Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Стварно не беше убаво овој што данска га направисва сс карте.Гостинска трибина беше празна и 2-3 минута пред почетак пуштисва и тамо да се седи. Беше најавено дека ќе доваѓав гостински навивачи, мораше да се регулира број на продадени карте, а не сала беше пуна толко што имаше едно 100 душе кои стоесва.

Сала мора да се реновира. Пред све грејање да се стави, смрзнасмо се овија утакмице. Исто такој столчиња да се ставив пошто на пример данска ја неможеше да мрдну од место куде што седеше, згмечисва ме. А и такој тачно би се знало колко карте ќе се продавав и за кои места ќе седиш па нема да наставнуев овакви ситуацие. Исто такој не ми е јасно што не отворив још едн улаз или барем за искачање да бидев отворени две врата. Овакој настануе голема гужва па и кд се земе у предвид дека сви се гурав, катастрофа.
Атмосфера не беше на ниво од претходну утакмицу.

Иначе МЗТ заслужено си победи, растурисва не сс тројке. Честито победа. и да Чековски е најбезобразан кошаркар у македонско првенство.

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
А кумани зашто се степасва? Од кд се деси тој, замре и цела атмосфера...

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
^Ја како што чу за девојке се испотепале 2ица членови меѓу себе,најклошарско нешто,а после и УЛП се степава сс блу елит,па неможесва да се координирав едни поесва едну песму други другу...и да фалеше Луковиќ много днска.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Катастрофа днска. Што поскоро се забрави овај утакмица тој подобро. Гледа се револт меѓу навивачи од тој што се издешава у Сарај.... слабо и од нас и од обичну публику. Како у театар да бесмо. И овија глупости што се издешавава на запад....катастрофа.....

MartinFCB

Fcb
Член од
22 октомври 2010
Мислења
317
Поени од реакции
47
^Ја како што чу за девојке се испотепале 2ица членови меѓу себе,најклошарско нешто,а после и УЛП се степава сс блу елит,па неможесва да се координирав едни поесва едну песму други другу...и да фалеше Луковиќ много днска.
Каква девојка не лупетај живти све.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Тој чу ја кажа...не викам дека сигурно знаеш одма искочив некои муабети по Куманово :D
Не е у прашање никаква девојка.Тој нема никакву врску.Веќ поодамна се збори у град дека помеѓу некои подгрупе на Кумани постои голема нетрпеливост, а тој што се дешава на утакмицу е само резултат на туј нетрпеливост.С’га кои су причине за туј нетрпељивост најдобро они си знаев.
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 22:09 ---
Катастрофа днска. Што поскоро се забрави овај утакмица тој подобро. Гледа се револт меѓу навивачи од тој што се издешава у Сарај.... слабо и од нас и од обичну публику. Како у театар да бесмо. И овија глупости што се издешавава на запад....катастрофа.....
Атмосфера општо у салу беше очај, а според мене Кумани овуј утакмицу бесва много слаби.Како да ги падна морал, еуфорија, жеља да навивав кд дознасва дека Фемили не су пуштени у салу и нема да гостуев у Куманово.Пред утакмицу сви бесва напалени и се навиваше, ама после тој како на сахрану да бесва.И капак на све стави последња општа тепачка помеѓу себе.Среќа што имаше разумни дечки од Кумани, па на време гу спречисва работу да избие још поголем инцидент помеѓу њима.Много лошо и гадно изгледаше све тој гледано од страну.Надам се дека све тој ќе се среди и ќе се надминев разлике.

Иначе утакмица пројде у стварно фер и коректну атмосферу.Немаше никакви проблеми .

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Док се собирасмо за кортео куде Соколану имаше одлична атмосфера...тамо чини ми се поубаво навивасмо него на утакмицу. Морал падна на целу групу....дали се разочарава људи од тој што не дојдева Фемили или нз што и да е причина али слабо све на све ...штета а како бесва напалени људи на почетак док траеше кортео низ центар на град до салу.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Кон крајот на осумдесетите години, под влијание на големата експанзија на
навивачкото движење во бивша СФРЈ, се појавуваат и првите помали ултрас групи ( " Ултрас ", " Eagles, " Фронт ", " Соколанци " ). Во далечната 1989 година доаѓа до обединување на овие помали ултрас групи во една поголема под име " Delta Force ". Ова име не се задржува многу долгу, бидејќи на 18 февруари 1990 година со историската одлука на навивачите на Куманово доаѓа до одделување од големата " DELTA FORCE " и се нарекуваат " КУМАНИ ". Од таа 1990 година се започна напредокот на оваа навивачка група. Групата се градеше и растеше по неколку години веќе можеше да стекне епилог на најдобра македонска навивачка група. Едноставно поради големиот интерес а и познати по тоа дека кумановци се големи љубители на спортот, салите во Куманово секогаш беа полни, а Кумани ги правеа најдобрите атмосфери ширум Македонија. Љубовта кон клубот и градот беше неизмерлива и секој натпревар се бодреше од првата до последната минута без разлика на резултатот. Кортеа, кореографии кои ги оставаа другите луѓе без здив беа направени токму од оваа навивачка група која постои и ден - денес благодарејќи на кумановци. Поради немањето на спортот во Куманово , групата Кумани не беа баш најзабалежителни во период од 2004 до 2009 година. По самостојното формирање на клубот КК КУМАНОВО 2009 ( клубот е формиран од страна на навивачка група " КУМАНИ " ) Кумани се враќаат на старите патеки. За почетокот во 2009 КК КУМАНОВО и РК КУМАНОВО започнуваат во втората лига, но тоа ни најмалку не ги спречува КУМАНИ да навиваат, бодрејќи ги овие два клуба, благодарејќи на самата навивачка група, КК КУМАНОВО и РК КУМАНОВО се враќаат во елитната прва лига на МАКЕДОНИЈА. Денеска повторно салите секогаш се полни, а КУМАНИ и понатаму продолжуваат со својата работа.
На денешен ден оваа навивачка група прави 21 година од постоењето.
22 ГОДИНА ТРАДИЦИЈА, ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВО
22 ГОДИНА БЕЗГРАНИЧНА ЉУБОВ КОН СВОЈОТ ГРАД
22 ГОДИНА НАЈДОБРАТА НАВИВАЧКА ГРУПА ВО МАКЕДОНИЈА
22 ГОДИНА КУМАНИ ЗАПАД - ГОРДОСТА НА КУМАНОВО !!!
СВЕ ЌЕ ПРОЈДЕ, НАШЕ ИМЕ ЌЕ ОСТАНЕ !!!НАВИВАЈ ЗА СВОЈ ГРАД, НЕ БИДИ ПРЕДАВНИК !!!

Нека ни е среќен роденден и утре да си прославиме со победа против тимот на Работнички!

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Куманово силно во Градски Парк,одлична партија денес на Луковиќ,Павловиќ и Јелесиевиќ у одбрана не знаеа кај се,ги извежбал слободните :D,Костоски одличен повторно даваше тројка кога беше најпотребно,Јанушевиќ и Матиќ стандард,Микиќ немам збор-играчиште,како само се напали пред публика кога има...ондак гази све, а да и ми се направи меракот кога го видов Јелесиевиќ со наведната глава после утакмица и покрај тоа што имаше 31 поена,сега нека ја диза титулата, бидејки отиде таму за титули:sneaky:.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Работнички away! 3 преполни автобуси. Нашиот шофер го промаши патот до Градски...па имавме каснење на утакмицата. Пред влезот смрзнавме ко пичкици. Се растопил снегот и ни се наполнија патиките со вода...не пуштаа по 5 души. Влеговме некако си поставивме кореографија. Лош избор на песна беше али добро пројде. Си навивавме одлично. Тимот кога дојдовме губеше 10 разлика или приближно....откако почнавме со навивање моралот им се врати и се држеа добро до полувреме. Од полувреме натаму ги убивме во напад...единствено педерчето Немања се напали и почна да не буши. Ама и тоа не беше доволно да се совлада Борбено Куманово. Владее одлична хемија меѓу играчите и Кумани. Мене ми се наежи кожата кога го видов помошникот тренер со солзи во очи. Ни ракоплескаше и велеше ...секоја чест момци....и ние и вие го оставивме срцето во Градски. Браво.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
Претседателот на КК Куманово Виктор Божиновски фатен како крадел пари од ЈП Водовод Куманово. :eek:

ZAVČERA, petok, kumanovksta policija otkrila deka nedostasuvaat pari vo blagjanata na JP VODOVOD Kumanovo. Nedostasuvaat pari koi gi uplaćale sari dolžnici, dolžni nanazad tri godni. Dolžnicite si go plaćale svojot dolg ama parite ne pominuvale niz knigovodstvo.

Nedostasuvaat i pari od novi priklučoci na vodovodnata mreža. Plaćano e preku KASA-PRIMI livčinja, a vnesenata suma bil
a pomala od realnata i bilo vpišuvano deka uplatite bile n arati. Otkako se rasčulo za ova razgrabuvanje na pari, naloženo i predvodeno od direktorot Viktor Božinovski, blagajnikot izbegal od rabotnoto mesto, po što bila povikana policija. Komisisiki bila otvorena vratata od blagajnata, po što se najdeni fiktivni kasa-primi beleški. So prviot pregled na zateknatoto bilo utvrdeno deka nedostasuvaat 500.000 denari, doprva će se utvrduva vkupnot iznos na ovaa pronevera.
Celiot sučaj e otkrien od direktorkata na finansiskiot sektor koja ne sakala da učestvuva vo krimiaot na Viktor Božinovski. Po nekolku časa na povik na policijata na rabotnoto mesto se pojavil blagajnikot i ped site priznal deka "Rabotel po nalog na direktorot Viktor Božinovski!!!"
Toj osven ovaa funkcija, ja izvršuva i pretsedatelskata funkcija vo košarkarskiot klub Kumanovo. Navodno, kradele pari od kasata na Vodovod i izmislile način kako da ja platat stanarinata na angažiranite košarkari. So seto ova e zapoznat i gradonačalnikot na Kumanovo, dr Zoran Damjanovski. Ukradenite pari, kumašinot Božinovski prvo gi nosel kaj Kumot Damjanovski, prvo da im "prebajat". Posle plaćale košarkari i nivni kirii, ako plaćale...
VO TEK E TEŽOK VIKEND ZA VIKTOR BOŽINOVSKI. DEN I NOĆ SO DAMJANOVSKI VODAT BITKA OVOJ GRABEŽ DA IM BIDE PROSTEN OD MVR I SE DA SE ZATAŠKA!!!

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Браво за свите, и за играчи и за навивачи.
Аеродромски педерчиња не гу тепасва Лирију и сга немамо много шансе али јбг.

Овај сезона мора да се искористи како основа, како стартна црта од коју треба да се иде нагоре. Да покушав да се задржив носители на игру и сс добар скаутинг додатно да се ојача екипа. А Кумани увек ќе су туја.

Куманово!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom