E друже, тоа беа времиња... Едвај чекавме да има гостување во КумановоГлеав финале на куп, и баш си размислував колку би било добро Куманово да направи силна екипа као некад, па да се врати ривалстовото со МЗТ, да гледаме јаки и тензични утакмици
Лично за мене, нај јако кошаркарско дерби ми било со Куманово, не со Работнички, штета што не земаа макар една титула.E друже, тоа беа времиња... Едвај чекавме да има гостување во Куманово
Ќе земесмо да не имаше директива дека како државан проект не смеете да изгубитеЛично за мене, нај јако кошаркарско дерби ми било со Куманово, не со Работнички, штета што не земаа макар една титула.
Против*
Па натрпа ги муда у РеалЌе земесмо да не имаше директива дека како државан проект не смеете да изгубите![]()
Шала на страну, мислу дека после тој тепање од ЕБР на све што се движи у салу, жене и деца укључувајќи некоја лоша аура се створи около македонску кошарку и иста е у слободан пад од тг.
Автоматски споено мислење:
Против*
Свакако Уникаха е далеко од мал тим и свака част што за играча што играја у мк лигу стигнаја до ткв тим.
Добра екипа бевте во времето на бившиот градоначалник,тој повеќе пари наоѓаше. Костовски, Јаневски, Луковиќ, и оној бела мамба шо го викавте му го заборавив името, само недисциплинирани играчи надвор од терен..Ќе земесмо да не имаше директива дека како државан проект не смеете да изгубите![]()
![]()
Бела мамба aka Вукашин Вуле Мандиќ.Добра екипа бевте во времето на бившиот градоначалник,тој повеќе пари наоѓаше. Костовски, Јаневски, Луковиќ, и оној бела мамба шо го викавте му го заборавив името, само недисциплинирани играчи надвор од терен..
И во време на доминација на Годел, Куманово имало јака екипа, Инграм, Еванс
Стојан би ни легнаја бш добро, па може и Ефремовски кој е дете на МаринаЌе уапемо ли некога од раднички..![]()
Работнички остана без вториот најдобар стрелец поради – неисплатени плати!
Само неколку дена по катастрофалниот пораз од МЗТ Скопје и елиминацијата од Купот на Македонија уште во четврт-финалето, екипата на Работнички се соочува со нов сериозен удар – тимот остана без еден од најдобрите кошаркари во тимот предводен од Горан Самарџиев.sport1.mk