Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Братче не знам нешто да не си помашаја али без Ацета на плејмејкерску позицију,кд улегне Младеновиќ плаче ми се :D
Види Аце офанзивно е супер, ама дефанзивно е катастрофа тешка. Лошо презима играча и се много губи, виде си се тој и против Лирију, Морбан не уништи. Младеновиќ е подобар плејмејкер од њега, али е слаб поентер. Брз е много и има добар пас, плус и одбрану добро покрива.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Мислу дека прво нешто што би требало да се тражи е млад играч, под услов да остане тој правило у лигу за 20 минута да мора да игра некој до 20 године. Виларов е добар како резерва ама не и за прв тим. Много малце дава кошеви по утакмицу што у споредбу сс други конкурентски екипе е лошо. После треба ново крило наместо Станимировиќа кој прави ептен грешк и нов бек за ротацију сс Костовскога наместо Младеновиќа по могуќност Македонац и да е поентер. Брукс има големи шансе да си иде. Центри мислу дека су добри(Луковиќ и Јаневски). Микиќ, Матиќ и Јањушевиќ треба да останев. Мое мислење немора да е такој.

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Мислу дека прво нешто што би требало да се тражи е млад играч, под услов да остане тој правило у лигу за 20 минута да мора да игра некој до 20 године. Виларов е добар како резерва ама не и за прв тим. Много малце дава кошеви по утакмицу што у споредбу сс други конкурентски екипе е лошо. После треба ново крило наместо Станимировиќа кој прави ептен грешк и нов бек за ротацију сс Костовскога наместо Младеновиќа по могуќност Македонац и да е поентер. Брукс има големи шансе да си иде. Центри мислу дека су добри(Луковиќ и Јаневски). Микиќ, Матиќ и Јањушевиќ треба да останев. Мое мислење немора да е такој.
Виларов остануе и наредну, а тачно е тој, треба ни некој подобар у напад од њега. Иначе Костоски у право си, малце е слаб дефанзивно, ама ќе се среди и тој мислу дека. Он повише на офанзиву мисли :D А Младеновиќ е ок, дефанзивно како фластер е :D Ја како што знам Брукс е до крај на сезону (овуј) потпишан и дека веќ нашја ангажман на страну. Али многу ми е чудно за што е донесен он, очигледно управа га е донела по своју жељу, пошто на трењера не му га треба, вероватно не му се уклапа на Луковиќа у тим. Човек немаше могуќности да се докаже. Живо ме интересира како ќе изигра управа за наредну сезону.

Центри су добри да, Луковиќ треба само цело лето да работи на офанзиву. И тој убаво да се изнои онакој. Скоро сви поени су му од офанзиван скок и куцање. И спор е. Преспор. Јаневски е ок, делуе изгубено али бори се. И крило си треба да, Станимировиќ освен што трчи како луд много много не помага у напад.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Станимировиќа и догодине ќе га гледате он преко роднински врске игра у Куманово не дека га бива :)

Брукс си потпишаја у Францију...тамо ќе е добар а у Куманово на Луковиќа не му е добар :facepalm:

Јанушевиќ ќе си иде само Луковиќ кд ке си иде.
Матиќ и Микиќ сам сигуран дека ќе останев.
За Јаневскога незнам пошто и Калов се враќа догодине.....
Костоски ќе остане 99% сам уверен како што чу веќ потпишаја нов договор. Најблиско да си идев су Петровски и Младеновиќ.

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
И Јањушевиќ бега а...тој за Брукса убаво си пишаја :) Матиќ и Микиќ остануев да, а Калов зашто ќе се враќа? Нели си отиде он? Само Костоски и Луковиќ да останев, а за трењера знае ли некој што како е? Мислу дека може и боље да се донесе, еве Слободан Петровски на Торус што беше мислу дека е слободан, па може и друг. На крај краева и Луковиќ да остане, ама да смени нешто. А кој е врска на Станимировиќа? :D

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Калов имаше жутицу не си отиде.

Станимировиќ у Водњански Лисици не би фатија место а не у Куманово да е стартер и капитен. Има си врске у највисоки позицие у општину :)

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Костоски и Луковиќ остануев 100%,Јанушевиќ исто сам сигуран пошто он дојде ни у тим ради тренера(тренер га донесе),нема да си иде,Јаневски,Микиќ,Матиќ да останев,да се донесев шутери(може Георгиевски од Вардар),а за другога да се направи подетаљан скаутинг,што да кажу за Станимировиќа кога и да прашам(сви викав мани га тога везе нема),али очигледно ке морамо да га трпимо,и да мора повише шанса да му се даде на Кику,никад не изневери кд улегна ни против Работнички,Лирију,Абу...увек имаше добар шут од поље,Младеновиќ да поработи малце на шут би могаја да остане,а за Петровскога,не знам,целу сезону греа гу глупу,отиде си Јеле,од едн пут фрли га њега у огањ и мислу дека он не е толко лош би могаја да се задржи у тим,такој да сс добар скаутинг и сс задржување на костур на тим,надамо се на Ф4 следеќу сезону.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ми си га продадесмо Ф4 овуј сезону....губимо од Кожув и АБА...тој су ти веќ добиени утакмице ми ги изгубисмо. После имасмо +12 против Лирију у гости и тамо изгубисмо у есенски дел. После па против Лирију не украдева ...падна морал на играчи. Мзт продаде против Лирију и толко беше.....

Сас 2-3 па и 4 добри засилувања можемо да се надамо на Ф4. И овакој смо тежак залак за сви тимови на домашан терен. Да се направи солидно тимче и да се уиграв не сумњам дека ќе направимо повише од овој сга моментално што ни е максимум.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Да избацу едну шпекулацију што слушна од едно другарче.

Можно е да биде доведен и брат на Уроша, Марко. Еве што се знае за њега.

UKOVIC MARKO Born: 26. 05. 1992
Height: 206 cm
Weight: 87 kg
Position: Shooting guard, Small forward
Team: BC Mega Hypo Leasing

MARKO LUKOVIC, 204/1992, very talented player, signed first professional contract with BC Mega Vizura. Marko can play in position 2 and 3.

Член од
25 февруари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
32
^ Е одлично, како ќе ги ротира странци после не ми е јасно. Још тој ни фали, у случај да е тачно овој.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
^ Е одлично, како ќе ги ротира странци после не ми е јасно. Још тој ни фали, у случај да е тачно овој.
Ако дојде Марко најверојатно Матиќ ке си иде. :(

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Ако не па сви деца на трењера нека дојдев, колко сина има? :D Незнам, не ваља овој ако е тачно, освен ако не е овј некој невиден талент. Матиќ треба да остане, странци више не, мора на Македонски играчи да се удри. Нели требаше Георгиевски од Вардар да дојде па тој пропадна? Ете им сга шанса. Шутер, дава по 15-20 поена...мене лично ако ме некој прашуе ја би га Радуновиќа од Лирију донеја, одличан играч, али странац. Абе има што да се земе, зависи дали трењер ќе сака.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Едно е јасно,ако си отиде некој од странци,американац не доваѓа(трењера га нервирав американци много),Брукс такој кажува нејќеаја Американски играчи,такој да па некој Србин ке биде у тим,а Радуновиќ може да се доведе али он много плату зима мислу дека 4500 евра месечно зима у Лирију,а куде нас најголема плата е 3000 евра,такој да ако Циц даде паре зашто да не,и намаваја би га Јанушевиќа,али сериозно треба да се проба да се доведе некој од Тасовскога,Ристе Стефанов,Георгиевски,па зашто и не Штерјов ми се чини он е на позајмицу у Мзт до крај на сезону после се враќа у Вардар,а Матиќ такв звер играч што игра сс срце сваку утакмицу како и Микиќ,штета е да се продадев,ке видимо како што ке биде.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Марко е најталентиран од фамилију Луковиќ. Тешко дека ќе дојде според мене...игра у прву српску лигу. Стандардан е...тешко дека ќе сака да игра против Торуса и Лирију место Партизана и Звезду :icon_lol:

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Трењер нејќе Американци LOL, очигледно :D Незнам, ја мислеше дека Тасовски ќе дојде пред да отиде у Лирију али наши ваљда не су помавале работу...Ристе е чудан играч, штознам. Георгиевски бе, он е добар. А за Штерјов ја како што знам Куманово требаше да га доведе ама ништо не бидна. Боље ќе му е туја него у МЗТ, тамо нема шансу, а Вардар е слаб и сс њега и без. Доста су странци и ротација, може још едн квалитетан да се доведе, али домашни играчи ни фалив.

Kajgana Shop

На врв Bottom