Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување

Wiche

шегобиец
Член од
22 декември 2009
Мислења
204
Поени од реакции
120
Wiche Drugar mnogo losa sporedba
sporudes tim kako radnicki sto ima 5 miljona budzet (ili vojvodina sto isto ima miljonski budzet) i nase kk kumanovo ss smesan budzet u odnos na radnicki i vojvodinu. KOlko pare tolko i muzika.
Repliciram ti zaradi Lukovica mladoga kude se zbori deka ne izigraja dobro
naprotiv decko super izigra konstantno u igru ss dosta poeni i dobra igra, a da se vlece kako spageta sto vikas tacno e. Nesporan talent koj nemaja srecu i se povredija ali edino mu fali fizicka spremnost sto se nadam ke gu dostigne u inat na svi sto misliv i zboriv deka e tatin sin i deka e doveden samo zatoj sto tatko mu e trener.
Ја збору за Луковиќа како тренер и остали около њега дека не работив довољно да ги спремив играчи зашто ги имав сви услови за тој само малко правилна исхрана и протеинче креатиче и по три сата недељно у теретану у економску не ги треба повише ќе се направив како ѕверови... проблем е професионализам и организација на клуб кој е финансиран од наши паре а служи како партиска реклама....
У Куманово су пола од македониски девизни резерве сс право менаџирање на клуб пошто су сга АД сигуран сам дека ќе се привлечев инвеститори и квалитетни кошаркари... А за споредбу сс Војводину и Раднички е само споредба колку су организациски понапред од нас и колко треба да се работи да се достигне барем тој ниво....

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Другарче па Вајт месечно зима 5 пут повише од сви играчи на Куманово заедно,плус он е дојден у Крагујевац сас одлично СВ као бивши играч на Детроит Пистонс,такој да ми само можемо да маштамо за такви играчи.

Малко Оф топик до вас

Има ли некој можда дигиталну телевизију преко Мултимедију,и ако има нека пише да га прашам да ми објасни некои работе.

Член од
18 декември 2011
Мислења
20
Поени од реакции
5
Не сам се укључуваја много , интересни мислења има , само ме чуди како никој од Вас овде не констатира дека немамо крило у екипу. Сас принудени играчи на туј позицију мислу дека ништо нема да направимо.Ајде куде нас у лигу ,ама у БИБЛ -тешко. Еве ке видимо, време е пред нас ,ке покаже што и како . Сас Голубовиќа добивамо на квалитет под кош , али па ќе кажу крилна позиција е нешто што не смее да се изостави у модерну кошарку. Луковиќ(coach) ги губи сви кредити куде мене ,добар е да ги спреми играчи кондиционо, али не и тактички , што се покажуе низ игру. Не збору само за пријателски утакмице ,него и за лани у првенство. Тој што се дере и вика по некои од њима нема да му га изгради авторитет.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Не сам се укључуваја много , интересни мислења има , само ме чуди како никој од Вас овде не констатира дека немамо крило у екипу. Сас принудени играчи на туј позицију мислу дека ништо нема да направимо.Ајде куде нас у лигу ,ама у БИБЛ -тешко. Еве ке видимо, време е пред нас ,ке покаже што и како . Сас Голубовиќа добивамо на квалитет под кош , али па ќе кажу крилна позиција е нешто што не смее да се изостави у модерну кошарку. Луковиќ(coach) ги губи сви кредити куде мене ,добар е да ги спреми играчи кондиционо, али не и тактички , што се покажуе низ игру. Не збору само за пријателски утакмице ,него и за лани у првенство. Тој што се дере и вика по некои од њима нема да му га изгради авторитет.
По доаѓањето на Голубовиќ, би требало да купиме уште еден играч за надворешните позиции, со што нашиот ростер за стартот на сезоната ќе биде затворен - изјави тренерот на Куманово, Љубислав Луковиќ.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Немојте такој за Луковиќа,увек прошлу сезону кд требаше да се одигра битна акција,он гу кажеше(нацрташе гу),сетите се само на Торуса коју акцију изиграсва...како га остависва Микиќа 1 на 1 сс Димчевскога на само 2 секуде до крај,на нас ни фали 1 шутер сг само,прошљу сезону имаше(Јанушевиќ).
Фали ни некој кој ке га растерети Ацета сс шутеви и Димчевскога,ух колко би било добро кд би га имале сг Јанушевиќа,убиствена прва петорка би била,али добро.
Луковиќ вика по сви играчи,само по сина му малце га мази,не вика само на одредени,али Луковиќ тој е,он замислите колко потроши снагу на тија скокови кд играв одбојку под кош,сваку утакмицу човек има по 15+ скокови.
Добро е што Аце ке биде спреман до почетак на сезону,па според мене имамо еднога од најаки младинци од сви тимови(Филип Диневски),не би ме чудило Фени ако не се појача кој знае колко да водимо борбу сс њима за 1 место.
Ајде тј шутер и дајте Мзт да се играмо :icon_lol:

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Далеко смо од МЗТ,наш приоритет е да смо пред Лирију,тс ја би бија задовољан сас 3-то место,а и даље мислу дека Фени е подобар од нас.

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Далеко смо од МЗТ,наш приоритет е да смо пред Лирију,тс ја би бија задовољан сас 3-то место,а и даље мислу дека Фени е подобар од нас.
А Кожуф и Работнички кај се ?

Член од
21 февруари 2012
Мислења
156
Поени од реакции
40
Imamo edno krilo georgievski on igra 3 ali ne e extra klasa tuja fali samo jos 1 igrac na poziciju 3 i verujte deka ke bide mnogo dobra ekipa samo jos edn sto igra 2/3 poziciju zver treba
primetue se deka ima bolja odbrana od lani svi igrav bolje odbranu (((dimcevski,mladenovic,aco pa i lukovic e bolji u odbranu))) sto lani gu nemase...

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Работнички без Аце 34 разлика на моменти ги водевме :icon_lol:,ги пуштивме Стојановски,Виларов,Диневски,Нинковиќ,а тие гледам не го потпишаа Мејсон така да комотно со нив ке излеземе на крај.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
За следеќу сезону тим:

Луковиќ - Микиќ - Марко Јариќ - Димчевски - АК7

Клупа: Голубовиќ,Јаневски,Петровски,Младеновиќ,Диневски,Георгиевски,Стојановски,Нинковиќ

Станимировиќ воде да донаса. :icon_lol:

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
За следеќу сезону тим:

Луковиќ - Микиќ - Марко Јариќ - Димчевски - АК7

Клупа: Голубовиќ,Јаневски,Петровски,Младеновиќ,Диневски,Георгиевски,Стојановски,Нинковиќ

Станимировиќ воде да донаса. :icon_lol:
Значи не знам еднога човека што га сака Станимировиќа,седу против Војводину на исток,сви га пцуев около мене,против Работнички седу на исток па, па га сви пцуев,не знам еднога човека што га сака Станимировиќа :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom