Фан клуб: РК Пелистер

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.898
Нека го вратат,ама нека му шлакнат по некој шамар ко ќе дојди,да го дисциплинират малце...
И нека му опнат договор,нека потпиши,нека биди регулирано се во случај да си оди,предвремен раскин на договор и сл....па да видиме кај ќе бега после....:D
Абе и јас сум за тоа ама ќе излези поголемо детиште од Вујовиќ ако продолжи да се зафркава вака.
Инаку позади сето ова мислам дека немало никаков заговор дека стварно можно е и да немало никакви несогласувања и дека муабетот бил тој да биди за Рамазан дома. А ги знаеме тие од блискиот исток какви се сите.
Море шо сака нека биде само една работа сум кефој дека ќе имаме премногу добар ракомет во Битола и дека ќе се вратат оние најдобри денови. А искрено не мора да се надевама дека ќе бидеме 3ти оти стварно се јаки овие мрсулите евентуално се надевам дека ќе се исколат меѓу себе и дека ќе има некоја пиздарија а ние сигурно ќе ги добиеме двете утакмици во Битола и така да успееме да бидеме 2ри. Треба едно трпение за ова неможеме одма да го направиме тимот видете го тимот на милчо ... тој го прави 4-5 годинини а каков успех има направено само еднаш во лига шампиони итоа кога дирекно во групи се одеше кога немаше бараж а имаат буџет кој изнесува над милион... Ејј го имаат Чиколиното еден од најаките тренери во светот па не да растураат тие треба на колена сите да ги паѓаат ако внесуваат толкав напор во клубот. Е тоа дека ги освои титулите во ред е ама во тие години и др тетки се мачеа со нивниот елитен странски тим каде ги доведуваат најдобрите ракометари бидејки немало ракометари во Македонија, и шо правеа само си трошеа пари за безврска.
Значи муабетот ни е пополека да си ја направиме основата во клубот и после да се надеваме. Првата година од ова наше врајќање не треба да биде толку молскавично. А ако има услови за да се успее зашо да не се искористи само да не летаме толку многу наеднаш.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Lele ako se vrati kolku dobra desna strana ke imame :) ... use edno levo bekce da se najdi i da rasturame :) ...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Лев бек има во опција, ама дали ке излези се како шо треба и да дојди (дај боже да дојди) ТОП ке сме

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.898
Скептичен сум со тие левите бекови кој ги носат барем нека го донесат Раде колку толку ќе помогне во тимот има искуство само шо е стар малце тоа не ми се допаѓа.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.351
Поени од реакции
5.413
еее ѓупак еден ќе седеше таму со камилите во пустините !! И сега ај назад во Македонија а ??? Не заслужува тој поќе да игра за нас арно вели томасино, го напрајвме ние ѕвезда а има 10000 пати појаки од него а тој курташак си игра со нас !!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Врти сучи работата ептен се заеба...:eek:
Дојде септември, а ние допрва мислиме да бараме играчи:tapp:...
Колку и да ја фалиме работата на управата и на тренерите,факт е дека ЗАФРКНАА работа...
Играчи не се бараат на крај на август,или не се чека да дојдат на проба па да видиме дали чинат...
Тука ептен аматерски изиграја...
Како прво...сакаат да имаат ДОБАР РОСТЕР....
ОК е то,сите сакаме по 2,3 играчи на секоја позиција...
А квалитетен тим,мора да има расположен играч во секое време.....
Е сега,шо напраја овие...
Нашлепаа по 3 крила на двете страни...:eek:(безпотребно).....
А на најпотребните позиции имаме недостиг на играчи,на десен бек останавме само со Пинки...:eek:
На лев иста песна..(не го рачунам Кире Митревски,не е квалитет за напад)....
И сеа кога се гледа од авион дека ни фалат бекој,бараме како на огласи играчи..
Дај шта даш работата,и кога ќе дојдат се гледа дека не е то шо треба...:tapp:
Па нормално дека не е,кој квалитетен играч нема најдено анганжман на крај на август:D..
Ќе дојдат неспремни,залежани,кузнеј од кога немаат играно...па им треба долго време да се уклопат,имаат пропуштено припреми...
Врти сучи Металург си ИЗИГРА МАЕСТРАЛНО во преодниот рок...
И поука треба да биди за сите шо сакаат да ги стигнат(и ние и Вардар)....
Така се работи...однапред се знаеја кои играчи ќе дојдат(освен Станиќ кој дојде малку покасно)....
Играчите се земаат во јуни,а во јули идат на припреми и се уигрува екипата...
Првичните(летни)припреми се многу важни,можеби и најважни за текот на сезоната....
Сега и да сакаме не можиме да најдиме играчи....(квалитетни)...
Освен ако ни се потрефи некој....
Во моментот најдобра опција,единствена опција за десен бек(ако има нешто навистина,ако не е шпекулација):unsure:...да го вратат Нахас....
Барем го видоа шо можи и колку можи,па нема простор за изненадување.....
Дека е добар играч,добар е,дека нема два грама мозок,НЕМА.....
Ама јебига,поарно да го вратат ѓуптино,отколку да не уценва некое педерче ко Мајнов....:tapp:
А за лев бек,е и тука истата мака....
Истиот проблем,проблем кој мора да го решиме...
Ако останиме само со Мите..тешко нас.....
Дечкото е добар шутер,има скок,има силина на удар...ама техника е камен...нема некој смисол за проигрување кон пикер,кон крило...
И ако не најдиме некој лев бек шо ќе има такви квалитети лошо ќе биди....
Ај да видиме шо ќе биди...
Најверојатно овие дена ќе се знај се...
После и да сакаме да се засилиме нема да можиме,ќе треба да чекаме до на зима....
А ако испадниме(не дај боже)од Брест,тогаш до март ќе бидат ревијални утакмици....:eek:
Вардар и Металург ќе имаат 20 и кусур јаки утакмици во СЕХА+ европските мечеви ,.автоматски ќе бидат поспремни да се справат полесно со нас во плеј-офф....
Мора да се напрај се шо е во наша моќ,поспремни(во секој поглед)да го дочекаме двомечот со Брест....

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Врти сучи работата ептен се заеба...:eek:
Дојде септември, а ние допрва мислиме да бараме играчи:tapp:...
Колку и да ја фалиме работата на управата и на тренерите,факт е дека ЗАФРКНАА работа...
Играчи не се бараат на крај на август,или не се чека да дојдат на проба па да видиме дали чинат...
Тука ептен аматерски изиграја...
Како прво...сакаат да имаат ДОБАР РОСТЕР....
ОК е то,сите сакаме по 2,3 играчи на секоја позиција...
А квалитетен тим,мора да има расположен играч во секое време.....
Е сега,шо напраја овие...
Нашлепаа по 3 крила на двете страни...:eek:(безпотребно).....
А на најпотребните позиции имаме недостиг на играчи,на десен бек останавме само со Пинки...:eek:
На лев иста песна..(не го рачунам Кире Митревски,не е квалитет за напад)....
И сеа кога се гледа од авион дека ни фалат бекој,бараме како на огласи играчи..
Дај шта даш работата,и кога ќе дојдат се гледа дека не е то шо треба...:tapp:
Па нормално дека не е,кој квалитетен играч нема најдено анганжман на крај на август:D..
Ќе дојдат неспремни,залежани,кузнеј од кога немаат играно...па им треба долго време да се уклопат,имаат пропуштено припреми...
Врти сучи Металург си ИЗИГРА МАЕСТРАЛНО во преодниот рок...
И поука треба да биди за сите шо сакаат да ги стигнат(и ние и Вардар)....
Така се работи...однапред се знаеја кои играчи ќе дојдат(освен Станиќ кој дојде малку покасно)....
Играчите се земаат во јуни,а во јули идат на припреми и се уигрува екипата...
Првичните(летни)припреми се многу важни,можеби и најважни за текот на сезоната....
Сега и да сакаме не можиме да најдиме играчи....(квалитетни)...
Освен ако ни се потрефи некој....
Во моментот најдобра опција,единствена опција за десен бек(ако има нешто навистина,ако не е шпекулација):unsure:...да го вратат Нахас....
Барем го видоа шо можи и колку можи,па нема простор за изненадување.....
Дека е добар играч,добар е,дека нема два грама мозок,НЕМА.....
Ама јебига,поарно да го вратат ѓуптино,отколку да не уценва некое педерче ко Мајнов....:tapp:
А за лев бек,е и тука истата мака....
Истиот проблем,проблем кој мора да го решиме...
Ако останиме само со Мите..тешко нас.....
Дечкото е добар шутер,има скок,има силина на удар...ама техника е камен...нема некој смисол за проигрување кон пикер,кон крило...
И ако не најдиме некој лев бек шо ќе има такви квалитети лошо ќе биди....
Ај да видиме шо ќе биди...
Најверојатно овие дена ќе се знај се...
После и да сакаме да се засилиме нема да можиме,ќе треба да чекаме до на зима....
А ако испадниме(не дај боже)од Брест,тогаш до март ќе бидат ревијални утакмици....:eek:
Вардар и Металург ќе имаат 20 и кусур јаки утакмици во СЕХА+ европските мечеви ,.автоматски ќе бидат поспремни да се справат полесно со нас во плеј-офф....
Мора да се напрај се шо е во наша моќ,поспремни(во секој поглед)да го дочекаме двомечот со Брест....
Не знам јас зошто сите коментирате како вие да сте управа демек најлесно е да си управа и се е така совршено..ако мислите дека сте поспособни вие земете водете го клубот лично и напрајте екипа преку ноќ , згрешила управата па екипа преку ноќ не се прави и не е така се лесно како шо си мислите..Кире Митревски не чинел а кога ги полнеше Металург и Вардар и ко немаше никој и тоа како чинеше ..За Арапот ко дојде за ма*иња да можевте да му се фатите ќе го напраевте ко си замина вака онака не знаеше сега сака да се врати пак е добредојден.
Немој некој да се навреди само ова е реалноста и важи за повеќе од тука !

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
789
Поени од реакции
1.450
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=39CC397252B5614AB03B791289C876CF
Ете вака така вардар си се комплетира си најдоа супер десен бек, а сега и пикер, ако се врати во форма Ратко Николиќ ке прај дар мар, пошто со Стојанче Стоилов сега можи да раскрстат еве ни прилика за пикер (ако веке воопшто мислиме дека ни треба) пошто сега ни требаат очаааајнооо:( БЕКОВИ!!!!!:mad:
Мора да се побрза времето не гази. Убо рече некој погоре во постојте, Кодор подобро да се фокусира на играта а не на Фејзбук:mad: И доста му ја креваме цената и го молиме да дојди, а бе кој го мати.....нас ни требаат професионалци а не фејзбук мањаци!!!!:D

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Не знам јас зошто сите коментирате како вие да сте управа демек најлесно е да си управа и се е така совршено..ако мислите дека сте поспособни вие земете водете го клубот лично и напрајте екипа преку ноќ , згрешила управата па екипа преку ноќ не се прави и не е така се лесно како шо си мислите..Кире Митревски не чинел а кога ги полнеше Металург и Вардар и ко немаше никој и тоа како чинеше ..За Арапот ко дојде за ма*иња да можевте да му се фатите ќе го напраевте ко си замина вака онака не знаеше сега сака да се врати пак е добредојден.
Немој некој да се навреди само ова е реалноста и важи за повеќе од тука !
Бато,јас коментирам од аспект на навивач....
Да не ти смета тебе нешто случајно?Имаш проблем некој?
Или ај тебе ќе те остајме само да даваш "СТРУЧНИ МИСЛЕЊА",оти тренираш ракомет...:)
Ова е форум и шо сакам ќе коментирам и постирам...
На ракомет одам скоро 20 години,нон-стоп сум со Пелистер,горе-долу ги знам работите во клубот,и си земам за право да давам мислења,а богами и да КРИТИКУВАМ...
Горе долу мислењата на повеќето шо постираме тука се слични.....
Значи МНОЗИНСТВОТО размислува ИСТО....
Ти ако сметаш дека екипата е спремна,и е топ то си и твој проблем.....
Другите НЕ СМЕТААТ.........
Ако сметаш дека Кире е добар играч за напад...то ти е УШТЕ ПОГОЛЕМ проблем...
Само ќе ти кажам во ЗАБЛУДА си дечко...
Лани за лани,лани бевме задоволни со трето место,сега амбициите на Пелистер се оние старите,АМБИЦИИ КАКВИ ШО МОРА ДА ИМА ТИМ СО РЕНОМЕ КАКО ПЕЛИСТЕР....
Ниту сакам да бидам управа,а ете за некое чудо и да бидам по некоја случајност во управата,биди сигурен дека нема да чекам да дојди септември да барам играчи....;)
Факт е дека Управата СЕ ТРУДИ да напрај јак тим,никој не го негира то,одамна Пелистер не бил толку растрчан...ама времето ги згазна...
Од која страна сакаш да ја гледаш работата,факт е дека не се сработи преодниот рок како шо треба(ШЕ)....до крај,иако значително сме појјаки од лани....
Има време уште некој ден,да видиме шо ќе биди....
П.С...
За Арапо....
Точно е дека го испофаливме,,,,меѓу кои и јас....
Се виде уште од првиот тренинг дека има квалитет...
И шо сега?Не требаше да го фалиме?
Дечкото се покажа како право ДЕТИШТЕ..и нормално сите го критикуваа,пцуеја... кога си замина преку ноќ...
Еве сега можи да се врати,од аспект на потребата на Пелистер,во овај момент НИ ТРЕБА таков играч...
Без разлика шо напрајл,кој го натерал да си одии слично.....
На Пелистер му треба десен бек...а и времето не стегна...играчи нема на пазарот...
Ако дојди арно,ако не среќен му пат.....
И нема тука шо да се мудрува....Пелистер е најважен,не е важен толку ниту Ратко,ниту Моцарто..ниту јас,ниту Чкембари,никој не е толку важен,туку Пелистер и само Пелистер,...
Сите сакаме јак Пелистер,Пелистер кој нема да служи како тема за потсмев на Скопските екипи(како шо беше последните 5,6 години)....:mad:
Доста е од порази...Битола сака ШАМПИОН...

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Бато,јас коментирам од аспект на навивач....
Да не ти смета тебе нешто случајно?Имаш проблем некој?
Или ај тебе ќе те остајме само да даваш "СТРУЧНИ МИСЛЕЊА",оти тренираш ракомет...:)
Ова е форум и шо сакам ќе коментирам и постирам...
На ракомет одам скоро 20 години,нон-стоп сум со Пелистер,горе-долу ги знам работите во клубот,и си земам за право да давам мислења,а богами и да КРИТИКУВАМ...
Горе долу мислењата на повеќето шо постираме тука се слични.....
Значи МНОЗИНСТВОТО размислува ИСТО....
Ти ако сметаш дека екипата е спремна,и е топ то си и твој проблем.....
Другите НЕ СМЕТААТ.........
Ако сметаш дека Кире е добар играч за напад...то ти е УШТЕ ПОГОЛЕМ проблем...
Само ќе ти кажам во ЗАБЛУДА си дечко...
Лани за лани,лани бевме задоволни со трето место,сега амбициите на Пелистер се оние старите,АМБИЦИИ КАКВИ ШО МОРА ДА ИМА ТИМ СО РЕНОМЕ КАКО ПЕЛИСТЕР....
Ниту сакам да бидам управа,а ете за некое чудо и да бидам по некоја случајност во управата,биди сигурен дека нема да чекам да дојди септември да барам играчи....;)
Факт е дека Управата СЕ ТРУДИ да напрај јак тим,никој не го негира то,одамна Пелистер не бил толку растрчан...ама времето ги згазна...
Од која страна сакаш да ја гледаш работата,факт е дека не се сработи преодниот рок како шо треба(ШЕ)....до крај,иако значително сме појјаки од лани....
Има време уште некој ден,да видиме шо ќе биди....
П.С...
За Арапо....
Точно е дека го испофаливме,,,,меѓу кои и јас....
Се виде уште од првиот тренинг дека има квалитет...
И шо сега?Не требаше да го фалиме?
Дечкото се покажа како право ДЕТИШТЕ..и нормално сите го критикуваа,пцуеја... кога си замина преку ноќ...
Еве сега можи да се врати,од аспект на потребата на Пелистер,во овај момент НИ ТРЕБА таков играч...
Без разлика шо напрајл,кој го натерал да си одии слично.....
На Пелистер му треба десен бек...а и времето не стегна...играчи нема на пазарот...
Ако дојди арно,ако не среќен му пат.....
И нема тука шо да се мудрува....Пелистер е најважен,не е важен толку ниту Ратко,ниту Моцарто..ниту јас,ниту Чкембари,никој не е толку важен,туку Пелистер и само Пелистер,...
Сите сакаме јак Пелистер,Пелистер кој нема да служи како тема за потсмев на Скопските екипи(како шо беше последните 5,6 години)....:mad:
Доста е од порази...Битола сака ШАМПИОН...
Јас не коментирам оти тренирам ракомет оти знам не е лесно и глупо е да критикуваш кога тој душата и срцето ги има остаено и сега не знаел Папата слаб бил ко ке заминат сите од Пелистер ко ке останиме на нашите можи ке дојди некој од овие сега шо играт за пари и ќе речи јас ќе играм од љубов затоа велам да го цениме она нашето многу повеќе од играчите од страна шо ги носиме и не ме сфаќај погрешно убо напишав таква е реалноста ..Има раздвиженост управата одеднаш се крена не можи на сите страни не е лесно така да надојсиш играчи и да напрајш екипа која ќе биди на врвот ( на врвот мислам на ниво на Металург за ова првенство секако дека ќе е ) ..

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Јас не коментирам оти тренирам ракомет оти знам не е лесно и глупо е да критикуваш кога тој душата и срцето ги има остаено и сега не знаел Папата слаб бил ко ке заминат сите од Пелистер ко ке останиме на нашите можи ке дојди некој од овие сега шо играт за пари и ќе речи јас ќе играм од љубов затоа велам да го цениме она нашето многу повеќе од играчите од страна шо ги носиме и не ме сфаќај погрешно убо напишав таква е реалноста ..Има раздвиженост управата одеднаш се крена не можи на сите страни не е лесно така да надојсиш играчи и да напрајш екипа која ќе биди на врвот ( на врвот мислам на ниво на Металург за ова првенство секако дека ќе е ) ..
Кој рече да ги бркаме Папата и Кире.....?
Никогаш никој не рекол на форумот овде да се бркаат...
Тие се наши деца,и ќе се најди место за нив....
Барем во одбрана можат и то како да помогнат....
А Папата лани блесна на линијата на неколку утакмици...
Јас помалку од тебе сакам да носиме странци(непроверени).....
Посебно не костурот да биди од странци....
Ама за жал,во моментот македонски(квалитетни) играчи шо се слободни нема....(освен Раде,којзнај можи ќе не изненади овие дена и ќе дојди)....
Догодина ако можат да донесат шо појќе наши играчи,то ќе биди најдобро.....
А за управата,реков,не негирам дека трчаа,ама малку наивно останавме без неколку играчи....
Посебно не заеба Нахас.....и тука мораше подобро да се реагира,ум за друг пат...
Не се само тие криви,не е лесно сега на крај на август да се најдат играчи..ама факт е дека порано требаше да го затворат списокот на засилувања...
За да можи екипата на раат да се спрема....
Не дај боже утре една повреда на Пинки и Мите и замина сезоната....
Ете во Дневник пиши дека пак БИЛЕ АКТУЕЛНИ УКРАИНЦИТЕ:eek:(не знам од кај ја ископаа оваа информација)?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Нема ништо на интернет, шо пиши за украинците ?

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Нема ништо на интернет, шо пиши за украинците ?
Дека пак биле во комбинација за засилување на Пелистер..
Ама мислам дека нема врска и е шпекулација....:eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom