Фан клуб - РК Вардар

Член од
13 август 2019
Мислења
640
Поени од реакции
3.417
Како ја напраивте вие како ние да сме Радовиш а да се бориме за титула со Кил и Барселона… Бараат засилувања, си побарал тренерот тоа што мисли дека треба… Дали ќе донесат ќе видиме, ама не е дека е огромна разлика и дека нивниот Раул е мастермајнд па ќе напраи толкава разлика…

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.389
Поени од реакции
1.948
Тешко е и со овие состави и кој и да е тренер да се добие на гостински терен екипа. Колку и да е разликата во составите и вие да неносите и ние да носиме засилувања пак и на едните и на другите му се сечат нозете на гостински. Ќе освој тој шо конечно еднаш ќе победи во гости.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.189
Поени од реакции
4.028
Овој Коиј уште кога беше инцидентот со Холандија, знаев дека ќе бега. Па уште кажал дека едвај чека да ја осети атмосферата во Бергишер. Една атмосфера таму, што да ти кажам... :facepalm:

Член од
9 февруари 2025
Мислења
1
Поени од реакции
2
На некоја од спортскиве страници изминативе денови видов дека наводно трансфер периодот траел до почетокот на плеј офот, мислите дека има шанси до тогаш да се донесе некој, или е завршена приказна со трансфери? Некако како да се заташка се околу трансферите, или сепак не се докажал никој добро па за да биде потпишан, во секој случај подобро е отколку да имаме вишок играчи кои се само на платен список.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.824
Како ја напраивте вие како ние да сме Радовиш а да се бориме за титула со Кил и Барселона… Бараат засилувања, си побарал тренерот тоа што мисли дека треба… Дали ќе донесат ќе видиме, ама не е дека е огромна разлика и дека нивниот Раул е мастермајнд па ќе напраи толкава разлика…
Не е голема разликата, ама доволна за да ни земат титула. Единствено повредата на Цехте оди во наша полза, ќе видиме кога и како ќе се врати во форма.

Муабетот ми е дека со едно-две засилувања на среден и десен бек ќе бидеме многу поконкурентни и во моменти кога се фалиме со буџети, најавуваме засилувања, Милано со буџет од клубот оди на утакмици на СП, излегува дека ќе продолжиме со истиот состав.
Па немој да ме јебеш, титула со Танкоски/Крсманчиќ и Јагуриновски/Маргели не се освојува. Не може да не најдат поасален десен бек од моменталниве. Ако сакаме јак тим за наредна сезона, СЕГА се потпишуваат играч, како што нас ни го лапнаа Коиј. А не пак да прибираме кого стигнеме...

Член од
19 август 2010
Мислења
4.113
Поени од реакции
10.161
Не е голема разликата, ама доволна за да ни земат титула. Единствено повредата на Цехте оди во наша полза, ќе видиме кога и како ќе се врати во форма.

Муабетот ми е дека со едно-две засилувања на среден и десен бек ќе бидеме многу поконкурентни и во моменти кога се фалиме со буџети, најавуваме засилувања, Милано со буџет од клубот оди на утакмици на СП, излегува дека ќе продолжиме со истиот состав.
Па немој да ме јебеш, титула со Танкоски/Крсманчиќ и Јагуриновски/Маргели не се освојува. Не може да не најдат поасален десен бек од моменталниве. Ако сакаме јак тим за наредна сезона, СЕГА се потпишуваат играч, како што нас ни го лапнаа Коиј. А не пак да прибираме кого стигнеме...
Skroz si vo pravo. Samo ja zaboravi i golmanskata pozicija. Nikolče isto pravi golema razlika, vo odnos na našive golmani. Sranje e pošo poradi naša nemarnost ne sme konkurentni dovolno da se izborime za titula. Sekako dokolku ne ne demantiraat so nekolku zasiluvanja.

Член од
19 април 2023
Мислења
243
Поени од реакции
297

За првиот дел се согласувам но како да земат десен и среден бек кога веќе има 12 странци во екипата и тоа за само 4 натпревари и овие ќе бидат на платен список и тоа само за домашно првенство а на натпревар можат да бидат само 8 странци. Ми смета преценувањето на противникот.Нивите десни и средни бекови се на исто ниво како и нашиве ги видовме вчера.Тајник Крсманчиќ и Маргели Хосни.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.869
Поени од реакции
7.645
Ние ако имавме сериозни амбиции за титула немаше никаква потреба воопшто да ги потпишеме Танкоски, Крсманчиќ и Маргели.
Ајде за последниот и покрај тоа што бевме големи скептици, имавме некоја ситна надеж дека може да изненади, другите двајца ни беа добро познати и јасно беше дека го немаат потребниот квалитет.

Многу лошо пазаревме летото и направивме еден куп нелогични потези кои не може да си ги дозволи екипа со буџет како нашиот.
На платен список имаме 22 ракометари, мислиш на 5 фронта играме.

- Која е улогата на Марко Богдановски како трет голман?
- Која е улогата на Ќосевски кој цел живот е трето десно крило?
- Која е улогата на Марио Стојановски како трето лево крило?
- Зошто го потпишавме Томче Стојановски како дефанзивец ако веќе го задржавме Мело?
- Зошто го потпишавме Стаменковиќ кога веќе ги имаме Томи и Маргели на таа позиција?

Сите овие се млади играчи и за нивни години е најлошо нешто да бидат трета опција на нивната позиција.
Подобро и за нив и за Вардар ќе биде да раскрстат што побрзо, ако веќе не се во плановите на тренерот и не добиваат минутажа.

Сум кажал и претходно, не може екипа што има амбиции за титула да потпишува играчи како Хансер, Мело, Маргели, Бакар или тој Норвежанецот што беше на проба.
Такви трансфери се погодуваат 1 од 10 и тоа може да си дозволат екипи како Тиквеш или Бутел, што немаат некои големи амбиции па може да чекаат вака да погодат некој играч од тепка.

Титула се освојува со проверени сили и квалитетни играчи од кои знаеш што можеш да очекуваш, а тука мислам дека Пелистер е далеку пред нас и ќе биде апсолутен фаворит за титула.

Член од
13 август 2019
Мислења
640
Поени од реакции
3.417

Се слагам апсолутно, поготово што најавуваа дека ќе донесат најмалку 3 нови играчи... Ама трансфер периодот е отворен, до плејофот има уште време, ако не се лажам уште 4,5 кола, така да имаме време да донесеме барем едно-две засилувања, поготово среден и десен бек...

Член од
12 март 2023
Мислења
100
Поени од реакции
376
Морам да те поправам само за една работа. На новиот потпис на Јасухира долго се чекаше и кога овој сепак одлучи да замине, Крсманчиќ беше експресно донесен од Унгарија. Значи тој е крпеница таму на среден бек. Не е дека бил скаутиран, следен, таргетиран итн...

Ние ако имавме сериозни амбиции за титула немаше никаква потреба воопшто да ги потпишеме Танкоски, Крсманчиќ и Маргели.
Ајде за последниот и покрај тоа што бевме големи скептици, имавме некоја ситна надеж дека може да изненади, другите двајца ни беа добро познати и јасно беше дека го немаат потребниот квалитет.

Многу лошо пазаревме летото и направивме еден куп нелогични потези кои не може да си ги дозволи екипа со буџет како нашиот.
На платен список имаме 22 ракометари, мислиш на 5 фронта играме.

- Која е улогата на Марко Богдановски како трет голман?
- Која е улогата на Ќосевски кој цел живот е трето десно крило?
- Која е улогата на Марио Стојановски како трето лево крило?
- Зошто го потпишавме Томче Стојановски како дефанзивец ако веќе го задржавме Мело?
- Зошто го потпишавме Стаменковиќ кога веќе ги имаме Томи и Маргели на таа позиција?

Сите овие се млади играчи и за нивни години е најлошо нешто да бидат трета опција на нивната позиција.
Подобро и за нив и за Вардар ќе биде да раскрстат што побрзо, ако веќе не се во плановите на тренерот и не добиваат минутажа.

Сум кажал и претходно, не може екипа што има амбиции за титула да потпишува играчи како Хансер, Мело, Маргели, Бакар или тој Норвежанецот што беше на проба.
Такви трансфери се погодуваат 1 од 10 и тоа може да си дозволат екипи како Тиквеш или Бутел, што немаат некои големи амбиции па може да чекаат вака да погодат некој играч од тепка.

Титула се освојува со проверени сили и квалитетни играчи од кои знаеш што можеш да очекуваш, а тука мислам дека Пелистер е далеку пред нас и ќе биде апсолутен фаворит за титула.

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.857
Поени од реакции
9.909
Освен тука на темава што најавуваа, најавуваа ли и на други места?

Член од
4 март 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
6.579
Јас мање-више со сите се согласувам само не го разбирам хејтот кон Крсманчиќ?
Од некаде втората половина на ноември кога почна да добива поголема минутажа под Милано, јас би рекол дека е ни е меѓу најдобрите играчи.
Он ја износе победата против Мелсунген во Скопје, во Битола кога игравме пред нова година, беше клучен во резултатскиот камбек.

Јасно е дека не е класа и дека доколку утре донесеме стварно квалитетен играч на таа позиција, веројатно ќе биде втора, а можеби и трета опција.
Но, сега за сега е единствениот кој има памет, знае да ги проигра другите играчи и има муда да истрпи дуел и да „влезе“.
Односно он е единствениот „креативец“ во нашиот состав, класичен среден бек или организатор на играта.

Танкоски е во лоша форма, а Николиќ е дискутабилно колку воопшто се пронаоѓа и колку е воопшто способен да изигра на таа позиција.

Последно уредено:
Член од
19 август 2010
Мислења
4.113
Поени од реакции
10.161
Јас мање-више со сите се согласувам само не го разбирам хејтот кон Крсманчиќ?
Од некаде втората половина на ноември кога почна да добива поголема минутажа под Милано, јас би рекол дека е ни е меѓу најдобрите играчи. Он ја износе победата против Мелсунген во Скопје, во Битола кога игравме пред нова година, беше клучен во резултатскиот камбек.

Јасно е дека не е класа и дека доколку утре донесеме стварно квалитетен играч на таа позиција, веројатно ќе биде втора, а можеби и трета опција.
Но, сега за сега е единствениот кој има памет, знае да го проигра другите играчи и има муда да истрпи дуел и да „влезе“. Односно он е единствениот „креативец“ во нашиот состав, класичен среден бек или организатор на играта.

Танкоски е во лоша форма, а и Николиќ е дискутабилно колку воопшто се пронаоѓа и е способен да изигра на таа позиција.
Apsolutno se soglasuvam so tebe. Krsmančič ima mozok i znaenje. Mana mu e što ne e pobrz i podobro fizički podgotven, ali fakt e deka e vidliva golema razlika vo negovata igra za razlika od početokot na sezonata.

Член од
4 март 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
6.579
Горига повреден ли е? Го нема веќе втор меч во игра, а не го гледам ни на клупа.

Kajgana Shop

На врв Bottom