Фан Клуб: Челзи

Член од
26 август 2008
Мислења
736
Поени од реакции
535
Дноев углавном ти одговорил ја што сакав да ти кажам. Со Покетино незнаевме со која постава и формација играме на утакмиците се до Ноември. На пријателски играше со една формација па почна во ПЛ со трета, се бараше човекот 2-3 месеца како сака да му изгледа тимот. Мареска ако прави експерименти боље да го прави тоа сега во предсезона за да знае што го чека во ПЛ. Грешки вакви аматерски ќе има и во ПЛ, јасно е дека ќе имаме проблем со одбраната, само не верувам Мареска да си допушти Санчез и Тосин Адебајор со 0% тенички вештини да си играат тика-така пред гол. Ќе има корекции сигурно за наредните утакмици, физички исто Селтик беше јачи се гледа дека уште не се кондиционо спремни. Само нека нема повреди тоа е најбитно за пријателскиве. Првите 3-4 кола ќе ни кажат како ќе се одвија сезонава, ко што беше случај лани кога не исплеска Форест, Вест Хем и Вила.
Знаевме (најверојатно сите знаевте) дека Покетино ќе има тешка прва сезона и тоа и се случи. На тоа може да се додаде дека имавме повреди на главни играчи (Нкунку, Џејмс, Колвил, Чилвел, потоа Густо, Ензо играше со повреда и инекции, не ни почнаа Фофана и Лавија итн)

Покетино не е тип на тренер како Мурињо, Конте, Тухел што има инстант успех. Такви тренери се малку, многу малку. Па и Гвардиола со сити кое место заврши првата година? Ама му се остави време.

Мареска не знам, нити го имам гледано, нити имам некои очекувања.

Прочитав некаде Наполи биле отворени за Лукаку - Осимен замена со доплата. Не би било лошо тоа да се случи.

Интересно ќе е сега со французите и аргентинците во тимот, ќе има циркузи. Замислете сценарио се закараат јако, па излезе дека има тепачки, па страни, па расна поделба во тимот, па во Англија, па светот и Челзи да излезе виновен за 3та светска војна.

Уште тоа му се нема случено на мојот ретардиран клуб.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Само што сакав да го ставам тука. Одлична опција за нас, заборавив дека Лукаку е наш играч.
Јас не сум голем верник во хајпот за Осимен, ама ако успеат да направат договор баш како што пишува, ќе биде перфектно. Конечно ќе се ослободат од платата на Лукаку, а за возврат го добиваат Осимен сезонава без да потрошат 100+ милиони. Ако стварно се погоди, супер. Ако не, нека си бега во ПСЖ следна сезона.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.692
Само што сакав да го ставам тука. Одлична опција за нас, заборавив дека Лукаку е наш играч.
Тие што ги водат финансиите не забораваат, Глупаку зима 20 милки годишна плата.
Автоматски споено мислење:

Јас не сум голем верник во хајпот за Осимен, ама ако успеат да направат договор баш како што пишува, ќе биде перфектно. Конечно ќе се ослободат од платата на Лукаку, а за возврат го добиваат Осимен сезонава без да потрошат 100+ милиони. Ако стварно се погоди, супер. Ако не, нека си бега во ПСЖ следна сезона.
Па позајмицата ќе биде со задолжителен откуп по крај на сезона, инаку не верувам Наполи другачије да прифати.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Па позајмицата ќе биде со задолжителен откуп по крај на сезона, инаку не верувам Наполи другачије да прифати.
Орнстин пиша опција. Би бил ок и со опција што станува задолжителна доколку даде 20 голови во ПЛ или нешто такво. Ќе видиме, делува дека е уште само во фаза на муабети, далеку од нешто конкретно.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.692
Орнстин пиша опција. Би бил ок и со опција што станува задолжителна доколку даде 20 голови во ПЛ или нешто такво. Ќе видиме, делува дека е уште само во фаза на муабети, далеку од нешто конкретно.
Napoli want 70m + Lukaku (rated 30m) for the operation for Osimhen to Chelsea to happen. It will not be a loan, as reported in England today. (@DiMarzio)

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Nesto ne sum bas siguren deka ovoj ke ima nesto polesna sezona mu trupaat samo neiskusni data shit igraci plus problemov so Enzo. Igrava e pokatastrofa duri I od onaa na Poketino kakva e ulogata na ovie 2, 8-ki e nefunkcionalna I ova so inverten lev/desen uste sea mi igleda kako losa barem po James koj igra dosta agro, okolu duhot po levata strange ne sakam da trosam zborovi I za penzionerov kako negova zamena. Prvo I glavo za igrava sto ja forsira nema dobri bekovi nitu kako paseri nutu pa vo odbrana ovoj deli malku Kolvil, slicno ke bide I so Disasi.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
Не ми се верува дека вака му направија на Галагер крвта нивна.
Се дава на играчи што имаат една сезона надпросечно играње фудбал по 7 годишен договор, на капитенот што гине на терен 2 години демек не се уклапал во системот.
А нема ни еден тренинг одиграно со Мареска.
За сметка на тоа па уште се носи некој анонимус што нема ни 10 гола дадено на официјални натпревари.

Пред неколку месеци напишав после катастрофална одлука да се отпушти Тухел, клубот конечно се стабилизираше последниве неколку месеци и наместо клубот да процесира на квалитет ние уште повеќе се уназадивме.
Клучен трансфер период беше ова да се тргне напред но според трансферите за жал тоа е тоа.
Очигледно и јасно е зошто си отиде Покетино и не му се лутам.
Ниту на Галагер јас на негово место би им го фрлил одговорот во фаца.

Околу ситуацијата на терен, интересно е што пробува Мареска, теоретскиот дел добро го сработи за кратко време за пофалба. Ќе бидам искрен за разлика од некои членови тука кои слепо си терат нивна пропаганда ќе кажам дека тимот тактички е подобро поставен од Покетино, Потер. Но за жал играчите немаат капацитет да се носат против екипа која игра сериозен притисок како Сити.
Колвил мислам дека технички е спремен да се носи, Бадијашил, Фофана и поготово Дисаси не.
Тоусин ми е така така до сега не е нешто посебно но барем од Бадијашил и Фофана е подобар.

Лавија е супер за системот, Дузбери може располага со добра техника меѓутоа во одбрана е Енцо број 2.

Да не беа платени по 100 мил Енцо и Каиседо со тоа мора да бидат дел од тимот мислам дека Лавија и Галагер ќе беа супер тандем и Палмер пред нив.
Лево Нкунку десно Мадуеке и ете напад би идел на некој напаѓач што знае да игра со топка, Алварез на пример.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Problemov e vo toa sto pola liga igra visok presing a ostanatite se branat nizok blok protiv nas, teska sezona pred ovoj mi se izgleda najtesko ke mu bide na ovoj. Vo bilo koj pogled.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
Стерлинг и Бадијашил се борат за убедливо најслаб играч што има заиграно последниве 10 години.
Како само лагано си трчкаше за вториот гол ццц па ни клизач не сакаше да направи немој ќе го извалка дресот.

Енцо дефанзива 0.

Сити и Реал со 70 посто втора екипа успеваат да не доминираат, Селтик беше нели во фул физичка спрема па не се важи но ете барем Шака е задоволен добивме тренер со стил на игра и ќе знаеме како ќе игра Челзи на секоја утакмица и нема да се експериментира.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.692
Стерлинг е пропаднат играч скроз на скроз, дупето како се поголемо да му е на секоја наредна утакмица. Мадуеке е нула од играч. Дечкото има милион паса наназад секоја утакмица, кога ќе прими топка одма ја враќа назад. Нема муда ни да издрибла ниту да упати некое набацување, тој играч за мене неможе никад да биде крило. Кога ќе се додаде и Мудрик може имаме најлоши крила во лигата, полоши и од тие на Саутемтон.
Стерлинг и Бадијашил се борат за убедливо најслаб играч што има заиграно последниве 10 години.
Како само лагано си трчкаше за вториот гол ццц па ни клизач не сакаше да направи немој ќе го извалка дресот.

Енцо дефанзива 0.

Сити и Реал со 70 посто втора екипа успеваат да не доминираат, Селтик беше нели во фул физичка спрема па не се важи но ете барем Шака е задоволен добивме тренер со стил на игра и ќе знаеме како ќе игра Челзи на секоја утакмица и нема да се експериментира.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
Епа ете со тие крила, зицерашот Џексон и уште 15 повредени играчи Покетино освои 6 место.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Интересно.

Enzo Maresca: "We are not working on defensive lines so high. It's a habit from last year.

"One of my first meetings with the squad was about the amount of goals we conceded last year with the defensive line very high."

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
Не ми е јасно ова, до сега на пријателски што забележав кога играме пресинг играме со 6 играчи е сега ако Мареска сака останатите да се ниско да кажеме нели 25 метри ќе има многу празен простор измеѓу линиите. Ако го копираме Сити пошто нели он е школа на Пеп неговите линии се 40 метри па некогаш и после центар линија во противничка половина.

Или пак мисли на моментиум, сами да проценат кога и каде треба. Вчера Реал имаше многу втрчувања а секогаш еден наш беше лошо поставен за офсајд замка.

Неуиграност е најголем проблем и се должи на голем број повреди константно.
Лани и полани секоја утакмица се излегува со различна одбрана бидејќи имаме нова повреда, плус и немаме асален голман кој ќе команда како што беше Чех.

Него што е проблем со Чивел изгледа е паднат доста

Kajgana Shop

На врв Bottom