Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Ај нека наброј некој играчи шо тренираат моментално, пошто ни вчера ни денес немав време да тркнам до салата :)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Епа сите се ланските со исклучок на Заре , Златко и Кире Поповски !! Нови играчи кои тренираат се пикерот Јачимовиќ , Средниот од Дукас Зујовиќ , Мите Караиванов лев бек и Вујовиќ лево крило , другите не се дојдени уште , Мисовски и Чантурија ги заборајв !!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Добра атмосфера на тренингот...
Околу 100 ина Чкембари....
Навивање околу 20-30 минути,запалени неколку бакли...
Добар вовед во новата сезона....:cuc:
По долги години групата добива силен тим за кој ќе навива...
Ова се однесува пред се на помладата генерација на Чкембари...
Околу составот...мое видување по првиот тренинг.,посебно по малиот тренинг натпревар шо го имаа меѓу себе.......
Како најголеми засилувања,според мене ќе ги издвојам ..
На прво место...Мите Караиванов...дечкото има ТОП во раката....
Висок скок шут,висок е 2 метра,одамна Пелистер немал играч шо ќе шутира од секоја позиција,вистински бек шутер.....
Мисовски и Чантурија-батињата се стари волци,проверени играчи.....
Не се сомневам во нивните квалитети...
Е сеа другите играчи ми се голема енигма...(на прв поглед)....
Пикерот,не доби многу топки,некако се осеќаше дека слабо се движи...
А и не ми делува многу корпулентно за пикер....очекував некој звер двометраш:D
Ќе видиме....
Зујовиќ-одлично граден,ама некако тромаво ми делува во напад...
Посебно при побрза игра...
И скок шутот некако слабо...
Тој е лев бек,и тешко дека ќе се снајди како плеј...
Малиот Вујовиќ,ќе видиме..за него има време....:D
Ова е прв мој впечаток....нормално е дека од еден тренинг не можи да се оцени играч...
П.С.а да....
И на крај-Иве Марковски...:tapp:
Не знам шо ќе му е Иве?
Шо ќе прајме со 3 десни крила?:tapp:
Добро е да се има конкуренција...
Ако веќе земаа некој,требаше да биди некое младо дете....
Ама Иве....?
Реално гледано,со секој респект за чоекот,даде премногу за Пелистер...
Ама неговото време е ОДАМНА ПОМИНАТО...
Посебно шо нема играно скоро цела сезона...
Кога веќе го враќаат Иве,тогаш не требаше да се откажуваат од Злате...барем Рамбо беше ТОП СПРЕМЕН...иако е неколку години постар од Иве,неколку пати е поспремен од него....
Кога веќе одат на искуство-зошто не го вратат Ќани?
Таков џин во одбраната и то како добро ќе дојди за секоја екипа....
Не ќе играме со Пинки во средина на одбраната:D

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Зујович на сите така му гледа како млитав ама ќе видиш во игра
Одличен е
Ама не траба да го игра како центар, поарно Киро Митревски нека игра центар овој не
Оди на финта 1 на 1 на сигурен гол, лев бек мора да си игра овој цел живот лев бек е не треба сега да се смени
Мислам дека ке се донеси и среден, би требало да се земи уште некој играч, како шо слушнав до сега ама ќе видиме
За одбрана имаме висина, Пинки, Зујович, Караиванов, Пикерот, Папата... Сите овие се над 194- 195 шо е добро
Па сега очекуваме резултати, тие ќе се видат на пролет!!!

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.371
Поени од реакции
5.461
Од она преѓе шо го видов голем впечаток ми остај Марко Вујович !!! За само 18 години она дете има голем потенцијал има пред него да гради добра кариера. Низок, има брзина и добар удар ќе биди нешто од ова дете !!! Мислам ќе треба да се форсира, да му се дава повеќе минутажа на Марко и онака нема да биди лигата јака ( ги нема Металург и Вардар) ќе бидиме фаворити за 1 место. За другите ракометари Зујович и мене некако ми делуваше малку нестабилен, Јачимович некако не ми делува како за пикер, се знај пикерот фати топка, одма се врти и гол, или пак пенал, ќе видиме уште е рано. За Караиванов не се сомневав во него уште во Вардар ко играше газеше, а за Мисовски и Чантурија се веќе проверени од порано. Ама рано е од сега да се збора од 1 тренинг не можиш да извлечиш епилог !!! Ќе се покажат сите во првенството....

П.С. Шо бидна со Докич ??? Не беше ни вчера ни денес, ќе иди или не ?? ако не иди тогаш мора да се зема среден бек !!!

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Крилото се вика Милош не Марко !!!

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Слабо од овие засилувањата некако ...Зујовиќ не е нешто посебно се виде во игра не можи и да е ко не можи на тренинг џабе ти е не се надевајте слаб е ...Пикерот има градба ама за прв тренинг не покажа нешто поќе ..Папата поарно изигра од него ама сепак прв тренинг е ..Чантурија, Мисовки проверени се веќе се знај дека ќе поможат...Караиванов нема играно бајаги време ама не е лош ќе се најди сигурно ..Вујовиќ не е лош нема нешто игра сам на сам се плаши во дуел да влези и одбрана ама брз е на нозе и има шут за крило во секој случај п.с штета шо не го видов да шутни од неговата позиција !!

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Пелистер се спрема за Вардар и за Металург
Ракометниот клуб Пелистер со шестмина нови засилувања, од нив четворица странци, деветмина од ланскиот состав и тројца младинци го имаше првиот собир. Прозивката ја направи новиот тренер Ратко Ѓурковиќ. Црногорецот Ѓурковиќ дојде на клупата на местото на актуелниот селектор на македонската репрезентација Звонко Шундовски.
Битолчани очекуваат со овој состав да бидат убедливо први во Суперлигата, а вистински предизвик и амбиции според нив ќе бидат завршните плејоф-натпревари, кога ќе се сретнат со скопските фаворити Вардар Про и Металург.

- Ќе направиме с` и кога одиме во Скопје да одиме на победа, како и на секој претходен натпревар - вели тренерот Ѓурковиќ.

На прозивката и првиот тренинг присуствуваа сите ракометари што се планирани за новата сезона. Меѓу нив и засилувањата: Жељко Јачимовиќ и Милош Вујовиќ од Црна Гора, Србинот Петар Жујовиќ, Грузиецот Реваз Чантурија и домашните Петар Мисовски и Мите Караиванов. Од младинскиот погон во првата екипа се прекомандовани Филип Ивановски, Филип Врбовски и Кристијан Гурабиевски. Во меѓувреме се очекува да се среди и работната дозвола за Либиецот Кодор Ал Натах. Списокот не е затворен, се бараат засилување на бековските позиции.

- Ги познавам играчите. Некои од нив дојдоа по моја препорака. Екипата е нова и затоа почнавме порано, за да се запознаеме, зошто не очекува многу работа - вели Ѓурковиќ.

Тројцата искусни ракометари Александар Зарков, Кире Поповски и Златко Димитровски завршија како играчи влегуваат во тренерските води.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Сега го слушав Џурковиќ во своето интервју за Славчо ( читај Орбис ) и тој сеуште не знај какви се планојте на екипата чека да види дали ќе дојди уште некое засилување и ете кажаја турнир ќе имало во Битола со учество на уште една домашна и на 2 странски и ќе учествувале на турнир во Белград !

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.419
Поени од реакции
8.542
Сега го слушав Џурковиќ во своето интервју за Славчо ( читај Орбис ) и тој сеуште не знај какви се планојте на екипата чека да види дали ќе дојди уште некое засилување и ете кажаја турнир ќе имало во Битола со учество на уште една домашна и на 2 странски и ќе учествувале на турнир во Белград !
Да прво да се видело дали ќе идел уште некој потоа на припреми во србија на некоја планина 7 дена па на турнир во белгарад на гости кај партизан па одма потоа на турнирот во струга и на крај турнир нов во Битола на 7-8 август мислам рече славчо инаку дури се тука два пати дневно трениг
Од првиот трениг сите кажавте горе долу тоа што беше но според мене најголемо засилување ќе биде мисовски , патем зошто бе пецакот не го зедоја ???Друго да прашам шо напрја со ѓупчето средија за визата или ништо ен бидна а за марковски нема потреба да се мачи чоекот

Дури сум тука да прашам од информатор читам :
Очекува деновиве да дојдат на проба уште четири ракометари, со што ќе ја комплетирам екипата. Сите заедно ќе направиме силна екипа, која по одработувањето на подготовките како се планирани, ќе биде за респект.

Кој се тие 4 ракометари на проба што треба да дојдат ???

Член од
10 декември 2010
Мислења
110
Поени од реакции
63
Пецакот е уште под договор со вардар баш преѓе праев муабет со него,сака да дојди утре ке оди на разговори со михајло и рече дека постои можност за позајмица,иначе вика ако дојдам некам да ме чепкат до нова година барем за да заздравам скрос.

Z

ziko bt

Гостин
Пецакот е уште под договор со вардар баш преѓе праев муабет со него,сака да дојди утре ке оди на разговори со михајло и рече дека постои можност за позајмица,иначе вика ако дојдам некам да ме чепкат до нова година барем за да заздравам скрос.
Немаме потреба од него ко така,за до нова година ке газиме со овај состав нека си одработи договоро со скопјани па од вгодина кај нас,заздравен.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Арапот треба да дојди другата недела
А би требало да има уште 2-3 играчи на проба, не се знај кој се сега за сега па ќе видиме
За во овс лига шо ќе играме сега и со малдинци први ќе сме
Овој состав доста е, фали уште еден играч (среден) и да се разиграт играчите, КПК да имаме среќа, 2 кола поминваме и играме 1/4 финале на пролет:vozbud:
Само малку среќа ни треба КПК да ги избегниме Украинците, Белорусите и Борац Банја Лука, другите ке ги изгазиме, а најдобро ќе биди Мили Пјанго, Кипарците Луксембуржаните, Холанѓанците тие ќе ги отепаме и после од Март боже здравје ПЛЕЈ ОФ почнуваме да ГАЗИМЕ СЕ:vozbud:

А Пецакот моментално не треба, тој со она повреда неможи да оди не да игра ракомет барем не сега за сега, од др сезона ќе видиме...

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Сега за сега неможи да се дај реална слика за колку сме јаки...
Иако уште на првите тренинзи можи да се кажи кој ќе биди засилување кој е промашај. Јачимовиќ не ми се гледа како квалитетен пикер, заедно со Папата тука мислам дека ќе бидиме слаби. Подобро двата тренери да ги регистрираме, има да газиме на таа позиција :D. Зујовиќ исто ми се гледа како тромав, нежен... мислев дека е некој бек разбивач, али ќе видиме шо ќе бидни со него. Вујовиќ, во прв поглед не ми остави некаков впечаток, и не ми е јасно зошто го зедовме, премлад е, низок, неискусен, крило... Па лево крило можи да игра секој, подобро ќе беше на пример Босеовски од Битола или некој друг од младинците да фрлат в оган отколку да плаќат некое си црногорче...
Засилување се несомнено Мисовски, Чантуриа, Караиванов... Лани да ги имавме незнам кај ќе ни беше крајот :) Перо е во одлична форма како и секогаш и за мене е еден од најдобрите голмани кои бранеле во Пелистер, Чантуриа е женет за битолчанка, брз, прецизен... Мите е бомбардерот шо ни фалеше, лани место со Фичо да се маткавме требаше да си го донесиме. Марковски е прекуброен дефинитивно, фали десен бек, фали квалитетен пикер и фали организатор на играта кој можи да игра и како лев бек...
Екипата во понеделник заминува на подготовки во Маврово.

Kajgana Shop

На врв Bottom