Од утакмицава против Охрид го издвојувам Ќосевски.Добра реализација и добра селекција на шут.Според мене немаше потреба тој португалецот да се зима што сега е повреден ,наместо него тие пари да се дадеа за еден поквалитетен среден бек.Георгиевски и детево ќе ја изгураа сезоната.Понекогаш е добро да превземеме таков ризик за во иднина и ние да имаме бенефит а и репрезентацијата.
Нешто што никогаш не сме го направиле и не го правиме. Во годините кога имавме амбиции и буџет да играме Ф4 јасно ми е зошто не го правевме, но последниве неколку кога сме многу далеку од тоа ниво, навистина не сфаќам зошто.
Јас тек сега го изгледав мечот. На Крсманчиќ мислам дека ова му беше најдобар меч во подготвителниот период, покажа знаци на живот. Се надевам дека ќе ја крева формата и дека полека ќе се уклопува во тимот. Не дека очекувам чуда, но му гледав некои статистики од унгарското првенство од минатата сезона и бројките му се навистина добри. Дури подобри од некои далеку попознати играчи кои се носители во Веспрем и во Сегед. Нормално, статистиката не ја кажува целата приказна, но е солиден показател.
Петриќ и Николиќ доста слабо играат во подготвителниов период и добро е што им се донесе конкуренција во името на Горига. Мислам дека не се ни на 50% од тоа што го можат и што го имаме видено од нив во прошлата сезона.
Одбраната и вчера и во Струга изгледаше добро, тој е најсилниот сегмент на Бутинот како тренер. Ако не се лажам и минатата сезона ја завршивме како тим со најдобра одбрана во првенството, па очекувам тој тренд да продолжи.
@ohrid66 Има ли некакви планови за реновирање на Билјанини Извори? Да се искречи, да се светне, просторот позади головите да се нашминка, да се наместат светлечки реклами би било супер. Знам дека фрлија некој денар во реновирање на соблекувалните што е океј, но што е со подтрибинскиот простор и санитарните јазли?