Фан клуб - РК Вардар

Најголема добивка од овој турнир е што никој не е повреден. Никад не би пријавил екипа тука, нек се носи и "традиција" и се. Метузалемски настан створен за генерација Зоран Михајлов, Таско и Калински, заедно со Шарпланински Куп, Златен Гонг, Мавровски Меморијал и слични "територијава не ја бива за спорт, дај да им измислиме нешто" настани од југословенско време.
Иначе, подобри сме за нијанса од лани според мене. Сепак тоа што имаме поширок состав е поголем плус од тоа што го немаме Јасихура. Премногу зависевме така од него, на овој состав нема шанса да му се деси Тиквеш од лани па макар и повторно имале тројца повредени. Плус, денеска минутажа кај нас имаа играчи што нема да помирисаат терен во првенствените дуели со Пелистер и зимоска ваљда ќе имаме прилика поубаво да се засилиме. :icon_mrgr:
Се надевам само нема да ги фаворизираат како лани од федерација и да им даваат ден одмор повеќе во куп и битолски судии на одлучувачки утакмици за титула, па во една чесна борба да видиме кој е кој. :)

Не го гледав цел меч, првите 20 минути, па последните 10, така што пропуштив некои работи. Што се деси со Бутинот, црвен доби?
Пошто видов дека многу урлање имаше од негова страна и по судии и по записничка маса, а подоцна Столе дека ги води.
Мора да се работи на тој сегмент, не му е прв пат во моменти кога има некое такво случување на терен да претерува со реакциите, да биде санкциониран и истото да се одразува на резултатот.
Без разлика дали судиите грешеле или не, премногу тензија се крева на и онака веќе наелектризирана атмосфера, на мечеви/турнир кои немаат никакво значење, а сезоната не е ни почната. Уште повеќе нервоза и тензија се ствара кај играчите и на крај не дај боже некој ќе се повреди! Што сме постигнале? Апсолутно ништо!

Сезоната не е ни почната, паметните екипи и добро организираните тимови формата ја темпираат и изгледаат најдобро и се најспремни во вториот дел од сезоната, во нашиот случај од февруари до мај.

Последно уредено:
Судиите треба да ги апсат после утакмица. Само да не се повреди некој, ништо друго не е битно.
Абе многу важно за судиите. И на почетокот пишав, не треба да се замараат со утакмицава за да се избегнат повреди (ете кај нив им се повреди еден играч). Пушти таму втора трета постава нека вежбаат помладите и резервите. Секако првото коло е доста битно, а после тоа и 4-коло дома.

Андрија Нунев нов директор на РК Вардар? кој е типов ?

Андрија Нунев нов директор на РК Вардар? кој е типов ?
Со години е во клубот, мислам дека ги има пројдено сите позиции од економ до тим менаџер (он го замени Марко Савовски).
Е сеа дали ќе биде нов директор или нешто в.д. или ќе фигурира, а во позадина ќе си работи сите знаеме кој, ќе покаже времето :D

Direktorot ne vlaga u igra taka da toa najmalce treba da ne sekira. Sekako sponzorot od pozadina sto finansira ke si stavi nekoj blizok za direktor za kontrolira, valjda nema nekoj od forumov da priberat.

Od turnirot vo Struga ne mozes nisto da vidis za sezonata generalno, toj e edna ubava podgotovka i tradicija pored ezero na otvoreno da se poigra rakomet.
Ama individualno po igraci od turnirot nekoi raboti se gledaat. Ne mi e merak deka toa sto go pisav pred nekoe vreme koga gi analizirav zasiluvanjata iskaca tocno. Ne bev i ne sum optimist, bar sega e sigurno deka nema da zgasne klubot ama izgleda nema da vidime kvalitet, nego samo alibi muabeti deka "sepak se gradi nesto i treba vreme".

Nadezno za sezonava e deka prvenstvovo ke e ubedlivo najslabo po kvalitet (iako mnogu izramneto), pa belki ke se provleceme i vaka.

Direktorot ne vlaga u igra taka da toa najmalce treba da ne sekira. Sekako sponzorot od pozadina sto finansira ke si stavi nekoj blizok za direktor za kontrolira, valjda nema nekoj od forumov da priberat.

Od turnirot vo Struga ne mozes nisto da vidis za sezonata generalno, toj e edna ubava podgotovka i tradicija pored ezero na otvoreno da se poigra rakomet.
Ama individualno po igraci od turnirot nekoi raboti se gledaat. Ne mi e merak deka toa sto go pisav pred nekoe vreme koga gi analizirav zasiluvanjata iskaca tocno. Ne bev i ne sum optimist, bar sega e sigurno deka nema da zgasne klubot ama izgleda nema da vidime kvalitet, nego samo alibi muabeti deka "sepak se gradi nesto i treba vreme".

Nadezno za sezonava e deka prvenstvovo ke e ubedlivo najslabo po kvalitet (iako mnogu izramneto), pa belki ke se provleceme i vaka.
sponzori ima toa da nemas gajle prvenstvo i kup zimame kakvo zgasnuvanje sea ide podemot ne ko porano ali cekor po cekor ubavo si pisal kup evropa toa kako i da se vika ke bideme vtori e sea za ponataka ne mi se veruva nesto da projdeme ne sme do tolku jaki kako sho gledam po spisok na igraci ali za domasna scena pred eurofarmovci ke bideme zarabec ne im dojde a tolku go baraa hhahah

Каде ќе може да се гледа пренос денес од Охрид?

Просто неверојатен е резултатов. Во напад не изигравме нешто посебно, ама во одбрана бевме топ. И тоа е она класик - одбраната добива утакмица, само сега убедливо. Ние и во најдобрите денови не победувавме 13 разлика сред Охрид (иако тогаш тие беа ептен напалени), така да ова е супер како за подготовка.

Е ова ми се свиѓа веќе брз ракомет трчање трчање трчање, Али одбраната подвижна супер …Е сега можда и Охрид касно почнаа до подготовки али се гледа дека во ротација сме топ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom