Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Not bad, not bad.
Како за втор пријателски натпревар и без 2ца ако може да кажам клучни играчи не е лошо. (y)
Се надевам ќе искочи статистика да видиме кој како се покажал.

Член од
13 април 2010
Мислења
368
Поени од реакции
219
Кај Партизан исто не играа репрезентативците... така да резултатов не е мерило...

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
ПАРТИЗАН МТС – МЗТ СКОПЉЕ 81:69 (18:15, 21:24, 24:16, 18:14)
Дворана: Пионир у Београду. Гледалаца: 50. Судије: Глишић, Весковић и Јевтовић (Београд).
ПАРТИЗАН МТС: Томас 11, Вестерман 7, Милутинов 3, Миљеновић, Милосављевић 8, Богдановић 4, Чековски 2, Гагић 14, Бешовић 2, Чакаревић 4, Ђекић 10, Гордон 16.
МЗТ СКОПЉЕ: О. Стојановски 5, Мијајловић 7, Грнчаров, Д. Стојановски 7, Чековски 2, Николић 26, Марковски, Вуд 4, Дејвис 9, Далман 7.

У новој пријатељској утакмици Партизан МТС савладао је дебитанта у АБА лиги из Скопља.
Одлучујући тренуци одиграли су се почетком другог полувремена када су црно–бели серијом 17:2 од нерешног резултата побегли на 15 разлике (56:41).
Уз повремене налете МЗТ–а шампион Србије је ту предност рутинском игром сачувао.
Вујошевић је доста мењао, осим квалитетног центарског тандема Гагић – Гордон, после овог меча је очигледно да ће и Тори Томас бити право појачање.
Са друге стране, Урош Николић је био импресиван у дресу МЗТ–а.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Значи дефинитино играта под обрачите ќе ни биде јака страна оваа сезона... (y)
Послем толку "засилувања", за прв пат мислам дека Урош Николич е правото !!!

Член од
27 мај 2011
Мислења
265
Поени од реакции
113
Koja e pricinata za vaseto otsutsvo ? Ima li zabrani za gostuvanje na navivacki grupi na ovaa liga ili nekoi drugi pricini ?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Овој Урош Николиќ едвај дочекавме сите да си отиде од Звезда од што беше камен, кај вас парче праи :D

Член од
27 мај 2011
Мислења
265
Поени од реакции
113
Кажи ми каде требаше да бидеме а не сме биле? И ако може да ми кажеш на која група припаѓаш?
Ne se pali, ima mesta kaj ne bevte no da ne ja vodime diskusijata na taa nasoka, ne znaev deka ne pocnala ligata ! Sakav da znam kako stoite so "internacionalnite gostuvanja".

Kajgana Shop

На врв Bottom