Фан Клуб: Челзи

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.649
Покетино мора да се мени, но и од играчите има тешки трупови, одбраната е катастрофа, Бадијашил не ни второлигашки играч, не па да игра за Челзи. Петрович последниве 3 утакмици прима многу глупи голови.

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Покетино мора да се мени, но и од играчите има тешки трупови, одбраната е катастрофа, Бадијашил не ни второлигашки играч, не па да игра за Челзи. Петрович последниве 3 утакмици прима многу глупи голови.
Za Badijasil prometiv deka e igrac od momentum ako pocne dobro odigruva bez greska a ako pocne lose samo se sobiraat greski edna po druga, za golmanov deckovo nema stabilna 4 pozadi na sekoja nedela, dve se menja I izmisluva topla voda... nevoigranost glavno.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.055
Поени од реакции
2.002
Пресликана утакмица со Барнли.

Што е проблемот па вака да има осцилации, буквално со послабите екипи излегуваат како да се на тренинг.
Сите статични и чекаат индивидуален потег, нема утрчување, раздвиженост, дупли пасови.

Како бе може со топ 6 екипи да трчаат како луди да покажуваат нервоза а сега тотално спротивно од тоа.

Настрана индивидуални грешки, зошто Челзи од како даде гол проба да ја умртви утакмицата уште во 20 мин не ми е јасно стварно.

Првиот гол си беше чиста грешка на Петрович, иако испадна Кукуреља сепак додавањето беше тешко да се прати, Петрович прими гол во негов агол.

И да искрено го разбирам зошто Силва е фрустриран, последниве 5-6 натпревари примаме по 2 гола не е случајност, туку лошо позиционирање и не дисциплина.

Член од
26 август 2008
Мислења
740
Поени од реакции
537
I have seen the light.
Покетино аут.
Одбраната им е нула. Не знаат да умртват игра последните 10 минути, немаат посед, имаат 2 шестки што не знаат на која позиција се и што треба да прават, Кукурела, Петрович прима гол на прва статива како некој нуб од клуб од велика плана, нападот е полн слепци, еден потег немаа како што треба, 2 гола на среќа стегнаа и толку, цело време грешни потези итн итн.

А, да, и на екипа што прима по 5 гола на натпревар, на 2-1 ги вадиш најдобриот играч и шпицот за стопер и средњак. Деген тренер.

Ако е точно дека ја изгубил соблекувалната тогаш слободно нека го сменат, има неколку тренери што секако би биле подобри. Само да не е Де Зерби, и он е тешка превара.

A few moments later: Welcome to Chelsea FC new head coach De Zerbi.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.055
Поени од реакции
2.002
Шефилд - 2
Бурнли - 2
Вулфси - 6
Брентфорд -5
Евертон 3
Форест -3
Бурнемут - 2

Сите долен дел на табела.

Кажа Покетино на последниот прес дека имаме проблем со низок блок.
Само незнам како се планира со статично поставени играчи да се разбие таков блок.
Се знае рецепт или дупли пас и втрчување во простор или долга дијагонала.
Конкретно вчера дали 1 или 2 дијагонали имавме.
Ниту еден играч освен Силва е кадар да пушти дијагонала се се сигурни пасови или враќање назад и пак од почеток.
Фабрегас со такви топки ни донесе титула.

Искрено до првиот дуел со Јунајтед имаше доста позитивни работи, после се тргна надоле.
За да моментално освен Палмер и Густо ние немаме друг играч што ќе кажеш дека е во форма.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.747
Поени од реакции
52.705
Покетино веќе само истото го вергла и ги кажува сите изговори, а не сака да превземе самиот никаква одговорност. Јасно е дека тимот е премлад и неискусен, дека им е прва сезона заедно, дека има премногу повреди и се друго. Ама и покрај сето тоа, неприфатливи се некои работи и се целосно кривица на тренерскиот тим.
Никакво тактичко подобрување во текот на сезоната, а тоа треба да е видливо дури и да мораше да игра само со деца од академија. Затоа и често не знаат што да прават на терен и како да победат против тој противник, паничат цело време дури и кога имаат водство. Во такви детали мораше да има јасни подобрувања до сега. Двата натпревари против Барнли и Шефилд во изолација се доволни за отказ. А некако мислам дека поголеми се шансите да остане Покетино и следна сезона, него да го сменат. Нешто ќе мора да се смени.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.012
Поени од реакции
13.244
Сити, Арсенал, Вила и Тотенхем.

Се надевам дека нула бодови ќе извадат и ќе го избркаат Покетино.

E

enzo8

Гостин
За жал прилично сум сигурен дека и следна сезона ќе не „води“. Прашање е во што и која насока.
Изгубивме компас тоталка, штета на сите пари потрошени и упорпастени кариери на играчи како Енцо, Каиседо, Колвил, Палмер, Нкунку, Густо. Се гледа дека имаат квалитет да градиме екипа врз нив ама за џабе, секоја одлука е погрешна.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Ми фали магијата на ЛШ(/Европа) :(

Ај да видиме дали ќе напраат нешто во ФА Куп па догодина да се јадеме со Јунајтед, Ајакс, Монако, Наполи, Дортмунд, Фенер...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
1712844057808.png

Повеќето од овие се повредени, така да од ова тоа што е лошо....
Кукуреља и Мудрик

Кукуреља исто едно време беше повреден, ама и често не играше пошто е тапа.

Ама Мудрик....
Еден ден ќе има докумантерец околу перење пари и ќе има добар дел од тој документарец посветен на трансферот на Мудрик.
А и еден дел за Џилобоџи :D

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Od odlicnite vesti kade sto prevarava e nebiten lik i pipcive na klovnovite ne dopiraat mladive go osvoija u17 Fa Cup
1-3 protiv Vulvs solo gol na ovoj Nugmoha imam videno nekolku tvitovi demek bill dosta dobar 15 godisno dete, drugite dva
gi dade Runham dvojnikot na ukrainskava prevara.... sekoja cest za decava a i trenerite se gleda deka se raboti vo akademiite
samo sto perenjevo na parite e vo preden plan.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.055
Поени од реакции
2.002
Тмн Галагер место Енцо и Мудрик на 10-ка.

Страв ми е да не го урочам Галагер ама изгледа од цел состав само он е цело време фит.
И овие сакаат да го продаваат

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.012
Поени од реакции
13.244
Дајте му се' што треба...
На Гвардиола :icon_lol:

Шала на страна. Еден играч што изигира здраво.

Све тоа остало на кванташки заедно со Покетино и управата.

Kajgana Shop

На врв Bottom