Фан клуб: РК Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Со Мешков Брест играме...
Првата утакмица во гости.....
Како можи да сме толкави малери....:tapp:
Ова е најлошиот можен противник шо можеше да ни падни.....:mad:
Ако не се засилиме со уште некој играч,реално гледано сме аутсајдери во двомечот....

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
То е то...
Барем ќе имаме 2 силни утакмици, во кои ќе видиме колку можиме и до кај сме со можностите... Не треба да се предаваме од пред време, лоша среќа во жребот, ама барем тесен треба да биди двомечот според мене :)

Нешто ново околу либанецот, и останатите 3-4 кои треба да дојдат на проба?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Стварно бе какви малери сме пм:mad:
Нема предавање, на Мешков последните 2-3 сезони слабо му оди во Европа
Полека, со уште 2-3 засилувања можиме да се избориме за добар резултат
Добро е шо првата утакмица се игра во гости, таму да изиграме добро (а овој пат имаме солидна екипа шо можи да напрај такво нешто) со пораз од 3-4 гола разлика, тука ке ги тепаме.
И лани Металург ги сакати дома:)
Ама поарно тие одколку Бања Лука, стварно прат страшна екипа ова година
Значи нема место за паника, нека си се спремат има време, и полека, смирено нека изиграт таму за поволен резултат, па тука ќе биди лудница:)

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.371
Поени од реакции
5.461
Немавме среќа во ждрепката, фаворити се Брест Мешков, имат убав ракомет, само да не изгубиме многу во Белорусија, пораз најмногу до 5 разлика за да бидат достижни во Битола, поќе од 5 ќе биди тешко да поминиме. Ако поминиме од една страна ќе биди добро оти паднавме одма со јак тим па ќе имаме шанса после да стигниме шо подалеку !!!

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Ајде има време дотогаш ...Во Битола ќе ги падниме за таму не знам ако немаат некоја фанатична публика би требало да се држат нашите ...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе и таму ќе ги тепаме:D
Има време да се спремиме полека само

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Досега Пелистер бил исклучиво домашна екипа..
Ако не ме лажи сеаќавањето досега само 3 пати сме тепале на гости-со Гудме 96,со Локомотив Варна 99,и со Казан 2001....
Другите гостувања сите сме ги изгубиле....не ретко и со екипи со многу низок рејтинг во Европа...
Е сега....
Да не се занесваме дека сега ќе биди поинаку....
Реално таму ќе изгубиме....(дај боже да ме демантираат нашите играчи).....
Лани Металург одвај помина со нив,ако во реваншот тепаја со поголема разлика,до крај се држеа Белорусите....
Металург се извади со добрата одбрана,и Дивио влезе во форма,иначе тешко ќе беше...
Металург е уиграна екипа,со јасна коцепција во играта,посебно во одбраната,шо во овој момент не можи да се кажи за нас...
Сеуште не ги знајме можностите на екипата,ама факт е дека требаат и то како уште играчи...
Има време до утакмицата со Мешков,уште цели 4 месеци...
Ама екипата треба да се спрема уште од сега...
Нема време за уигрување,посебно шо речиси цела екипа е нова...
Колку побрзо се комплетира цела екипа,толку појќе шанси ќе имаме да се уиграме....
П.С.
Дај нека кажи некој сигурно шо е работата со Арапот?
Ќе иди или не?

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
789
Поени од реакции
1.450
Да ви кажам на прво ШОК......И сега ке ни се ситат новинарите од спорт:mad: најлесно му било на Пелситер....од 15,13 опции биле најлесни....Како да ни кезеа:tapp:,али КОЈ ГИ Е.И НИВ одамна се отпишани мамата нивна:drk:
Како и да е подобро вака. Ке видиме дотогаш на шо сме за да не имаме погрешни позитивни или негативни очекувања и после да се фрустрираме. Се секавам и во Челенџ првото коло го минавме со породилни маки со русите, практично бевме отпишани ако не интервенираше источната трибина (читај Старите:D) и не победивме!!!
Али зато после пуздер прајвме. Мислам дека и тогаш некако не бевме уиграни ама после се си дојде на место.
Се надевам дека ке биди така и сега и за инает на сите кој шо се против нас ке успејме да одиме потаму.
Брест Мешков е добра, компактна екипа, без ѕвезди али добро уиграни. Она и нас шо ни треба. До тогаш мора да се создади идеалната екипа, и ако уште од почеток нејкој чкрипи одма клоците и да се донеси некој друг (ако го дозволва то преодниот рок(n)).
Сепак со еден Адемар Реал и со нула екипа каков натпревар приредивме а камоли сега. Мислам дека оваа управа има искуство со европски гостувања и ке реагира мудро. Времето ке кажи. Сега ни преостанува да се фокусираме да се создади добра екипа. Ние да си го напрајме нашето како шо треба а другото само ке си дојди.
И редно е да се реши оваа сагата со Либанецот почна веке ова да иритира, не сме Палестина па едни документи да не можат да се средат, во Кина да идеше полесно ке дојдеше. Па ако не иди ај со здравје и под хитно барање на добар(ри) бек(ој)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Џабе со моцартот напред не одиме па шо сака нека е ....како да дојди ко очекува виза батето 1 месец го лажат утре ќе биди утре и сигурно тој не е дете па да дозволи да биди лажен на секое !

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Визата е платена денес и Арапот заминва за Истамбул- таму ќе му стигни и иди
Денес рекоја и Моцартот беше бил ја платил готово префрлено е се можи утре да си ја земи!
Шо ви велев јас ДЕКА ЌЕ ДОЈДИ??! Вие не
Ете шо рече

21:11
i will go at 6 morning to the airport
my flight is 8.30 morning

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Се повреди Јачимовиќ....
Изгледа не е некоја наивна повреда,врзан беше со завој над коленото...
Не можеше да оди,па на раце го однесоа од тренинг...
Не знам шо можи да биди,можно да е некој скинат мускул....
Ако е некоја сериозна повреда ќе мора да се најди пикер..
Оти сега останавме само со Папата....:eek:

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Џабе со моцартот напред не одиме па шо сака нека е ....како да дојди ко очекува виза батето 1 месец го лажат утре ќе биди утре и сигурно тој не е дете па да дозволи да биди лажен на секое !
Нема врска муабетот, не дека го сакам или слично, али ако не е Моцартот овие другите еден записник од пријателска нема да знат да пополнат ;) Човекот е во ракометот 3-40 години, прати, разбира, секаде на балканот е познат, ценет... То шо е во години е друга работа, треба да се најди негов заменик, али ако погледниш во сегашната управа, ни еден нема ни 10% познавања и врски колку него...

Јачимовиќ... вистинско чудо е како се повреди, кога тренира со одење :D Шалата на страна, не дај боже да е скинат мускул оти ќе останиме без него речиси цела сезона. Најверојатно е некое истегнување, шо е најнормално во овој период, не се спремни, форсираат па се дешаваат вакви повреди...

И незнам дали имате приметено, али голем дел од насловите за Пелистер од дневник, вест... се баш од на кире постовите :D Дневник известува дека либанецот напишал вака онака на фејсбук...
Голем поздрав до новинарите :rolleyes:

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Абе Кирка,да не работиш ти во Дневник?:pos:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе ми крадат информации:D
Иначе со пикерот некој со коленото го чукнал во неговото колено па нешто мала повреда имал;)

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Абе ми крадат информации:D
Иначе не е ништо со пикерот со коленото го чукнал некој в мускул да го здоболи:)
Треба провизија да му земаш на Горан Антевски,,,,:pos:
Со твоите податоци пари вадат....:pos:
П.С.
Да не берам значи гајле за пикерот...
Шо прајме ако останиме без услугите на едно такво "пикериште"....:D
Заре врати сееееееееееее.....:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom