Фан клуб: РК Пелистер

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Чисто информативно,имаше муабети Циле зеде касарната за возврат ке го земи ракомето,а на информатор ова го има:

Б.В.: Што е предвидено да се гради во касарната?
В.Т.: Во оваа мошне атрактивна локација се планира изградба на многу проекти. Ќе има трговски центри, училишта, верски објекти, хотели, згради, плацеви за индивидуални куќи, детски градинки... За касарната се заинтересирани голем број инвеститори. Има една руска фирма која наскоро треба да плати комуналии за изградба дури на 6 станбени згради. Касарната е го-лем предизвик за сите нас. Покрај Русите кои се заинтересирани за изградба на станбени згради, има заинтересирани за изградба и на хотелски објекти и трговски центри. Штом ќе се исплатат комуналиите, Општината Битола се обврзува да ја среди инфраструктурата во овој дел на Битола.
Ај најдиго ланското интервју на Битолски весни на циле кај шо му прат интервју, кај што потврдува дека имал купено 5-6 плацеви во касарната за станбени згради, а мислам имавме и на форумов пишано.А ова со русите можи да се ортаци или можи да е "патка" некоја.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Нема ништо така да остани
ЈАС ВЕРВАМ ДЕКА ПЕЛИСТЕР КЕ СЕ КРЕНИ И ЌЕ БИДИ СЕ ВО РЕД!!!!

Член од
16 октомври 2011
Мислења
61
Поени од реакции
55
E navivaci na PELISTER, lugje nemaat nikakov uspeh vo nivnite ligi ama navivacite gi podrzuvaat a vie Bitola, sekogash e taka samo za LAJNA JADENJE..... cel zivot protiv svojte.... e zato nikgoash nema da uspejte.. ko ke pocnite da velite bravo deckite rabotat, iako nemaat iskustvo vie kazvate deka ne cinat... epa pametni CILE od drugi firmi zemashe pari ne od nego, spire go propadna klubot, Efto ne cini... koj vi cini vas?
Vie od doma sho sedite na kompjuter i od so nemozite doma da si ja isturite nervozata ovde si kazvata... hahah smesni ste...... ima samo eden zbor za vas KUKAVICI ako mozite odete pomozete mu na PLEISTER, a ne da mu odmozite .... jaki navivaci ja jadenje burek, odete pomozete prasajte videte..... cel den na kompjuter i kazvate ova cini ova necini... A ustvari ko jste vie?? znajte zosto pisite samo na kajgana.. ne ste uspeale nisto da naprajte vo zivotot i vi ostana da jadite burek po internet epa takvi ste i takvi ke si ostanite i za zal od takvi propagaat klubovi dzavi toa e najlosh, a ne e najlosho sto takvi ke umrite. Danielo vi e krvi...ahahhaha..... odete na negovo mesto rabotete, trcajte, sekoj den odete pustajte vo rakometan fedracija dokumenti .. Antonio vi e kriv, odete sekoj den na trening raspravajte se trosete svoi pari za benzin za telefon za da stignite za rakoemtarite.... robert trosete sila energija vreme namesto doma da odite da trcate za klubot... efto odete davajte pari od dzepot za plati pa da ve vidime....
Pozdrav od coek sho stvarno go saka pelsiter a ne kako vas da jadi burek i za nisto so ne cini a nego!
Prvo da ti kazam deka sigurno pojke od tebe imam uspeano vo zivotot, iako neznam so so se zanimavas i so prajs, jas ne te sudam odma kako ti mene i ostanatite so ne osudi.
Vtoro, za sreka doma imam odlicna familija i nemam potreba od isturanje na nervata dali doma ili na forumot ili na drugo mesto.
Treto, za toa kukavici nemoj da grsis dusa da gi narekvas kukavici lugeto so sekoj den se na trening na pelister i so pola zivot mu e ostaen vo taja pomocana sala. Ete nie nemozime da mu pomozime i bas sakam da znam ti so mu imas pomozeno na pelister? Sigurno imas v teren frleno nekoj cakmak ili stolce i mislis deka si mu pomozil na klubot.
Cetvrto, A ustvari koj ste vie? Epa nie sme drugarce decki koi imame po 25 i poveke godini i imame sigurno proziveano i videno pojke od tebe ne samo za pelister tuku i vo zivotot, i sigurno ke si umrime takvi kakvi so sme, odnosno pogolemi od tebe bidejki ja kazvame realnosta.
Petto, Danielo, mnogu teska rabota sekoj den da pustal dokumenti vo Rfm, neznam dali znajs ima edna masina se vika FAX i mnogu lesno po nea se pustaat dokumenti. Ete ako ti sakas da mu pomozis na kluot, da ne se maci Danielo oti e mnogu teska rabotata, odi pomozi mu da ne neznaj da go pusti FAX-ot.
Sesto, Antonio, trosi svoi pari za benzin, jas kolku so se sekavam do lani na site ckembari so ke odeja so sopstveno vozilo, upravata mu go plajkase benzinot doklku imaja fiskalna smetka. Ako Antonio daval svoi pari daj ke odime do Belorusija so koli i neka ni platat beniznot. Znaci Antonio e milioner. Ako si vo upravata normalno deka ke trcas navamu natamu i ke se raspravas, so mislea tie lesno e da si vo upraven odbor, ako seuste postoi.
Sedmo, Efto daval pari od dzepot, pa neka izlezi na tv neka kazi jas luge davav pari od dzepot pojke nemozam ako ima nekoj neka go prevzemi ako ne ke go ostavam, nikoj ne go fati so sila da dava. A znajs ti kolku treba za edna sezona za plati barem minimalni po 200 evra? Cisto sumljam deka Efto ima tolku negovi pari. Za pretsedatel treba menadzerski sposobnosti.
Pozdrav od coek so ne e vo Bitola, koj go saka PELISTER poveke od lokalnite "seznajkovci"
--- надополнето: Nov 4, 2011 1:20 PM ---
Бато на кој мислиш ова ВИЕ?
Дај биди попрецизен малку веќе кога напаѓаш....
И пази со ова Кукајци шо збораш,зошто се гледа дека појма немаш шо збораш...:tapp:
А по постот шо го напиша изгледа дека тие шо ги вреѓаш имаат поголем навивачки стаж отколку шо имаш ти години....;)
И сеа ти се најде ПОГОЛЕМ НАВИВАЧ од сите овде и солиш памет?....
Овде на форумот има луѓе шо одат на утакмици и на ТРЕНИНЗИ со децении наназад.......
Шо живеат за ракометот и за Пелистер.....
А ракометот и Пелистер е ЖИВОТ на секој вистински Битолчанец....
А кога некој се заебава со гордоста на Битола е ќе има КРИТИКИ бато и то големи....
Дали бил Ефто крив,Циле...не ми е гајле...
Кога не чини нешто НЕ ЧИНИ.....
И на татко ми да е клубот,ако не чини нешто не чини ќе критикувам,
И тие во управата ако беа сериозни ќе си свикаа прес,и се ЈАВНО да се кажи...ама ОТВОРЕНО...не само да си кажваат како му чини нив...
Нека си излезат и нека си ја отворат душата...па после народот ќе цени кој е во право...
А не со ќутенката работат цело време...
Ете читам сега во Спорт Ефто вика-НЕ Е ВИСТИНА ДЕКА СТРАНЦИТЕ СИ ЗАМИНАЛЕ...:tapp:
И ова сериозно е за тебе?
Вака се работи?
Со ветувања од типот УТРЕ ЌЕ ТИ ДАЈМЕ,ЗАДУТРЕ...без гајле....ќе биди....:mad:
4 месеци поминаја...а уште ништо не е решено....
Немам ништо против Чкембарите(и јас сум дел од нив долго време)......секоја чест за то шо напраја овие неколку години,откако Спиро го остај клубот на питачки стап,го кренаја клубот на едно повисоко ниво.........ама вака не оди појќе....за доброто на сите мора да најдат заеднички јазик и да кажат ЈАВНО и РЕАЛНО шо е работата,и како мислат за понатаму...
П.С.
И без гајле....сме напрајле многу во животот....
И од професионален, уште појќе од НАВИВАЧКИ аспект...
Odlicno brat! Sakav samo tebe da te citiram i drugo nisto da ne pisam, ama mnogu bev revoltiran od filip.petkovski! Sto poveke vakvi kriticki razmisluvanja tolku podobro, sega ili podocna ke ne razberat so sakavme da kazime.
Respect

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Куро ме боли дали сте успеале во животот или не. Ако сте успеале како што се фалите зошто не вложите во клубот, а?

Член од
16 октомври 2011
Мислења
61
Поени од реакции
55
Куро ме боли дали сте успеале во животот или не. Ако сте успеале како што се фалите зошто не вложите во клубот, а?
Brat jas imam uspeano vo zivotot za mene. Imam 24 godini, jas ne sum biznismen od rangot na minco pa da vlozvam vo klubot, jas samo sakav da mu odgovoram na toj so ne navredvase!
Poz

Z

ziko bt

Гостин
Ај најдиго ланското интервју на Битолски весни на циле кај шо му прат интервју, кај што потврдува дека имал купено 5-6 плацеви во касарната за станбени згради, а мислам имавме и на форумов пишано.А ова со русите можи да се ортаци или можи да е "патка" некоја.
Да,да знам дека имаше и такво интервју :) само ова контрадикторно ми делуваше,ваљда можеше да спомни ГП Пелистер или македоснки бизнисмен,господ знај шо се дешава ова го дадов како можна опција Циле шо подолади,ако нема врска со русиве.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Бате џезер.... ај не го тупи овде.....
Ако имаш нешто паметно да кажиш кажи,а не да ми куросваш овде и да се прајш мангуп јасно?:tapp:
И да бидиш успешен не значи да бидиш милионер ко Циле....
И биди сигурен,да имам една 100 тинка од богатството на Циле,нема да се мислам како него дали да вложам во Пелистер или не...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Последниве неколку страни се само препукување меѓу себеси, меѓу битолчани. А моментално едниствено нешто што е позитивно во спортот во битола е тоа што нема поделби меѓу навивачите. Па зато за доброто на сите нека се прекини со препукувањата или продолжете си ги по профил или ПП.. Разговарајте тука само за состојбата во клубот и барајте можни решенија.. Болно е ко ќе гледаш како клубот се распаѓа, а уше поболно е кога се крие за состојбата во него. Интервјуто на Ефто се гледа од километри дека е онака од икиш и дека се прикриваат доста работи.. Се знае решението на ситуацијата. Собир меѓу управа, спонзори и навивачи и луѓе што го сакаат Пелистер. Само очи во очи разговор може да дај решение на проблемот, а до тогаш вака ќе се расправаме по форуми, додека некој си игра со нервите на цела Битола. Неможе да зборуваме работи кои не се 100% сигурни. Ние ништо не знаеме. Секој има своја приказна и чаршиски муабети, друго ништо.. Проблем бр.1 - Ете јас ќе дадам еден мој став во врска со тоа што се дешава во клубот. Мислам дека проблемот е од политички аспект (како и се друго во државава). Циле не сака да вложува во РК Пелистер доколку не му се исполнат некои негови барања, меѓу кои мислам дека Ефто треба да отстапи од клубот и Циле да постави нова управа, но најверојатно Ефто не сака да излезе со празни раце и сака да му се вратат финансиските средства кои ги вложил во РК Пелистер во текот на овие 3 години. Проблем бр.2 - Можно е Циле да нејќи да соработува со сегашните членови во управата кои му се сумливи и е можно да крадат пари т.е. да перат пари и да заташкуваат со финансиите. Проблем бр.3 Можно е Циле воопшто да не го интересира клубот и дека сето биле гласини и ништо друго. Или даде некоја пара на почетокот само за да ги добие тендерите. Проблем бр.4 СИТЕ ГОЛЕМИ ВО ГРАДОТ ГИ БОЛИ КУР ЗА ПЕЛИСТЕР И РАКОМЕТОТО ВО ГРАДОТ. Во гроб да си ги однесат парите да дај господ.. Реалноста е таа, решението е многу лесно. НО, една кочница има, а тоа е што политичките партии ги држат сите конци, а ние битолчани сме марионети...
--- надополнето: Nov 4, 2011 1:43 PM ---
Бате џезер.... ај не го тупи овде.....
Ако имаш нешто паметно да кажиш кажи,а не да ми куросваш овде и да се прајш мангуп јасно?:tapp:
И да бидиш успешен не значи да бидиш милионер ко Циле....
И биди сигурен,да имам една 100 тинка од богатството на Циле,нема да се мислам како него дали да вложам во Пелистер или не...
Ок шерифе.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
12
Поени од реакции
6
Nemojte da se karate megu vas nema potreba i so mene, vazno e da se raboti vo klubot a gledame deka lugjeto rabotat i trcaat cile ne dojde sam vo klbuot sigurno nekoj go vikashe e sega toj so ne dava pari so lazi nikoj ne e kriv, klubot e edno nivo napred, oprema nemal tolku od vremeto na kometal, rabotite popoleka se sredvat ete denes slusnav nekoi raboti deka ko bile srbite kaj cile i efto i bil i cile mu rekov so e be efto sega, i efto m urekol cile pari nema decata treba plata da zemat i toj rekol ajde ke vidime so mozime, efto mu rekov ako sakash zemi go klubot jas nemozma vaka pojke cile mu rekol POMINA MOETO VREME ostani ti poraspraaj se
--- надополнето: Nov 4, 2011 3:06 PM ---
Nemojte da se karate megu vas nema potreba i so mene, vazno e da se raboti vo klubot a gledame deka lugjeto rabotat i trcaat cile ne dojde sam vo klbuot sigurno nekoj go vikashe e sega toj so ne dava pari so lazi nikoj ne e kriv, klubot e edno nivo napred, oprema nemal tolku od vremeto na kometal, rabotite popoleka se sredvat ete denes slusnav nekoi raboti deka ko bile srbite kaj cile i efto i bil i cile mu rekov so e be efto sega, i efto m urekol cile pari nema decata treba plata da zemat i toj rekol ajde ke vidime so mozime, efto mu rekov ako sakash zemi go klubot jas nemozma vaka pojke cile mu rekol POMINA MOETO VREME ostani ti poraspraaj se

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
--- надополнето: Nov 4, 2011 3:06 PM ---
Епа шо зборам јас од некни бе а?????
Ете кажа членот истото јас што го велев
Дека Циле нејки да го превземи клубот, а и тешко му се вадат парите од сопствениот џеб!!!!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ако не беше Циле немаше ни да дојдат играчите...
Ефто да не го донесе?Да не даде капар за странците?
Не е муабетот дека нејќи да го земи клубот,не се решени некои други работи...
Кој работи,и со кој треба да си ги реши негова работа..
Да не шириме рекла казала муабети-да почекаме да видиме ако си кажат ОФИЦИЈАЛНО двете страни на шо се...
Друга работа..
Денес имаше пријателска со РК Битола...
За резултат појма неам,немаше семафор...
А и не е важно толку то...
Гледам и шо ќе видам...:eek:
Тотално разочарување...
Тотална недисциплина во играта кај нас...кој шо сака си игра своеволно...шуткаат од кај стигнат,акции никакви....
Се караат меѓу себе играчите...уште малку до тепачка ќе дојдеше меѓу нив.......
Капак на се,на крај сакаа да се тепаат со едно дете од Битола,не знам како се вика...
Срамота,резил за луѓе шо се професионалци....
И ова е професионален клуб?ова Е нашиот ПЕЛИСТЕР:?:tapp:
Од клупата Кире и Заре двата станати-едниот вика,другиот вика:eek:
Кој да го слушаат побрзо играчите....:D
Кај го има ова бе?
Кај Ратко имаше дисциплина,сус седеа играчите ко ќе викнеше...овде:eek:
Ништо не прајме,ништо...:tapp:
Дај барем нека кажат КРАЈ е ова....и да завршиме работа.... да си знајме на шо сме и ние и играчите.......
Да не се резилиме појќе вака...
Се вративме во на Спире времето....:cenzura:
Да му се одмили на чоек да оди в сала појќе....:mad:
Толку мрачна атмосфера во екипата одамна не сум видел...:mad:

Член од
2 август 2011
Мислења
1.259
Поени од реакции
1.656
Пред некое време пишев дека Кире и Заре не може да бидат тренери на РК Пелистер без разлика колкаво знаење имаат, едноставно со нив на клупата нема дисциплина бидејки и двајцата немаат тренерски афторитет кај останатите играчи. Но тоа е тоа и тука нема што да се прави едноставно ситуацијата е таква да друг тренер не ни иди да работи па ајде сега кој се најде нека биде тренер.
Второ не ги познавам односите мегу управата и Циле, но од досегашното искуство на соработка со Циле знам многу добро дека Циле не е човек кој денес вели едно а утре друга, ако каже дека таа работа ке биде така и така ке биде, е сега знам и дека доколку не го испоштоваш договорот со Циле тој се откажува од работата без разлика колку добил а колку изгубил и поке нема вракање на работата.
Ако Циле решил да вложва во РК ПЕЛИСТЕР и факт е дека дал пари за ланските плати, го донесе купот во Битола, сигурно имало некој интерен договор меѓу Циле и Ефто, што како ке биде (не верувам во муабетите за касарната Циле е доволно мокен да си ги реши работите). Е сега кој се пречките што го натерале Циле да се откажи од РК Пелистер не се знај. Затоа мислам дека управата треба да излези и да кажи кои се проблемите во клубот и зошто РК Пелистер се напрај како автобуска станица идат и си одат играчи во секој момент.
Во најмала рака ако управата очекува подршка треба транспарентно да се води клубот кој не е ничија сопственост, па заслужува овај народ да биде запознаен со што се случува во клубот, да се организира една пресконференција и да се каже како стојат работите и што може да се очекува оваа сезона од РК Пелистер.
Не е проблемот што Пелистер е слаб играчки и еможе да парира на скоските екипи, проблемот е што од некогашнито бренд и ракометен центар РК ПЕЛИСТЕР стана клуб без организација во кој не се знај кој пие а кој плаќа, се игра со реномето на РК ПЕЛИСТЕР се носат играчи па си бегаат, им се обекаат пари па послем извини се шегувавме пари нема одетеси слободни сте, ова ама ич не ми изгледа професионално напротив ова е крајно аматерски.
И ланската сезона ПЕЛИСТЕР немаше пари ама не се правеа вакви глупости па никој ништо нерече едноставно толку можеше толку се направи дури и бевме задоволни кога изгубиме од Металург во финалето и со аплауз ги испратија ракометарите едноставо публиката знаеше дека толкави ни се можностите, ама оваа година едноставно се направија такви работи на кој човек мора да посумља дека не е се чисто во РК ПЕЛИСТЕР.
--- надополнето: Nov 4, 2011 8:26 PM ---
Дали некој со сигурност знае кој играчи си отидоа а кој остана оти има ногу контрадикторни информации.
На денешнито пријателски натпревар кој играше од играчите.

Член од
2 август 2011
Мислења
1.259
Поени од реакции
1.656
Да не ме сватат погрешно значи немам ништо против сегашната управа, напротив им симнувам капа на лугето кои неколку години се трудат да го одржат во живот ПЕЛИСТЕР и покрај тоа што пари нема. Но оваа година се случија толку нешта што јавува сомнеж дека сето тоа е баш така дека се трудат ама пари нема.
Како прво сите се порадувавме кога видовме дека Циле се врака во Пелистер имаше и интервју со Циле и самиот тој кажа дека се врака во ПЕЛИСТЕР, по неколку месеци ништо од неговото вракање, се шират нај различни муабети. Па се прашвам зошто никој од управата не излези на прес и да кажи како стојат работите без прикривање и лажно надевање едноставно да кажат Циле се откажа од спонзорирање поради тоа и тоа. Па тогаш никој нема право да кажи дека управата е пречка за влез на Циле.
Како второ непотизмот во ПЕЛИТЕР дава сомнеж за чистите намери на управата, значи не велам дека не си ја брка работата него зошто мораше и во спортско друштво да има непотизам.
Како трето како е можно за скандал како што се случи оваа година да замини тренерот уште непочнат и да заминат играчите на само што почнато првенство а никој да не излези и да кажи како стојат работите, а ПЕЛИСТЕР се спрема за меѓународен натпревар.
Има толку многу прикривање на работите кои само по себе те тера да мислиш дека се работи за личен интерес.
Како пример ке го земам интервјуто на претседателот за ИНФОРМАТОР, знали тренерот е сменет поради тоа што нема образование (па кога го носеа во Битола нели знаеа дека нема образование), па за нов тренер се размислува измегу Голужа и тн. апсурдна ситуација во истиот ден играчите штрајкуваат за пари, па подоцна и си заминуваат поради неплатени обрски а ние тренер Гочуажа ке го носиме а пари нема.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Незнам шо ќе биди
Ама можам да кажам дека лани, оломнани 100 пати беше подобро во клубот одколку ова година и подобра атмосфера имаше и се

Kajgana Shop

На врв Bottom