Фан Клуб: Челзи

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Дечки шо да се очекува од Галагер, ич го немам гледано, освен неколку натпревари на Европското. Приоритет број 1 беше на Чоло ова лето, и според тоа шо го читам на нет типичен играч за неговиот систем е и според фудбалски карактеристики и според карактерот.
Збор два накратко ако не ве мрзи

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.273
Поени од реакции
5.365
Дечки шо да се очекува од Галагер, ич го немам гледано, освен неколку натпревари на Европското. Приоритет број 1 беше на Чоло ова лето, и според тоа шо го читам на нет типичен играч за неговиот систем е и според фудбалски карактеристики и според карактерот.
Добар е.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Ако некој му даде на Симеоне во лабораторија да си направи играч, ќе го направи Галагер.

E

enzo8

Гостин
Дали може да попиеме некој трансфер бан, за другар ми прашувам.

Продадовме човек што гине за Челзи пошто не се уклапал, што до некаде разбирам ама изнакупивме еден куп нискоинтелигентни бонобоа од Африка. За какво фијаско и каков пад допрва ќе доживееме има да се пишува у фудбалски буквар за нас.

Инаку за Мареска и тоа што сака да го игра, досега имам многу повеќе позитивни забелешки отколку негативни. Тоа што примаме голови и немаме никаква дефанзива е нешто што од Лампард(прв мандат) навака е присутно, само под Тухел одреден период се искорени пошто се фокусиравме само на одбрана да играме и толку беше. Едноставно имаме играчи што регресираат, немаат никаква фудбалска интелигенција и место да ги пратат некаде во некој рудник за дијаманти, они тука ќе ми носат предатор фризури и ќе џогираат на терен. Не гледам како ќе се искорени, ова дефанзивци не се. Исто и за оној Колвил ќе кажам, никад не го разбрав хајпот, дури и во Брајтон кога беше, класичен преценет енглез, осим Џејмс ништо не признавам од таа одбранбена линија.

Член од
4 јуни 2016
Мислења
472
Поени од реакции
410
Дали може да попиеме некој трансфер бан, за другар ми прашувам.

Продадовме човек што гине за Челзи пошто не се уклапал, што до некаде разбирам ама изнакупивме еден куп нискоинтелигентни бонобоа од Африка. За какво фијаско и каков пад допрва ќе доживееме има да се пишува у фудбалски буквар за нас.

Инаку за Мареска и тоа што сака да го игра, досега имам многу повеќе позитивни забелешки отколку негативни. Тоа што примаме голови и немаме никаква дефанзива е нешто што од Лампард(прв мандат) навака е присутно, само под Тухел одреден период се искорени пошто се фокусиравме само на одбрана да играме и толку беше. Едноставно имаме играчи што регресираат, немаат никаква фудбалска интелигенција и место да ги пратат некаде во некој рудник за дијаманти, они тука ќе ми носат предатор фризури и ќе џогираат на терен. Не гледам како ќе се искорени, ова дефанзивци не се. Исто и за оној Колвил ќе кажам, никад не го разбрав хајпот, дури и во Брајтон кога беше, класичен преценет енглез, осим Џејмс ништо не признавам од таа одбранбена линија.
Џејмс и Густо, штета што и двајцата се десни бекови.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.979
Поени од реакции
11.620
Само да испрокоментирам дека престанав да пратам кои се млади играчи беа купени. На ФМ немам волку купувано. :icon_mrgr: Поготово голмани, освен Јоргенсен уште некој ко да беше купен.
А интересно е што ова се 15-25 милионски трансфери, со договори на 5-7 години, што значи дека ФФП ударот ќе биде развлечкан.
А пример, парите од продажбата на Галагер (што не можам искрено да ја разберам докрај) ќе идат фул на позитивното салдо на ФФП заради тоа што е играч од академијата.

Сега прашање е кога ќе почне егзодусот. Има едно 5-6 играчи кои сигурно ќе бидат продадени и уште 7-8 позајмени.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Ау, од нигде. За ваков трансфер плачеа сите, се надевам сега ќе бидат задоволни :D

Многу добар играч, само да избегне повреди понатаму :semolam:

Член од
14 август 2022
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.679
Ова е веќе право појачање. Само незнам што ќе им беше да го купат Одебајораро од Атлетико. Џексон за него е Бафетимби Гомис.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Ова е веќе право појачање. Само незнам што ќе им беше да го купат Одебајораро од Атлетико. Џексон за него е Бафетимби Гомис.
Омородион е зверотиња, ќе видиш.
Ќе се истури од голови во Челзи

E

enzo8

Гостин
Ова мора да е желба на Мареска, виде дека од Стерлинг и Мудрик и да ги комбинираш па нема да излезе комплетен играч.

Криво ми е за чернобилскиот Бекам, многу притисок и пажња изеде, има добар играч некаде во него ама како крило да не знаеш 1 на 1 да играш и да влечеш играч на себе е многу лошо. Има добро понашање и се труди ама многу калење му треба.
Стерлинг може и воз да го згази, кур не ми чуе.
Следен на отписна листа Мадуеке.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.679
Омородион е зверотиња, ќе видиш.
Ќе се истури од голови во Челзи
Од кај знаеш? 4 минути има изиграно за Атлетико. Олимписки игри не се рачунаат, немој ни да помислиш на тоа. Овој ќе биде уште еден од низата попут тие бразилци Анџело, Манџело и остали што ги шалтаат у Страсбург.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Од кај знаеш? 4 минути има изиграно за Атлетико. Олимписки игри не се рачунаат, немој ни да помислиш на тоа. Овој ќе биде уште еден од низата попут тие бразилци Анџело, Манџело и остали што ги шалтаат у Страсбург.
Го имам гледано во Алавес, стварно има предиспозиции да стани играчиште. Физички е грамада од играч, мене на Дрогба ме потсеќа, не се заебавам
Атлетико сакаше да го задржи ама откако се појави можност да се купи Алварез немаа друга опција освен да го продадат, жртвено јагне испадна во целата операција

E

enzo8

Гостин
Истото ќе биде и со Чилвел и со Фофана, памтите ми збор.
Има играчи што имале проблеми со задни ложи ама се вратиле и терале, еден таков е на пример Азпиликуета ама за овие тројца мислам дека природно, телото им е како кашкавал, се топи, се распаѓа при мал интезитет и тоа е тоа.
Штета, каков потенцијал има, колку многу покажа за колку малце и вака да му се заврши кариера и тоа рано, да ќе игра во некој клуб од втор или трет ешалон ама не е тоа тоа, греота.

Kajgana Shop

На врв Bottom