Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Комшикиве имаат тежок распоред можда потежок од нашиот веке пошто ние игравме со Фиорентина,интер и Наполи и имаме 9 од 9,сеа тие се на потег со Наполи,Фиорентина Лацио..ај пичкава михајловик ке ја пушти со нив али ке има киксови со Наполи и Лацио 100посто...нас ни останува од тешкиве само Рома и Удинезе али дотогаш очекувам -7 и нерешено нАПОЛИ =ИНТЕР.
Остај ги комшиките гелдај Наполи да киксне наредно коло со Удинезе :tv:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Значи воопшто да се нема чувство за (не)измени од страна на Алегри незнам. Не му ја критикувам вечерашната тактика и формација, туку нелогичноста со замените. Па изморените на теренот плачат за да излезат, а тие на клупа молат за да влезат. Робињо, Емануелсон, Меркел... каде каде можеа свежина да внесат, или пак ако до толку Алегри сака да си ја сочува тактиката на крај нека ги направи измените за да украде време. Ај некој нека му најде тел. број за да му се јавам и да го прашам која му е логиката зад сето ова, многу ме интересира :raz:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ибра попушта со мозокот, ама не е трагедија во оваа фаза од првенството, придонесот за сезонава го даде веќе, никој не му го зема, ако сме шампиони 60% е негова заслуга така да немојте со неблагодарнички испади ве молам.
Јас не се сложувам со тоа дека 60% е негова заслуга скудетото.Не смееме да заборавиме дека Пато има само 1 гол помалце од него но и 7 утакмици помалце во однос на Ибра.Исто така не смеат да се заборават и 10те голови на Робињо.Одбраната годинава ни е перфект така да грешка е тоа дека 60% од титулата е негова.

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Остај ги комшиките гелдај Наполи да киксне наредно коло со Удинезе :tv:
сакам да кажам еден од нив дали Интер или Наполи ке киксне ,мене ми е се исто али најдобро ке е нерешено ,и на крај дали интер или наполи има исто бодови со нас пак ние ке сме шампиони (подобри мегусебни дуели)

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515

За ова директен црвен? смешно...
Втор жолт ајде некако ама директен... судииве ко за инает ни праат ова со Ибра задниве кола, ама ако и онака Ибра е во ептен лоша форма така што и не веруем гол да даде до крај на сезона, ама со Пато и Робињо немамо гајле у нападот особено сеа коа Пато почна голови да дава.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Незнам понеозбилен играч немам видено одамна како може толку да не се труди толку неозбилно промашува два пати сам испаѓа после црвен прави за ништо и не трча ич цела утакмица си стои само незнам требаше порано да го извади него да го стави Робињо бар трча на тој резултат при бранење на контри би бил одличен..

Останатите сите на ниво си изграа колку е подобра одбраната од кога се врати Замброта тука е и Абате кој од утакмица на утакмица е се подобар за Т.Силва не треба да се зборува а Јепес е одлична замена доколку некој од Неста-Силва е повреден или суспениран.
Сидорф стариот си ја покажа класата :)

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Значи воопшто да се нема чувство за (не)измени од страна на Алегри незнам. Не му ја критикувам вечерашната тактика и формација, туку нелогичноста со замените. Па изморените на теренот плачат за да излезат, а тие на клупа молат за да влезат. Робињо, Емануелсон, Меркел... каде каде можеа свежина да внесат, или пак ако до толку Алегри сака да си ја сочува тактиката на крај нека ги направи измените за да украде време. Ај некој нека му најде тел. број за да му се јавам и да го прашам која му е логиката зад сето ова, многу ме интересира :raz:
Внесен беше во играта, овојпат му опростувам пред се заради исходот на крај :)

И подобро што не ги стави Робињо, Мекрел и Емануелсон не би направиле ништо посебно во дефанзивниот сегмент и умртвување на играта што и беше планот. Со исклучок на можната замена Ибра-Робињо така ќе имаше ефект :icon_lol:

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Незнам понеозбилен играч немам видено одамна како може толку да не се труди толку неозбилно промашува два пати сам испаѓа после црвен прави за ништо и не трча ич цела утакмица си стои само незнам требаше порано да го извади него да го стави Робињо бар трча на тој резултат при бранење на контри би бил одличен..

Останатите сите на ниво си изграа колку е подобра одбраната од кога се врати Замброта тука е и Абате кој од утакмица на утакмица е се подобар за Т.Силва не треба да се зборува а Јепес е одлична замена доколку некој од Неста-Силва е повреден или суспениран.
Сидорф стариот си ја покажа класата :)
сидорф ја заврши својата својата работа и требаше да го смени со емануелсон накај 60 минута а потоа фламини со Гатузо и готова работа.пред крајот Сидорф на 2-3 пати го претрчаа...али секоја цест легендо последните 2 победи ни се од тебе...

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Јас не се сложувам со тоа дека 60% е негова заслуга скудетото.Не смееме да заборавиме дека Пато има само 1 гол помалце од него но и 7 утакмици помалце во однос на Ибра.Исто така не смеат да се заборават и 10те голови на Робињо.Одбраната годинава ни е перфект така да грешка е тоа дека 60% од титулата е негова.
Абе има Пато само гол помалку ама има само 1 асистенција сезонава. Ибра има 11 асистенции. Има голем удел во освојувањето на Скудетото сезонава. А ова му е стандард. Секогаш игра лошо во вториот дел на сезоната. Ќе почне со голови таму на 3 кола при крај.

Инаку денеска играта беше перфектна се до 70 мин. После им пуштивме на Фиорентина да се вратат во натпреварот. Имаа и среќа при голот. Единствена замерка ми е не правењето измени од страна на Алегри. Можеше да украде минута две при крајот со 2 измени. Али ај може не сакаше да отстапи од тактиката. Сега следуваат бар на хартија 3 полесни натпревари. Сампдорија и Бреша ќе бараат бодови за опстанок што значи ќе играат класичен бункер. Пато заедно со Робињо е лекот за таквите екипи. Желба ми е во натпреварот со Рома да се влезе со 6 бода повеќе пред вториот при ситуација тој веќе да го има изиграно натпреварот од тоа коло. Според распоредот на сите екипи кои конкурираат за титулата ептен е реално такво сценарио. При ист број на бодови и со Интер и со Наполи пак ќе бидеме пред нив поради подобрата гол разлика и подобриот меѓусебен дуел.

Монтоливо од денеска го бришам од желбите за засилувања за наредна сезона. Преценет е играчов.

ПС. Лајк за песот на маца_кака :je:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Абе има Пато само гол помалку ама има само 1 асистенција сезонава. Ибра има 11 асистенции. Има голем удел во освојувањето на Скудетото сезонава. А ова му е стандард. Секогаш игра лошо во вториот дел на сезоната. Ќе почне со голови таму на 3 кола при крај.
Јасно е тоа дека Ибра ако не даде гол прави асистенција али исто така јасно е тоа дека Ибра играше само од Септември до Декември од тогаш па наваму го нема.Ако го освоиме скудетото ( а ќе го освоиме ) тогаш тоа ќе биде заслуга на целиот тим никако на поединци.

п.с во цел тим не ги сметам Бонера и Антонини ! Јес да се класа подобри од Киву али јебеш га 10 години од животот ми скратија овие двајца.

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Јасно е тоа дека Ибра ако не даде гол прави асистенција али исто така јасно е тоа дека Ибра играше само од Септември до Декември од тогаш па наваму го нема.Ако го освоиме скудетото ( а ќе го освоиме ) тогаш тоа ќе биде заслуга на целиот тим никако на поединци.

п.с во цел тим не ги сметам Бонера и Антонини ! Јес да се класа подобри од Киву али јебеш га 10 години од животот ми скратија овие двајца.

јас знам дека некој добри 5-6 години ми се продолжи животот откако не ги гледам да играат тие два црепа
И официјално е потврено дека се рабопти за втор жолт на носот.
Ај некој нека кажи колку меча е казната и дали е пак под суспензија од картони носов?

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
[/B] јас знам дека некој добри 5-6 години ми се продолжи животот откако не ги гледам да играат тие два црепа
И официјално е потврено дека се рабопти за втор жолт на носот.
Ај некој нека кажи колку меча е казната и дали е пак под суспензија од картони носов?
За 2 жолт паузата е 1 утамица а на нареден жолт пак ќе биде суспендиран.

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Монтоливо од денеска го бришам од желбите за засилувања за наредна сезона. Преценет е играчов.
Не да е.. Тежок просек е играчов, не е за кај нас, а најмалку како замена за Пирло.

Осеќам дека Пирло следниве утакмици ќе даде се од себе за да си го продолжи договорот барем за 2 години :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.712
Поени од реакции
49.061
Значењето на Ибра во екипава е изнад “голови и асистенции’’, човекот има многу моќно присуство и е права фобија за секој дефанзивец во Италија. Во најкритичниот дел на сезонава, кога екипава уште не беше ни консолидирана и малтене немаше ни игра ни идентитет, се' само од него зависеше(долга топка од Силва-прием-моли се натака), дури и поим измислија Италијанските новинари “ibra-pedenza’’ т.е зависност од Ибра.

Робињо и Пато на почеток на сезонава беа изгубени, Робињо дури за малце и златна канта ќе го направеа. а Пато сакавте за Балотели да го давате. Не ги споредувај 10те гола на Робињо со на Ибра головите, не е се во бројките, на Ибра головите решаваа утакмици и носеа бодови, на Робињо головите беа шлаг на торта воглавно ко на Бориело головите лани.

Не ме сфаќај погрешно као “Ибра све направи’’ ама ептен ме нервира кога некој нагло губи меморија и почнува да пљука.

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Значењето на Ибра во екипава е изнад “голови и асистенции’’, човекот има многу моќно присуство и е права фобија за секој дефанзивец во Италија. Во најкритичниот дел на сезонава, кога екипава уште не беше ни консолидирана и малтене немаше ни игра ни идентитет, се' само од него зависеше(долга топка од Силва-прием-моли се натака), дури и поим измислија Италијанските новинари “ibra-pedenza’’ т.е зависност од Ибра.

Робињо и Пато на почеток на сезонава беа изгубени, Робињо дури за малце и златна канта ќе го направеа. а Пато сакавте за Балотели да го давате. Не ги споредувај 10те гола на Робињо со на Ибра головите, не е се во бројките, на Ибра головите решаваа утакмици и носеа бодови, на Робињо головите беа шлаг на торта воглавно ко на Бориело головите лани.

Не ме сфаќај погрешно као “Ибра све направи’’ ама ептен ме нервира кога некој нагло губи меморија и почнува да пљука.
Не е така Пејо,сите имаа свои моменти,и пато и Ибра.. но едно е сигурно Без Ибра играчите како да се помотивирани и послободни во своите продори....вака некако како да работат само да ја донесат топката до него, ке се дематираш следниве 2 меча дека со Пато и Робинјо напред или Касано и вракањето на Пипо и Пирло ке биде подобро...несакам да кажам дека Ибра е слаб туку слаб е со Психата,искрено мислев дека Боатенг или Ван Бомел или касано и Фламини ке го Имаат тој проблем али ....

Kajgana Shop

На врв Bottom