Не е толку проблемот до гостувањата..
Па ако гледаме статистички на случувањата...ај да не одиме наназад...да се земат во вид само последните 3 сезони....
Последните неколку години 3 последнователни сезони... се реализираа доста гостувања....во 3 различни спорта....сум ги одбработил сите гостувања(освен двете ракометни гостувања во странство)....+ имав и некои излети со кола до соседните градови...како Охрид на кошарка.Кавадарци на кошарка ....
Значи во фудбал...Вардар секако барем таму се гостува редовно овие години 5 гостувања......Кичево 2 гостувања,Прилеп 3 гостувања,Кратово...
Кошарка...гостување во Градски Парк со Работнички,гостување со МЗТ во Аеродром,3 пати се отиде Охрид,еднаш со АМАК СП..и два пати на завршниот турнир во купот...пред таа сезона се гостуваше и во Кавадарци....
Ракомет...неколку гостувања во Ресен,3 пати минатите две сезони....два пати во Прилеп...еднаш во Кавадарци....ај да ги вметнам тука и малубројните гостувања во Европа,лани со Одореи кога 10 ина навивачи беа со екипата во Романија,и оваа година група од 7,8 Чкембари беше во Луксембург..ова не беа класични гостувања,но сепак се носеа трансови..и можат да се наречат гостувања....
Се доаѓа со бројка од над...22,23 гостувања на групата во интервал од 3 сезони...во 3 различни спорта...
Освен Комити мислам дека друга група која направила толку гостувања во Македонија нема....
Сепак за група со реноме какво шо има/ше оваа група е МАЛКУ...шо е факт факт е...
Но ситуацијата во клубот/клубовите си го зеде данокот-има еден куп разочарани видни луѓе во групата..кои повеќе не идат на утакмици...и од други фактори///
Бројката е намалена..има смена на генерации...сега на сцена е младата генерација на Чкембари....нови луѓе,нов стил...
Старата гарда на ветерани речиси и да се повлече од трибините,освен на некои побитни утакици се собираат во добра бројка,но се настрана од навивачкиот коп,и не го диктираат навивањето.......
Некои работи се доста подобрени-пред се КОДЕКСОТ на облекување на утакмица...речиси целосно се искоренети ИНДИЈАНЦИТЕ со туѓи шалови,дресови на трибина...доста е подобрена колекцијата на трансови,коцки...бајраци...тапани...почнаа да се прават кореографии на најлон,пароли,короеграфии за балони,знаменца,конфети.......последните 3 години се направи на овај план повеќе од изминатите 20 години.....+се направија повеќе маици на подгрупи....и сл....
Во овие сегменти има огромен напредок,иако на маркетиншки план сме далеку зад Комити....
Треба многу да се работи на репертоарот на песни..да се искорени во целст копирањето од СЕВЕР,и да се тргнат нивните текстови од песните,за ОВА СУМ АПСОЛУТНО ПРОТИВ и многу пати сум укажал на ова...
Има по некоја смислена песна,да ја наречам оригинална,и тие треба да се форсираат,,,па макар биле и 2 такви..подобро 2 наши,одколку 50 земени од некој друг....
Има уште многу да се работи за да се достигни нивото од времето....
Со тек на време ќе се подобри работата,имам верба во помладата гарда,,има доста да речам загрозени деца кои се иднина на групата..и сигурен сум дека ќе ја придвижат групата напред...