Фан клуб: Пелистер!

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
abe koj go znaj koj kur e ovaj direktorot pred toa toj sto bese proba i nesto napravi za da se renovira salata ama posle mu opnaja krivicna oti bez tender viknal mastori od kaj nego od selo resensko mislam bese...
Za volja na vistinata i koncerta da ima ako treba da treniraat zverojte od rk Pelister ke gi izbrkaat :)
ps. clint ela sabota na utakmica na rakomet so ademar od mene tie kartata platena aj i pijackata da ne racis posle samo kartata za da vidis sto e navivanje vo sala
vidi,za ova sto si go pisal za direktorO,se iznasmeav poshteno!!!(taka da TI si zasluzi pijacka za napisanovo)
a za toa vo sala,vidi realno momentalno,skopskovo kosarkarsko derbi gi nadmina granicite na makedonija po toa prasanje(po cifra najveke,pogotovo poslednovo sega sto bese),a i po navivanje,eve nemora bas sekoe derbi,ali tuka negde sum ne gresam mnogu...
inaku vie porano bevte podobri vo sala,sega realno za mene dosta ste padnati,se gleda toa po sliki najveke...
a inace ne reci dva pati deka moze da ne dojdam do bitola so ademar(koj neli e presilen za ZVEROJTE :)pelister),sto ne znaci deka nema dobra atmosfera da napravite...
a inace ke si platam karta,od koi sto pari moze direktorot na salata ke si kupi nova baterija za saatO,pa drug pat da ne brka pred vreme sportisti sto igraat oficijalen mec...:)
inaku fala za pokanata,i za pijackata...korektno od tvoja strana...

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
a za toa vo sala,vidi realno momentalno,skopskovo kosarkarsko derbi gi nadmina granicite na makedonija po toa prasanje(po cifra najveke,pogotovo poslednovo sega sto bese),a i po navivanje,eve nemora bas sekoe derbi,ali tuka negde sum ne gresam mnogu....
грешиш доста....дербито не победи на спортски план-доста голем дел од салата Борис Трајковски беше демолирана-навивачките групи успеаја тој празник да го направат џумбуш-беше одвратно да ја следиш репортажата ...

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
грешиш доста....дербито не победи на спортски план-доста голем дел од салата Борис Трајковски беше демолирана-навивачките групи успеаја тој празник да го направат џумбуш-беше одвратно да ја следиш репортажата ...
Другар, овде се збори за различни ствари, и не гледај само репортажи, туку дојди на лице место да се информираш и да видиш што и како било, да не речам секогаш, ама скоро секогаш тие репортажи се или премногу хиперболизирани или сосема невистинити и изменети, ова можам да ти го гарантирам, на лице место со свои очи гледам едно на телевизија слушам за некоја трета ствар и се чудам кај се случило ова, не зборувам конкретно за ова дерби, него општо за било кој навивачки инцидент

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Другар, овде се збори за различни ствари, и не гледај само репортажи, туку дојди на лице место да се информираш и да видиш што и како било, да не речам секогаш, ама скоро секогаш тие репортажи се или премногу хиперболизирани или сосема невистинити и изменети, ова можам да ти го гарантирам, на лице место со свои очи гледам едно на телевизија слушам за некоја трета ствар и се чудам кај се случило ова, не зборувам конкретно за ова дерби, него општо за било кој навивачки инцидент
ахам,монтажа беше сето тоа....

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
^
А, ти си нежно мрсулаво детенце кое нема почуствувано вистинско дерби и емоциите кои го носат истото па затоа и ги слушаш „објективните“ репортери на нашиве медиуми кој не заслужуваат ни името да им го пишам у постов, а не па нешо друго. Уствари што има да ти објаснуем тебе затоа што нема да ме разбереш, се дур мастурбирате у гаќи на вашите омилени клубови од Шпанија/Италија/Германија итн.

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
^
... Уствари што има да ти објаснуем тебе затоа што нема да ме разбереш, се дур мастурбирате у гаќи на вашите омилени клубови од Шпанија/Италија/Германија итн.
:aplauz:..........:bravo:.....taka e druze,za takvite,takov odgovor sleduva!!!

Член од
20 октомври 2010
Мислења
56
Поени од реакции
22
Клинт Иствуд ти си еден од најреалните членови на форумот надвор од Битола (не дека од Битола сме сите реални, не мислам во тој контекст) ги читам твоите постови најмногу за случувањата во комити и др скопски нав.групи ама вистината е таа, а исто така Чкембари во навивањето се паднати тое Факт, но сега почнуваме да не речам од нула со организација гостувања и се шо си следи е сега прво ќе оди на квалитет а не на квантитет договр има пред недела дена па сега останува да видиме,Но да се разбериме целата вина не во Чкембари, најмногу потенцирам за гостувањата како најголем минус, но мора да сватат луѓето надвор од Битола дека ситуацијата во градот 10тина години е катастрофална мизерна на економски и социјален план ние сме Уништени, верувајте дека од управа ако не поможат за автобуси претешкое да организираш сам гостување освен за поблиските Кичево двапати спсамофинасирање и Прилеп исто иамме одено исто , Но раберете за Скопје , Куманово , Велес па и АКавадарци а дане зборам и тетово со ти знам Струмица не еможнода издвоиме поединечно по 400+ денари затоа што ебан денар се нема,а Љубовта спрема клубот е огромна но неможам сега со приемри да го тупамд а докажвам
, а тоа и како ни опстануваја клубовите пред се мислам на Фк и РК то е затоа што имаме Битолски домашни играќи кои од љубов заминимални средства а не ретко и без нив играле за клубовите шо иден денес примерот е ист, но незнам до кога.позз

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Клинт Иствуд ти си еден од најреалните членови на форумот надвор од Битола (не дека од Битола сме сите реални, не мислам во тој контекст) ги читам твоите постови најмногу за случувањата во комити и др скопски нав.групи ама вистината е таа...
fala ako mislis taka,gledam se sto e napisano od moja strana da bide sto e mozno poveke potkrepeno so relevantni dokazi,primeri i sl.
inaku ne bi se slozil so tebe deka od nemanje pari nemozete da go pratite pelister na gosti.vidi vaka.ako postoi iskrena ljubov kon klubot(a postoi),ako postoi zelba za dobro navivanje(a postoi),ako se ima zelba za nekakov "natprevar" so ostanatite makedonski tifo grupi(a veruvam deka kaj vas i toa postoi) i da ne nabrojuvam i drugi momenti,togas ke se najdat pari na vakov ili takov nacin da se soberete makar 50 dusi i da otidete na gostuvanje.pa ne e valjda deka do tolku ne mozete da se snajdete za pari.pa cela bitola zivee za toj pelister,pa imate stari faci vo grupata koi imaat nekoj rejting vo gradot,pa ne e valjda do tamu dojdeno da ne mozete 150,200 evra da obezbedite za avtobus za do nekoja destinacija vo makedonija! ke si vidis mesecot koi ti se pobitni natprevari i ke si isplaniras kaj bi trebalo da se otide.znam deka e potesko da se sledi i fk i rk pelister,ama ke si napravite raspored na pobitnite mecevi vo tie dva sporta i gotovo.eve znam deka kk pelister ne vi lezi nekako,ama za ovie drugite sportiovi moze i mora da se snaogjate podobro.
zatoa vas brzo vi pagja rejtingot kako grupa,samo zaradi vakvi raboti.
pa vie vo skopje osven so vardar ne doagjate skoro voopsto.dojdete so skopje,metalurg,rabotnicki nemora poveke, eve po 50 lugje i ke vidis odma kako drugite grupi ke gledaat na vas.jas znam deka vie ne treba moze nikomu da se dokazuvate toa e fakt,ama navivackiot zivot ednostavno toa go bara.nemoze da si dobar samo koga se ima pari vo klubot,sponzor,dobar tim...majstorijata e koga e tesko da si jak!
i nemoj da se lutis ama mislam deka vo navivacki plan nazaduvate mnoooogu,eve bez da pravam nekoja sporedba so drugi grupi.pocnavte malku da pravite nekoi koreografii,ama imidzot kako grupa vi e uste mnogu daleku od toa sto bi mozele da bidete.verojatno vi nedostasuvaat pokreativni lugje vo grupata,i sto pomalku kopiranje od grobari i slicni grupi,tolku podobro za vas...pozz

Член од
20 октомври 2010
Мислења
56
Поени од реакции
22
Факт е дека сме паднати и претходно кажав, но еве велам пред недела дена на состанок се реши да се консолидираме на секаков план и точное тоа дека барем 50 души можиме да одиме барем на две гостувања во месецот значи било на ракомет било на фудбал или двете во месецот да бидат на ист спорт ама не е то То шо велиме народски(јас сум одамна во навивањето 98-99 прво гостување ми беше)и секогаш 95 % од гостувањата на Чкембари во било кој спорт сум ги одработил и знам какое по 5-6 автобуси да се гостува знам какое 1000 души да се гостува 700 души а знам какое и 40 души е муабетот ми е дека не сме ние група шо треба да присутвуваме по 50 души(мислам дека знајш на шо мислам , нејкам другите друпи да ги вреѓам)а вервај дека има моменти дека неможи ни ебани 200 евра да се соберат(16 000 денари е до ск)знам дека ти е тешко да поверваш, а околу креативноста ке излезат сега на површина но пусто копирање од др нав групи поготово овие на балканот ми е најбедно и сум цврсто Против(многу од старите песни или стариот начин на навивање се отфрлени, исто како и одење со каков ке најдиш спортски дрес или шал шо порано беше присутно секаде не само кај нас). Околу репертоарот на Песни не ги имаме Многу но мој стил на навивање се знај една песна под 10 минути нема адреналин, засега толку.позз

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Не е толку проблемот до гостувањата..
Па ако гледаме статистички на случувањата...ај да не одиме наназад...да се земат во вид само последните 3 сезони....
Последните неколку години 3 последнователни сезони... се реализираа доста гостувања....во 3 различни спорта....сум ги одбработил сите гостувања(освен двете ракометни гостувања во странство)....+ имав и некои излети со кола до соседните градови...како Охрид на кошарка.Кавадарци на кошарка ....
Значи во фудбал...Вардар секако барем таму се гостува редовно овие години 5 гостувања......Кичево 2 гостувања,Прилеп 3 гостувања,Кратово...
Кошарка...гостување во Градски Парк со Работнички,гостување со МЗТ во Аеродром,3 пати се отиде Охрид,еднаш со АМАК СП..и два пати на завршниот турнир во купот...пред таа сезона се гостуваше и во Кавадарци....
Ракомет...неколку гостувања во Ресен,3 пати минатите две сезони....два пати во Прилеп...еднаш во Кавадарци....ај да ги вметнам тука и малубројните гостувања во Европа,лани со Одореи кога 10 ина навивачи беа со екипата во Романија,и оваа година група од 7,8 Чкембари беше во Луксембург..ова не беа класични гостувања,но сепак се носеа трансови..и можат да се наречат гостувања....
Се доаѓа со бројка од над...22,23 гостувања на групата во интервал од 3 сезони...во 3 различни спорта...
Освен Комити мислам дека друга група која направила толку гостувања во Македонија нема....
Сепак за група со реноме какво шо има/ше оваа група е МАЛКУ...шо е факт факт е...
Но ситуацијата во клубот/клубовите си го зеде данокот-има еден куп разочарани видни луѓе во групата..кои повеќе не идат на утакмици...и од други фактори///
Бројката е намалена..има смена на генерации...сега на сцена е младата генерација на Чкембари....нови луѓе,нов стил...
Старата гарда на ветерани речиси и да се повлече од трибините,освен на некои побитни утакици се собираат во добра бројка,но се настрана од навивачкиот коп,и не го диктираат навивањето.......
Некои работи се доста подобрени-пред се КОДЕКСОТ на облекување на утакмица...речиси целосно се искоренети ИНДИЈАНЦИТЕ со туѓи шалови,дресови на трибина...доста е подобрена колекцијата на трансови,коцки...бајраци...тапани...почнаа да се прават кореографии на најлон,пароли,короеграфии за балони,знаменца,конфети.......последните 3 години се направи на овај план повеќе од изминатите 20 години.....+се направија повеќе маици на подгрупи....и сл....
Во овие сегменти има огромен напредок,иако на маркетиншки план сме далеку зад Комити....
Треба многу да се работи на репертоарот на песни..да се искорени во целст копирањето од СЕВЕР,и да се тргнат нивните текстови од песните,за ОВА СУМ АПСОЛУТНО ПРОТИВ и многу пати сум укажал на ова...
Има по некоја смислена песна,да ја наречам оригинална,и тие треба да се форсираат,,,па макар биле и 2 такви..подобро 2 наши,одколку 50 земени од некој друг....
Има уште многу да се работи за да се достигни нивото од времето....:toe:
Со тек на време ќе се подобри работата,имам верба во помладата гарда,,има доста да речам загрозени деца кои се иднина на групата..и сигурен сум дека ќе ја придвижат групата напред...:pipi:

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
П.С.Не ги спомнав и гостувањата...иако Пелистер се водеше како домаќин на овие средби......
Полуфинале на куп на Македонија со Вардар...април 2007....6 автобуси заминаа од Битола....
Пред-коло од Куп на Уефа...во Скопје,со Апоел Никозија...преку 800 луѓе,исклучиво навивачи...да не правиме како Мајмуни,кои гостувањето во Скопје со Парма....го направија дека таа бројка од 3,4 000 луѓе биле сите Мајмуни...:vozbud::pos2:
И на крај...баражот со Шкендија во Струмица...јуни 2009...
Околу 500 Чкембари во Струмица...
Знам дека спам се овие постови,но сепак кога забега дискусијата во овој правец..и кога правиме муабет за гостувања,вреди да се споменат и да се додадат на погорната листа......:smir:

Член од
7 декември 2009
Мислења
138
Поени од реакции
40
П.С.Не ги спомнав и гостувањата...иако Пелистер се водеше како домаќин на овие средби......
Полуфинале на куп на Македонија со Вардар...април 2007....6 автобуси заминаа од Битола....
Пред-коло од Куп на Уефа...во Скопје,со Апоел Никозија...преку 800 луѓе,исклучиво навивачи...да не правиме како Мајмуни,кои гостувањето во Скопје со Парма....го направија дека таа бројка од 3,4 000 луѓе биле сите Мајмуни...:vozbud::pos2:
И на крај...баражот со Шкендија во Струмица...јуни 2009...
Околу 500 Чкембари во Струмица...
Знам дека спам се овие постови,но сепак кога забега дискусијата во овој правец..и кога правиме муабет за гостувања,вреди да се споменат и да се додадат на погорната листа......:smir:
Vo tie godini na sekoj derbi natprevar vo Prilep imase brojka od preku 2 000 samo navivaci "majmuni", taka da mozi ne bea site 3 ili 4 000 navivaci ama deka bea minimum 2 000 bea, se drugo osven ova e smesno! pozz i da bidime realni zatoa sto dobro znaeme deka na takvi natprevari se odi zaedno, site sto nekogas navivale, site sto vo momentot navivaja i t. n.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Vo tie godini na sekoj derbi natprevar vo Prilep imase brojka od preku 2 000 samo navivaci "majmuni", taka da mozi ne bea site 3 ili 4 000 navivaci ama deka bea minimum 2 000 bea, se drugo osven ova e smesno! pozz i da bidime realni zatoa sto dobro znaeme deka na takvi natprevari se odi zaedno, site sto nekogas navivale, site sto vo momentot navivaja i t. n.
Не реков јас дека немало голема бројка на Мајмуни тие години...
Многу пати сум идел во Прилеп на евро-утакмиците,со Спартак Трнава на времето-па после со Перуџа,каква утакмица беше само....знам лично каква беше загреаноста на Прилепчани за фудбал...
Друг ми беше муабетот...
Не можиме во ист кош да ги ставиме сите...и во Битола се береле по 8000 на ракомет.ама не се сите тие Чкембари....
Навивачи се тие кои горе-долу се редовни на трибини и не пропуштаат многу мечеви на својот тим-останатото е се симпатизери...и обична публика,која од време на време се уклучува во скандирањето....
На вакви големи мечеви...ете евро утакмици,баражи,се мобилизира се живо и диво...и сите патуваат заедно...
Иако треба да се разграничат..обичната публика која сака да го гледа раат мечот да си седи на друга трибина,а навивачите на друга...
Кај нас обратно сите се сместуваат заедно на вакви мечеви....
Така ќе се постигни квалитет во навивањето,и нема да звучи навивањето како раштимуван оркестар,а обично е секогаш така,речиси кај сите групи кај нас..
Зошто на дерби мечеви идат сите,и навивачи,и шминкери,позери итн....сите се сместуваат на иста трибина...некои не ни ги знаат како шо треба и песните зошто не се редовни и се добива лош впечаток на групата...
Секогаш подобро функционира групата и навивањето на помалите мечеви,кога има одбрана екипа на навивачи и се тера со песна во висок ритам....
Квалитет пред квантитет,бројката не е битна.....
Далеку сме од модерното навивање,премногу далеку......

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Он топик...
Сме тепале вечерва со Ултимејт Баскет:pipi:...
Комшијата ако не го тепаш кој...:))
Не е лошо...секоја победа на овој скромен тим на Пелистер е голема работа..
На проба има и двајца Американци,вечерва не играле..а дали ќе потпишат и ќе бидат дел од клубот ќе видиме за брзо ....:salut:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.303
Поени од реакции
8.278
77-72

ги жалам децата што дошле кежуал сега по бајачи нека се бараат :jaj: и нека палат свеќи на џандарите за здравје нивно :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom