Фан Клуб: Челзи

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Интересна утакмица.
Мареска до сега се што работи е на место.
Теоретски дел од фудбалот, позиционирање втрчување и движење на топката го пренесе супер.
Е сега ќе видиме во текот на сезоната колку и какви се можностите на играчите.

Дефанзивно сме многу лоши, Енцо и Каиседо засега не функционираат.
И двајцата прават многу грешки и лошо се позиционираат.
Лавија мора да е прв тим.
Пак ќе кажам мора и да има план Б неможеме со оваа дефанзива да се надигруваме со секој тим, мора да има и она типично убивање на темпо не е џабе од Италија.

Мадуеке конечно почна да користи мозок па ќе видиме до кога и дали ќе проработи она циганското пак кај него.

Нето исто супер.

Е сега околу Феликс, стојам да тоа дека он кога дојде, дојде во сахрана атмосфера и немаше со кога да игра и пропадна во сивило.

За Осимен мислам дека тоа е многу плата и е нефер спрема останатите играчи. Секако и толкава плата не заслужува.
Нкунку, Феликс и Џексон мислам дека се доволни секако не гарантира никој 20 голови во сезона но според мене побитно е да се створи хемија во тимот и да имаме голови од сите позиции па наредно лето да се бира напаѓач.

Задоволен сум јас лично од составот со тоа што одредени играчи ќе си одат и позајмат.

Трансфери: Лукаку, Чивел, Стерлинг, Фофана ДД, Чалоба еден од Бадијашил-Дисаси.
Позајмици Петрович, Мудрик, Чукуемека, Касадеи.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Член од
14 август 2022
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.679
Хачинсон со "Фејк" ме насмеа :pos:

Прегледај го приврзокот 427650

Интересно е што за промоцијава, освен стандардно што бираат фудбалери, ставиле и некој манекен со мустаќи, а воедно и Мудрик за 3 години од сега кога ќе го пратиме на позајмица во Остенде
И тој е фудбалер. Конор Меткалфи од СТ. Паули. Тик так трансфер бомба до крај на рокот.:vozbud:
GettyImages-1578541219.jpg

Член од
26 август 2008
Мислења
736
Поени од реакции
535
Хачинсон со "Фејк" ме насмеа :pos:

Прегледај го приврзокот 427650

Интересно е што за промоцијава, освен стандардно што бираат фудбалери, ставиле и некој манекен со мустаќи, а воедно и Мудрик за 3 години од сега кога ќе го пратиме на позајмица во Остенде
Што е шемата со знакот на Најк нагоре? Демек панк рок нешто не сме меинстрим? Анти естаблишмент? Сатанизам???

Од друга страна, супер натпревар само што ме напна дегенот коментатор.

Кај овие 8 гола паднаа, ама вика на натпреварот што одеше паралелно Бормут-Њукасл имало многу повеќе возбудувања демек у 90+ поништен го а они завршиле 1-1. Повеќе возбудувања имало таму.... не знам како може арена да има толку глупи коментатори и нон стоп да се анти-Челзи. Човек да не може да се израдува како што треба.

И Мадуеке ме напина многу. Братот даде 3 гола кои што му беа наместени на тацна и прави гестикулации како Роналдо кога го бушеше Атлетико со по 3 голови во ЛШ. Каде бе??? Сега ќе го снема наредниот натпревар и ќе биде заменет на полувреме со ЏЕЈДОН ФАКИНГ САНЧО лол нема ден а да нема циркузи од Челзи.

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Ovoj ima da gi odere 70m vo 3g kontakt so bonusi, so pobrzo se oslobodat od nego tolku podobro pa ovoj Sanco da go zemat vajlda ne e kako ovoj plus nema da ima astronomska plata 325k da sedi na klupa, interesno e otkako onoj sto objavuva za sponzori pisa deka ovie pregovaraat so kineski kompanii za gumi nema nisto okolu toa za sponzorite dresovite I ovaka gi hejtaat kapak ke bide I bez spozor.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940
На 25 години ќе си прогласи пензија Осимех.
Јбг, ваљда ќе пробаат по оној Тоонеј што мене не ме импресионира нешто али тоа е маркетот моментално.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
1724922983801.png

Напорни преговори меѓу газдата на Стразбур и газдата на Челзи, но сепак на крај Стразбур го добија својот човек.

1724923005522.png
Автоматски споено мислење:

Инаку Мадуеке стана 23 играч што има хет-трик за Челзи.

Целосна листа:

1724923250625.png

Шурле има 33, нема екипа, помлад е од многу други активни играчи, мислам дека баш таков играч фали да земеме :D :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Мора да се признае, сериозна дискусија за вечерашниов натпревар.

Ај сега озбилно.

Челзи нема тим за тоа да биде убедлив #1 фаворит во КЛ.

Тоа е нивото на тимот, ништо подобро од екипи од рангот на ПАО, Бетис, Фиорентина... тука припаѓа Челзи.
Ако го играат Палмер во битните утакмици ваљда ќе имаме шанса, ама далеку од тоа дека би бил шокиран да отпаднат во 1/4 финале или нешто, малце потсеќа ова прв пат кога Јунајтед играа во ЛЕ и мислеа лесно се освојуваат такив натпреварувања.

Добро ќе дојде исксутвото за многу од овие полу-играчи што допрва треба да се калемат и да станат можеби и столбови на екипата.

Мудрик би бил најкатастрофален трансфер во историјата, а воедно и во следните 100 години на 99.99% од екипите во светот. Во Челзи не е ни меѓу топ 2 најлоши трансфери :ROFLMAO:

Со среќа нека ни е ждребот нека се падне нешто од Цеље/Бачка Топола/Олимпија и слично, шо само Каталонциве ли да имаат среќа :D

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.273
Поени од реакции
5.365
Каква хаотична екипа сме:D
Можеме комотно 6 да дадеме а исто да примиме од третокласна екипа како Сервет...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Знаеа дека им пуштивме за да биде поинтересно, па ни честитаа пласман пред време :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom