Реално и очекувано.Инаку денес се играа првите квалификациски натпревари:
Мелсунген-Елверум 28-23
Валур-Винковци 34-25
Se poznavame licno so Marko oladi. Za toa bese dojden i Parondo proletoska vo Skopje, duri i vo sala bese na utakmica proletoska.Сакаш да се кладиме дека не е така?![]()
Добро. Ќе правиме муабет, здравје.Se poznavame licno so Marko oladi. Za toa bese dojden i Parondo proletoska vo Skopje, duri i vo sala bese na utakmica proletoska.
![]()
Парондо во Скопје: Договорен трансфер на македонски репрезентативец! - 24 РАКОМЕТ
Македонски репрезентативец што настапува во еден од скопските клубови е пред трансфер во еден од клубовите што настапуваат во најсилната ракометна лига во светот, Бундес лигата. Како што дознава 24Ракомет, за младиот ракометар е заинтересиран тимот каде тренер е Роберто Парондо, поранешниот...24rakomet.mk
Па еве играше на Европското 24 значи не би требало да биди толку лош колку што го мислиме тука…Као Металург сме пред 7-8 години, кога во една сезона све што потпишуваа беа леви бекови.
Во моментов имаме 6 играчи на таа позиција, поточно 4 бидејќи 2 ги користиме само во одбрана. Но, и 4 мислам дека се многу. Шала на страна, не го разбирам трансферов освен ако зад него се крие заминување на еден од левите бекови кои веќе ги имаме во тимот (претпоставувам тоа би бил Бели јуниор доколку дојде до нешто такво).
Единствената надеж дека можеме да ги „скротиме“ бубачките на Вуко според мене е што го имаме Столе. Но, и тоа нема да биде доволно доколку на Вуко не му е дојдено до играње.
И мене целата надеж ми е во Столе.Као Металург сме пред 7-8 години, кога во една сезона све што потпишуваа беа леви бекови.
Во моментов имаме 6 играчи на таа позиција, поточно 4 бидејќи 2 ги користиме само во одбрана. Но, и 4 мислам дека се многу.
Шала на страна, не го разбирам трансферов освен ако зад него се крие заминување на еден од левите бекови кои веќе ги имаме во тимот (претпоставувам тоа би бил Бели јуниор доколку дојде до нешто такво).
Единствената надеж дека можеме да ги „скротиме“ бубачките на Вуко според мене е што го имаме Столе.
Но, и тоа нема да биде доволно доколку на Вуко не му е дојдено до играње.
Каков лош, прв стрелец им беше на Црна Гора на европското, па и на бараживе со Италија мислам. Пред еден Бранко Вујовиќ. Ако игра на тоа ниво и кај нас, Горига ќе влага на 20 минути да го одмара. Единственото прашање е дали ќе издржи со тој карактер да не влезе во конфликт со некого (посебно со Бутин кој е исто така 'рже не се држе карактерПа еве играше на Европското 24 значи не би требало да биди толку лош колку што го мислиме тука…
Автоматски споено мислење:
Доволно да може да игра 20 минути по натпревар даго менува Горига
Vaka bajkovito deluvaЗборено е со Вуко, мирен ќе биде.
mora da se proba, na kraj krajeva nas ni treba za nekolku utakmiciVaka bajkovito deluvaali esapot doma i na pazar ne e ist
Дома за Пелистер и Алкалоид, другово е боранија.mora da se proba, na kraj krajeva nas ni treba za nekolku utakmici