Добро е што Мареска го седна на клупа Мадуеке.
Санчез ми е сеуште енигма, една утакмица ќе не извади од калта во следната самиот ќе не заглави. Многу ми се допадна Јоргенсен до сега ама му треба континуитет, вака на 1 утакмица неделно може да завара малку, ем што играме против доста послаби противници ем што е мала бројка на утакмици. Ма да кај голманите не се ни толку голем проблем послабите противници, во одредени ситуации се приметуваат нивните способности без разлика дали на спротивната страна е Халанд или некој што шутира еднаш на секоја преступна година. Еве како на пример последната против Хајденхајм, солиден тим ама далеку под нивото на Челзи а и на останатите Премиер лигаши, ама таа партија на Јоргенсен не може да се дискредитира, се што фати таа утакмица секоја чест, 11 одбрани на една утакмица не е мала работа, најмногу одбрани на голман во дресот на Челзи од 2003-та па наваму. ТЛ;ДР Би сакал да го видам Јоргенсен на повеќе утакмици против подобри противници.
Од останатите би сакал повеќе да ги гледам во ротација Веига, Мудрик, Феликс, Нкунку. Првите двајца навистина добро се покажуваат во КЛ, поготово Мудрик, мислам дека му се враќа самодовербата и тоа се прикажува во минутите кои ги добива. За Веига имам пишано и порано дека многу ми се допаѓа и како играч и како карактер, таква жар тешко во денешно време се среќава и кај академците а камо ли кај некој што ја игра првата сезона во нов клуб. Кај последниве двајца некако се приметува дека им удира на его кога играат во Конференциска, тоа некако ми е по приметно кај Нкунку отколку кај Феликс. Сум го приметил на моменти како да игра премногу опуштено ( на пр. најсвежо, последната утакмица против Хајденхајм кога пробува да лобува на 0-0, не сака многу да трча, се лути кога не му дадат пас наместо да втрчува да пробува да дојде во подобра ситуација итн. итн. ) кога ќе даде гол веќе не го ни вади балонот се понаша како да е тренинг утакмица. Можеби таа несериозност е причината зошто помалку време во ПЛ, па си тераат инат заедно со тренерот еден со друг, а на крај клубот има најголема штета. Слично би рекол и за Феликс некако премногу е опуштен ама не е толку приметно како кај Нкунку. Би им дал повеќе шанси и на нив во ПЛ да видиме како ќе се покажат и дали нешто ќе сменат во нивото однесување. Ова е само мое видување можеби сум тотално грешка.
Одиме сега на победа против Астон Вила и да се запечатиме во ТОП4.
KTBFFH