Фан клуб: РК Пелистер

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.171
Цел автобус навивачи од Битола одпатуваја во Белград и поминаја без ниеден инцидент, без влакно да им фали пошо организацијата била беспрекорна.
Не скрши некој од вашите нога кога на сила преприпувал ограда во сала од чалам, или погрешно сум чул?

П

Пљампач

Гостин
Не скрши некој од вашите нога кога на сила преприпувал ограда во сала од чалам, или погрешно сум чул?
Се повредил поради несмасност а не поради обид да има судир со некој во салата или ккао последица на некој инцидент.
Тие што беа во Белград можи подетално да ја објаснат случката...

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Se slozvam deka sudenjeto bese vo najmala raka 80:20 na nivna strana.... Go kritikuvam sekogas Babic, denes sekoja cest za postavenosta na igrata vo odbrana.... Napisav tuka nekollu pati vo nekolku moi postovi deka bez Peric sme mnogu poraznovrsni vo igrata vo napad, sto se vide i denes....ne deka toj e slab igrac, samo koga igra toj se se vrti okolu nego, igrata ni ja citat site protivnici, ednostavno se gusime....ic ne mi e krivo so bega...Bravo za site igraci denes, i uste ednas za trenerot....nisto ne e gotovo, mora da izigrame kaj nas maksimalno pretpazlivo....znam samo deka 1961 gi ceka pekol vo hramot na rakometot.....za kapacitetot na salata neka bidi i kaj nas vlezot sloboden, pa da vidat uste ednas glupite kako se kreva parketot, neznam zosto samo nas ne dupat so tie pravila, a kaj niv nevazat, ne treba da gi pocituvame...PELISTER E IME NASE, PELISTER E ZIVOT NAS!!!
Ако по втор пат пропуштат ваква шанса, нека се распуштат сите. Милум или силум таа утакмица не смее да се загуби.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.171

Член од
30 август 2012
Мислења
3.618
Поени од реакции
6.364
Ја изгледав снимка цела утакмица и на крај пак ќе напраеја од готово вересија.

Мора да се изиграт со реализација последни 5 минути , не да гледаш семафор и да течи време...

Вчера реално требаше да ги добиеме 3-4 разлика , а на крај имаа шанса за реми од нигде никаде...

Одбраната топ , ама нападот чкрипеше... Цела среќа шо Танковски и Марковски имаа ден , во моменти кога беа без идеа Мандалинич и Табоада...
Исто мислам малку му се даде шанса на Радович кога не му одеше на Мараш , ама шо е тука е ...

95% дома последни коло ќе решаваме , останати 5 посто се сега децата да ги исплексат во Битола пак , па последната да биди ревијална :)

Член од
17 август 2014
Мислења
3.752
Поени од реакции
6.157
Кадетиве појма ви немаат, 45 мин дома губите 10 разлика од Охрид, свака част за Охриѓани како играат, и тоа со 2 играчи

Член од
27 јуни 2018
Мислења
133
Поени од реакции
272
Кадетиве појма ви немаат, 45 мин дома губите 10 разлика од Охрид, свака част за Охриѓани како играат, и тоа со 2 играчи
Кадетите од 1 или 2, дека двете екипи имат кадетски подмладок?

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.379
Поени од реакции
5.474
Нож некој на врат да ми клаеше и да речеше дали ќе победиме, не ќе му речев :D Какви две лоши проценки напрајв, прво мислев Италија фудбалот ќе ни ја дупни глата, после очекував и висок пораз во Скопје и од двете обратно испадна :oleee:
Каква маестрална партија изиграна во Скопје, како по ноти, секоја чест, од месечина се виде дека Бабиќ овај натпревар го спремил до ПЕРФЕКЦИЈА и акцентот беше ставен на играта во одбрана, па како ги затворивме капа до под за Жељко Бабиќ, колку и да беше плукан, пцуен, барање на оставка и не знам шо друго, ама после поразот од Ним дома во првото коло, па наваму играта е сменета за 200% и играме ракомет одличен за око, добрата серија во Европа, физичката подготвеност и победите се заслуга за добрата и напорна работа на тренинзи и сега резултатот е на виделина...уште еднаш за оваа победа во гости и одличните резултати во ЕЛ, можи во моментот да му се кажи само браво на Бабиќ, за потаму ќе видиме, не вервајте толку на 24 ракомет, за инфото шо го пуштија дека се поврзува со Подравка, прво гној портал, форсиран за скопските екипи, друго и сам Бабиќ дали би се нафатил во моментот да води жени, а сега за сега му оди одлично и има сеуште активен договор со Пелистер, малце дилема ми прават засилувањата до сега за наредната сезона, зошто немаме играчи од типот кои тој ги посакува, овие шо дојдоја, претпоставувам се играчи од екипи и држава каде се форсира брз ракомет, ќе покажи времето, или треба да го смени стилот на игра како нив или се крие тренерско име за следната сезона.....

Истото го мислам и јас, дека без Периќ, Табоада добива повеќе слобода на игра вака, заедно во стартниот тим, Периќ-Табоада играме доста загушено, сите чекаат на Периќ, цел товар е на него и противникот не чита уште од старт, вака сам Табоада имаа слобода да ги покажи неговите квалитети, какво играчиште Раинер :uzi: Табоада на среден, Стипе лево, Мараш десно само торпедирање на противникот,
Еден од најзаслужните на теренот искина во два правци !!! Исто добар меч и за Мараш, Стипе класика разни удари, не можиш да го прочиташ, ги отепа од удари од 9м. во првото Боре, па после и Томовски на гол...Реков надеж само да се надеваме на Секели, Табоада и Стипе каде и тројцата до сега се во одлична форма. Мартон речиси и да не одбрани ништо во првото, ама зато во второто МАРКО КИЗИЌ ЧКЕМБАРИШТЕ СКОПСКО :ojeaa: аууу каква партија, од пеналот на Дибиров, па одбраните од Куни и Карапале и на крај на Додиќ матер му еба, 9 одбрани плус пеналот, значи двофицрен стана за едно полувреме, каква карма му удри :sekc: а и за бодот тогаш во Битола, најмногу емоции покажа, како си ги ренда вардарци, се пали против нив :D
Исто мора да се напомени и Никола Марковски Џули партија животаааа ! Ги сакати напред и назад, какво движење на 6м и добро маркирање на противникот, Граџан ептен минимално изигра, освен голот од бековска позиција и малку шо го одбори, другото воглавно беше работа на Џули....

На крај искрено не вервав, дека по втор пат ќе напрајме глупост, иако ќе го отепаше Бабиќ, Табоада за последните 7 секунди, го вика, мава, тропа со нозете :pos:, бараше да оди понапред, за посигурно да ја задржи топката и да има простор за додавања, овај не го слушаше ваму таму напред назад се разбраја на крај :D сепак бевме со 2 играчи плус и лудост ќе беше да изгубиме топка на толку секунди до крај, играчот со број 5, можи уште плачи сега и ќе пукни од мака зошто титулата сезонава е ЗЕЛЕНО-БЕЛА, а со такво сељачко понашање, можи само кај него во Рустикана, не на терен, ебати свинчето смрдено, пуши кур :pusigo: А и Бутин сељакот, нека гледа како е пазарот на јаболката сега за на исток со шлеперите, оти појма нема и тој од ракомет шо се бунеше на крај, Наче дојде на фб да му докажва правила боже златен, ебати ракометарите, сељак до сељак цел вардар :Кезец:
Иако судењето пак беше во нивна корист, ја гледав снимката, ја има и на рфм, ама остај шо ќе пуштаат ГРМИМЕ БЕ НА ТРИБИНИ, каква наша изведба :jeeee: Нека учат...
Дел од спорните одлучи судени во корист на Вардар, опасна игра во пределот на главата од Тото врз Радовиќ - нема две минути, само обичен фал за нас, ептен сомнителен фал врз Мараш, исто помина без исклучување, голот од крило на Дибиров кога напраја вишок со пола нога гази линија - нема престап, а пред нивни очи беше се, ама ајде на влез од крило при вишок се прават грешки и ако не е егал знај да се признај гол, барем имаме видено такви ситуации, а до тој момент беше 3 или 4 разлика за нас, на егал утакмица можи многу да значи и да не коштаат таквите пропусти, другото воглавно го судеја ок, читам кај нив бараат последниот напад од Додиќ пенал :pos::pos::pos: Абе оди гледајте тенис, АТП Мајами ебави тафтабиците, шо да бараш од луѓе шо пратат ракомет последните 5 години, нека цицааат сега, титулата се враќа во храмот !! Таму каде шо припаѓа :love:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.147
Поени од реакции
1.903
Ima nekoj nesto slusnato za ova?
Чим е од Зоки пишано ова е потврдено.
Правилен чекор на управата да објавува играчи кога веќе некој официјално најави дека заминува.
Браво за џентлменскиот потег.

Во врска со Денис, машина во одбрана во напад не претерано јак но корисен многу. Потполно добитна комбинација за замена на Џули.

П

Пљампач

Гостин
Штом ЗМ објави, 100% е договорен овој..
Топ играч, во два правци игра, доста подвижен. Ако го задржиме Граџан и уште Пешевски да успеат да го договорат ќе ја затвориме пикерската позиција ептен квалитетно.
Ајде сеа лево крило и уште еден лев/среден бек да донесат и д апочнат д аги обновуваат договорите со сегашните играчи кои вреди да останат и наредна сезона( Стипе, Радович, Граџан, Павлетич)

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.147
Поени од реакции
1.903
Ајде сеа лево крило и уште еден лев/среден бек да донесат и д апочнат д аги обновуваат договорите со сегашните играчи кои вреди да останат и наредна сезона( Стипе, Радович, Граџан, Павлетич)
лево крило и уште еден лев/среден договорени, а да останат сите погоре шо ги напиша тешко.

Kajgana Shop

На врв Bottom