Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.278
Поени од реакции
5.371
Луковиќ и још 2-3 срби имало у тим, чекало се некој амер од Морнар лани што е играја (претпостављам Дан-Мартин) и синови на Перу имав дојдено од Маџари
Нека почекав још малко сезона само што не е почнала:свиркам::cool:

Член од
24 февруари 2015
Мислења
57
Поени од реакции
58
Ја колко памту, Марин га неќеше Уроша још к'д му га нудиле у Работнички и не верују дека он е сакаја да га доведев у МКК. А деца што играсва лани за клуб и победуесва сас 20+ разлику? С'га да греев клупу, за некакви амери и срби да се довлечев? Што е проблем, не ли веруемо у кумановски играчи? Затој га доведуемо умренога кој веќ освои титулу у кумановску салу...ама с'с МЗТ. Поздрав до сви што га памтив ќутек од полицију т'ј д'н. А никад титула не ни беше поблиско од туј сезону.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.361
Поени од реакции
1.903
Луковиќ и још 2-3 срби имало у тим, чекало се некој амер од Морнар лани што е играја (претпостављам Дан-Мартин) и синови на Перу имав дојдено од Маџари

Oвај е изгледа.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.535
Поени од реакции
2.400
Ја колко памту, Марин га неќеше Уроша још к'д му га нудиле у Работнички и не верују дека он е сакаја да га доведев у МКК. А деца што играсва лани за клуб и победуесва сас 20+ разлику? С'га да греев клупу, за некакви амери и срби да се довлечев? Што е проблем, не ли веруемо у кумановски играчи? Затој га доведуемо умренога кој веќ освои титулу у кумановску салу...ама с'с МЗТ. Поздрав до сви што га памтив ќутек од полицију т'ј д'н. А никад титула не ни беше поблиско од туј сезону.
Била е титула и поблиско.

Koce05

Lakers Fan
Член од
4 март 2018
Мислења
1.984
Поени од реакции
1.681
Можда 1999ту, к'д ни гу зема Работнички у Струмицу, исто на силу. Суспендирана беше кумановска сала.
Ќе може ли за нас помлади фанови на Куманово да ни објасниш у кратки црте (наравно ако не те мрзи) што е прича за фамозно финале сс Работнички 2002 и утакмицу у Струмицу? Пошто наравно у нашу лепу вукојебину нити постоив слике, инсерти, статистике, вести (нема ни од 2009/2016... Куманово не па од тој време) па све се завршуе на рекла казала муабети. Освен на фан клуб туја ја не знам да постои некое друго место куде се дискутирав овија муабети.

PS: Не потекнују од спортску фамилију, так да овија приче не су могале да ми се пренесев од колено на колено. Фала однапред на одговор.

Член од
24 февруари 2015
Мислења
57
Поени од реакции
58
Ќе може ли за нас помлади фанови на Куманово да ни објасниш у кратки црте (наравно ако не те мрзи) што е прича за фамозно финале сс Работнички 2002 и утакмицу у Струмицу? Пошто наравно у нашу лепу вукојебину нити постоив слике, инсерти, статистике, вести (нема ни од 2009/2016... Куманово не па од тој време) па све се завршуе на рекла казала муабети. Освен на фан клуб туја ја не знам да постои некое друго место куде се дискутирав овија муабети.

PS: Не потекнују од спортску фамилију, так да овија приче не су могале да ми се пренесев од колено на колено. Фала однапред на одговор.
Ај нека ме поправи некој ако памти повише... Сезону гу почнамо сас 11-0 скор, све по ред нанижамо и од Кумани се почна "Титула, титула..." Раднички беше цела репрезентација: Мирза, Јовановски Дејан мислу, Књазев, Чековски, Симиќ...не памту. КК Куманово тија сезоне 1998-2002: тренер Старули Андоновски, плеј Прстојевиќ супер улаз, канта шут и шпорети слободни после дојде едн супер србин али не памту како се викаше. Кец-двојка Диме и Илиевски Марјан, тројка-четворка Малик Еванс - Коби за сиротиње, резерва Миневски, Тремчо, центар Антон Хараланов бугарин, резерва покојан Патровски.На клупу беа и кумановски деца али сви заедно су играле 5 минута у две сезоне. Утакмице се играсва од 19.00, сала беше пуна у 18.00. Много имаше инциденти у финале, пред све омразени беа Чеховски и Симиќ.Јадан Станко, спрема се за слободни да шутира, а цела сала у ритам му покажуе и пое: "К*р,к*р,к*р" :) Еј кој филинг....Мислу дека е и прв/единствен играч у мк лигу на кога му пуца мобилан телефон у тинтарку. Симиќ е супер центар и едн од најдобри шутери, али плачко и све идеше да исценира фаули, ама стварно за Оскар. Судие све свиресва контра нас, ама дури смешно, жално беше што све судесва. У тија глуме на Симиќа, публика само га чекаше да падне накуде њима, па удри кој како стигне. Цела екипа на Раднички само глумеше, само чека да фрљи некој нешто на терен и одма трчи куде судију да му вие, како онај овца у цртан филм на Пинк Пантера. Ако и не водеше Куманово у серију 1:0, а играше се на 3 добиени. Суспендирава гу салу и у Струмицу се играше без пренос и публику. Коњец филма, ну заиц погоди.Толко памту.

Член од
1 јуни 2008
Мислења
1.219
Поени од реакции
415
Марин е тренер само ради политичку колерацију сс Максу, сга дошја е Урош како изнудено решење(прави се тим у 5 до 12) и надам се тј црнац од Морнар ќе биде Дан-Мартин зашто Волер имаше очајну сезону.. али све е могуќе

само се надам ќе добиемо добру кошарку у реновирану салу зашто кумановска публика га заслужуе тој ми смо кошаркарски град
Автоматски споено мислење:

Марин е тренер само ради политичку колерацију сс Максу, сга дошја е Урош како изнудено решење(прави се тим у 5 до 12) и надам се тј црнац од Морнар ќе биде Дан-Мартин зашто Волер имаше очајну сезону.. али све е могуќе

само се надам ќе добиемо добру кошарку у реновирану салу зашто кумановска публика га заслужуе тој ми смо кошаркарски град

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.442
Поени од реакции
5.567
Днска пријателска у 17:30 с'с Гостивар у економску

Здравје сала се пушта у употребу според најаве на утакмицу на репрезентацију што ќе гу играмо на 17 ноември с'с Литванију (квалификацие за Европско)

На курчу не му давав документи од Пелистер а интерес има да дојде...

Член од
1 јуни 2008
Мислења
1.219
Поени од реакции
415
Днска пријателска у 17:30 с'с Гостивар у економску

Здравје сала се пушта у употребу според најаве на утакмицу на репрезентацију што ќе гу играмо на 17 ноември с'с Литванију (квалификацие за Европско)

На курчу не му давав документи од Пелистер а интерес има да дојде...
Може ли да се улегне или е затворена? Нека си седи у Битолу боље и за њега и за нас

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.278
Поени од реакции
5.371
Дај боже сала да личи на нешто да игра репрезентација да осетив противници малко притисак од домашан терен.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.442
Поени од реакции
5.567
20 разлика полувреме

Тадија Тадиќ озбиљан играч за нашу лигу.

Опстанак би требало да е сигиран за повише тешко...

Koce05

Lakers Fan
Член од
4 март 2018
Мислења
1.984
Поени од реакции
1.681
20 разлика полувреме

Тадија Тадиќ озбиљан играч за нашу лигу.

Опстанак би требало да е сигиран за повише тешко...
За кога? Луки туј ли е, какв е ростер, нека фотка???

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.442
Поени од реакции
5.567
За нас.

Тадија Тадиќ
2 сина на Перу Блажевскога
Ѓорѓи
Филип Стојановски
Лука Димитриевски
Мачки
Урош
Едн босанац постар е играја е куде нас Радукан мислу дека беше...

На крај на клупу близнак Стошиќ и још пар клинци од лани

Тој би било тој

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.278
Поени од реакции
5.371
Тој ме интересира и мене за ростер кој е, има ли некој од тија играчи што се зборесва?

Едит: сга гледам пишаја си
Автоматски споено мислење:

Тој е тој надам се дека само некои деца да добиев барем шансу од куде нас коначно да искочи некој кошаркар...

Kajgana Shop

На врв Bottom