Фан клуб - РК Вардар

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.175
Поени од реакции
4.097
Мене Скубе некако почна да ми се губи во последниве 4 натпревари. Нема некоја пробивност во битни моменти. Игор некако повеќе може да направи нешто од ништо, иако не на нивото на Циндриќ. Ама некако не ми одиграа на ниво двајцата овие 3 натпревари. Посебно Скубе, кој изгуби многу топки во напад, утнува додавања, а има и некој тренд кај него, кај што паѓа во напад и не му свират фаулови, за да примиме голови во контра. Два пати денес така, а и со Барса неколку пати. Не знам али стварно го фаулираат и не му свират, или нешто се лизга во напад он. Иако денес ја имаше асистенцијата во последниот напад до Дисингер.

Дисингер не одигра лошо последниве два натпревари, може он треба да стартува на лев бек следната. Мене ми делува ОК физички спремен дечково, ја мислев дека бетер ќе биде. Ама делува како да има сила во него. Некои убави скок-шута имаше. Милосављев не беше лош прво, иако Пешиќ беше супер на спротивната страна, но, некако треба некои 20 мин да не му иде на Милосављев пред да му дадат шанса на Гедбан. Може треба побрзо да го менуваме голманот.

Чупиќ и Дибиров имаа некои промашувања, али горе-доле, ОК. Посебно Дибиров, кои реализираше битни пенали, во клучни моменти. Шишкарев, фантомoт кој знае да дава голови од нереални ситуации, а срце да ти застане кога ќе иде во контра, да се двоумиш дали ќе реализира зицер или не, денес 3 од 3 чисти ситуации ги скина. Иако од една чиста ситуација, рипна се мислеше кај да шутне, додека шутна, веќе стапна и правилно престап му свирнаа.

Да го пофалиме и често критикуваниот Кристопанс, кој искина денес во напад.

Лошо судење, со премногу исклучувања и непотребен црвен картон. Малку и непрофесионализам и од страна на Игор, нема што да се расправа, дури и откако доби исклучување продолжи агресивно да враќа. Така се прават бељи. Треба ладна глава, па макар и во такви моменти.

За следниов натпревар во сабота, со Киелце, кој е многу битен, според мене Стоилов мора да се покаже. Лошо ја игра оваа сезона, а без Мораеш, многу зависи од него во напад. Се надевам ќе блесне, кога е најважно. Ако победиме, после ги имаме Веспрем и Монпелје дома и Кристијанштад и РНЛ во гости. Да добиеме 3 од тие 4, може да бидеме втори. Очекувам Монпелје да игра подобро по нова година. Добро е што во нашава група Брест и Монпелје се непредвидливи, па и Кристијанштад може да скине некој бод на некого (се надевам, не на нас). Али ако го добиеме Киелце, што ќе биде доста тешко, ќе се покаже многу важна победата над Веспрем во гости. Кој пак е во подем. Миклер брани во добра форма и го седна Штербик на клупа. Читав нешто и фановите на Веспрем се разочарани од тоа како се покажува Штербик оваа сезона. Може ќе испадне позитивна работа што си замина, кога си замина. Лошо е што Циндриќ ќе игра против нас, но не и Јурецки. Да се надеваме дека Лука нема баш да се опорави баш за Сабота.

Најверојатно полна сала во Сабота и пеколна атмосфера. Добро се продаваат карти, што радува. Ќе биде жустро.

Среда, тренинг-натпревар со Извиѓач. Да видиме што минутажа ќе добие Оцврик.
 
Последно уредено:
Член од
29 ноември 2008
Мислења
265
Поени од реакции
349
Судии што најмногу ни мавале секс, како на клубско така и на репрезентативно ниво:

1. Гјединг - Хансен
2. Хорачек - Новотни


Sent from my SM-G800F using Tapatalk
 
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.175
Поени од реакции
4.097
Термин и саатници од 11 до 14 коло во Лигата на шампионите:

11 коло - 6 февруари 2019
Рајн Некар Левен - Вардар (19:00 часот)

12 коло - 16 февруари 2019
Вардар - Веспрем (17:30 ч.)

13 коло - 23 февруари 2019
Кристијанштад - Вардар (19:00 ч.)

14 коло - 2 март 2019
Вардар - Монпелје (17:30 ч.)
 
Член од
3 мај 2014
Мислења
880
Поени од реакции
2.706
Со Извиѓач успеав да фатам некој 12минути од второто полувреме, се гледа дека Оцвирк има голем потенцијал скок шут, брз подвижен, се надевам ќе може да го видиме и во ЛШ.
И Кизиќ имаше неколку блесоци со неговите 17години.
Добри се ваквите натпревари може да видиш кој од младите може нешто, неколку пати го гледам Мишевски кој има страшни предиспозиции но не покажува ништо.. баш и вчера во 5минути три пати направи кораци.. некако отсутен незаинтересиран ми делува.
Да ти даде некој шанса да играш во своја држава во европски шампион со одлични услови па треба да јадеш по терен..
 
Член од
3 мај 2014
Мислења
880
Поени од реакции
2.706
Ние за Вардар сме таму, така да сите од Кјелце се буљаши, освен Циндриќ, да им направиме пекол!

Многу важен натпревар, ќе ни треба среќа, подршка, секој можен фактор за добар резултат, за да презимиме на одличното второ место во можеби најјаката група во историјата на ЕХФ Лига на Шампиони, и ако додадеш дека никој не веруваше во Вардар и тоа групата да ја помине, па и голем дел од нас, тоа второ место ќе е одлично!
 
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.175
Поени од реакции
4.097
Добро играат, на крај малку паднаа, малку немаа среќа. Игор направи глупост во последниов напад и изгубивме прилика за гол, сакаше Дисингер него да му ја даде топката, па место он да застане на 9м и да додаде, ја даде на Дисингер кој не беше наместен. Ме изиритира.
 
Член од
4 ноември 2013
Мислења
857
Поени од реакции
1.366
Почнуваат да градат нешто у одбрана.
Ама и овој напад на киелце е у пичку матер јак така да неможе многу да им се замери.
Душебаев каков и да е , ебати играчот од нигде ги извади шутовите.
Одлични денеска скоро сите
Само да се уигрува тимот ке дојде време за мерење јајца со барса псж па и Пик Сегед би ги ставил негде тука.
Све друго засега може да се победи..
 
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.175
Поени од реакции
4.097
На Калараш мора да му го замерам исклучувањето во второ, кога од позади го закачи играчот на Киелце со колено, не знам дали беше намерно или не, секој случај, или многу глуп, непромислен потег или врв на небрежност. Кога се крши резултат, да продадеш напад и исклучување за ништо.
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.246
Поени од реакции
8.332
Kalarash sekoja utakmica ima ispadi ama bukvalno sekoja.

Inace drugo e koga imas polna sala, navivacka grupa (**** zabava si pravese :D )i naapana publika. Utakmicava na atmosfera ja dobivme zatoa sto eden period ne znaea kaj teraat.

I da ne zaboravime deka sudiite bea neutralni i go nemase toa 10% prema domakinot.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Kajgana Shop

На врв Bottom