Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Никој не го спомена хеттрикот од асистенции на Озил.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580

--- надополнето ---

da ne znae nekoj dali ke ima nokeska repirza na utakmicava na alfa?
Тоа е добро прашање, не ја гледав и јас мислејќи дека се игра утре упм. На веб сајтот не пишува програма после 00:00

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Karanka:
"The fact that we have played better on the road than at home in recent weeks is a fact. Looking at the schedule you see all these hard road matches, but we lost matches that we didn't expect to lose. We need to pick up the pieces and learn from our mistakes heading into next season. We cannot lose points in matches that, at first glance, we are the superior team. Every point is important is such close league races."

"Xabi Alonso hurt himself while passing. We decided to sub him out to not force it. We need to wait for a diagnosis, but it doesn't appear to be serious."
не е интересно без Мур на прес... :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Честито победа. Убиство им се задеси на Севиља. Убао зборевме со Златко лежи јако двојче тука. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.628
Поени од реакции
14.529
Пак се покажа дека тимовите од Шпанија нема што да бараат покрај Реал и Барса. Тажно е ова. Некогаш ова гостување беше претешко (да не идеме далеку, минатата година) а сега ги растураме на истиот тој стадион. Би сакал и другите тимови во Шпанија да бидат конкурентни.

Многу ми се допаѓа играта на Лас. Без грешка ја изврши својата работа. Озил за мене играч на натпреварот. Иако Роналдо постигна 4 гола, Озил учествуваше во сите тие акции освен за вториот гол, и он е тој кој го изработи најтешкиот дел од работата. Тој беше носителот на играта.

Кога гледаш дека без проблем Рамос може да одигра пола натпревар како десен бек, пола натпревар како централен, кога гледаш дека Мурињо го вади Чаби и на сред натпревар го преместува Пепе на DM, доволно говори колку овој тим може да биде универзален. Додај го Сахин кој би требало да биде важен фактор во наредните години, додај го Калехон кој би можел исто така да биде главен фактор во наредните години, да се ослободиш од скапите играчи како Адебајор, не доволно добрите Гаго и Албиол, незадоволниот Педро Леон, Каналес можеби на позајмица затоа што сега за него е најважно да игра многу натпревари, а тие во Реал нема да ги добие... И тоа е тоа, да го пуштиме Мурињо да работи и да уживаме во ваквите натпревари.

Воглавно, вакви разбивања треба да очекуваме до крајот на сезоната, и се надевам дека Роналдо ќе му ја земе наградата на кепецот.

Пред да си одат на аеродром..

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Касиљас - Што можеше, фати.
Арбелоа - Солиден, стандарден. Неам замерки.
Рамос - Одличен.
Пепе - Со Рамос одличен тандем, супер ротација кога го нема Карваљо.
Марсело - Еден од најдобрите, како денес, така и цела сезона.

Чаби - Даде 4-5 долги пасови од својата на туѓата половина, доста прецизно како што знае тој.
Лас - Кога спомнував дека играчов вреди многу повеке одколку што сите мислите, ме преаеа некој будала овде. И Кедира е солиден, барем така покажа против Барселона (кога играше) али Лас, човече момаков е Макелеле 2 дел.
Кака - Ич не ми се свиѓаше. Колку само лошо ја прима топката(не мислам на приемот, туку на поставеноста) Одма противникот негов го става во позиција да тргне во насока на која ке му биде одземена топката. Кога и да гледам во главата увек ми доаѓаат идеи... што со топката(јес да вака многу полесно е само да замислиш), но Кака е далеку од тоа, почнувам да си потврдувам дека тој е застарен материјал веке. Па види го Озил бре човече, мозок.

Озил - Во секоја акција тој беше или асистентот, или носителот и креаторот на акцијата. Во сите голови имаше некакво учество. Вистински мајстор од кој Кака може само да учи. Кака може многу повеке, но тоа што сега го прикажа беше ужас слободно може само да се угледа од другиве.
Роналдо - Нема што да се коментира, не истрча ни 3 км а си постигна 4 гола. Целиот тим гледаше тој да постигне гол. Браво.
Бензема - Се најде у шанса две кој не ги искористи. Неколку пати делуваше како минатата сезона и знаеше по 10-15 мин скроз да се изгуби и да подзаборавиме на него. Иако сеа нема конкуренција, догодина ке му биде страшно тешко(како и почетоков) за да се избори за загарантирано место. Тоа нека го има секогаш на ум

Од измениве, Адебајор - ништо не видов, освен пар скокови и фаули. Албиол изгубен у свемир, на лето трансвер што е можно подалеку. И Гранеро си покажа нешто, колку толку. Некој пас направи, имаше еден слалом wrong way :). Шала на страна, не беше за фрлање. Колективно беше тоа добар натпревар во кој знаевме што треба да правиме и кога беше најпотребно ја контролиравме играта. Исто помина и Валенсија. Браво и за Мурињо, супер замисла има. Само нека бара решение како најлесно да се извлече противникот(кој игра бункер) за да се створат повеке шанси во напад, каде Бензема / Игуаин ке реализираат како што најдобро умеат. Честито уште еднаш триумф и Hala Madrid.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Манга Албиол играше ДМ.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Шета Меси така низ Мадрид со мајкаму и го здогледува Адебајор и одеднаш паѓа ... Мајкаму зачудена го прашува ?! Што ти се случи синко ...?! О_о Меси одговара : абе мамо ... Пеп не учеше штом видиме играч на Реал да падниме !!!...

Албиол влегува во игра и одма 2 гола примаме..:tv:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Касиљас забушавал на говолите глеам.

--- надополнето ---

4 миљони годишно за Сахин, договор на 6 години.

--- надополнето ---

46 гола има роналдо во цела сезона, ах да играше со билбао и со валенсиа од прва минута, ајде нека ја помине 50ката, има уште три натпревари да даде 4 гола.

--- надополнето ---

Иначе Хоселу му го зема местото во прв тим на Мората, пак замена е Мората незнам по која причина.
XI CASTILLA. Tomas - Carvajal - Nacho - Juanan - Casado - Fran Rico - Alex - Juanfran - Juan Carlos - Sarabia y Joselu.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Следната со Гетафе мора да им ја дадеме, не сме луѓе ако не им ја дадеме, неќам да отпаднат.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Читам Де Роси имал влошени односи со Монтела... наводно сакал да замине доколку Монтела остане... кај најде пак баш сеа овој, неможеше лани да се расправа... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom