Изгледа задоволно и како играч кој ке грее клупа и настојува да се труди и да влезе во први 11. Ретки се играчите со вакво мислење во најдобрите години кога само требаат да играат. Ми се свиѓа ова.
Adebayor (20.05.11 - As): За мене најважно оваа сезона, која беше сензационална за екипата, е најважно што меѓу играчите постои разбирање и дружба. Ова е клуб кој може и мора да освои се, но освен тоа е и клуб во кој се чувствувам сакан.
Кога дојдов овде си ја намалив платата и би го направил тоа уште еднаш. Би направил се, нема подоба...р клуб во светот од овој. Го сакам Real Madrid и сакам да останам овде Моите пријатели ми викаат дека сум среќен дури и кога сум на клупа.
Се надевам дека City ќе прифати да ја намали клаузулата, интелигентен клуб е. Имаат многу играчи, не можат сите да им останат. Се надевам ќе прифатат.
Важно е да се чувствуваш сакан од тренерот, знаејќи дека имаш некаква улога во екипата. Кога дојдов зборував со него и ми кажа “Те познавам, моето мислење за тебе нема да се промени, сакам да останеш овде долго време, уживај“. И сега ми повтори дека сака да останам. Но крајната одлука не зависи од мене. Од Mourinho се учи секојдневно, но она што успеа да го направи е да ми ја врати илузијата и среќата.
Ако останам во август ќе почнеме од нула и секој од нас ќе треба да се бори за своето место. Јас ќе направам се за да бидам во 11те.
На тренинзи со Mоu главна улога има топката, играме 4 против 4, 2 против 2, 5 против 3 или против 2.... и на одлично техничко ниво.
Mourinho е добар, смирен, се смее постојано, прави шеги. Пред вас е сосема друг, но во соблекувална е вистинскиот.
Можеби ‘el clásico’ дуелите го влошија угледот на шпанскиот фудбал, можеби... Жално е што се случија неколку работи против Real Madrid и не знам зошто. Но добро, имаме желба за одмор и желба да се вратиме со обновени сили. Real Madrid треба да се бори за се следната сезона, Liga, Copa, ЛШ...
Имавме добра сезона колективно и јас индивидуално. Но можеше и подобро.
Познавајќи го Сristiano и амбицијата која ја има, не верувам дека постои клуб во светот кој може да му понуди да биде Златна топка, првак во Liga, ЛШ и најдобра ФИФА играч. Можат да му понудат повеќе пари, но парите не се се. Често се смееме заедно на тренинзи, зборуваме по телефон, иста генерација сме....
Ја имаме најдобрата екипа на светот, со најдобрите играчи на одредени позиции, Casillas, Pepe, Marcelo… со уште двајца-тројца ќе имаме се за да освоиме се.