Фан клуб: РК Пелистер

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Ќе бегал бе Граџан на крајо од сезоната, најверојатно.
Јбг, вака не се гради тим, цела постава да менуваш. Граџан и Мандалинич треба да останат по секоја цена, ако треба и нека ги преплатат.

П

Пљампач

Гостин
Како шо тргнало уште Стипе да си оди и комплетно цела прва постава ќе замини.
Шштом најавува и тој а и Стипе предходно, највероватно ќе си одат и двата а договорот му завршва и на Павлетич.
Нека ја донесат титулата во Битола па после со среќа нека му е кај и да одат...
Очекувам деновиве да објават нови имиња на позиција пикет и лев/среден бек.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.171
И Стипе меѓу редови кажа дека ќе си оди. Така што и вас ќе ви се деси егзодус на лето. Не е проблем што си одат, прашање е која причината поради која толку играчи со одат?

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Ако го донесат Русинот и Пешевски и евентуално ако би влетал во комбинација и Арсеновски ќе бидиме многу подобри на пикер отколку шо сме сега.

Член од
2 септември 2016
Мислења
894
Поени од реакции
2.057
И Стипе меѓу редови кажа дека ќе си оди. Така што и вас ќе ви се деси егзодус на лето. Не е проблем што си одат, прашање е која причината поради која толку играчи со одат?
kakov egrozdus be prijatel 5 si zaminaja do sega oficijalno 5 dojdoja

Член од
2 август 2011
Мислења
1.262
Поени од реакции
1.668
Ќе бегал бе Граџан на крајо од сезоната, најверојатно.
На Граџан сеуште не му е понуден нов договор, вероватно прави притисок со изјавата за нов договор. Инаку Граџан ако памтите беше трета опција по Кушан и Марковски, и вероватно ако дојди Русинот нема ни да му се понуди договор, сепак е лимитиран во одбрана а нешто над просек во напад се насе лесно заменлив. Целат кон Пешевски заради правилото на странци и Русинот како прва опција за Европа а Граџан ќе му се понуди договор многу мал на основ на староседелство трета опција на пикер што не би верувал да ја прифати. За Мандалинич да мора да остани па макар и да го плаќат колку двајца (и за него е подобро) секоја година е поголем играч и доколку игра европа на високо ниви и не се повреди цела година ќе си обезбеди трансфер на кариерата наредната година.

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Ако го донесат Русинот и Пешевски и евентуално ако би влетал во комбинација и Арсеновски ќе бидиме многу подобри на пикер отколку шо сме сега.
Искрено не би го менувал Граџан за Пешевски. Со оглед на тоа дека ќе добие државјанство, и поголема плата да му дадат отколку што зема, пак ќе е поевтин од Пешевски, а ист профил се, дури и Граџан повеќе ми се допаѓа во напад.

И Мандалинич мора да го задржат, последната сезона е главен играч, нека му дадат и капитенска плус!

П

Пљампач

Гостин
Пошо Перич си оди, еден од Стипе или Радович треба да биди капитен во иднина, нормално доколку останат во клубот макар уште 2 сезони. Мада камо шо стојат работите изглеа и двата ќе си одат летово за жал...

Член од
27 јуни 2018
Мислења
133
Поени од реакции
272
Брат причините се поќе од јасни зошто си бегат ги имаме пишено уназад ехее, да побараш реферати ги има, цели фермани.
Автоматски споено мислење:

Не можи толкав егзодус наеднаш да ни се случи, во однос на Граџан гарат чекат да видат шо ќе напрат со овие др два пикери, ако дојдат двајцата бега Граџан, ако дојди само еден тогаш останва, во однос на Пешевски, го делам мислењето со @Besancon90 да се. На Стипе му е погодено овде, не вервам дека би бегал освен ако не е некоја екстра понуда. Во однос на Радовиќ мислам дека од нашите најмногу зависи дали ќе му понудат или не, а за Божиќ Павлетиќ стварно нз како стојат работите. Мене лично најмногу криво ми е шо бега Секељи, колку бев против него на почетокот, за сега да сум прв да остани, само доколку би можело.

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.171
kakov egrozdus be prijatel 5 si zaminaja do sega oficijalno 5 dojdoja
Па Мараш, Периќ, Обрадовиќ, Табоада, Секељи, Марковски си одат 100%. Граџан еве кажува дека и он ќе бега, Стипе рече дека има доста понуди од Бундеслигата, најверојатно и он ќе оди. На Павлетиќ му истекува договорот, претпостувам има големи шанси и она да бега. Така што ако си отидат и овие тројца, тоа се 9 играчи од моменталниот состав. Тоа е огромна промена. Нема врска што ги заменуваат други, реално, доста од овие океј се покажаа и не си одат по желба на навивачите/клубот, туку своја. А плус и Радовиќ претпоставувам дека ќе го шутнете годинава.

Член од
2 август 2011
Мислења
1.262
Поени од реакции
1.668
Искрено не би го менувал Граџан за Пешевски. Со оглед на тоа дека ќе добие државјанство, и поголема плата да му дадат отколку што зема, пак ќе е поевтин од Пешевски, а ист профил се, дури и Граџан повеќе ми се допаѓа во напад.

И Мандалинич мора да го задржат, последната сезона е главен играч, нека му дадат и капитенска плус!
И јас не би го менувал но процедурата со пасош не оди така лесно сигурно наредната година нема да има МК пасош Граџан евентуално (секако доколку има желба) постапката би траела 18 месеци. Така да Граџан рачунајтего како странец.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.377
Поени од реакции
5.470
Три разлика не се ни малку, не се ни многу....
Ама, имаме реални шанси да победиме со повеќе, пред се зависи како ќе почниме, ако отвориме добро, со публика притисок, до 10та минута можи да се анулира предноста....
Се надевам Бабиќ одлично ги спреми, играме против доста добро дефанзивна екипа, да изиграме добра одбрана и ние, со помош од голманите, па да закажиме двомеч со ГОГ во 1/4 финале !
:jeeee:

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041

Ги преценувате некои од тековните играчи. Граџан е ок, ама ништо посебно. Пешевски е објективно поквалитетен играч како стриктно офанзивен пикер.

Мандалиниќ е одличен шутер, но премногу еднодимензионален играч. Јас искрено и не сум толку фан на неговата игра. Мислам дека покомплетен играч ќе има поголем вкупен ефект отколку што има Мандалиниќ.

Радовиќ како резерва на десно крило/десен бек можеби е ок, универзален, корисен играч, но е далеку од незаменлив.

Божиќ-Павлетиќ е апсолутно непотребен. Ппоусто трошење на бројот на странци.

Големите загуби се Секељи и Периќ. Таобада, Мандалиниќ и Обрадовиќ имаат значајни улоги, ама се заменливи.

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Ги преценувате некои од тековните играчи. Граџан е ок, ама ништо посебно. Пешевски е објективно поквалитетен играч како стриктно офанзивен пикер.

Мандалиниќ е одличен шутер, но премногу еднодимензионален играч. Јас искрено и не сум толку фан на неговата игра. Мислам дека покомплетен играч ќе има поголем вкупен ефект отколку што има Мандалиниќ.

Радовиќ како резерва на десно крило/десен бек можеби е ок, универзален, корисен играч, но е далеку од незаменлив.

Божиќ-Павлетиќ е апсолутно непотребен. Ппоусто трошење на бројот на странци.

Големите загуби се Секељи и Периќ. Таобада, Мандалиниќ и Обрадовиќ имаат значајни улоги, ама се заменливи.
За мене најбитен е Мандалинич. Цела сезона ја носи екипата на свој грб, особено во тешки моменти и тесен резултат.
За Граџан кажав, ништо не е полош од Пешевски, така да не гледам потреба од менување на некој кој е четири години во екипата за ист профил на играч. :toe:
Заминувањето на Секељи се покри сосема солидно со Лесјак, кој е минимум на нивото на Секељи.
Крилата се најмалце битни во ситуацијата, се наоѓаат солидни крила стално.

Kajgana Shop

На врв Bottom