Фан клуб - РК Вардар

Член од
23 март 2017
Мислења
389
Поени од реакции
706
Андрија Нунев нов директор на РК Вардар? кој е типов ?

Член од
13 август 2019
Мислења
608
Поени од реакции
3.285
Андрија Нунев нов директор на РК Вардар? кој е типов ?
Со години е во клубот, мислам дека ги има пројдено сите позиции од економ до тим менаџер (он го замени Марко Савовски).
Е сеа дали ќе биде нов директор или нешто в.д. или ќе фигурира, а во позадина ќе си работи сите знаеме кој, ќе покаже времето :D

Член од
12 ноември 2020
Мислења
64
Поени од реакции
197
Direktorot ne vlaga u igra taka da toa najmalce treba da ne sekira. Sekako sponzorot od pozadina sto finansira ke si stavi nekoj blizok za direktor za kontrolira, valjda nema nekoj od forumov da priberat.

Od turnirot vo Struga ne mozes nisto da vidis za sezonata generalno, toj e edna ubava podgotovka i tradicija pored ezero na otvoreno da se poigra rakomet.
Ama individualno po igraci od turnirot nekoi raboti se gledaat. Ne mi e merak deka toa sto go pisav pred nekoe vreme koga gi analizirav zasiluvanjata iskaca tocno. Ne bev i ne sum optimist, bar sega e sigurno deka nema da zgasne klubot ama izgleda nema da vidime kvalitet, nego samo alibi muabeti deka "sepak se gradi nesto i treba vreme".

Nadezno za sezonava e deka prvenstvovo ke e ubedlivo najslabo po kvalitet (iako mnogu izramneto), pa belki ke se provleceme i vaka.

Член од
13 јули 2024
Мислења
474
Поени од реакции
762
Direktorot ne vlaga u igra taka da toa najmalce treba da ne sekira. Sekako sponzorot od pozadina sto finansira ke si stavi nekoj blizok za direktor za kontrolira, valjda nema nekoj od forumov da priberat.

Od turnirot vo Struga ne mozes nisto da vidis za sezonata generalno, toj e edna ubava podgotovka i tradicija pored ezero na otvoreno da se poigra rakomet.
Ama individualno po igraci od turnirot nekoi raboti se gledaat. Ne mi e merak deka toa sto go pisav pred nekoe vreme koga gi analizirav zasiluvanjata iskaca tocno. Ne bev i ne sum optimist, bar sega e sigurno deka nema da zgasne klubot ama izgleda nema da vidime kvalitet, nego samo alibi muabeti deka "sepak se gradi nesto i treba vreme".

Nadezno za sezonava e deka prvenstvovo ke e ubedlivo najslabo po kvalitet (iako mnogu izramneto), pa belki ke se provleceme i vaka.
sponzori ima toa da nemas gajle prvenstvo i kup zimame kakvo zgasnuvanje sea ide podemot ne ko porano ali cekor po cekor ubavo si pisal kup evropa toa kako i da se vika ke bideme vtori e sea za ponataka ne mi se veruva nesto da projdeme ne sme do tolku jaki kako sho gledam po spisok na igraci ali za domasna scena pred eurofarmovci ke bideme zarabec ne im dojde a tolku go baraa hhahah

Член од
23 март 2017
Мислења
389
Поени од реакции
706
Каде ќе може да се гледа пренос денес од Охрид?

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.091
Поени од реакции
3.835
Просто неверојатен е резултатов. Во напад не изигравме нешто посебно, ама во одбрана бевме топ. И тоа е она класик - одбраната добива утакмица, само сега убедливо. Ние и во најдобрите денови не победувавме 13 разлика сред Охрид (иако тогаш тие беа ептен напалени), така да ова е супер како за подготовка.

Член од
23 март 2017
Мислења
389
Поени од реакции
706
Е ова ми се свиѓа веќе брз ракомет трчање трчање трчање, Али одбраната подвижна супер …Е сега можда и Охрид касно почнаа до подготовки али се гледа дека во ротација сме топ.

Член од
24 мај 2022
Мислења
113
Поени од реакции
502
Вака на прва не изгледаме лошо.Одбраната е солидна.Од утакмицава против Охрид го издвојувам Ќосевски.Добра реализација и добра селекција на шут.Според мене немаше потреба тој португалецот да се зима што сега е повреден ,наместо него тие пари да се дадеа за еден поквалитетен среден бек.Георгиевски и детево ќе ја изгураа сезоната.Понекогаш е добро да превземеме таков ризик за во иднина и ние да имаме бенефит а и репрезентацијата.Ме плаши ситуацијата на среден.Како ќе играат на европскиве утакмици Танкоски и Крсманчиќ.После Јасихура се е некако споро,млитаво и тромаво на среден. Нема застанување НАПРЕД ВАРДАР!

Член од
4 март 2017
Мислења
2.233
Поени од реакции
6.370
Од утакмицава против Охрид го издвојувам Ќосевски.Добра реализација и добра селекција на шут.Според мене немаше потреба тој португалецот да се зима што сега е повреден ,наместо него тие пари да се дадеа за еден поквалитетен среден бек.Георгиевски и детево ќе ја изгураа сезоната.Понекогаш е добро да превземеме таков ризик за во иднина и ние да имаме бенефит а и репрезентацијата.
Нешто што никогаш не сме го направиле и не го правиме. Во годините кога имавме амбиции и буџет да играме Ф4 јасно ми е зошто не го правевме, но последниве неколку кога сме многу далеку од тоа ниво, навистина не сфаќам зошто.

Јас тек сега го изгледав мечот. На Крсманчиќ мислам дека ова му беше најдобар меч во подготвителниот период, покажа знаци на живот. Се надевам дека ќе ја крева формата и дека полека ќе се уклопува во тимот. Не дека очекувам чуда, но му гледав некои статистики од унгарското првенство од минатата сезона и бројките му се навистина добри. Дури подобри од некои далеку попознати играчи кои се носители во Веспрем и во Сегед. Нормално, статистиката не ја кажува целата приказна, но е солиден показател.

Петриќ и Николиќ доста слабо играат во подготвителниов период и добро е што им се донесе конкуренција во името на Горига. Мислам дека не се ни на 50% од тоа што го можат и што го имаме видено од нив во прошлата сезона.

Одбраната и вчера и во Струга изгледаше добро, тој е најсилниот сегмент на Бутинот како тренер. Ако не се лажам и минатата сезона ја завршивме како тим со најдобра одбрана во првенството, па очекувам тој тренд да продолжи.

@ohrid66 Има ли некакви планови за реновирање на Билјанини Извори? Да се искречи, да се светне, просторот позади головите да се нашминка, да се наместат светлечки реклами би било супер. Знам дека фрлија некој денар во реновирање на соблекувалните што е океј, но што е со подтрибинскиот простор и санитарните јазли?

Член од
19 август 2010
Мислења
3.963
Поени од реакции
9.602
Бутинот е класичен лудак:)! Од почеток до крај на натпревар им урла на ракометариве као да нема утре Водиме 15 разлика он очи ќе им извади:) Идеме у нагорна линија тоа е евидентно, широкиот ростер оваа година ќе биде голем плус за нас. Мислам дека нема да имаме проблеми со '' помалите"клубови, така да титулата би се решавала во директните дуели со Пелистер. Вчера Крсманчиќ го достигна нивото на Карапале, а Маргели на моменти е добар (коа ќе му се изработи акција за шут), а на моменти е невидена рупетина. Голема пофалба за холандезот пикер, машина е, не промашува. Голманот ми е топ, поконстантен е од Томо, иако мора да се признае одбранава многу појако ни делува годинава. Ќе биде интересна сезона. Алкалоид игра доста модерно и брзо за наши стандарди, растат од година во година.

Kajgana Shop

На врв Bottom