имаше разлики барав закрила во вредностите.
П: Ќе се вратите со Florentino?
JV: Не можам да одговорам на ова.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Kolku fanovi ima Real Madrid vo Makedonija?
José Ángel Sánchez .... во Real Madrid дојде со Florentino во октомври 2000 година, претходно работеше до SEGA како експерт за маркетинг и потрошувачка... во Real Madrid го доби работното место Директор за маркетинг ... беше еден од главните преговарачи за трансферот на Beckham.... кога си замина Pérez, он остана...
... со Ramón Calderón уште повеќе ја зајакна својата позиција и моќ во клубот, во тој период, под негово водство клубот ги оствари најдобрите економски резултати во својата историја и заедно со Mojatovic се погрижи за некои засилувања од тој период...
... си остана на истата позиција и кога Pérez се врати во клубот во 2009... беше човекот кој најдобро знаеше како функционира клубот.... ги затвори договорите за Kaká и Cristiano... и последнава сезона беше задолжен за доаѓањето на Adebayor, и најверојатно за последните засилувања....
.... со заминувањето на Valdano, се претвора во човекот со најголема моќ во клубот, после Pérez... сега освен одговорностите кои досега ги имаше како Корпоративен генерален директор, ќе ги има и оние спортските и се ќе зависи од него... ќе биде единствениот Генерален директор во клубот...
... го сметаат за еден од најдобрите директори во светот на фудбалот и постојано добива добри понуди од англиските фудбалски клубови...

--- надополнето ---

македонскиве медиуми ја преовеличуваат работава, валдано не го отпуштија поради мурињо,и отказ не му дал перез туку одборот на клубот,еве оти..
http://realmadrid.cazin.net/2011/05/25/valdano-napustio-real/
читај го интевјуто подоле, види зашто си заминал.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Адебајор е усовршена верзија на Лукаку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom