Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Хаха, колку малоумно е испревртена изјавата на Ноле тоа чудно едно е ... малоумен да сум па не би паднал на истово

But good news! Intense bombing runs meant no school, which meant more time to do non-school things, like play tennis.

Да не објаснувам што како, срамота е.
Само еден медиум може погрешно да ја интерпретира изјавата но ако сите медиуми го кажаваат истото тогаш нешто не е во ред:
http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2163439/Novak-Djokovic-How-pizzeria-war-torn-Serbia-served-Wimbledon-champion.html
http://www.cbsnews.com/8301-18560_162-57402461/war-helped-shape-tennis-star-novak-djokovic/
http://www.cbsnews.com/8301-505263_162-57403111/war-made-djokovic-more-hungry-for-success/

Извадок од интервјуто:

"So in a way," Simon asked.

"Yes..."

"The war helped you become a champion?"

"In a way."

"It made you tougher."

"Yea, it made us tougher," Djokovic said. "It made us more hungry. More hungry for success."
Али ајде ние ќе го слушаме Спорк клуб Б92 и експертов Еуроспорт и останатите непристрасни српски новинари кои ги немаат добро слушнато изјавите на Џокович и ќе ги плукаме другите држиви затоа што само го пренесуваат тоа што Џокович го кажал.

А плус новиваров од Холандија не ни бил спортски или тениски новинар :facepalm: Али ај дури и таков е поинформиран од Српскиве Новинари.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.157
Аи аи, дечко, не се праи со сила глуп зашто не си, тоа што ти смета очигледно Ноле е друг проблем ама не паѓај на вакви глупи статии, фан си на Јунајтед така да немој да бидеш контрадикторен зашто знаеш колку медиуми контра Ферги или тимот известувале ? Знаеш колку од тие статии биле глупи спинови ? И сега наеднаш ако 2-3 западни медиуми известат така, значи така е, мада дел од нив и ништо лошо не известија ...

Ко прво ти погрешно го интерпретираш тоа што Ноле го изјави, Ноле збори од аспект на мало дете што не знае што всушност се случува наоколу, ти кога беше 2001 у Македонија беше или на плажа некаде у странство ? Ја знам врз мене каков впечаток остави војната односно битката кај Арачиново и сите тие протести у Скопје и остали негативни карактеристики од тој конфликт, а не па ако градот ми е бомбардиран и секоја втора вечер да ме будат мизерните сирени за опасност, Ноле тоа го кажува од аспект на дете, како тогаш размислувал ко мал и како тоа му помогнало да се сконцентрира на тенисот и успехот, уште од тогаш беше дециден дека сака да биде шампион и тоа МНОГУ странски релевантни медиуми го известија и правеа документарки на таа тема ( кои ти или не си ги гледал, или не си сакал да ги погледнеш ) кои ги има и на нетот, сеа ти тоа што не сакаш да го видиш е твој проблем али тргни се од темава со вакви плитки малоумни провокации кои можат да начнат лоша дискусија која се базира на невистини.

Нема ништо лошо во изјавата дека војната го направила посилен, зашто он истата ја искусил како дете кое и не разбира многу што се случува наоколу. Те молам, олабави ја оваа тема од дискусијава што ја начнуваш, отвори си нова тема ако сакаш и таму со другарчето Дарди ситете се на вакви дебилни и ретардирани статии, до душа 1 до 2 ти се такви, овие другиве што ги даде ништо лошо не кажуваат, и ти да си поминувал низ истото, истите работи би ги говорел.
А плус новиваров од Холандија не ни бил спортски или тениски новинар :facepalm: Али ај дури и таков е поинформиран од Српскиве Новинари.
:pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Да бе, Ноле е крив што кажал искрено во какви услови тренирал, и што некој тоа го спинува да делува негативно, од новинар по гнасна професија нема....чест на исклучоците, ако воопшто има такви.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Аи аи, дечко, не се праи со сила глуп зашто не си, тоа што ти смета очигледно Ноле е друг проблем ама не паѓај на вакви глупи статии, фан си на Јунајтед така да немој да бидеш контрадикторен зашто знаеш колку медиуми контра Ферги или тимот известувале ? Знаеш колку од тие статии биле глупи спинови ? И сега наеднаш ако 2-3 западни медиуми известат така, значи така е, мада дел од нив и ништо лошо не известија ...

Ко прво ти погрешно го интерпретираш тоа што Ноле го изјави, Ноле збори од аспект на мало дете што не знае што всушност се случува наоколу, ти кога беше 2001 у Македонија беше или на плажа некаде у странство ? Ја знам врз мене каков впечаток остави војната односно битката кај Арачиново и сите тие протести у Скопје и остали негативни карактеристики од тој конфликт, а не па ако градот ми е бомбардиран и секоја втора вечер да ме будат мизерните сирени за опасност, Ноле тоа го кажува од аспект на дете, како тогаш размислувал ко мал и како тоа му помогнало да се сконцентрира на тенисот и успехот, уште од тогаш беше дециден дека сака да биде шампион и тоа МНОГУ странски релевантни медиуми го известија и правеа документарки на таа тема ( кои ти или не си ги гледал, или не си сакал да ги погледнеш ) кои ги има и на нетот, сеа ти тоа што не сакаш да го видиш е твој проблем али тргни се од темава со вакви плитки малоумни провокации кои можат да начнат лоша дискусија која се базира на невистини.

Нема ништо лошо во изјавата дека војната го направила посилен, зашто он истата ја искусил како дете кое и не разбира многу што се случува наоколу. Те молам, олабави ја оваа тема од дискусијава што ја начнуваш, отвори си нова тема ако сакаш и таму со другарчето Дарди ситете се на вакви дебилни и ретардирани статии, до душа 1 до 2 ти се такви, овие другиве што ги даде ништо лошо не кажуваат, и ти да си поминувал низ истото, истите работи би ги говорел.

Не ми се допаѓа Џокович како тенисер/спортист и неговото однесување исто како и други тенисери но не гледам причина зошто да ми пречи,формата со која доминираше му помина, Мареј го тепаше на последните два големи меча и сигурен сум дека Џокович многу тешко да освои повеќе од 1 Грен Слем во година со Надал Федерер и Мареј. И без него нема да можам да се смејам на коментари на фанови на Џокович(од типот на Џокович е голем sportsmanship Мареј ке пропадне после Олимписките и сл.). Неговите фанови се funny guys и неможеш да ги мразиш дури и да сакаш(слично како тој/таа од Арсенал шо објавуваше на Твитер кога Ван Перси отиде во Манчестер).

Нема ништо лошо во изјавата дека војната го направила посилен, зашто он истата ја искусил како дете кое и не разбира многу што се случува наоколу. Те молам, олабави ја оваа тема од дискусијава што ја начнуваш, отвори си нова тема ако сакаш и таму со другарчето Дарди ситете се на вакви дебилни и ретардирани статии.

Ова е токму тоа шо сакам да го кажам. И ти веројатно зборуваш за ова : http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7412780n&tag=mncol;lst;4

Џокович кажува дека војната му помогна на некој начин и дека го направи посилен и погладен за успех(не дека немал застрашувачки моменти но војната му помогнала на некој начин и го направила помотивиран да успее). Истото го обрабутава и Холанскиот новинар/новинарка(историчар) и речиси го кажува истото и го споредува Федерер кој е од Швајцарија со Џокович од Србија. Очигледно е дека Џокович кој потекнува од земја која беше бомбардирана ќе биде помотивиран и погладен за успех како што и самиот Џокович има
изјавено. Тоа ти е сосема нормално.

Не сум ни сигурен зошто некој дури сега би отворал дебата за ова. Ова беше актуелно пред 2/3 месец и гледам дека кај Холанскиот медим стој датото 23/06/12(ако се работи за истото шо го Прати Види Фотос) а србиве дури сега го објавуваат. Јас зборувам за интервјуто шо тој го даде за ЦБС ако има нешто ново незнам за тоа.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.157
Холандската новинарка тоа го пренесува на начин на кој се обидува да го оцрни Ноле, пак ќе ти кажам, срамота е да се потпираш на таква срамна статија за човек кој е голем хуманитарец и кој потенцира дека сака да им помогне на СИТЕ деца без разлика на вера и нација, само види какви све фаци му се појавија за време на хуманитарната акција во Њујорк и ќе сватиш за каков човек станува збор и колку е почитуван надвор од тенисот, освен од пар исклучоци ко дефектните од Холандија.
И од кај тоа дека немал застрашувачки моменти, викам ја ти го читаш тоа што само тебе ти одговара, тркни најди ги документарците каде вели дека се криел по подруми, секоја вечер се будел од звукот на сирените и бегале под земја и слично, дека тренирал во базени и тн и тн, да не набројувам. Рашарај малце низ нетот, не се потпирај само на некои дефектни извори чија цел е да го оцрнат само поради фактот што е србин.

Инаку кога сме кај однесувањето, не ти се допаѓа тоа на Ноле а си фан на Мареј :pos: , па види го неговиот однос на теренот и колку пати го потенцира зборот Fuck; па никому ништо, или колку пати си ја мава со боксови главата, работава е зајакот му рекло на магарето имаш големи уши, или обратно беше, сеедно.

А за тоа дека тешко дека ќе освоел повеќе од 1 грен слем ќе видиме, Надал сеуште мака мачи со повредата, Федекс најавува пауза на неодредено, Ноле е во најдобрите тениски години, уште Париз му фали на полицата со титули, апсурд е на ваков начин да се отпишува само зашто Мареј го победил на последните 2 големи турнири :eek: , big deal, ако одиме по твојава логика Ноле и сезонава требаше да доминира зашто лани скоро цела година доминираше, така ?
Али не се одвиваат нештата во спортот на ваков начин, бубрег ставам дека нареднава година Ноле повторно ќе има прогрес и ќе го гледаме она вистинското од него, Мареј воопшто не ме плаши, никад не ме плашел и никад нема да ме плаши, најголемиот негов проблем и понатака останува Федерер и само Федерер, али и тоа е далеку од нерешлива енигма за него, едноставно ко што Надал е незгоден за него, он е за Ноле.

И полека малку со Мареј, во моментов е број 3 ( успеа да го искористи фактот што Надал го нема ) чекај, да не почнеме со набројување на останатите ко него со вакви блесоци, ко Родик на пример, или Дел По, случајно или не и нивната прва голема титула дојде токму во Америка, само да не го кобам, сакам да остане на врвот од тенисот и да има уште такви епик дуели ко оној од Ју Ес оупен.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Syn друже, пред некоја недела, преку пп дечкото ми изнесе мислење за фановите на Ноле... Ќе ја постирам таа реченица, а сите останати нека престанат да му реплицираат на Полат Алемдар со цел да не се труе темата... :)
No nemozam toa da mu go objasnam na fan na Dzokovic oti oni se malku ratardirani.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.157
А ок, небитен е ...

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Холандската новинарка тоа го пренесува на начин на кој се обидува да го оцрни Ноле, пак ќе ти кажам, срамота е да се потпираш на таква срамна статија за човек кој е голем хуманитарец и кој потенцира дека сака да им помогне на СИТЕ деца без разлика на вера и нација, само види какви све фаци му се појавија за време на хуманитарната акција во Њујорк и ќе сватиш за каков човек станува збор и колку е почитуван надвор од тенисот, освен од пар исклучоци ко дефектните од Холандија.
И од кај тоа дека немал застрашувачки моменти, викам ја ти го читаш тоа што само тебе ти одговара, тркни најди ги документарците каде вели дека се криел по подруми, секоја вечер се будел од звукот на сирените и бегале под земја и слично, дека тренирал во базени и тн и тн, да не набројувам. Рашарај малце низ нетот, не се потпирај само на некои дефектни извори чија цел е да го оцрнат само поради фактот што е србин.

Инаку кога сме кај однесувањето, не ти се допаѓа тоа на Ноле а си фан на Мареј :pos: , па види го неговиот однос на теренот и колку пати го потенцира зборот Fuck; па никому ништо, или колку пати си ја мава со боксови главата, работава е зајакот му рекло на магарето имаш големи уши, или обратно беше, сеедно.

А за тоа дека тешко дека ќе освоел повеќе од 1 грен слем ќе видиме, Надал сеуште мака мачи со повредата, Федекс најавува пауза на неодредено, Ноле е во најдобрите тениски години, уште Париз му фали на полицата со титули, апсурд е на ваков начин да се отпишува само зашто Мареј го победил на последните 2 големи турнири :eek: , big deal, ако одиме по твојава логика Ноле и сезонава требаше да доминира зашто лани скоро цела година доминираше, така ?
Али не се одвиваат нештата во спортот на ваков начин, бубрег ставам дека нареднава година Ноле повторно ќе има прогрес и ќе го гледаме она вистинското од него, Мареј воопшто не ме плаши, никад не ме плашел и никад нема да ме плаши, најголемиот негов проблем и понатака останува Федерер и само Федерер, али и тоа е далеку од нерешлива енигма за него, едноставно ко што Надал е незгоден за него, он е за Ноле.

И полека малку со Мареј, во моментов е број 3 ( успеа да го искористи фактот што Надал го нема ) чекај, да не почнеме со набројување на останатите ко него со вакви блесоци, ко Родик на пример, или Дел По, случајно или не и нивната прва голема титула дојде токму во Америка, само да не го кобам, сакам да остане на врвот од тенисот и да има уште такви епик дуели ко оној од Ју Ес оупен.
Ја не разбирам Холандски за да знам шо кажува она. Прашав дали го кажува истото како на двата линка шо ги постирав и не добив одговор па претпоставувам дека го кажува истото. И хуманитарци и такви работи скоро сите се но не мора да значи дека не можат да бидат критикувани. Ленс беше познат како голем Хуманитарец но еве го до кај стаса. Џокович исто како и Ленс си прави реклама со парите за хуманитарни цели има многу фудбалери кои даваат пари за хуманитарни цели но не сакаат никој да знае за тоа.
Не реков дека немал застрашувачки моменти реков дека не дека немал застрашувачки моменти што значи дека имал. Исто така и постирав и ведоа(тоа линкот) каде што кажуваат исто шо ми го кажуваш и има извадок од интервјуто со Џокович.

Како Џокович да не пцуе :tapp: Но не мислав на такво однесување. Не ми се допаѓаат тенисери и спортисти кои изиграваат кловнови(Балотели Џокович не ми се допаѓаат ни играчи кои играат/играа во Манчестер а постојано глумат фаули и слични работи како Нани И КР7) повеќе сакам смирени типови кои знаат да стојат на земја како Мареј(не скокаше како идиот кога освои УС Опен а Џокович прави вакви работи кога ќе земе и некој поен не па да тепа) Кими Раиконен Сколкс и така натаму. Он дава некој скромни изјави и им дава арогантни изјави како Федерер но сепак не можам да навива за некој кој се однесува на тој начин.

Тоа е твое мислење. Ја кажав дека не очекувам Џокович да освои повеќе од 1 ГС во една Година исто како шо реков дека очекувам дека Мареј ќе ги освои УС Опен и Олимпијадата пред да почнат. Шо ке се случи останува да видиме но ја очекувам одлична сезона на Мареј и одличен come back на Надал кој е познат како еден од најголемите hardworkers во тенисот како Борг и слични тенисери. Федерер има некакви шанса да освои Вимболдон а и Џокович има некакви шанси да освои еден од Австралија опен или УС Опен но очекувам Мареј и Надал да бидат најдобри следната сезона. И Федерер не е единствениот проблем Џокович и самиот има изјавено дека Надал е најдобар тенисер па очигледно дека Надал е поголема закана и помина времето кога го тепаше по 6 пати у сезона. А за Мареј исто така твое мислење како тоа дека ќе падне после олимписките кое не се оствари.

Има голема разлика помеѓу Мареј и останатите шо ги наброја. Родик има дв победи против Федерер 16 порази a Дел Потро 2-13 и имаат негативен биланс против сите во топ 3 за разлика од Мареј кои има подобар биланс од Федерер и е тука некаде со Џокович, Надал е единствениот кој му бега поприлично но тоа се должи на тоа шо тој не играши во последно време кога Мареј беше во најдобра форма. Плус како шо знам другиве немаат Олимписко злато.

Syn друже, пред некоја недела, преку пп дечкото ми изнесе мислење за фановите на Ноле... Ќе ја постирам таа реченица, а сите останати нека престанат да му реплицираат на Полат Алемдар со цел да не се труе темата... :)
lol yoa again:pos:Поентата на Приватните пораки е да останат Приватни но ја ти кажав шо мислам за повеќето фанови на Џокович а кажив и во темата на УС Опен и си стојам за тоа(и реков генерално не мислев на некого посебно). Генерално во светски рамки фановите на Џокович се помалку интелигентни i delusional од фановите на останатите двајца од големата тројка и не значи дека нема интелигентни и реални фанови.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.157
Не, не го кажува истото, туку извлекува дебилен заклучок, нели укапира од претходните постови што всушност кажува она ?
Инаку заклучоците што и ти ги извлекуваш за Ноле се исто така смешни, ти не си неврон во главата на Ноле за да знаеш он дали прави реклама или не, по оваа логика и Надал глуми хуманитарец бе, што да не, глумец е, и Федерер глуми дека е џентлмен, не дека е џентлмен, далеку од тоа, глуми колку да добие на поени кај публиката ...
Поентата на одредени хуманитарни акции е да поттикнат што повеќе луѓе за да се инволвираат во истите а и да привлечат големо внимание кај јавноста, тоа го направи и Ноле, тоа го прави и Надал кој се обрати токму кај Ноле за тениски меч во Мадрид кој би имал хуманитарни цели и Ноле тоа веднаш го прифати. 1 милион долари, или евра, не е ни битно, собра од Њујорк, нема потреба ко јавна личност да е инкогнито хуманитарец иако можеби и е, не е ни прв ни последен што и јавно се прикажува ко хуманитарец али и од страна помага без притоа тоа да е пласирано во јавноста, таков случај беше и Тоше Проески, или можеби и он си правел реклама, незнам, Се може да се прочита на форум, зашто ја знам он на колку фамилии помогнал а тоа јавноста никогаш не го дознала.

Нејсе, муабетот ти се базира на претпоставки, Џокович колку и да ти смета имај на ум дека му се допаѓа на тој што ти е на аватар и му е најдобар другар од неговите тениски ривали во денешницава, а се планираат и да бидат кумови на свадбите, па покажи ако ништо друго, репсект за него од тој аспект, зашто он ко тенисер и личност е многу почитуван од Мареј, и ден пред финалето во Америка заедно гледаа фудбал, Шкотска - Србија.

п.с. Секој тенисер од балканот, или од овие простори, и од Турција исто би било, би имал според тебе ретардирани фанови, зашто нашиот менталитет е далеку поинаков од оној западниот. Само ете, од нашите простори Ноле е единствениот тенисер со вакви успеси па немаш прилика да видиш како би било со останатите, но ете може да се спореди со хрватските навивачи до некаде, или оние на Багдатис.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.839
Тоа е тоа Син, тука Ноле напредна во последниве 2 години, затоа е и при врвот, го исфрли она сељачконо и балканското од него. Пред тоа си беше еден обичен играч со балкански менталитет кој редовно беше шамаран од Надал и Федерер. Но, се свести човекот на време, сфати дека поседува квалитет да биде број еден, згора на сето ова собра и страшен стручен штаб почнувајќи од Вајда кој и пред тоа му беше тренер па се до кондициониот тренер и нутриционистот кој му препиша нов начин на исхрана за подобри резултати. Сега Ноле е нов играч, го нема стариот кој лупа рекети и пцуе све живо и диво иако знае да му се случи ова и ден денес но само во ретки ситуации што според мене е и до некаде добро, треба тој бес да се исфрли негде. Надал ме нервира понекогаш поради тоа, ми иде јас да го скршам телевизорот поради него, јас сум понервозен од него што се вика.
За хуманитарните акции грев е да се пише дека прават реклама од нив тенисерите, сите тие акции се за да се помогне на одредена маса на луѓе на која им треба помош, дали деца без родители, дали сирмошани сеедно, битно помагаат.
И дај затворете ја веќе оваа дискусија стварно е излишно да се праи муабет за таа ретардирана новинарка од Холандија, таквите не треба да се перцепираат, за греота се.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не ми се верува со што се замарате. Еха, па бурек досега од новинарите се изнајало за сите можни тенисери. Навикнете се на вакви испади, луѓето сакаат да си продадат производ и затоа максимално им ги игнорирам сензационалистичките приказни за спортистиве.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.157
Нек си ебе векот, живот ми скрати последниве неколку месеци тој гангам стајл игра ...
мамата :mad:

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Ждребот за Пекинг (China Open) и можните противници на Ноле:

прво коло: квалификант
второ коло: Маринко Матошевиќ или Карлос Берлок
1/4 финале: Александар Долгополов, Јирген Мелцер...
1/2 финале: Марин Чилиќ, Ришард Гаске...
финале: Давид Ферер, Жо-Вилфред Цонга, Томи Хас, Фернандо Вердаско...

Освоен ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom