Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Ovoj Sanco ne e tolku golem problem kolku Sterling koj go dadoa na pozajmica I pola od platata ja plaka Chelsea, ocigledno ovie sto se vo onoj rang na wage bill lesno mozat da gi prodadat taka ke bide I so ovoj Sanco ako nema nikakov doprinos (nesto mislam deka ovoj sistem ke mu odgovara) bi go prodale. Feliks moze da go koristi kako napagjac, Palmer veke igrase koga Dzekson ne e na teren. Grandiozna diva izleze ovoj Osimen.
Далеку од тоа, бољи трансфер е Санчо од Мудрик и Стерлинг (иако за Стерлинг ок е, сфаќам, само платата беше проблем кога го донесоа)

Проблем е што е непотребен Санчо, ама како што реков погоре, ваљда некој договор имало "За да го избркаме Стерлинг ќе мора да донесеме некој" или шо знам :D
Нето ваљда не бил доволно да се избрка Рахим

Ајде бе, Конференциска можеби ќе биде наша, баш се жалев дека тимов не е толку доминантен за КЛ и фалат играчи, Санчо/Феликс/Нето тип на фаци дефинитивно се потребни таму

Е сега уште немаме асална одбрана, ама шо има везе 5-3 утакмици ќе играме, башка во КЛ никој нема да ни напаѓа секако :D
А во ПЛ ако губиме ќе ни треба офанзивен играч за да внесе жар за да дадеме гол така да.. :D
Автоматски споено мислење:

Инаку за после се надевам на победа и се надевам Феликс ќе даде уште еден, од овие трансфериве нови за него ми е мило како играч барем, се надевам ќе ја искористи шансава

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Баш на пример најскапиот договор го даде Доџерс (да, на Тод Б. бејзбол екипата) на Отани кој според договорот ќе прима плата добри 20+ години откако ќе се пензионира (не е ова заебанција иначе)
Не би се изненадил и за Осимен да пробале нешто такво, иако не знам колку е дозволено тоа во фудбал :D

Хаос, еконимија менаџер 2к25 е екипава, резултати се во втор план
Економскиот Клуб Челзи страјкс аген

1725192708207.png

Да не се лажеме дека "Џексон е новиот Халанд, ако не го потпишеме сега за пар години ко Осимен во Наполи ќе сака да си оди, подобро уште од сега да го потпишеме, ова е играчиште!!'

Договорот му беше до 2031, сега е потпишан до 2033.
Да беше Мудрик малце паметен до 2055 ќе му го продолжеа договорот после пар добри партии, ама то е.

Чисто економски трансфер.

Воедно пак да повторам и за тие што ја читаат темава од други фан клубови: Не ги перцепирајте одлуките на Челзи како фудбласки, не постои Челзи ФК повеќе, сега сме Челзи ЕК, каде сите одлуки се прават пар години унапред со финансиска цел. Бателете тоа "eej ovie celzi ne znaat sto praat, zasto kupile 13 godisen golman za 33 milioni be so im e na ovie??" све ова е дел од некој план што не е првично фудбалски.

Е сега, дали тој план е добар, дали ни се допаѓа може да биде друг муабет.
Дали ќе доведе до успех може да биде друг муабет, ама па во тој муабет ќе треба да се дефинира и што е успех. Можеби играње и намалување на долгови да е успех.
Ќе видиме (го зборам све ова без доза на иронија не имплицирам дали е добро или не, крајно неутрален пасус е ова)

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.274
Поени од реакции
5.367
Одлично играме први 25 минути.
И покрај промашувањеѕо на Мадуеке делува убитачно брз.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
Само да си ја среди главата и да го извади циганското од себе.
Инаку до сега добра игра браво за Мареска.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
Судијава само чека да даде жолт картон на некој од Челзи. Ни на Нето ни Фофана беа жолти.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.274
Поени од реакции
5.367
Ќе треба уште некое време да се уигра оваа екипа. Реално премногу промашуваме за да очекуваме да победиме. Тоа ќе биде интересна сезона со предобри моменти и многу лоши. :cool:

E

enzo8

Гостин
Заслужен резултат.
Одлично прво полувреме, летаргично второ.
Прво полувреме беше толку позитивно што уствари не беше ради нас туку ради Палас, едноставно беа премногу отворени, во второ излегоа повлечени скроз и не избушија на контри. Голот се бранеше ама ако имаш голман, ние го имаме Санчез.

Не очекував толку добро полувреме а очекував ваков резултат, слично не чека и следните утакмици. Ќе треба време за некои работи да научиме да ги правиме како треба, премногу денес контакти со топка што не требаше, се пимплаше безвезе а на моменти покажавме одлична игра.
Палмер денес изигра прв лош меч за Челзи откако е дојден иако даде асистенција, баш он имаше превише контакти што не требаше и кочеше многу акции ама нека е жив и здрав, тоа е.
Се надевам дека Енцо е океј и Густо, вториов изгледа пак задна ложа истегна му ебам несреќниот.
Не е добро, не е страшно ама добри знаци, позитивни знаци на живот покажуваме, очекував многу полоша игра ама денес малце и се стабилизиравме позади што не очекував да се деси толку брзо, паузава неможе да дојде во полош момент ама тоа е.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
Нека му дадат уште 2 години сега плус договор.

Како е можно од перфектно прво до очајно второ со исти тим.

Што беше улогата на Палмер на утакмицава цело време се враќаше на своја половина да зема топка од штопери
Тоа е работа на Енцо.
Без идеја, без средина, Цела утакмица за Џексон скоро цела за Мадуеке требаше да излезат требаше и Енцо исто.
Оваа оди на душа на Мареска.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Скроз се изгубија после голот, а прво го изиграа супер, имаа целосна контрола. Знаеш дека нема да биде кога Палмер за прв пат се изнервира дека не му оди :D

Секако, доколку судијата си ја завршеше работата можеби скроз друг ќе беше исходот.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
Добро кажа Оби Микел на Челзи му треба напаѓач што шутира силно.
Колку сака нека се лути Џексон и нека замолчува со прст како да дал гол од 40 метри а не гол сервиран на тацна едноставно до сега покажа дека нема квалитет и повеќе носи штета со неговите промашувања од што корист. Одговорно тврдам дека лани да имавме по озбилен напаѓач Челзи можеше да го нападне 4 место без проблем и ако не друго ќе игравме финале во Фа Куп.

Денеска да Челзи играше млитаво второ но пак Џексон на цел натпревар успеа тимот да му искреира 4 шанси кои например Диего Коста ќе ги погодеше и ќе го добиевме натпреварот.

Енцо и Каиседо не можат да диктираат темпо поготово Енцо.

Мадуеке второ се изгуби тотално како да му беа фатени нозете, реков и пак ќе кажам ми се свиѓа како крило сака да напаѓа човек со топка има потенцијал но мора да го извади од себе циганскиот чалам инаку ќе му прави друштво на Одои.

И да се надевам дека Мареска ќе престане да го трча насекаде Палмер и да го тера да прима топка од прва линија се знае каде му е местото на полушпиц а не диплајн плејмејкер.

Kajgana Shop

На врв Bottom