Фан клуб: РК Пелистер

D

DupiMandalo

Гостин
Сега најлогичен брз потег е префлање ОДМА на Самоил и Калајџиевски во прв тим а останстите кој сака нека остани во двојката, кој нејќи вратата нека му ја отворат и збогум.
Пинки на клоци бркање, да не му дат пристап до салата да има.

Дајте му го вториот тим на Кире и Ќани и нека работат со децата.
Доста експерименти таму.

Член од
28 ноември 2021
Мислења
68
Поени од реакции
162
Очекувајте соопштение од управата за да ви кажват како сезоната успешна е. А за вас лајнарите шо му сте пикнати во газо на професоро и син му се да ви ебам.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.294
Поени од реакции
8.197
Napisav eden referat i se izbrisav ne vredi be za koj se stramam koj se Bitolcani kazuvaat pravila propisi I izigravaat strucnjaci na fb forumot I niz gradot fala mu na boga so so zaminav ova nema smisla poveke so cest na isklucocite !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
5 април 2013
Мислења
3.358
Поени од реакции
6.830
Апсолутна катастрофа е испаѓањето на 2ката. Не само што таа екипа е клучна за развој на идни играчи на првиот тим, туку ова неизбежно ќе има реперкусии и по финансиите за првиот тим бидејќи "ваучерот" што го носеше вториот тим сега ќе го нема.

Има едно 4-5 играчи во 2ката за кои екстремно важно беше да играат против јаките екипи.

Вака во прва лига под голем знак прашалник е како ќе се развиваат особено ако ја поделат на 2 групи лигата и со тоа дополнително ја разводнат. Прашање е и дали воопшто ќе ги задржат.

П.С. Интересно е што одамна се шпекулираше дека некои влијателни екипи имаат проблем со вторите тимови на Пелистер и Алкалоид и дека треба да се забрани 2ри тимови да играат во суперлига - ова беше една од темите кога се менуваше системот. Системот се смени и одеднаш Пелистер 2 и МултиЕсенс испаѓаат...

Член од
28 февруари 2023
Мислења
211
Поени од реакции
846
Од бренд ПЕЛИСТЕР, овие уште малце јојо клуб ќе напрат. Резил бе ај да не карам ама одговорност мора да сносите од економ до претседател сите, па над 5 м евра се потрошени во 5 години, и ај вака ќе ве прашам ШО НАПРАЈВТЕ БЕ ???

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
898
Поени од реакции
1.181
Од бренд ПЕЛИСТЕР, овие уште малце јојо клуб ќе напрат. Резил бе ај да не карам ама одговорност мора да сносите од економ до претседател сите, па над 5 м евра се потрошени во 5 години, и ај вака ќе ве прашам ШО НАПРАЈВТЕ БЕ ???
Економот прв ни крив ни должен, го тргнаја, тој беше "најголемиот" проблем. А, за другите ќе видиме, врзани како црева се.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

D

DupiMandalo

Гостин
@Simev - Шо кажва кивата... Ќе пазарите од вториот тим на Пелистер или ќе берите пари за јапонецо ? Или треба да се консултира прво в партија да му кажат до кае работата до спонзорите?:kruna:

Член од
24 јуни 2022
Мислења
333
Поени од реакции
772
Dve tituli I dva super kupa,a so sakas ti da osvojme poke?

Член од
30 август 2012
Мислења
3.552
Поени од реакции
6.204
Уште не можам да повервам како ги пуштија децата низ вода .
Ја напраја двојката калакурница , ејјј ги остаја сами против цела сала и судии и курац , ги пуштија низ вода , тешка мизерија , резил да ги јади сите до еден во клубот .
Ај да не пишам поќе оти после пак сме 5-6 души шо пишиме овде сме криви за цела ситуација и во ФК и РК и КК и све во градот. Затоа само ќе клам една слика т.е. една слика илјада зборови ..
IMG_20240609_221915.jpg

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
898
Поени од реакции
1.181
Ја напраја двојката калакурница , ејјј ги остаја сами против цела сала и судии и курац , ги пуштија низ вода , тешка мизерија , резил да ги јади сите до еден во клубот .
Ај да не пишам поќе оти после пак сме 5-6 души шо пишиме овде сме криви за цела ситуација и во ФК и РК и КК и све во градот. Затоа само ќе клам една слика т.е. една слика илјада зборови ..
Прегледај го приврзокот 419809
Кој разбра разбра, кој не нека прочита и види убо уште 1000 пати.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

D

DupiMandalo

Гостин
Прегледај го приврзокот 419809
Сами беа остаени децата од навивачите во овај случај, да бидиме реални малце...
Да имаше 100тина навивачи, поинаков можи да беше исходот, мада сметам дека неквалитетот и Пинки како носител на та екипа се пресудни шо испадна клубот во втора лига.

Можи требаше ова да се деси за да се одлучи како понатаму со овај тим.
Нека избркат то шо е за бркање, то шо е за прв тим нека префрлат во прв тим и нека си тера како мултиесенс со деца од 16-20тина годишни од Битола и околината. Ко ќе склопат генерација нека се вратат суперлига, ако нема квалитет нека седат во втора.

Лигата е силна и екипите во плејаут изнакупија странци, па тешко дека ваква екипа со деца ќе опстани во иднина.
Да изменаџираја паметно на полусезона можи да го спасеја тимот од испаѓање, ама наредна сезона не му бегаше фенерот со ваква игра.
Штета шо ќе го изгубат ваучерот, ама ко немат концепт како да терат со ваква екипа, тогаш не ни го заслужват.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.552
Поени од реакции
6.204
Сами беа остаени децата од навивачите во овај случај, да бидиме реални малце...
Да имаше 100тина навивачи, поинаков можи да беше исходот, мада сметам дека неквалитетот и Пинки како носител на та екипа се пресудни шо испадна клубот во втора лига.
Така да навивачите се криви за све .
А побара ли некој помош од навивачите , организира ли нешто клубот ???
Или ги остави децата како на стрелање.
Овие од прв тим кај беа на трибини да ги бодрат имаше ли некој ?
Или рекоа завршена е работа без навивачи ќе се игра оти знаеја ако има навивачи немаше шанса да испаднат и сега се прат на будали .

Едноставна е работата Управата не знај кај тера т.е. знај кај тера ама мислат се многу паметни и мастило се пие оти скапа е сега нафтата .Еве сега ќе немат толку трошоци па наредна година пак ќе се клат на стикерите.
Па после ќе му ја мислиме.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.118
Поени од реакции
8.057
hah raspletot e interesen na situacijata, da se otvori muabetot ajde nema sho da se krie nesto, treba da se zbora pootvoreno

prvo, stojam zad muabetot deka vtora ekipa ne ni e potrebna, deka frlanjeto pari v bunar ednostavno ne e zdravo da postoi nitu sme tolku mokjni da plakjame, to e ednoto gledishte na situacijata od vkupno tri sho gi ima spored mene
posle ova idi deka jasno e deka utakmicata denes beshe namestena, samo sho se idioti da dozvolat da ja namestat onaka ocigledno so gol na isteceno vreme, od tuka proizlegva stavot na upravata dali e samo deka ne im se frla pari ili e nesto drugo zameshano?!
od ova proizlegva sledniot stav a to e deka pelister ispadnal a rabotnik osvoil titula, so ovaj stav sami si pogazvame se, site muabeti so se jadime so pederite ispagjat deka se vo pravo, istovremeno i sami sme krivi za ova oti dozvolivme da ima voopsto dve ekipi pa da se nametnuva mislenje vakvo, vo sekoj slucaj mi smeta i bolno e od nekoja strana, treba i sami so sebe da rascistime...
poslednoto i najnebitno gledishte e deka od ovie igraci imalo asolen rakometar, jas licno ne vervam, se nadevam nekoj ke ne iznenadi sho ili ke blesni vo prva ekipa ili pak vo nekoj drug klub kaj sho ke odi vo idnina..

opsto moj licen stav i sekogash sum velel e samo svetoto ime pelister eden klub eden grad, to sho nekoj si igra kurtashak so seto ova, ne e od denes treba da se zamislime..

D

DupiMandalo

Гостин
Така да навивачите се криви за све .
А побара ли некој помош од навивачите , организира ли нешто клубот ???
Или ги остави децата како на стрелање.
Овие од прв тим кај беа на трибини да ги бодрат имаше ли некој ?
Или рекоа завршена е работа без навивачи ќе се игра оти знаеја ако има навивачи немаше шанса да испаднат и сега се прат на будали .

Едноставна е работата Управата не знај кај тера т.е. знај кај тера ама мислат се многу паметни и мастило се пие оти скапа е сега нафтата .Еве сега ќе немат толку трошоци па наредна година пак ќе се клат на стикерите.
Па после ќе му ја мислиме.
Не ми ги вади од контекст речениците... Не пишав дека се криви навивачите, туку дека требаше да има поддршка од навивачите на всков битен меч за екипата.
Дали побарале навивачите организиран превоз или не од управата, тука не навлегвам, пошо врска неам шо се дешавало во позадина.
Го пишав ова ради то шо ти спомна дека беа остаени сами децата од клубот.
Дали бил пуштен низ вода или не, ќе кажи времето ама дека не покажаја лвалитет децата во текот ма цела сезона то е факт.
Уште ко изгубија дома од факинг Аеродром, требаше да се запали алармот кај сите (управа, навивачи итн) и да се превземат радикални чекори.
Пошо не реагираја адекватно на тој шамар, го добија нокаутот денес во баражот.
Толку од мене на тема Пелистер 2.
Да видиме ова недела шо ќе потпишат со оптшината и кој се планојте за наредни 4 год, па ќе прајме пак муабет.

Kajgana Shop

На врв Bottom