Фан Клуб: Челзи

E

enzo8

Гостин
А од кај знаеш ти какви играчи ќе бидат Паез и Естевао и како ќе се вклопат?
Плус Мадуеке е одличен играч секогаш иде на 1 на 1 единствено што е себичен ама млад е и разбирливо е до некаде и треба секако да работи на тоа.
Како што реков, џабе е се кога има бубачки у глава и мисли дека е сам на терен.
А за двајцава знам зошто се тинејџери и против дупло постари од нив, со милион искуство и фудбал во нозе, ги пердашат. Додека за Мадуеке не ни знаевме кој е кога потпиша од холандска лига. Изигра млитава со милион глупости, сега изигра конечно на ниво некои 2 3 утакмици и одма сакате недопирлов да е, не е така, нека врже константни партии, нека почне да да игра тимски фудбал и сеедно ми е ама не на празен пред гол Палмер да солира и да одбива да добаци, едноставно ме иритира.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Мудрик еве го се посвети на тренинг прв доаѓа по сугерирање на Микел се шишаше војнички стил по тетоважите ми делува како посветен и на верата.
И по понашање е спротивен на Мадуеке, тотално спротивни карактери па ајде ќе видиме кој како ќе догура.
Во поглед на развивање на талент колку е до играчот толку е и до менаџерот и тренерите околу него.
Еве Салах и Де брујне се за пример дека е битна и средината во која играат.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Член од
17 јуни 2022
Мислења
128
Поени од реакции
442
И пак нема пренос на тв, да ти ебам умрената арена спорт, ајде за оние квалификациски утакмици за КЛ разбирливо, ама што филм им е и со купов. Сигурен сум дека повеќе гледачи би имал Челзи за разлика од утакмицата што ја даваат со Астон Вила, или пак од факинг втора француска лига. Нема поциганска телевизија дефинитивно, нумеро уно. И не им е прв пат, еднаш и лигашка утакмица даваа на 9ти 10ти канал кој и да беше, канал што го имаат илјада луѓе од целиот балкан. Не може да се преброи колку пати им е пишувано за вакви глупости, што поединечно што групно од најголемите групи од овие простори ама џабе.

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Ништо од приказна. Знаеме дека Боели беше тргнат уште после првото лето и нормално дека нема да е среќен со тоа кога он беше тој кој го организираше купувањето. Така да не е ова нешто ново што сега почнува да се случува, ама нормално е новинари да креваат паники за време на интернационални паузи како и после победи на Челзи.
Ако решат да се разделуваат, пологично е Боели да продаде. Ама не верувам да е случи нешто наскоро.
Spored ona sto moze da se procita od dosega izjavenoto, Egbali e tuka poradi toa sto dogovorot go obvrzuva, dodeka ovoj drugiov izjavuva demek imal plan za narednive 30 godini e sea ona sto mene mi e enigma e slednovo: konstantnovo kupuvanje na novi 'talenti' I nivno recikliranje, logicno e deka poradi tolku smeni na treneri nekoi igraci nema da odgovaaraat na sekoj trener. Bas zaradi ova gi smetam za neozbini seuste... Od ona sto moze da se zabelezi dodeka se ovde isklucivo se kupuvaat sistemski igraci... Sekoja cest za Mareska I toa sto go pravi do sea osobeno nametnuvajki wining mentality. Ova e toa "Don't judge a book by its cover" koga go spomnav negoviot winrate I neiskustvoto.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Ми се свиѓа што им кажал на играчите без разлика дали се селектирани или не секој играч мора да присуствува на домашни натпревари без разлика на натпреварување, така се стварала култура и единство.
Искрено до сега позитивно ме изненади.
Со изјави и колку брзо ја пренесе неговата идеја за фудбал врз играчите на терен и тоа каде да се движат и поставуваат.
Е сега секако дека во дадени ситуации играчите сами одлучуваат.

Исто позитивно што забележав е дека секој од играчите од како ќе прими топка со грб во еден чекор е спремен да се сврти со топка спрема голот.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940
Све да му ебам на тој што го пазари Санчез. Мизерија еј.
Мадуеке почнал да додава :eek:
Аоаоа каков играч е Палмер. Каков техничар. Кралче.

Санчез два гола ги подари. Каков слепец. Овој тотално неписмен е.
Одбранава криминал.

Последно уредено:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940
Мадуеке таман го пофалив и ете го пак со циганското во себе. Четворица беа слободни.
Автоматски споено мислење:

Палмер :tvg:
Трагикомедија е утакмицава. Се натпреваруваат Палмер и Санчез кој повеќе ќе забие / прими.
Автоматски споено мислење:

Фофана и Колвил ептен неписмени да играат одбрана. Апла глупи играчи.

Последно уредено:
E

enzo8

Гостин
Едно од најлуди полувремиња што сум гледал во фудбал.
Два чисти гола подарени од Санчез, изгледа е во контест со нивниот голман кој поголем дибек ќе излезе на крај, само нека продолжи Палмер да трпа пошто кој знае уште што ќе направи Мр. Биполар на голот.

Многу ми се свиѓа фудбалов од прва што го играме, одма се познава работа на квалитетен тренер, нема мислење многу, неколку пати ги комплетно сечеме со високата одбрана со еден пас, вакви работи кај играчи се тренираат и учат, да распознаат и искористат таква шанса, ова не сме знаеле да го правиме одамна, многу ми се свиѓа што гледам од екипава. Сите ќе ги пофалам освен Санчез за борбеноста и како играат, нема откажување, максимално тимски, добро освен Мадуеке малце дели ама нема да пишувам да не ми се лутите али би го тепал со гомњив стап со боцки и би го фрлил во некоја драка за себичноста што знае да ја покажње.
Санчо, Санчо. Кажите ми само дали откупов е задолжителен, пошто ако е, за 25м добиваме бонбона играч. Колку само фудбал знае, леле какви дубидуси сме имале со Мудрик и Стерлинг, ау Боже мили, ликов со еден пас дава асистенција. Ајде да не претевурам ама како почнал братов, ако продолжи вака, засилување на сезонава ќе биде и коцката ќе биде џекпот. Многу значи за тимов, многу шанси креира и што е најбитно фудбалски е Ајнштајн за Мудрик и Стерлинг.

Палмер, господин Колд, само тоа ќе кажам, сведочиме на нова величина од играч во ПЛ, респект.

Член од
17 јуни 2022
Мислења
128
Поени од реакции
442
Какво играчиште е Палмер. :cuc:

Ми се допаѓа и Санчо, подели 3 асистенции до сега се надевам дека вака и ќе продолжи.

Одбраната многу климава, од останатите вести небото е и понатаму сино.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940
Санчез прифати одговорност и се извини на Инстаграм.

Потег за поздрав. Секако пенал фати со Бурнемунт и за беше најзаслужен за трите поени. Мора само со тиквата да се позанимава.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Браво Палмер.

Ме радува што се направи хемија во тимот, за разлика од претходните сезони тимот изгледа живо.
Може да се каже дека спортските директори овој пат завршија добра работа во поглед на трансфери.
Секако дека е рано било што да се каже но еве како за старт на сезона јас како оној што хејташе нели сум презадоволен од сработаното на Мареска.
Замислата за тоа каков фудбал сака да игра, организација и спремноста на играчите за вака краток период е за пофалба.

Еве од како го пратам Челзи активно може да кажам дека Челзи после интернационални паузи играл полошо сега после оваа пауза играме подобро, по изјава на некои играчи дека имаат работено на тактички дел и сегменити кои треба да се подобрат во игра што и на терен изгледа подобро нели е исто за пофалба.

Вчера после 3 години може да кажам дека бев убеден иако примивме гол можеме да ја преокренеме утакмицата исто тоа се виде и на играчите што не беше ситуација претходно.

Не напоменав а и никој не спомна исто за другарскиот однос на Мареска спрема тие што не играат уште додека траеше трансфер период јасно им беше кажано кои ќе имаат слаби минутажи и се остави простор да си одат, така да нема љутиш.
И сигурен сум дека тие што се шкртнати јануари ќе си одат
Најбитно нешто да не се направат гето групи што ќе ја реметат атмосверата.

За себичноста на Мадуеке ќе се сложам со Енцо но од друга страна еве и Палмер во неколку наврати беше себичен, тоа е одлука на самиот играч еве пример Хазард од 100 шанси 100 пати ќе асистираше.
Но најбитно нешто конкуренција е тука што се осети и на Мадуеке кога излезе го немаше онаа циганско понашање затоа што и самиот е свесен дека има сериозен соиграч како конкуренција и лесно е заменлив.

Каиседо има сериозен напредок со Мареска.

Ќе коментирам исто и за Енцо, вчера во ситуација на транзиција кога примаше топка во секунда знаеше каде ќе има соиграчи за долг пас и по тело се гледаше дека е наместен за пас, нешто што дефинитивно се има вежбано на тренинг, сега неколку пати беа фатени во офсајд но барем претходно сме немале вака организирани полуконтри.

Санчез што знам оваа сезона му е тест и последна шанса барем се надевам дека е така.
За Џексон исто така важи.

Kajgana Shop

На врв Bottom