Фан Клуб: Челзи

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.077
Поени од реакции
2.025
миланиус праша за мекехрен заборавив да му пишам
не беше лош се гледаше дека е доста мотивиран играше дмц али пасовите му беа најчесто рајкович иванович (кратики пасови) дали боас го бара тоа од него што знам воедно сите така играа стрпливо

A

Auditore

Гостин
Фала многу Иван, мене искрено ме нервира такво пимплање, поготово како кај нас, без идеа.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Па на мекехран тоа и не муе природна позиција незнам зошто таму го форисира

В

Вори

Гостин
Ми се сере од мислења од типот''Слабо игравме,ништо не прајме со Боас и ваква игра''.Ало бре луѓе,па играме пријателски натпревари со екипи од Малезија,Викомб и Портсмут.
Знаете ли вие воопшто зошто се играат такви утакмици?Мислите дека целта е да се демолира противникот како што го прават тоа Милан,Јувентус и Интер?Или пак да им ги повредиш сите играчи и да дојдеш до победа?

Пријателските натпревари им служат на тренерите да ги видат сите играчи кои ги имаат на располагање,особено ако се нови како овој нашиов Спешл Уан.Служат за да се испробаат разни формации,разни играчи,разни варијанти и стратегии,за да потоа тренерот врз основа на подготовките пред сезоната,го состави тимот и да го направи правиот потег.

Да,точно е.Не играме како што треба на пријателските,но мене тоа искрено воопшто не ме загрижува.
Со овој состав,толку е максимумот.Мислев дека е до Анчелоти(што беше голем дел),но сега гледам дека со овие играчи тоа е тоа.
Рака на срце,денеска во прво полувреме игравме баш добро.Создававме шанси,правевме акции како што не сме ги правеле досега,се пробуваа варијации на нападот како Стариџ-Дрогба-Анелка и Калу-Торес-Малуда,во средниот ред Боас пробуваше да ги спои Бенајун и МекЕкран,а во одбраната експериментираше со Рајковиќ и Бертанд,и за среќа овој првиов се покажа навистина добро.Штета што сеуште нема добиено работна дозвола.

Ајде сега уживајте во летово,па здравје од на есен со нови грижи и секирации поврзани со Челзи.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Јас мислам дека не беше лоша играта денес. Се создаваа шанси, и имавме посед на топка. Негде на крајот на првото полувреме кога покажаа, беше 30% - 70%. Само реализацијата не беше добра. А и минатата сезона, имаше неколку натпревари кои ги изиграа одлично, со над 30 шутеви кон гол, ама неможеа да постигнат погодок.

Прочитајте го интервјуто на Боас по натпреварот.

'We are trying to build a new way of playing and things don't happen in three weeks. That is our target and that is our challenge and hopefully they will happen in the future.'

А и се сеќавате лани какви беа пријателските натпревари, па после како ја започнавме сезоната. Е сега колку е способен овој тим да ја изигра на високо ниво целата сезона, тоа е друго.

A

Auditore

Гостин
Погрешно е сфатен мојот пост очигледно, не го критикувам Боаш, ниту никој, јас највеќе и минатата страна јас трубев на сите дека тој всушност ги гледа играчите и прави варијации, но поентата на постот ми беше дека играчите, односно сениорите уопште не се залагаат да се покажат, и како сите играчи да немаат храброст да шутнат кон гол и да влезат во 16, такво чувство имам.
--- надополнето: Jul 21, 2011 9:28 PM ---
http://www.skysports.com/story/0,19528,11661_7054627,00.html
Ми се свиѓа тоа што Боаш често дава интервјуа и ги објаснува работите, тоа досега од ниеден тренер на Челзи освен Мурињо до некаде го немам видено.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Од натпреваров најголем впечаток ми оставија Бертранд и Анхолт :D
Рајан Бертранд и Ван Анхолт се супер играчи за нивни години. Мислам дека може да играат и двајцата како леви крила (или едниот од нив,а вториот да биде замена за Ешли) ,затоа што тешко дека ке играат како стартери на левата бековска позиција..Ван Анхолт според мене има подобри предиспозиции за лево крило(понапаѓачки е настроен), додека Бертранд е малку побрз, има подобар центаршут и би бил супер замена за Ешли Кол :D

A

Auditore

Гостин
^
Се согласувам тотално со Робен, одамна зборев и јас за таа варијанта, се надевам дека и на Боаш ќе му дојде тоа у глава, вреди да се проба нели.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Знае некој зошто Алекс играше воопшто во овие 2 натпревари ? На клупа беше и на 2та натпревари,a AVB го форсира детено 16 годишно кое направи неколку големи киксови..

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Знае некој зошто Алекс играше воопшто во овие 2 натпревари ? На клупа беше и на 2та натпревари,a AVB го форсира детено 16 годишно кое направи неколку големи киксови..
Алекс и Чех имаат некои ситни повреди. Тренираат ама уште изгледа не се спремни за игра.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Ќе заиграат на некои од наредните натпревари најверојатно Чех чера беше на терен :D

F

fantomX

Гостин
Не туку тресете глупости, АВБ нема пробано ништо поразлично од тоа шо досега правеше Челзи со Карло Анчелоти во двата натпревари шо досега ги гледав. Нема ни желба од играчите, нема ништо поразлично. Something is wrong, како шо самиот АВБ рече за некои работи како на пример непочитување на менаџерот.

Жирков пак централно на средина, па дали треба уште нешто да се кажи за да е јасно дека НИШТО НЕ СЕ МЕНУВА.

Не оди на арно работава, вие само лажете се дека АВБ „го студирал тимот“.

В

Вори

Гостин
Не биди толку песимист,и јас сум таков но сепак мислам дека ќе купуваме играчи летово.
Еден англиски новинар на Твитер имаше пишано дека од Челзи работеле на 5 трансфери.Два требало да бидат од Белгија(еден е најверојатно голманот Куртоис,а другиот е Лукаку),еден е Модриќ,а двата останати биле држени во тајност и за нив лично ќе се погрижел Абрамович.Колку е ова точно останува да видиме,но јас лично верувам дека ќе пазаруваме.

И слабиве игри на пријателскиве од една страна многу ме радуваат.И самиот Боас ќе види со какви играчи располага и ќе види дека мора да купува затоа што со постоечкиве дрвца(Анелка,Малуда,Фереира,Босингва,Калу,Жирков)ништо нема да направи.

F

fantomX

Гостин
Не биди толку песимист,и јас сум таков но сепак мислам дека ќе купуваме играчи летово.
Еден англиски новинар на Твитер имаше пишано дека од Челзи работеле на 5 трансфери.Два требало да бидат од Белгија(еден е најверојатно голманот Куртоис,а другиот е Лукаку),еден е Модриќ,а двата останати биле држени во тајност и за нив лично ќе се погрижел Абрамович.Колку е ова точно останува да видиме,но јас лично верувам дека ќе пазаруваме.

И слабиве игри на пријателскиве од една страна многу ме радуваат.И самиот Боас ќе види со какви играчи располага и ќе види дека мора да купува затоа што со постоечкиве дрвца(Анелка,Малуда,Фереира,Босингва,Калу,Жирков)ништо нема да направи.
Шо менува купувањето играчи со неменувањето ништо во играта, а богами ни во пристапот? За АВБ можиме како сакаме да зборуваме, ама ништо не го менува фактот дека единствено ново шо тој го проба е појќе минути за Рајан Бертран. Никако, ама никако не можам да сфатам како еден играч кој очигледно има карактеристики за страничен е повторно и повторно игран централно (Жирков). За останатите егзибиции како Стуриџ, Анелка, Калу во вид на inside forward - и не мора ни да зборувам.
Во првиве два натпревари се шо пробува тимот на Челзи е ИСТО како тоа шо се пробуваше минатава сезона со КА. Дури и тој проба појќе различни работи од АВБ.
--- надополнето: Jul 22, 2011 9:20 PM ---
Дека Челзи (и/или АВБ) и натаму не знај шо прај докажува и евентуалниот трансфер на таму некој копук избркан од Барселона Б, како и следново...
"The loan deal for Courtois is exactly what we needed to ensure that we have good cover in goal. We want guarantees in case anything goes wrong with our current goalkeepers [Sergio Asenjo and Joel]," said coach Gregorio Manzano after yesterday's friendly against Granada.
Се позајмува Куртоа на клуб каде ќе биди 2/3 опција. За така можеше и во Челзи да остани. Така Делач го поебаа минатава сезона, така ќе биди и со овај. Идиоти.

Kajgana Shop

На врв Bottom