Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Убаво ви направиле тие од ФИФА. Така ви треба кога киднапирате и крадете 15 годишници од послаби тимови. Ја не знам до кај ќе стигне фудбалов ако се продолжи со ова тортура врз послабите клубови од поголемите, ова крадење и киднипирање е невидено. Се крадат деца безпари што за 3-4 години ќе вредат барем по 5-6 милиони. Се надевам дека наскоро ваква казна за некој играч ќе му шибнат и на киднаперите Арсенал и Манчестер. И ја не знам како би ви било на вас навивачите на Челзи доколку некој тим ви го украдел Џон Тери на 16 години да речеме и после 5-6-7 години стане најдобар дефанзивец во светот. :drk::drk::drk: :pop::pop::pop::pop:
За Ленс навиваш?! :pos2: Ако си за нив ОК, ако не, не си ни најмалку стручен да коментираш за крадење и ред други работи.... и никој неможе да знае како може некој фудбалер да се развива после толку години така да постот не ти држи вода...
И јас не го одобрувам тоа и заради тоа што сме си криви фино лепо си кркавме казна само не мисли дека вашиот па и СИТЕ останати тимови не само англиските, вршат најневини трансфер политики

Е сеа ТИ од коа се насити на казнава наша иам да ти порачам нешто.... тебе очигледно те мачи синдромот Анчелоти , а не "крадењево и киднапирањево" пред се од Англискиве тимови
Биди ми поздравен и моли се да не кркате и вие некоја слична казна зошто и Серија Б ке биде прејака за децата ваши, ако воопшто ги имате :smir:

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Не е се така наивно. Не знам кој член спомна (ме мрзи да барам) дека ќе заштедиме со некупување на играчи. Ама тоа влече нешто друго. Ќе се уценува со поголеми плати. А знаеме дека платите им се астрономски. И што правиме? Ќе треба или ептен голема плата (и ко ќе заврши казната ќе продолжи) или да се продаде играчот, а не смее да се купи нов... Заебано!

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Тоа би било подло и низок удар од нивна страна!!! Неопростливо за било кој наш фудбалер(ако евентуално излези со такви барања) :toe: Сепак, не е дојден нож до коска и ситуацијата сеа за сеа е далеку од такви црни сценарија :helou:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.449
Поени од реакции
6.130
како прво не го споменувајте фабрегас пошто фабрегас и овај случај немаат никаква врска.Како прво Арсенал легално го купија на трансфер пазар додека челзи го натераа да го раскине договорот со ленс според некој член што беше(незнам кој).А зошто го банираја челзи си има објаснување

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
fantomX, zatoa go kaznija Chelsea a ne Arsenal :helou: Nas drugi ne zaebavaat :)

Toa e koga ovoj igrac bil donesen ne-legalno, sosema opravdana odluka na FIFA .

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
fantomX, zatoa go kaznija Chelsea a ne Arsenal :helou: Nas drugi ne zaebavaat :)

Ни бапнаа казна ни бапнаа,тоа е,гледам сите сакаат да му наштетат челзи и фифа и уефа,ама нема да им успее...:hump:.......

Член од
14 февруари 2008
Мислења
1.010
Поени од реакции
12
Prvo ako Arsenal go zemese Fabregas nelegalno odma ke dobiese kazna, taka da najverojatno bilo legalno a oni od Barcelona se bunea zatoa sto ete go zele mlad pa sega stana baegi jak igrac, inace da bese na nivo na Obi Mikel ili Denilson nikoj nemase da prae muabet.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Прво многу идете офтопик, второ не мрчете у фан клубот да не се бришат вашите постови, трето дали се сите против челзи или ми се чини :):toe::smir:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Муабетов ви е „кур се тресе во ладна вода“. Може ли фан клубов да заличи на нешто повеќе од радување за победи и пополнување страници? Hint: Погледнете ги постовите на fantomX овде, да видите од прилика како се води квалитетна дискусија.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Убаво ви направиле тие од ФИФА. Така ви треба кога киднапирате и крадете 15 годишници од послаби тимови. Ја не знам до кај ќе стигне фудбалов ако се продолжи со ова тортура врз послабите клубови од поголемите, ова крадење и киднипирање е невидено. Се крадат деца безпари што за 3-4 години ќе вредат барем по 5-6 милиони. Се надевам дека наскоро ваква казна за некој играч ќе му шибнат и на киднаперите Арсенал и Манчестер. И ја не знам како би ви било на вас навивачите на Челзи доколку некој тим ви го украдел Џон Тери на 16 години да речеме и после 5-6-7 години стане најдобар дефанзивец во светот. :drk::drk::drk: :pop::pop::pop::pop:
Со шо концентрат те хранат?
Тоа ти е..ке ја истрипите казната....па ке имаете ЕКСТРА МЕГА КЕШ ЗА ТРОШЕЊЕ ТОГАШ.....

Член од
7 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
10
Aбе ај молим те кјути ни збор за арсенал манчестер и челзи .Излеа криво ви е што во милан само пензионери има.пс те поздрави Фавали:pusk:
Фала на поздравот, што друго да ти кажам. :toe:
Што е тоа убаво што го сторила FIFA,јас незнам стварно како некој може да се сити на тоа,може секому да му се случи па така да воопшто не е смешно иако сум фан на Манчестер сепак не е убаво иако се криви можеби...Можеби Челзи крадел ајде не велам не ама и Манчестер го имаше истиот случај во врска со Македа ако не се лажам...Киднапери:uvo:да се каже само нешто.Можеби "киднапирале"според тебе ама за неколку години има шанси да станат еден од најдобри топ 5 играчи во светот.Челзи барем има екипа а Милан со што може да се пофали..
Епа така, си се ситам, а највеќе ќе се ситам кога на вас ќе ви влепат една таква казна, па и поголема.... Ама ајде, се се враќа и се плаќа...сетете се само што се десило со авионската несреќа и само продолжете да крадете...ќе ви се врати. :smir:
Не сум верувал дека Малдини, Фавали, Сидорф, Инзаги и компанија можат да придонесат за вакви фрустрации...

Тамам кога ќе помине казната ќе собереме пари за Пато :baeh:
Малдини, Сидорф, Инзаги...? Па Малдини на 37 години беше најдобар дефанзивец во светот, а на 40 во дрим тимот на Серија А. Инзаги и на 60 години ќе дава по 20 гола у сезона. Сидорф е еден од најдобрите Холандски фудбалери на сите времиња, пред две сезони беше во најдобриот тим во светот.

А за Фавали немам коментар...:nesvest:

А и Пато не ми се верува да оде во Челзи, дечкото ќе стане икона на Милан...во Милан има доста Бразилци, навивачите го обожаваат и не е луд да оде во тим во кој ако газдата му банкротира може да пропадне и да не виде плата цела година додека не го продадат. :kesa:
За Ленс навиваш?! :pos2: Ако си за нив ОК, ако не, не си ни најмалку стручен да коментираш за крадење и ред други работи.... и никој неможе да знае како може некој фудбалер да се развива после толку години така да постот не ти држи вода...
И јас не го одобрувам тоа и заради тоа што сме си криви фино лепо си кркавме казна само не мисли дека вашиот па и СИТЕ останати тимови не само англиските, вршат најневини трансфер политики

Е сеа ТИ од коа се насити на казнава наша иам да ти порачам нешто.... тебе очигледно те мачи синдромот Анчелоти , а не "крадењево и киднапирањево" пред се од Англискиве тимови
Биди ми поздравен и моли се да не кркате и вие некоја слична казна зошто и Серија Б ке биде прејака за децата ваши, ако воопшто ги имате :smir:
Немам ништо против Челзи, па ни Анчелоти. Баш ќе ми биде мило ако Челзи ја земе титулата во Англија, ако те интересира. А и ние имаме доста таленти:Албертаци, Палоски, Абате...:smir:
Со шо концентрат те хранат?
Тоа ти е..ке ја истрипите казната....па ке имаете ЕКСТРА МЕГА КЕШ ЗА ТРОШЕЊЕ ТОГАШ.....
Екстра мега кеш а може и екстра меин кеш :)

F

fantomX

Гостин
Не е се така наивно. Не знам кој член спомна (ме мрзи да барам) дека ќе заштедиме со некупување на играчи. Ама тоа влече нешто друго. Ќе се уценува со поголеми плати. А знаеме дека платите им се астрономски. И што правиме? Ќе треба или ептен голема плата (и ко ќе заврши казната ќе продолжи) или да се продаде играчот, а не смее да се купи нов... Заебано!
Ќе биди интресно како и да е, особено шо Балак ме изненади со размислувањето за пензионирање на крајот на сезонава. Од него и од Лампард очекував уште неколку сезони...

како прво не го споменувајте фабрегас пошто фабрегас и овај случај немаат никаква врска.Како прво Арсенал легално го купија на трансфер пазар додека челзи го натераа да го раскине договорот со ленс според некој член што беше(незнам кој).А зошто го банираја челзи си има објаснување

Никој не рече нелегално бре, од нелегално до неморално и нефер има голема разлика. А ако е паметен Платини, во блиска иднина и нелегално ќе биди таквото нешто. Затоа се чудам како фанови на Арсенал, клуб кој врши арамилак на млади играчи, го напаѓаа(т) Челзи за трошење пари, нефер игра, и не знам уште шо друго.
Криво ми е шо Челзи почна да го прај истото.

Фантоме, за Френк Арнесен, кој патем сега е одговорен за СИТЕ трансфери, не само за младинци.............
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1211073/Chelsea-academy-chief-Arnesen-centre-storm-Lens-stolen-gem.html
И Манчестер Јунајтед двапати беше обвинуван за вакво нешто, од Рома за Петручи, и од француски Авр за Порба или така нешто, ама само ние заглавивме. Ние имаме најмалку младичи вон Англија „прошервцувано“, и пак наебавме. И не ќе да е до Арнесен, а?

Шом и еден Аријен Робен стасал да коментира за новонастанатава ситуација, знајте дека ќе биди многу, многу интересно. :icon_mrgr

А некои островски медиуми веќе прогласија anti-english campain !:vozbud:

Ова ќе биди голем јавен притисок врз клубот, огромен, шо се надевам ќе го искористат стручниот тим и играчите во своја полза. Ќе се зборува за Арнесен, за Кенион, за Абрамович (околу кого патем некои идиотски навивачи на еден жабарски клуб стално се повикуваат во врска со Челзи, со намера омаловажување, а не знаат дека тој „нивни“ клуб е изваден од сите гомненици токму од еден италијански мафијаш. Разликата е шо тоа било пред 20-ина години. Бем му келешите)......многу помалку за првиот тим и се околу нив.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Има некаква шанса да се намали казната?Ова е многу заради еден анонимец ке станеме ко Милан пензионерски дом.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom